maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מדליקים ומפתיעים עם תפוחים

כשהבטן מקרקרת קצת, כשהגיע הזמן לארוחת ביניים או סתם כשמתחשק משהו מתוק, נגיסה בתפוח עץ היא פתרון נהדר וקליל לכל הרגעים הקטנים האלו של היום. אבל מעבר לביס העסיסי, שאולי נראה לפעמים מעט משעמם, את תפוח העץ אפשר לאכול במגוון צורות אחרות. עם הפרי הצבעוני הזה שנמצא על מדפי המרכולים בכל עונות השנה, אפשר להכין מתכונים מדליקים רבים, כמו 5 המתכונים המוצגים בכתבה שלפניכם. התפוח שמשתלב היטב במתכוני האפייה, טיגון והבישול האלו, ישדרג לכם כל קינוח וארוחה ויוסיף לכם ולמשפחתכם המון בריאות וטעם.

 

1. טבעות תפוח וקינמון

השילוב של קינמון ותפוח ידוע מאז ומתמיד כשילוב מנצח וטעים להפליא, אז למה שלא להפוך אותו לחטיף פריך שכולו על טהרת השילוב הזה? כדי להכין את טבעות תפוח אלו תזדקקו במתכון זה לחותכי עוגיות עגולים בכמה גדלים או לחולץ עבור ליבת תפוח.
 
מתכונים עם תפוחים
 
 
 
רכיבים:
  • 4 תפוחי עץ גדולים 
  • 1 כוס קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ⅛ כפית קינמון
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כוס ריוויון או חלב חמאה (250 מיליליטר)
  • 1/2 כוס שמן לטיגון
לציפוי
  • ⅓ כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון
 
אופן ההכנה:
  • ערבבו את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, המלח, והקינמון בקערה גדולה והניחו בצד. 
  • בקערה קטנה יותר, טרפו היטב את הביצה יחד עם הריוויון ובצלחת שטוחה נפרדת ערבבו את הסוכר והקינמון לציפוי הטבעות. 
  • פרסו את התפוחים לפרוסות בעובי של 2-3 סנטימטרים. צרו טבעות תפוחים בגדלים שונים מכל פרוסה שכזאת בעזרת חותכי העוגיות. פרוסות בהן נמצאת ליבת התפוח, היכן שנמצאים הגרעינים, הסירו וזרקו לפח. לחלופין, ניתן להוציא את ליבת התפוח, כך שהתפוח יהיה חלול במרכזו, ולפרוס אותו לפרוסות.
  • עטפו את טבעות התפוחים בנייר סופג לספיחת נוזלים ולחות עודפת.
  • חממו את השמן במחבת בחום גבוה והוסיפו את תערובת הביצה והריוויון לתוך קערת הקמח הגדולה וערבבו היטב ליצירת בלילה אחידה. 
  • טבלו כל טבעת תפוח בבלילת הקמח והריוויון, נערו אותה מעט על צד הקערה, להסרת עודפי הבלילה המטפטפים והעבירו למחבת. 
  • טגנו את הטבעות בקבוצות קטנות, והפכו אותם תוך כדי להשחמה משני הצדדים. 
  • ברגע שטבעות התפוח הפכו לזהובות ופריכות הוציאו אותן מהמחבת אל צלחת מרופדת בנייר אפייה.
  • לאחר כמה שניות ספורות, טבלו את טבעות התפוח בצלחת הסוכר והקינמון, לציפוי שווה משני הצדדים, העבירו לתבנית פסי מתכת (הפריכות של טבעות התפוח תישמר יותר טוב על תבנית זו מאשר על צלחת) והגישו חם.

 

2. פריטטת תפוחים

פשטידת הביצים האיטלקית והמסורתית, שמתאימה כארוחה בפני עצמה, מקבלת במתכון זה חיזוק מרענן – תפוח העץ, שהופך אותה למעניינת ועשירה בכל ביס. מומלץ להשתמש בתפוחים מזן חמצמץ לפרץ נוסף של טעם.
 
מתכונים עם תפוחים
 
 
רכיבים:
  • ½4 כוסות של קוביות תפוחי עץ 
  • 3 כוסות של קוביות מלפפונים
  • 2 כוסות של קוביות בצל סגול
  • ⅔ כוס פלפלי חלפיניו כתושים ללא הזרעים
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 10 ביצים 
  • 4 כוסות גבינת צ'דר מגוררת 
  • ⅔ כוס מיץ ליים טרי
  • ½ כוס שמן זית
  • 2 כוסות של רוטב סלסה עגבניות איכותי, מסונן 
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
אופן ההכנה:
  • חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
  • ערבבו בקערה גדולה את התפוחים, המלפפונים, הבצל סגול והפטרוזיליה. בקערה נפרדת ערבבו את הביצים, 2 כוסות של גבינת צ'דר, מיץ הלימון, שמן הזית, רוטב הסלסה, מלח ופלפל. 
  • הוסיפו את תערובת הביצים לקערת הירקות וערבבו היטב. 
  • צקו את כל התערובת לתבנית משומנת ופזרו מעל את שתי כוסות גבינת הצ'דר שנותרו. 
  • הכניסו את התבנית לתנור למשך 30-35 דקות, עד אשר התערובת התייצבה והגבינה מעל הזהיבה. 
  • צננו כמה דקות לפני ההגשה. 

 

3. רוטב סלסלה תפוחים

ייתכן ומתכון זה יגרום לכם להרים גבה, אבל הוא בהחלט יקפיץ לכם את הטעם של כל מנה ברגע שתוסיפו אותו. כממרח לכריכים ומאפים מלוחים או כמטבל לצ'יפס ודוריטוס הרוטב החמצמץ - מתוק - חריף הזה הוא תוספת מקורית ומעולה.  

מתכונים עם תפוחים
 
 
רכיבים:
  • ¼ כוס חומץ תפוחים 
  • 3 כוסות קוביות תפוחי עץ קלופים
  • ½ כוס בצל קצוץ
  • 2 פלפלי חלפיניו קצוצים דק (להורדת החריפות הסירו את הזרעים)
  • ½ פלפל אדום קצוץ
  • ¼ כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כף דבש
  • ½ שן שום קצוצה דק
  • ½ כפית כמון
  • ¼ כפית פפריקה
אופן ההכנה:
  • חממו מחבת עמוקה על אש בינונית – גבוהה ושפכו לתוכה את קוביות התפוחים והחומץ. 
  • הוסיפו את הבצל, פלפל החלפיניו, הפלפל אדום, הכוסברה, הדבש, השום, הכמון והפפריקה. הביאו לרתיחה והנמיכו את עוצמת האש. 
  • המשיכו לבשל את הרוטב ברתיחה עדינה עד אשר הוא יצטמצם מעט ויתעבה, והסירו מהאש.
  • מלאו את הרוטב בצנצנות זכוכית נקיות.

 

4. מאפה תפוחי עץ (שוסון)

הפעם התפוחים מקבלים את פנינו במטבח הצרפתי, עם מאפי השוסון המזוגגים שאהובים כל כך על בני העם הצרפתי. מדובר בגרסה מתוקה - חמצמצה של תפוחים מקורמלים ושל הבורקסים המלוחים שלנו.

מתכונים עם תפוחים

 
 
רכיבים:
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 תפוחים מזן גרני סמית קלופים, מגולענים ופרוסים
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון
  • 1 חבילת בצק עלים, מופשר
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
 
אופן ההכנה:
  • ערבבו את הלימון יחד עם 4 כוסות מים בקערה גדולה. הניחו את פרוסות התפוחים בתוך הקערה – מי הלימון ימנעו מהם להפוך לחומים.
  • המיסו את החמאה בסיר גדול, על אש בינוני. יבשו את התפוחים בנייר סופג, שימו אותם בתוך הסיר עם החמאה ובשלו אותם תוך ערבוב למשך 2 דקות.
  • הוסיפו את הסוכר החום והקינמון, ערבבו היטב והמשיכו לבשל למשך עוד 2 דקות, או עד אשר התערובת מתעבה מעט. הסירו מהאש והניחו בצד לכמה דקות צינון.
  • חממו את התנור ל-200 מעלות. 
  • פתחו את עלי הבצק המקופלים, לחצו עליהם אם מופיעים בהם סדקים, וחתכו אותם לריבועים גדולים. צרו מכל ריבוע גדול שכזה 4 ריבועים קטנים יותר. 
  • שימו במרכז כל ריבוע קטן מעט מתערובת התפוחי, וקפלו אותו מפינה אל הפינה האלכסונית לו, ליצירת משולש והדקו את קצותיו כך שייסגרו. 
  • הניחו את משולשי בצק העלים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, השאירו רווח של 2-3 סנטימטרים ביניהם. 
  • אפו בתנור למשך 25 דקות עד אשר המאפים תפחו וקיבלו גוון זהוב. הוציאו מהתנור והניחו למאפים להצטנן לגמרי. 
  • בשלב זה הכינו את הזיגוג – ערבבו בקערה קטנה את אבקת הסוכר, החלב ותמצית הווניל וזגגו מעל המאפים. 

 

5. לחם תפוחים וקינמון

מכיכר הלחם הזה לא תוכלו להסיר את הידיים - הנימוחות של הבצק יחד עם חתיכות התפוח העסיסיות הופכים את הלחם למעדן של ממש. הלחם טוב גם לאחר כמה ימים ויתאים מצויין לצד הקפה של הבוקר, או ככריך עם מילוי מתוק במהלך היום.  

מתכונים עם תפוחים
 
 
רכיבים:
 
ללחם
  • 2 כוסות קמח
  • 2 תפוחים מזן גרני סמית חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס שמן 
  • ½ כוס סוכר חום
  • 2 כפיות קינמון
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה 
  • ½ כפית פלפל אנגלי טחון
  • ½ כפית מלח דק
  • 1 כפית תמצית וניל
לציפוי
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ½1 כפיות קינמון
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
 
אופן ההכנה:
  • חממו את התנור מראש לחום של 180 מעלות ושמנו תבנית צרה (בסביבות 23 ס"מ לאורך 13 ס"מ לרוחב). 
  • ערבבו בקערה גדולה את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה, סודה לשתייה והתבלינים. 
  • בקערה קטנה ערבבו את הביצים, השמן, הסוכר ותמצית וניל ליצירת תערובת חלקה.
  • הוסיפו את התערובת הביצים אל תערובת הקמח היבשה וערבבו בעדינות. השתדלו שלא לערבב יותר מדי. 
  • שימו בבלילת הקמח והביצים את התפוחים וערבבו קלות כך שיתכסו בה לגמרי. 
  • שפכו את הבלילה לתוך התבנית. 
  • בקערה קטנה, ערבבו את החומרים לציפוי: הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט, ופזרו מעל.
  • אפו בתנור למשך 45-55 דקות, עד שהלחם מקבל צבע זהוב - שחמחם. נעצו קיסם במרכז הכיכר הלחם – אם הוא יבש בהוצאתו סימן שהמאפה הנהדר שלכם מוכן.
  • הניחו ללחם להצטנן ולאחר מכן העבירו סכין לאורך דפנותיו והוציאו אותו מהתבנית.
מקור: שמרית יפה
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: