maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מומלצים לקישואים

 הם מציעים לנו מגוון של יתרונות בריאותיים בזכות התכולה הגבוהה של מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים שיש בהם, ומצליחים לספוג טעמים בצורה נפלאה. עם זאת, מעטות הן הפעמים בהן אנו עושים שימוש בקישואים כרכיבים העיקריים שלנו במנה. אז כדי שלא תגידו שלא ידעתם, בואו להכיר את תרומתו הנהדרת של הירק הנפלא הזה לבריאותנו והתפנקו על 5 מתכונים מקוריים ומפתיעים של מנות קישואים, שישאירו אצלכם ואצל האורחים שלכם טעם של עוד.
 
ערימת קישואים
 

יתרונות בריאותיים

אם אתם מחפשים דרך קלה וטעימה לרדת במשקל או פשוט רוצים לשמור על בריאות כללית טובה, 5 היתרונות הבריאותיים הבאים של הקישוא הם בהחלט סיבה נהדרת להכניס אותו לתפריט היומי שלכם:
 
1. מכיל רכיבים אנטי דלקתיים ונוגדי חמצון
בקישוא תוכלו למצוא רכיבים בעלי תכונות אנטי דלקתיות המסייעים לגוף להתמודד עם מחלות שונות דוגמת דלקות מפרקים ואסתמה. בנוסף לכך, הקישוא מכיל נוגדי חמצון רבי עוצמה וביניהם כמויות גבוהות של ויטמין C, הפועלים כנגד השפעתם המזיקה של הרדיקלים החופשיים בגוף ומפחיתים את הסיכויים ללקות במחלת הסרטן.
 
2. עוזר בשמירה על משקל גוף תקין
אם אתם מבקשים להשיל כמה קילוגרמים מגופכם או לשמור על המשקל הקיים, אין ספק שהקישוא הוא ירק מצוין שמומלץ שתכניסו לתפריט הדיאטטי היומי. זאת בשל ערכו הקלורי הנמוך, העומד על 17 קלוריות בלבד ל-100 גרם. כמו כן בקישוא ניתן למצוא מגוון של סיבים תזונתיים שונים המסייעים לתהליך שריפת השומנים בגוף.
אישה מודדת את היקף הבטן
3. מסייע בשמירה על בריאות הלב
הקישואים נחשבים למקור טוב עבור המינרלים אשלגן ומגנזיום, המסייעים בשמירה על רמות לחץ דם תקינות בגוף. כמו כן הקישוא מכיל חומצה פולית המפרקת חומצות אמינו דוגמת הומוציסטאין, שבכמויות גבוהות עלולות להגביר את הסיכויים ללקות בהתקף לב.
 
4. מסייע בשמירה על בריאות העיניים 
אכילה יומיומית של קישואים עשויה לעזור בשמירה על בריאות העין בשל ריכוזו של הצבען הטבעי בטא קרוטן, המומר על ידי הגוף לוויטמין A – וויטמין החיוני לשמירה על לחות העין, על תפקודה התקין של הרשתית ועוד.
עין של אישה מקרוב
5. מכיל וויטמינים מקבוצת B
בקישוא ניתן למצוא וויטמינים מקבוצת B ובראשם: תיאמין (B1) המשתתף בתהליך חילוף החומרים בגוף, ריבופלאבין (B2) השומר על בריאות העור, השיער והציפורניים ופירידוקסין (B6) הלוקח חלק בתהליך ייצור תאי הדם האדומים.
 

מתכוני קישואים למנות פתיחה, עיקריות וקינוחים!

לצד יתרונותיו הבריאותיים השונים של הקישוא, יש לזכור שמדובר בירק נפלא בעל טעמים עדינים המאפשרים לנו לשלבו באופן מושלם במגוון רחב של מנות. אז כעת, לאחר שלמדתם להכירו מקרוב, אלו הן 5 מנות הקישואים שיעזרו לכם להפיק ממנו את המיטב ומבלי להתפשרולו במעט, על טעמים נהדרים:
 
1. נודלס קישואים
נודלס קישואים הוא מנת פתיחה נפלאה, פשוטה וקלה להכנה. השימוש בקישוא כחומר הגלם עבור הכנת הנודלס עצמו ישחק עבורכם תפקיד כפול: הוא גם יאפשר לכם להעניק לירק הנפלא תפקיד עיקרי במנה וגם יקנה לארוחה כולה מראה מזרח אסייתי מקורי ומרענן שרק יעורר את תאבונכם לעוד.
 
רכיבים:
  • חופן עלי כוסברה קצוצים דק
  • 3 כפות חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 3 קישואים בינוניים
נודלס קישואים
 

אופן ההכנה:

1. חיתכו את הקישואים לרצועות דקות דמויות אטריות. ניתן לחתוך את הקישוא עם קולף לקבלת רצועות ישרות או לחילופין לפרוס אותו לאורכו ולהוציא את חלקו הפנימי לקבלת אטריות מסולסלות כפי שמוצג בתמונה.

2. הקפיצו את האטריות במחבת על אש בינונית למשך 5-10 דקות על מנת שיתרככו מעט.

3. עתה, ערבבו את הכוסברה, חומץ האורז, שמן השומשום, הפפריקה האדומה, הסוכר והמלח בקערה גדולה והמתינו כ-5 דקות עד למיצוי הטעמים.

4. סדרו את האטריות על צלחת, הזליפו את הרוטב מעליהן ובתיאבון!

2. קרפצ'יו קישואים ואבוקדו
מלבד פשטותה של המנה, הכנת קרפצ'יו מקישואים איננה מצריכה את בישולם ובכך מאפשרת שלא להפחית ביתרונותיהם הבריאותיים השונים. בנוסף לכך, בעזרת שילובם של הקישואים עם פרוסות האבוקדו תוכלו להקנות לארוחה טעמים מקוריים ולהוסיף לה כמויות נכבדות של מינרל הברזל.
 
רכיבים:
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 כפיות מלח
  • 5 כפיות פלפל
  • 2 קישואים גדולים
  • 1 אבוקדו
  • ¼ כוס שקדים קלויים קצוצים
קרפצ'יו קישואים ואבוקדו

אופן ההכנה:

1. הוסיפו לקערה קטנה את מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת, שמן הזית, המלח והפלפל השחור, ערבבו למשך כדקה והניחו בצד למיצוי הטעמים.

2. עתה, פרסו את הקישואים לפרוסות דקות ככל האפשר ואת האבוקדו לפרוסות עבות, ופזרו אותן באופן אחיד על הצלחת.

3. הזליפו את תערובת מיץ הלימון על גבי המנה, המתינו כ-5 דקות והגישו. בתיאבון!

 
3. קיש קישואים וגבינה
מתכון קיש הקישואים הבא הוא דרך נפלאה להפתיע את האורחים במנה נהדרת המשלבת בין בצק פריך לבין מילוי קישואים עדין ועשיר בטעמים.
 
רכיבים:
  • 50 גרם חמאה
  • 3 קישואים בינוניים פרוסים דק
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות פטרוזיליה
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת שום
  • ½ כפית בזיליקום
  • ½ כפית אורגנו
  • ¼ כפית פלפל
  • 2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • בצק פריך קנוי או תוצרת בית (לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין סוגים שונים של בצקים)
קיש קישואים וגבינה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.

2. התיכו את החמאה במחבת על אש בינונית, טגנו את הקישואים והבצל עד שיזהיבו מעט והניחו אותם בקערה.

3. עתה, הקציפו את 2 הביצים בקערה נפרדת, ולאחר מכן הוסיפו את התבלינים השונים, את חרדל הדיז'ון ואת תערובת הקישואים והבצל.

4. הניחו את הבצק הפריך בתבנית אפייה, צקו עליו את הבלילה, פזרו מעל המילוי פרוסות קישואים דקות לקישוט ולטעם טוב, והכניסו לתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה. בתיאבון!

 
4. סירות קישואים במילוי בשר
מחפשים דרך לגרום לילדים לאכול קישואים? נסו להכין להם את סירות הקישואים הממולאות הבאות - מנת בשר מזמינה שנראית נהדר ועשירה בטעמים של אוכל ביתי במיטבו.
 
רכיבים:
  • 4 קישואים בינוניים חצויים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 קילו בשר בקר טחון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
סירות קישואים במילוי בשר

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש על טמפרטורה של 180 מעלות.

2. חתכו את קצות חצאי הקישואים ורוקנו את תוכנם בעזרת כפית ליצירת מבנה הסירה.

3. חממו את שמן הזית במחבת על אש בינונית-גבוהה, ולאחר מכן טגנו את קוביות הבצל במשך כ-3-4 דקות או עד להזהבתן.

4. עתה, הוסיפו למחבת את בשר הבקר הטחון יחד עם המלח, הפלפל והכמון ובשלו תוך תנועות ערבוב עד להשחמתו.

5. לאחר שהבשר התבשל לחלוטין, מלאו עמו את הסירות מעט מעל לגובה הקישוא עצמו והכניסו לתנור למשך כ-10-15 דקות.

6. הוציאו את הסירות מן התנור, המתינו שיצטננו במשך מספר דקות והגישו.

 
5. מאפינס קישואים ולימון
כולם אוהבים קינוחים, אך לא כולם אוהבים קישואים. לכן, אם אינכם אוהבים את ירק זה, אך בכל זאת רוצים לנסות ולשלבו בתזונתכם היומיומית, קינוח מאפינס הקישואים והלימון הבא עשוי בהחלט להיות הפתרון עבורכם.
 
רכיבים:
  • 2 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • ⅓ כוס שמן קנולה
  • ½2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • ⅓ כוס חלב
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ⅔1 כוס קמח
  • ½ כפית מלח
  • ½1 כוסות קישואים מגוררים
מאפינס קישואים ולימון

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש על 170 מעלות.

2. ערבבו בקערה גדולה את הביצים, הסוכר, שמן הקנולה, מיץ הלימון, קליפת הלימון והחלב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. עתה, הוסיפו לתערובת את אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקמח, המלח ואת הקישואים וערבבו שנית.

4. סדרו תבניות שקעים על גבי תבנית אפייה, צקו את הבלילה אל התבניות, אפו למשך כ-20 דקות והרי לכם קינוח קישואים נהדר.

5. מומלץ להגיש עם מעט חמאה מומסת וגרידת לימון.

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: