maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מיוחדים למימונה

  מי שלא חווה מימונה מעולם, לא טעם שמחה מימיו! החג השמח הזה נולד במרוקו, שבה היהודים נהגו לחגוג אותו בצאת הפסח משום שבכל תקופת חול המועד הם נמנעו מלבקר את שכניהם מחשש להיתקלות בחמץ. כדי להבהיר שלא הייתה איבה בין היהודים לשכניהם, בצאת הפסח יהודי מרוקו פתחו את דלתות ביתם והזמינו אליהם אורחים ש"ירווחו ויסעדו", משמע ירוויחו ויצליחו. עד היום המימונה נחגגת באופן מסורתי ברחבי ישראל, והיא מלווה בשירים, תלבושות צבעוניות ומטעמים נפלאים ומיוחדים. המאכל שמתחיל את חגיגות החמץ הללו הוא המופלטה, שצריך רק להגיד את שמה כדי שאנשים ינהרו לשולחן. בנוסף למופלטה נהוג לאכול ריבות, עוגיות בוטנים, קוקוס, נוגט (ז'בן) מחלבון מתוק ומוקצף ומרציפן בכל מיני צבעים צורות וטעמים.
 
המימונה כבר מזמן לא נחלת העדה המרוקאית בלבד, וכיום חוגגות את החג הזה (צאת חג הפסח) עדות רבות נוספות. לכבודו קיבצנו עבורכם 5 מתכונים נפלאים שתוכלו להכין כמנהג יהדות מרוקו ולרווח ולסעוד עד עלות השחר.

מתכון קל למופלטה

מופלטה מגישים בערב המימונה בין שאר מיני מתיקה. כך מתחילים באכילת החמץ לאחר חג הפסח תוך איחולי "תרווחו ותסעדו'' (תרוויחו ותצליחו). את המופלטה נוהגים אף להגיש בטקס החינה לחתן וכלה, ובאירועים משמחים אחרים בהם ניתן ליהנות ממאכל מסורתי ואהוב במיוחד.

recipe מקור תמונה: my-organic-diary.com
רכיבים לכ-20 מופלטות:
שמרים יבשים - 1 כף (או קוביית שמרים לחים (50 גר'))
קמח - 1 קג'
ביצה - 1
מלח - 1 כף
סוכר - 2 כפיות
מים - כ-4 כוסות (פושרים, לפי הצורך)
שמן - לפי הצורך (לפתיחת הבצק)

 

מתכון לעוגיות מרציפן מרוקאיות

עוגיות המרציפן תמיד נראו כאתגר, אך המתכון הפשוט הבא לממתק האהוב יוכיח שאין לכם ממה לחשוש. את הסוכריות הללו נהוג לאכול במימונה ובאירועים משמחים אחרים, ועם מעט צבע ופירות יבשים הן ימתיקו כל מאורע. 

 

recipe מקור תמונה: stephlechef.wordpress.com
רכיבים למרציפן:
מים - 2 כוסות
סוכר - 1 קג'
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
שקדים - 1 קג'
רכיבים לכ-50 עוגיות מרציפן:
תמרים יבשים - 20 (גדולים, מגולענים)
אגוזי מלך - 20 (חצויים וקלופים)
עטרות נייר (מנג'ט) - 50 (מספר 2-3)
מתכון לעוגיות בוטנים

כשאומרים עוגיות בוטנים, רבים נוטים לחשוב על עוגיות מסורתיות לפסח שלא כולם מחבבים... לקראת המימונה או אירועים מיוחדים, המתכון הבא ישנה את דעתכם על העוגיות הללו בזכות הטעם הנפלא של התוצרים שתרצו לאכול מהם עוד ועוד. 

recipe מקור תמונה: foodfoxes.com
רכיבים לכ-55 עוגיות בוטנים:
סוכר - 3 כוסות
ביצים - 4-8 (הסבר בהמשך)
קינמון - ½ כף (טחון)
בוטנים - 1 קג' (קלופים, קלויים וללא מלח)
ציפורן - קורט (טחונה)
סוכר וניל - 10 גר' (1 שקיק)
זנגביל - 1 כף (טחון)
אבקת סוכר - ½ קג'
עטרות נייר (מנג'ט) - 1 חבילה (מספר 2-3)
אבקת אפייה - 10 גר' (1 שקיק)

 

מתכון לנוגט - ז'בן למופלטה

כל מי שטעם מופלטה עם ז'בן רצה לדעת כיצד מכינים את הקרם הייחודי והאוורירי הזה. כעת אתם יכולים ללמוד איך לעשות אותו בעצמכם עם מתכון חגיגי וטעים, בצורה נפלאה לז'בן מסורתי עבור המימונה או כל אירוע משמח אחר.

recipe מקור תמונה: /tralhasdemulher
רכיבים לז'בן-נוגט:
מים - 2 כוסות
סוכר - 1 קג'
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
אגוזי מלך - מעט (או שקדים, לקישוט)

 

מתכון פשוט למרוזיה

מרוזיה היא עיסה של צימוקים ואגוזים, וניתן לשים אותה על המופלטה ולהוסיף לה מרקם וטעם נפלאים. העיסה המתוקה הזו היא פשוטה להכנה, ותוכלו לנשנש אותה גם לאחר שחגיגות המימונה יסתיימו.

recipe מקור תמונה: Tavallai
רכיבים למרוזיה:
סוכר לבן - ¼1 כוסות
מים - ⅓ כוס + כמה כפות נוספות לפי הצורך
מיץ לימון - מ-½ לימון
אגוזי מלך - 15 (קצוצים גס)

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: