maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשבועות פאי במילוי תרד וגבינות

הפאי היצירתי הזה ללא ספק יגנוב את תשומת הלב מכל מנה אחרת שתכינו במהלך חג שבועות. למרות הצורה ייחודית שלו הוא כלל אינו קשה להכנה, וצורת ההגשה שלו מספקת הנאה מיוחדת לסועדים, שיכולים פשוט לקטוף לעצמם קרן שמש וליהנות מטעם ומרקם נפלאים. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לשבועות פאי במילוי תרד וגבינות
רכיבים לבצק:
קמח - 500 גר'
שמן זית - ⅓ כוס (כתית מעולה)
יין לבן יבש - ¾ כוס
מלח - 1 כפית
רכיבים למילוי ויצירת הפאי:
עלי תרד - 350 גר' (חלוטים)
ביצה - 1
מלח - לפי הטעם
פירורי לחם - קמצוץ
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגורדת)
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו את כל מרכיבי הבצק למיקסר וערבלו, מומלץ באמצעות וו לישה. כשהבצק אחיד וחלק, צרו שני כדורים שווים בגודלם ועטפו בניילון נצמד. הניחו בצד עד לסיום הכנת המילוי.
  2. פזרו את גבינת הפרמזן מעל המילוי, וכסו את עיגול הבצק בעיגול השני. preperation
  3. אטמו את הקצוות והשתמשו בעדינות במזלג כדי לסגור את הבצק לגמרי וליצור עיטור יפה.
  4. הניחו קערה במרכז הבצק, ולחצו אותה מעט כדי ליצור שקע בין המילוי המרכזי לחיצוני. preperation
  5. חתכו את הבצק ל-21 חלקים שווים, בעובי של 2-3 ס"מ, כשאתם מבצעים את החיתוך כמעט עד לקערה. preperation
  6. בעדינות רבה, סובבו כל חתיכה בזווית מעט גדולה יותר מ-90 מעלות. preperation
  7. אפו את הפאי בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק משחים. preperation
  8. כעת תוכלו להרשים את כל האורחים עם הפאי המיוחד (והטעים) הזה. זלילה מהנה! preperation
אופן הכנת המילוי ויצירת הפאי:
  1. להכנת המילוי ערבבו את התרד והריקוטה בקערה. הוסיפו את הביצה, גבינת הפרמזן, המלח והפלפל השחור לפי הטעם.
  2. באמצעות מערוך שטחו את שני כדורי הבצק כדי ליצור עיגולי בצק בקוטר של 30 סנטימטרים כל אחד.
  3. לפני מריחת המילוי יש ליצור שכבת פירורי לחם שתמנע מהמילוי להרטיב את הבצק. פזרו פירורי לחם בצורת טבעת סמוך לקצוות עיגול הבצק. הוסיפו עיגול פירורי לחם במרכז.
  4. על אותו מעגל עליו פיזרתם פרורי לחם, מרחו כמות נדיבה של מילוי, ואת המילוי שנשאר הציבו במרכז עיגול הבצק. זה צריך להיראות כך: preperation
מקור: סנדי בלום
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: