maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת שוקולד ללא חלב וללא ביצים

רוצים להכין קינוח טעים ופשוט שיגרום לכל האורחים להיות מרוצים? המתכון הבא יסייע לכם לעשות זאת בקלות ובמהירות! עוגת השוקולד שאותה תלמדו להכין הצליחה לכבוש את לבם של בני משפחתי והאורחים, וכשאני מגישה אותה אני לא נתקלת בשום סירוב. זאת מאחר שהמתכון הזה אינו מכיל רכיבים חלביים, ואף לא ביצים, כך שגם כל מי שהוא טבעוני, שומר כשרות או רגיש ללקטוז, יכול להתמוגג מטעמה הנפלא של העוגה הזו כמו יתר בני הבית!

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שוקולד ללא חלב וללא ביצים
רכיבים לעוגה:
קמח - ½1 כוסות
קקאו - 3 כפות (לא ממותק)
סוכר - 1 כוס
מלח - ½ כפית
חומץ לבן - 1 כפית
תמצית וניל - 1 כפית
שמן צמחי - 5 כפות
מים - 1 כוס
רכיבים לציפוי:
שוקולד מריר - 100 גר' (פרווה)
שמן קוקוס - 2 כפיות (או שמן צמחי אחר)
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו את התנור מראש ל- 180° מעלות.
  2. קחו תבנית אפייה עמוקה והכניסו לתוכה את הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה והמלח. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת. preperation
  3. בתערובת שהתקבלה, צרו 3 גומות (שתיים קטנות ואחת גדולה) שאליהן תיצקו את הרכיבים הרטובים; לשקע אחד הכניסו את החומץ, לשני את תמצית הווניל ולשלישי (הגדול), את השמן הצמחי. כעת, צקו מים על כל התבנית, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. preperation
  4. אפו את העוגה במרכז התנור במשך 35 דקות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בזמן שהעוגה נאפת, שברו את השוקולד המריר לקוביות, והכניסו אותן לתוך קערה קטנה שניתן לחמם. הוסיפו את שמן הקוקוס והניחו את הקערה בתוך סיר עם מים רותחים (באן מארי). הקפידו שהקערה לא תיגע במים הרותחים והמשיכו לחמם את הסיר עד שייווצר רוטב שוקולד.
  2. לאחר שהעוגה נאפת במשך 35, דקות הכניסו לתוכה קיסם ובדקו שהוא יוצא נקי. אם כן, הוציאו העוגה מהתנור, הניחו לה להתקרר מספר דקות, ולאחר מכן צקו עליה את רוטב השוקולד באופן שווה. אם הקיסם רטוב ומלוכלך יש להמשיך לאפות ולבדוק פעם נוספת לאחר כמה דקות. preperation
  3. אם תרצו שלעוגה שלכם יהיה ציפוי קשיח תוכלו להכניס אותה למקרר ולפני כן לקשט אותה עם כל דבר שתחפצו, כמו קצפת, תותים, אבקת סוכר או סוכריות צבעוניות. preperation
מקור: אביה.פ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: