maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 דגני בוקר להכנה ביתית

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

אין ילד שלא אוהב לפתוח את הבוקר עם קערת דגנים וחלב, ואם לומר את האמת, גם אנחנו די אוהבים את זה. למרבה הצער, דגני הבוקר שאנו קונים בחנויות מלאים בסוכר ובמיני צבעי מאכל וחומרים משמרים. בעזרת 6 המתכונים הפשוטים הבאים, תוכלו להכין בעצמכם דגני בוקר בריאים, שהם ממש כמו הקנויים מהחנות. תגידו שלום לכימיקלים!

לחצו על דגני הבוקר האהובים עליכם כדי לקרוא את המתכון

 
רוטב רוטב רוטב
       
רוטב רוטב רוטב
 

קורנפלקס

פתיתי התירס הם דגני הבוקר הראשונים שהומצאו, ונחשבים לדגני הבוקר הבסיסיים ביותר. למרות זאת, הם היו ונשארו דגני הבוקר הפופולריים והנפוצים ביותר בעולם.
 
מרכיבים
  • כוס קמח תירס
  • 1/4 כוס אבקת סוכר (לא חובה)
  • מים
הכנה
  • הניחו מחבת גדולה על אש בינונית. השתמשו במסננת, וסננו את קמח התירס על המחבת, בעובי הרצוי.
  • מלאו בקבוק שפריץ במים, והתיזו אותם על שכבת קמח התירס. יש להתיז עד שהקמח הופך ללח, אך לא נוזלי.
  • המשיכו לטגן את קמח התירס עד שחצי מכמות המים מתאדה, ואז סננו על קמח התירס את אבקת הסוכר, לפי הטעם. ניתן לדלג על שלב הסוכר, אם מעוניינים בדגנים פשוטים ולא ממותקים.
  • המשיכו לטגן עד שכל המים מתאדים וקמח התירס נפרד מתחתית המחבת.
  • שברו את החתיכות הגדולות לחתיכות קטנות יותר, המתאימות להגשה.
דגני בוקר

חזרה לתפריט

 

צ'יריוס

זהו אחד מדגני הבוקר האהובים ביותר על ילדים, ובגרסה זו אנו מכינים אותו מקמחים נטולי גלוטן, הנחשבים לבריאים ומומלצים במיוחד. למרות ששיבולת השועל אינה מכילה גלוטן, היא אינה מומלצת לצריכה לחולי צליאק.
 
מרכיבים
  • כוס שיבולת שועל טחונה
  • 1/3 כוס קמח אורז
  • 1/3 כוס קמח דורה
  • 1/3 כוס עמילן תפוחי אדמה
  • 1/4 כוס סוכר
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 5 כפות מים חמים
  • 3 כפות חלב
הכנה
  • חממו מראש את התנור לחום של 160 מעלות.
  • ערבבו יחד את כל המרכיבים היבשים בקערה, לאחר מכן הוסיפו את המרכיבים הרטובים והמשיכו לבחוש עד ליצירת בצק.
  • צרו מהבצק כדורים קטנטנים וחלקים. מעכו את הכדורים לצורת עיגול בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קיסם, חוררו חור במרכז העיגולים, כך שיידמו לצורת בייגלה עגול.
  • אפו את הדגנים בתנור במשך 25 דקות, והניחו להם להתקרר לחלוטין.
  • יש לשמור במיכל אטום.
דגני בוקר

חזרה לתפריט

 

ברנפלקס אגוזים

דגני הבוקר לא חייבים להיות מלאים בסוכר, ניתן להכין גם דגני בוקר בריאים ומזינים, כמו דגני הבוקר מבוססי הסובין.
 
מרכיבים
  • 1/2 כוס סובין חיטה
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/3 כוס אגוזי פקאן, מרוסקים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס חלב
  • 1/4 כוס מים
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  • סננו את כל המרכיבים היבשים לתוך קערה, ערבבו היטב, הוסיפו את הנוזלים ובחשו עד ליצירת בצק.
  • הניחו פיסת נייר אפייה על משטח יציב, והעבירו חצי מכמות הבצק למרכזו.
  • שטחו את הבצק וכסו אותו בניילון נצמד. רדדו את הבצק דרך הניילון עד שיהפוך לדק במיוחד.
  • הסירו את הניילון והעבירו את הבצק, יחד עם נייר האפייה, לתנור למשך 5 דקות.
  • המשיכו לאפות עד 5 דקות נוספות, אך בדקו את הבצק לעיתים קרובות, עד שהבצק ידמה לפתית סובין ענק. הוציאו את הבצק מהתנור והניחו לו להתקרר. חזרו על התהליך עם המחצית השנייה של הבצק. לאחר אפיית שארית הבצק, הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-135 מעלות.
  • קרעו את יריעות הסובין לחתיכות בגודל הרצוי לכם, פזרו אותן על תבנית עם נייר אפייה ואפו אותן במשך 20 דקות נוספות. ערבבו והפכו את הפתיתים מדי 5 דקות. הניחו לפתיתים להתקרר ואחסנו במיכל סגור.
דגני בוקר

חזרה לתפריט

 

סיני מיניז

אין מי שלא אוהב את ריבועי הקינמון הפריכים והמתוקים. מעכשיו תוכלו להכין את דגני הבוקר האהובים ממש אצלכם במטבח!
 
מרכיבים
  • 1/4 1 כוסות קמח חיטה מלאה
  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 3 כפיות קינמון
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1/3 כוס חמאה בטמפ' החדר
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • כף סוכר לבן
  • כף תמצית וניל
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס חובצה (רוויון)
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  • ערבבו את הקמח המלא, הקמח, הסודה לשתייה והקינמון בקערת מעבד המזון. ערבבו היטב והוסיפו את החמאה, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הוניל והדבש.
  • הפעילו את מעבד המזון עד שהבצק הופך לצורת כדורים קטנים, ואז הוסיפו את החובצה וערבלו עד שהבצק הופך לכדור אחד. הבצק אמור להיראות יבש ומתפורר.
  • חלקו את הבצק לשני חלקים, והניחו אחד מהם על משטח מקומח. כסו את הבצק בנייר אפייה, ורדדו אותו דרך נייר האפייה עד שיגיע לעובי של מטבע. הסירו את נייר האפייה.
  • ערבבו בקערה אחת כף סוכר לבן עם כפית קינמון, ובקערה נוספת המיסו את החמאה. מרחו את החמאה על רדיד הבצק, ופזרו מעליו את תערובת הסוכר והקינמון.
  • חתכו את רדיד הבצק לריבועים קטנים בגודל לבחירתכם, וסדרו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה. חוררו בעדינות את הריבועים עם מזלג. חזרו על כל התהליך עם שארית הבצק.
  • אפו את ריבועי הבצק במשך 9-13 דקות, עד שהם מקבלים צבע זהוב עדין, הניחו להם להתקרר ואחסנו במיכל אטום.
דגני בוקר

חזרה לתפריט

 

קוקו פאפס

הדגנים השוקולדיים פותחים את הבוקר בצורה מושלמת, ובגרסה זו מכינים אותם עם קקאו בלבד, כך שאתם שומרים על כל הבריאות.
 
מרכיבים
  • כוס קמח
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס ערמונים טחונים או קמח ערמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • חלבון ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • כפית יוגורט ללא תוספות
  • 1/4 כוס דבש
הכנה
  • הכניסו את כל המרכבים לקערה גדולה וערבבו אותם בעזרת מיקסר. בהתחלה תערובת הבצק תתפורר בקלות אבל אחרי ערבוב מספיק ארוך היא תתאחד.
  • הכינו כדוריות קטנות בגודל אוכמניות בעזרת האצבעות שלכם והניחו אותם על מגש אפייה מכוסה בנייר.
  • אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות.
  • הוציאו את המגש מהתנור והניחו לכדורים להתקרר עד שהם מגיעים לטמפרטורת החדר.
  • העבירו את הכדורים למיכל אטום והם יישארו טריים למשך שבוע ימים. 
דגני בוקר

חזרה לתפריט

 

עוגי

דגני הבוקר האלה הם פשוט עוגיות שוקולד צ'יפס מיניאטוריות השוחות בחלב, כדי לא להשחית את הילדים לגמרי, המתכון הבא מציע תחליף בריא יותר לדגנים האהובים.
 
מרכיבים
  • 1/4 1 כוסות קמח מחיטה מלאה
  • 3/4 כוס שיבולת שועל
  • 1/2 כוס חמאה בטמפ' החדר
  • ביצה
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס שבבי שוקולד קטנים
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  • ערבבו את הקמח המלא, שיבולת השועל, הסודה ושתייה והמלח בקערה קטנה.
  • טרפו את החמאה, הסוכר, הסוכר החום והוניל בקערת מיקסר גדולה, במשך 3-5 דקות עד להגעה למרקם קרמי. הוסיפו את הביצה וטרפו היטב.
  • טרפו בהדרגה את תערובת הקמח לתוך התערובת הנוזלית. ערבבו פנימה את שבבי השוקולד.
  • חלקו את הבצק לשני חלקים, הניחו כל אחד מהם על נייר אפייה וגלגלו אותו לצורת נקניק ארוך בעובי 2 ס"מ. עטפו את נקניק הבצק בנייר האפייה וגלגלו אותו כךצורתו העגולה תישמר. הכניסו את הבצק למקפיא למשך 20 דקות.
  • בעזרת סכין חדה, חתכו עוגיות קטנות מנקניקי הבצק, בעובי של 1/2 ס"מ, וסדרו אותן על תבנית עם נייר אפייה.
  • אפו למשך 5-6 דקות, הניחו לדגנים להתקרר ושמרו במיכל אטום.
דגני בוקר

חזרה לתפריט

 

מקור: רונית גוזלן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: