maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפאי שקדים וחמאת בוטנים - קל להכנה

את מתכון הפאי המהיר והטעים שלפניכם תוכלו להכין ממש כשהאורחים עוד רגע בדלת וגם כשאין לכם זמן רב להקדיש להכנת קינוח טעים. זמן ההשקעה בהכנה של הקינוח הטעים הזה מועט, אך הטעם והארומה הנפלאים שירחפו בחלל החדר, יגרו את כל הסועדים שיחשבו שמדובר במאפה מלכים שלוקח שעות רבות להכין אותו. שיהיה בתיאבון!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפאי שקדים וחמאת בוטנים - קל להכנה
רכיבים לפאי שקדים:
בצק עלים - 600 גרם
אבקת שקדים - 250 גר'
סוכר חום - 100 גר'
חמאת בוטנים - 100 גר'
מים - 50 מ"ל
ליקר אמרטו - 5 כפיות (או מים עם 1 כפית תמצית שקדים)
בננה - 1 (קטנה)
ריבת משמשים - 8 כפות (או שזיפים)
אופן הכנת הפאי שקדים:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. ערבבו 5 כפות אמרטו/מים עם קמח תפוחי אדמה והניחו בצד.
  3. בקערה בינונית ערבבו סוכר ואבקת שקדים, הכניסו פנימה את האמרטו וקמח תפוחי האדמה וצרו תערובת במרקם של ממרח שקדים מעט דביק.
  4. הוסיפו לקערה עם תערובת השקדים את חמאת הבוטנים וערבבו בעזרת הידיים עד שיווצר ממרח שקדים מתוק ומעט מפורר. הוסיפו פנימה את המים וערבבו יחדיו.
  5. קלפו את הבננה, חיתכו אותה לפרוסות והניחו אותן בצד.
  6. שמנו תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ והניחו אותה בצד.
  7. רדדו את בצק העלים וחתכו אותו לשניים. העבירו חתיכה אחת של בצק העלים לתוך התבנית ומרחו עליה את חמאת הבוטנים והשקדים.
  8. סדרו את פרוסות הבננה מעל שכבת השקדים והבוטנים.
  9. הניחו את המחצית השנייה של בצק העלים מעל הפאי וצרו בה חורים קטנים ליציאת האדים.
  10. ערבבו ריבה עם מעט סירופ מייפל והברישו אותה על פני שטח בצק הפאי, ליצירת גוון זהוב יותר באפייה.
  11. אפו בתנור כ-40-45 מעלות או עד להזהבה.
  12. הוציאו את הפאי מהתנור, קררו, חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: