maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

11 חמוצים מפתיעים שאפשר להכין בבית בקלות!

 כולנו אוהבים חמוצים תוצרת בית, הם פשוט מדהימים בתור חטיף טעים או כתוספת נהדרת למנות בשריות. כמו שאתם בוודאי יודעים, יש המון אפשרויות למאכלים שכאלו מעבר למלפפון, לגזר ולכרובית שכולנו מכירים ובכתבה הבאה תכירו 11 מתכונים מעוררי תאבון שכאלה. המתכונים הבאים יפתחו בפניכם עולם חדש וטעים של חמוצים מפתיעים שתוכלו להכין בעצמכם, אז תכינו את הצנצנות שלכם ותתחילו לבשל!
מתכון לענבים מוחמצים בקינמון

מה הדבר הראשון שעולה לכם במחשבה כשמדברים על חמוצים? רוב האנשים יגידו מלפפונים או פלפלים. זה הזמן לצאת מהקופסה, ולנסות את המתכון המצויין הבא!

רכיבים לענבים המוחמצים:
ענבים - כ-½ קג' (אדומים, רצוי ללא גרעינים)
סוכר - 1 כוס
זרעי חרדל - ½1 כפיות
מלח - ¼ כפית
מתכון לתאנים מתוקות בחומץ

חמוצים זה כבר מזמן לא מה שחושבים. אם כבר החלטתם להחמיץ לבד, תנו לנו לאתגר אתכם ולהוסיף לכם מתכון נהדר מתאנים בשלות. זמן ההמתנה נראה ארוך, אך תזכרו שהסבלנות משתלמת, תהנו!

רכיבים לתאנים בחומץ:
תאנים - כ-24 יחידות (בשלות)
סוכר - ¼1 כוסות
מים - 2 כוסות
חומץ בלסמי - ¾ כוס
מתכון לאננס מוחמץ

טעמתי סוגים רבים של חמוצים מכל מיני ירקות ופירות, אך מתכון האננס הזה היה אחד הדברים הטובים ביותר, נסו ותשארו חסרי מילים!

רכיבים לאננס המוחמץ:
אננס - 2 כוסות (טרי, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ)
מיץ לימון - ¾ כוס (סחוט טרי)
רוטב סרירצ׳ה - 1 כף (ניתן להחליף ברוטב צ'ילי חריף)
שן שום - 1 (גדולה וחתוכה דק)
מתכון למנגו חמוץ עם תערובת תבלינים

מנגו הוא פרי טרופי בשרני בעל טעם מתוק, נהוג להשתמש בו בקינוחים מתוקים, תוספת לסלט עלים וכמובן לעבמה. המתכון הבא יתן לכם הצעה נוספת לשימוש בפרי הנהדר הזה, לאחר שתטעמו את פלחי המנגו המוחמצים הללו הן יהפכו לחלק מ"נבחרת" הסלטים שלכם!

רכיבים למנגו מוחמץ:
מנגו - 2 (גדולים ובשלים, חתוכים לפלחים בעובי של כס"מ)
קינמון - 1 (מקל)
כמון - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית (גרגירים)
הל - 3 (תרמילים מעוכים)
חומץ - ¾ כוס (לבן)
מים - ¾ כוס
סוכר - ¼ כוס
מיץ לימון - מ- ½ לימון
ג'ינג'ר - 6 (פרוסות דקות וקלופות)
פלפלי צ'ילי - 2 (קטנים)
מלח - 1 כפית
מתכון לחצילים כבושים בנענע

אי אפשר לדבר על ירקות מוחמצים מבלי לדבר על חצילים. מתכון האנטיפסטי הבא כל כך פשוט, טעים וקל להכנה, שכדאי מאוד שתכירו.

רכיבים לחצילים כבושים בנענע:
חצילים - כ-700 גר' (קלופים וחתוכים לקוביות של ס"מ)
חומץ יין אדום - ½2 כוסות
שום - ½1 כפיות (כתוש)
נענע - ¼ כוס (עלים קצוצים טריים)
מלח - ½1 כפיות
מתכון לסלרי בכבישה עדינה

אם נשאר לכם כרפס במקרר מפסח ואתם לא יודעים מה לעשות איתו, מתכון הסלרי המוחמץ הזה יכול להיות פיתרון מצויין עבורכם. לאחר שתטעמו את התוצר הסופי תמשיכו לקנות סלרי לא רק בפסח!

רכיבים לסלרי:
סלרי - 1 (צרור גבעולים)
שיני שום - 2 (כתושות)
בצל - ¼ (לבן, פרוס)
שמיר - חופן (עלים טריים)
מי מלח - לפי הטעם
מתכון לקלחי תירס פיקנטיים

קלחי תירס לא חייבים להאכל חמים ישירות מהסיר עם מלח. במתכון הבא תוכלו להכין תירס כבוש במי מלח וצ'ילי, שיעניקו עיקצוץ עדין וטעם בלתי נשכח.

רכיבים לתירס הכבוש:
מלח - 3 כפות
פלפל צ'ילי - 1 (חתוך לרצועות דקות)
פלפל שחור - 1 כפית (גרגירים)
מתכון לקליפות אבטיח וקינמון

אבטיח, הפרי הכי מזוהה עם הקיץ הישראלי. מתוק, עסיסי ומלא נוזלים, וניתן להשתמש בכולו, לא מאמינים? במתכון הבא תוכלו להכין קליפות אבטיח מוחמצות בסגנון רומני.

רכיבים לקליפות אבטיח מוחמצות:
קליפות אבטיח - מ-1 (בינוני)
מים - ½2 ליטר
מים - 3 כוסות (נוספות)
לימון - 1 (גדול, פרוס לפרוסות דקות)
סוכר - 5 כוסות
חומץ - 3 כוסות (לבן)
מלח - ¾ כוס
מסמרי ציפורן - 1 כף (שלמים)
קינמון - 6 (מקלות שבורים לחתיכות באורך 2 ס"מ)
מתכון קל מפלחי אגס מתוקים בלימון

אתם תחליטו אם מתכון פלחי האגסים הנהדר הזה, הוא סלט מוחמץ או אולי קינוח מתוחכם. אך מה שבטוח כולם יהנו לאכול אותו!

רכיבים לפלחי אגס מתוקים:
אגסים - 1 קג' (קלופים ופרוסים לפלחים)
גרידת לימון - מ-1 לימון (גדול)
מיץ לימון - 5 כפיות
סוכר - ½1 כוסות
מלח - 1 כפית
מירין - 2 כפיות (ליקר אורז - לא חובה)
מתכון לשעועית ירוקה בתחמיץ

חשבתם פעם להחמיץ שעועית ירוקה? אם לא, אז ממש כדאי לכם. מתכון טעים ומקורי שיפתיע את כל האורחים ויהפוך אתכם לשיחת היום.

רכיבים לשעועית ירוקה בתחמיץ:
שעועית ירוקה - כ-1,300 גר' (לחתוך את הקצוות)
סוכר - ⅔ כוס
שיני שום - 3 (קלופות)
זרעי שמיר - 2 כפיות
זרעי חרדל - 2 כפיות
חומץ - ½1 כוסות
מים - 2 כוסות
שמיר - ½ כוס (קצוץ)
מלח - לפי הטעם
מתכון לביצים סגולות וסלק מתקתק

מתכון משגע שכדאי מאוד לנסות בפעם הבאה שתרצו להכין ביצים קשות לארוחת ערב.

רכיבים לביצים סגולות וסלק:
ביצים - 6 (קשות וקלופות)
סלק - 5 (בינוניים)
סוכר - ⅓ כוס
מקור: רוני אביבי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: