maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

11 חמוצים מפתיעים שאפשר להכין בבית בקלות!

כולנו אוהבים חמוצים תוצרת בית, הם פשוט מדהימים בתור חטיף טעים או כתוספת נהדרת למנות בשריות. כמו שאתם בוודאי יודעים, יש המון אפשרויות למאכלים שכאלו מעבר למלפפון, לגזר ולכרובית שכולנו מכירים ובכתבה הבאה תכירו 11 מתכונים מעוררי תאבון שכאלה. המתכונים הבאים יפתחו בפניכם עולם חדש וטעים של חמוצים מפתיעים שתוכלו להכין בעצמכם, אז תכינו את הצנצנות שלכם ותתחילו לבשל!

 

ענבים מוחמצים בקינמון

חמוצים

מרכיבים

  • כחצי ק"ג של ענבים אדומים, רצוי ללא גרעינים
  • כוס חומץ יין לבן
  • כוס סוכר
  • כפית וחצי זרעי חרדל
  • כפית גרגירי פלפל שחור
  • מקל קינמון
  • ¼ כפית מלח

הכנה

  • נקו את הענבים, הפרידו אותם מהגבעול וחיתכו את הקצה העליון של כל ענב (נקודת החיבור לגבעול) כך שחלק מבשר הפרי יהיה חשוף.
  • הכניסו את הענבים לצנצנות נקיות מבלי לדחוס אותם יותר מידי.
  • את שאר המרכיבים הכניסו לסיר גדול, הביאו אותם לרתיחה וערבבו מידי פעם.
  • לאחר שהתערובות רתחה והפכה לאחידה, שפכו אותה לצנצנות יחד עם הענבים. אם אתם משתמשים בשתי צנצנות או יותר, שברו את מקל הקינמון שלכם והכניסו חתיכה לכל צנצנת.
  • כשהצנצנות מתקררות, יש לסגור אותן ולהכניס למקרר למשך לפחות שמונה שעות לפני ההגשה.

 

תאנים מתוקות בחומץ

מרכיבים

  • כ-24 תאנים בשלות
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • ¾ כוס חומץ בלסמי

הכנה

  • בדקו את גודל הצנצנות בהן תכינו את החמוצים, ובחרו לכם סיר גדול מספיק כדי להכיל אותן.
  • בסיר קטן יותר חממו את המים, הסוכר והחומץ עד שהסוכר נמס לחלוטין. הוסיפו את התאנים לאחר ששטפתם אותן.
  • הניחו לתאנים להתבשל על אש נמוכה במשך כ-10 דקות וערבבו את התערובות מידי פעם.
  • בזמן שהתאנים מתבשלות התחילו לחמם את הסיר הגדול עם המים והביאו אותו לרתיחה.
  • כשהתאנים מתחילות להתרכך, הורידו את הסיר מהאש, ובאמצעות מלקחיים העבירו את התאנים לצנצנות שהכנתם מראש.
  • כשכל התאנים נמצאות בצנצנות, שפכו את התערובת החמה עליהן והקפידו להשאיר כ-2 ס"מ ריקים בכל צנצנת.
  • סגרו את הצנצנות והכניסו אותן בזהירות לסיר עם המים הרותחים כך שיהיו מכוסות לחלוטין, ובשלו במשך רבע שעה.
  • בתום הבישול, הוציאו את הצנצנות באמצעות מלקחיים או שפכו את המים והניחו לצנצנות להתקרר.
  • הניחו את החמוצים במקום חשוך וקריר למשך שלושה שבועות והתאנים שלכם מוכנות לאכילה.

 

אננס מוחמץ בסגנון אסייתי

חמוצים

מרכיבים

  • 2 כוסות של קוביות אננס טרי בגודל 2 ס"מ
  • ¾ כוס מיץ לימון טרי
  • כפית רוטב סרירצ׳ה (ניתן להחליף ברוטב צ'ילי חריף)
  • שן שום גדולה וחתוכה דק

הכנה

  • הכניסו את חתיכות האננס לצנצנת גדולה וערבבו את מיץ הלימון, הרטבים והשום בקערה נפרדת.
  • שפכו את תערובת הלימון אל תוך הצנצנת עם האננס כך שכל חתיכות הפרי יהיו מכוסות. במידה ואין מספיק נוזלים הוסיפו מיץ לימון על פי הצורך.
  • סגרו את הצנצנת היטב והכניסו למקרר למשך זמן של עד 3 שבועות.

 

מנגו מוחמץ עם תערובת תבלינים

חמוצים

מרכיבים

  • 2 פירות מנגו גדולים ובשלים, חתוכים לפלחים בעובי של כס"מ
  • מקל קינמון
  • כפית כמון
  • ½ כפית גרגירי פלפל שחור
  • 3 תרמילי הל (קרדמון) מעוכים
  • ¾ כוס חומץ לבן
  • ¾ כוס מים
  • ¼ כוס סוכר
  • מיץ של חצי לימון
  • 6 פרוסות דקות של ג'ינגר מקולף
  • 2 פלפלי צ'ילי קטנים
  • כפית מלח

הכנה

  • חממו את הקינמון, הכמון, גרגירי הפלפל וההל במחבת ללא שמן למשך כ-4 דקות וערבבו אותם בכל דקה.
  • בתוך סיר בינוני ערבבו את התבלינים הקלויים עם שאר המרכיבים, אך ללא המנגו. בשלו את התערובות על חום בינוני מבלי להביא אותה לרתיחה במשך חמש דקות, וערבבו עד שהסוכר נמס.
  • הכניסו את פלחי המנגו לצנצנות ושפכו פנימה את התערובות החמה.
  • לאחר שהצנצנות מתקררות, סגרו אותן והכניסו למקרר למשך הלילה. למחרת בבוקר המנגו מוכן לאכילה.

חצילים כבושים בנענע

חמוצים
 

מרכיבים

  • כ-700 גרם חצילים מקולפים וחתוכים לקוביות של ס"מ
  • ½2 כוסות של חומץ יין אדום
  • כפית וחצי שום כתוש
  • ¼ כוס עלי נענע קצוצים
  • ½1 כפיות מלח

הכנה

  • שפכו את החומץ לסיר גדול והרתיחו אותו, לאחר מכן הוסיפו את החצילים ובשלו למשך 2-3 דקות נוספות.
  • באמצעות כף מחוררת הוציאו את החצילים מהסיר והניחו אותם בקערה. הנמיכו את האש, אבל אל תפסיקו לבשל את החומץ.
  • הכניסו את כל שאר המרכיבים לקערה עם החצילים וערבבו היטב.
  • הכניסו את תערובת החצילים לתוך צנצנות ושפכו פנימה את החומץ החם. הקפידו להשאיר כ-2 ס"מ ריקים בכל צנצנת וסגרו אותן.
  • הכינו סיר גדול והרתיחו בתוכו מים. כאשר המים רותחים הכניסו את הצנצנות פנימה והמתינו עשר דקות.
  • לאחר הבישול בסיר המים, הוציאו את הצנצנות בזהירות והניחו להן להתקרר.
  • את החצילים יש לשמור במקום קריר ללא אור שמש. לאחר שבוע הם יהיו מוכנים לאכילה.

 

סלרי בכבישה עדינה

חמוצים

מרכיבים

  • צרור גבעולי סלרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼ בצל לבן פרוס
  • חופן עלי שמיר טריים
  • מי מלח על פי הטעם

הכנה

  • חיתכו את גבעולי הסלרי בהתאם לגודל הצנצנת שלכם וסדרו אותם בתוכה במאונך.
  • ערבבו את השמיר, הבצל והשום בקערה, והכניסו אותם בין גבעולי הסלרי שבצנצנת.
  • מלאו את הצנצנת במי מלח על פי מידת המליחות הרצויה לכם. הקפידו לא למלא אותה במלואה.
  • סגרו את הצנצנת ולאחר שבוע אחסון בטמפרטורת החדר הסלרי מוכן לאכילה ויש להעביר אותו למקרר.

 

קלחי תירס פיקנטיים

חמוצים

מרכיבים

  • 3 קלחי תירס
  • 3 כפות מלח
  • 5 שיני שום
  • פלפל צ'ילי חתוך לרצועות דקות
  • כפית גרגירי פלפל שחור

הכנה

  • בשלו את התירס במים רותחים עם קצת מלח במשך כחמש דקות ואחר כך הניחו לו להתקרר בקערת מי קרח.
  • לאחר התקררות התירס, חיתכו אותו למקטעים שייכנסו אל הצנצנות שלכם, הכניסו אותם פנימה והוסיפו את השום, הצ'ילי והפלפל השחור.
  • ערבבו בסיר או בקערה גדולה כליטר מים ו-3 כפות מלח עד שהמלח נמס. שפכו את הנוזלים לצנצנות כך שיכסו את התירס לחלוטין. כמות המים והמלח הנדרשים יכולה להשתנות בהתאם לגודל הצנצנות ולהעדפת הטעם שלכם.
  • סגרו היטב את הצנצנות ואחסנו בטמפרטורת החדר למשך 4 ימים. במידה ואתם רוצים טעם חזק יותר ניתן גם להשאיר באחסון במשך שבוע לפני האכילה.

 

קליפות אבטיח בטעמי תפוח וקינמון

חמוצים

מרכיבים

  • קליפות מאבטיח בינוני אחד
  • ½2 ליטר מים
  • 3 כוסות מים נוספות
  • לימון גדול, פרוס לפרוסות דקות
  • 5 כוסות סוכר
  • 3 כוסות חומץ לבן
  • ¾ כוס מלח
  • כף ציפורנים שלמות
  • 6 מקלות קינמון, שבורים לחתיכות באורך 2 ס"מ

הכנה

כדי ללמוד איך מכינים חמוצים מדהימים מקליפות האבטיח, ולגלות עוד מגוון רחב של מתכונים מפתיעים לפרי האהוב, לחצו כאן!

 

פלחי אגס מתוקים בלימון

חמוצים

מרכיבים

  • ק"ג אחד של אגסים מקולפים ופרוסים לפלחים
  • קליפת לימון מגורדת מלימון גדול אחד
  • 5 כפיות מיץ לימון
  • ½1 כוסות סוכר
  • כפית מלח
  • כוס חומץ יין לבן
  • 2 כפיות מירין (ליקר אורז - לא חובה)

הכנה

  • הכניסו את קליפות הלימון, מיץ הלימון, החומץ, המירין, הסוכר והמלח לסיר והניחו אותו בצד.
  • בסיר אחר, הרתיחו מים בכמות שתכסה את כל האגסים, ואחרי שהמים רתחו הכניסו אותם פנימה. המשיכו לבשל על אש בינונית עד שהאגסים הופכים לרכים.
  • בסיום הבישול, הוציאו את האגסים מהמים והכניסו אותם לצנצנות. אל תשפכו עדיין את המים מהסיר!
  • בזמן שהאגסים מתקררים בצנצנות, הרתיחו את הסיר עם שאר המרכיבים וערבבו עד שהסוכר נמס.
  • את התערובות הנוזלית הכניסו לצנצנות עם האגסים, סגרו היטב, והכניסו למקרר.
  • האגסים יהיו מוכנים לאכילה תוך חמישה ימים וישמרו על טעמם במשך כחודש.

שעועית ירוקה בשמיר

חמוצים

מרכיבים

  • כ-1,300 גרם שעועית ירוקה, עם קצוות חתוכים
  • ⅔ כוס סוכר
  • 3 שיני שום קלופות
  • 2 כפיות זרעי שמיר
  • 2 כפיות זרעי חרדל
  • 1 וחצי כוסות חומץ
  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס שמיר קצוץ
  • מלח

הכנה

  • חממו כ- 4.5 ליטר של מי מלח בסיר גדול והביאו לרתיחה, לאחר מכן הוסיפו את השעועית ובשלו למשך 5-7 דקות.
  • שפכו את המים החמים מהסיר ושיטפו את השעועית במים קרים.
  • הכניסו לסיר את הסוכר, השום, חצי כוס חומץ, חצי כוס מים, 2 כפיות מלח ואת זרעי השמיר והחרדל. הרתיחו במשך כדקה.
  • כבו את האש, ערבבו את הסיר והוסיפו כוס חומץ ו-1 וחצי כוסות מים תוך כדי הערבוב.
  • הכניסו את השעועית לצנצנת ושפכו פנימה את תערובת הנוזלים, ניתן להוסיף את השמיר הקצוץ בשלב זה או כאשר מגישים את המנה.
  • סגרו היטב את הצנצנת והכניסו למקרר לזמן שבין 24 שעות ל-5 ימים, בהתאם לחוזק הטעם המבוקש.

ביצים סגולות וסלק מתקתק

חמוצים

מצרכים

  • 6 ביצים קשות מקולפות
  • 5 סלקים בגודל בינוני
  • כוס חומץ תפוחים
  • ⅓ כוס סוכר

הכנה

  • חתכו את הגבעולים מכל סלק, בערך 2 ס"מ מגוף הירק עצמו, ושטפו אותם היטב.
  • הכניסו את הסלק לסיר וכסו במים. הביאו את המים לרתיחה, העבירו לחום בינוני, כסו את הסיר והניחו לסלק להתבשל במשך כ-20 דקות עד שהוא נהיה רך.
  • הוציאו את הסלק מהמים וקלפו את הקליפה מתחת לזרם של מים קרים. מנוזלי הבישול שבסיר שמרו כוס מלאה אחת, ואת השאר אפשר לשפוך.
  • הכניסו את החומץ, הסוכר ומי הבישול לסיר וחממו על אש חזקה עד שהתערובת רותחת. ניתן להשתמש בסיר שבו בושלו הסלקים.
  • בזמן שהתערובת מתבשלת, חיתכו את הסלק לפרוסות בעובי של כ-ס"מ והכניסו למיכל או קערה גדולה ביחד עם הביצים הקשות.
  • כשתערובת הנוזלים רותחת, שפכו אותה לקערה עם הביצים והסלק וערבבו בעדינות עד שהנוזל מתקרר.
  • סגרו את המיכל או כסו את הקערה בניילון נצמד, והכניסו למקרר ל-24 שעות שבסיומן המנה מוכנה.

 

 

מקור: רוני אביבי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: