print header

5 מתכונים מעולים מהמטבח הטריפוליטאי המשובח

 אם מתחשק לכם לגוון במאכלים שלכם ולהכניס בהם קצת פלפל, המטבח הטריפוליטאי בהחלט יכול לענות על הדרישות שלכם. עם שפע של מנות מיוחדות וקינוחים נהדרים, תוכלו לראות עד כמה מטבח אתני יכול להיות מפואר, משובח ועשיר, וכדי שתוכלו ליהנות גם אתם ממטעמי העדה, ליקטנו עבורכם 5 מתכונים נהדרים ומיוחדים שאתם מוזמנים לנסות ולהכין לסעודה המשפחתית הקרובה. עם לא הרבה מאמץ, תוכלו להתענג על ארוחת מלכים שתגרום לכם ללקק את האצבעות.
מתכון לסלט מירקות צלויים - סלטה מאשוויה
סלטה משאוויה הוא אחד הסלטים הטריפוליטאים המוכרים ביותר לכל יוצאי העדה, ובשנים האחרונות הוא הפך ללהיט גם בקרב ישראלים רבים בני עדות אחרות. אופן ההכנה פשוט וקל, והטעם הנהדר של צליית הירקות יוצר את אחת ממנות הסלט הטעימות שייצא לכם לטעום. לאחר שתכינו את הסלט הזה פעם אחת, אתם תרצו להכין אותו כמעט בכל פעם שיזדמן לכם.
מתכון לסלט מירקות צלויים - סלטה מאשוויה מקור תמונה: 4.bp.blogspot
רכיבים לסלטה מאשוויה:
עגבניות - 5 (בינוניות, חצויות)
פלפלים ירוקים - 3 (מתוקים, מגולענים וחתוכים לרצועות עבות)
בצלים - 2 (בינוניים, ללא קליפה וחצויים)
פלפל חריף - ⅔ (מגולען)
חציל - 1 (לא חובה)
שיני שום - 5 (שלמות וקלופות)
זרעי קימל - 1 כף (טחונים)
מלח - לפי הטעם
ביצים קשות - 2 (חתוכות לרבעים)
זיתים - חופן (מגולענים)
שמן זית - 2-3 כפות
מתכון לסלט דלעת פיקנטי - צ'רשי קראע
לדלעת יש אינספור שימושים במטבחים רבים בעולם, כשניתן להכין ממנה מרקים, ריבות, מאפים וכמובן סלטים שונים. אחד הטעימים שבהם מגיע מהמטבח הטריפוליטאי שעושה הרבה כבוד לירק הגדול והמיוחד הזה, ונקרא "צ'רשי קראע". המחית הכתומה והטעימה הזו עושה פלאים לכריכים שמכינים איתה, לכן כדאי שתנסו את המתכון לסלט דלעת ותוכלו ליהנות ממרח נהדר שכמותו עדיין לא טעמתם.
מתכון לסלט דלעת פיקנטי - צ'רשי קראע מקור תמונה: westoftheloop
רכיבים לסלט דלעת:
שמן זית - ¼2 כפות
שיני שום - 7 (כתושים)
כמון - 1 כפית
פפריקה - ½ כפית
צ'ילי - קמצוץ
מחית דלעת - 2 כוסות (משימורים או מדלעת מבושלת)
אריסה - 3 כפות (או סחוג)
דבש - 1 כף
מיץ לימון - מ-1 לימון
מתכון לכדורי בצק מבושלים עם בשר ורוטב אדום – בָּזִין
כשאומרים לבן העדה הטריפוליטאית את המילה בָּזִין, הוא מיד חושב על תבשיל בשרי עם רוטב אדום וכדורי בצק מבושלים. למעשה, הבזין הוא בעצם כדור הבצק המבושל במים ולא הרוטב והבשר, אך השילוב הזה נתן את השם לכל המנה עצמה. המרקם הנימוח של התבשיל עם הנגיעות המעקצצות של הפלפל, יתנו לכם רצון לאכול ממנו עוד ועוד ואפילו לנגב את הצלחת עם החלק הלבן של הלחם ממש כמו טריפוליטאי אסלי. 
מתכון לכדורי בצק מבושלים עם בשר ורוטב אדום  – בָּזִין מקור תמונה: libyanfood
רכיבים לבשר עם רוטב:
בשר - 1 ק"ג (רצוי כתף ורגל כבש)
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
שמן זית - ½ כוס
רסק עגבניות - 3 כפות
חילבה - 1 כף (גרוסה גס – לא חובה)
כורכום - 1 כף
מלח - 1 כף
שן שום - 1 (גדולה)
פלפל ירוק - 2 (טרי, קצוץ)
תפוחי אדמה - 3-4 (בינוניים, קלופים וחצויים)
דלעת - 500 גרם (לחתוך לקוביות בגודל בינוני)
מים - ½1 ליטר
ביצים קשות - 4 (קלופות)
רכיבים לבצק:
קמח שעורה - 4 כוסות
קמח - 2 כוסות
מלח - 1 כף
מים רותחים - כ -½1 ליטר (לפי הצורך)
מתכון לעוגיות דבלה טריפוליטאיות של יהודית

את שושני הבצק האלה אנו מכירים ממטבחים רבים ובשמות שונים, אך אין בית טריפוליטאי שבו יוותרו עליהם במהלך חג הפורים. את הדבלה מגישים ביחד עם סירופ מתוק שהופך את חוויית האכילה לנפלאה עבור בלוטות הטעם ועבור הנשמה, ואחרי שתטעמו בעצמכם תבינו בדיוק למה. 

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

מתכון לעוגיות דבלה טריפוליטאיות של יהודית מקור תמונה: yehudit-aviv
רכיבים לבצק:
תמצית וניל - 1 כפית
קמח מנופה - 3 כוסות
קורנפלור - ½ - ¾ כוס (או קמח, לקימוח)
שמן - 1 ליטר (לטיגון עמוק)
רכיבים לסירופ:
מים - 3 כוסות
סוכר - 2 כוסות
מיץ לימון - מ- ½ לימון
קורנפלור - 1 כפית (לא חובה)
מתכון לעוגיות מלוחות של העדה הטריפוליטאית – קאק מליח
בני עדות צפון אפריקה ידועים בעוגיות המתוקות והטעימות שלהם, אך תתפלאו לשמוע שיש להם גם עוגיות מלוחות טעימות לא פחות. אם שבעתם די ממתוק ומתחשק לכם חטיף מלוח קליל שמשתלב נהדר עם מאכלי חלב ומטבלים, אתם מוזמנים להכיר את ה"קאק מליח", או בעברית "עוגייה מלוחה". המתכון הפשוט כשלעצמו הוא קסם כאשר השילוב עם הטעם הנהדר הופך אותו לחוויה של ממש. אז למה אתם מחכים? רוצו אל המטבח ונסו את המתכון הנהדר הזה עוד היום.
מתכון לעוגיות מלוחות של העדה הטריפוליטאית – קאק מליח מקור תמונה: 196flavors
רכיבים לעוגיות מלוחות:
חלב - ½ כוס
חמאה - ½ כוס (מומסת)
שמן צמחי - ½ כוס
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
קמח - ½3 כוסות
ביצה - 1 (טרופה - למריחה)
שומשום - ½ כוס (לציפוי)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו