maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכונים מתוקים-מלוחים עם חמאת בוטנים

כשבא משהו מתוק - קינוחים וגלידות

לעתים היא אינה מוערכת מספיק, אך אנחנו אוהבים אותה כל כך - חמאת בוטנים. טעם עשיר מתוק מלוח, וזה עוד בלי להזכיר את יתרונותיה התזונתיים. הנה 4 מתכונים מתוקים-מלוחים ופשוט נהדרים עם חמאת בוטנים.

חטיפים פריכים בעיטור פסי חמאת בוטנים

כמו חטיפי הבריאות שתוכלו למצוא בחנות, אבל הרבה יותר בריאים וטעימים, וכמובן – עם חמאת בוטנים.

חמאת בוטנים

רכיבים:

לחטיף

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותקת

5 כפות של סירופ מייפל

קורט מלח

כפית תמצית וניל

כוס דגני פצפוצי אורז

 

ציפוי

2 כפות חמאת בוטנים טבעית

1.5-2 כפיות שמן קוקוס

כפית סירופ מייפל

 

הוראות הכנה:

  • כדי להכין את החטיף, קחו תבנית בגודל של 12X22 ס"מ ושימו בה שתי חתיכות של נייר אפייה, שיכסו את כולה.
  • חממו בסיר, על חום נמוך, את שמן הקוקוס עד שיימס בעדינות, ולאחר מכן הכניסו פנימה את כל הרכיבים לחטיף (מלבד פצפוצי האורז) והקציפו.
  • כשהתערובת מוכנה וחלקה, הסירו את הסיר מן האש, שפכו פנימה את פצפוצי האורז וערבבו.
  • שפכו את התערובת לתבנית שהכנתם מראש, החליקו אותה בתוכה, והכניסו למקפיא למשך 10-15 דקות, או עד שהשוקולד מתקשה.
  • כדי להכין את הציפוי, המיסו את שמן הקוקוס, הכניסו פנימה את  חמאת הבוטנים וסירופ המייפל, הוסיפו מרכיבים לפי הטעם והקציפו. כשתסיימו שימו את התערובת בשקית פלסטיק.
  • הוציאו את החטיף מהמקפיא וחתכו אותו ל-12 חתיכות קטנות.
  • נקבו חור קטן בשקית והשפריצו בעדינות את תערובת חמאת הבוטנים על החטיפים.
  • החזירו את החטיפים למקפיא ל-5 דקות נוספות.
  • הגישו את החטיפים מיד כשתוציאו אותם מהמקפיא. החטיפים יימסו לאט בטמפרטורת החדר, לכן לא כדאי להשאיר אותם בחוץ. אם אתם רוצים לשמור אותם לאחר כך, אחסנו אותם במקפיא או במקרר.

 

פודינג שוקולד-חמאת בוטנים

אם תהיתם מה טעים יותר - פודינג שוקולד או פודינג חמאת בוטנים, אתם לא צריכים לתהות עוד. פודינג שוקולד-חמאת בוטנים לוקח ובגדול.

חמאת בוטנים

רכיבים:

פודינג חמאת בוטנים

1/2 כוס סוכר

5 כפיות קורנפלור

1/8 כפית מלח

¾ 1 כוסות חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

1/2 חמאת בוטנים טבעית (עדיף נוזלית)

כפית תמצית ווניל

 

פודינג שוקולד

6 כפות סוכר

2 כפות קורנפלור

2 כפות אבקת קקאו לא ממותקת

½ 1 כוסות חלב

1/2 כוס שמנת מתוקה

115 גרם שוקולד חלב איכותי, שבור לחתיכות קטנות

כפית תמצית ווניל

 

ציפוי

כוס שמנת מתוקה מקוררת

כף אבקת סוכר

 

הוראות הכנה

פודינג חמאת הבוטנים

  • הקציפו את שלושת הרכיבים הראשונים בסיר קטן וערבבו. הקציפו פנימה חלב, אחר כך את השמנת.
  • המשיכו להקציף את הרכיבים כשאתם שמים את הסיר מעל האש עד שהתערובת מגיעה לנקודת רתיחה.
  • המתינו שהתערובת הרותחת נעשית עבה, וערבבו שוב למשך 30 שניות.
  • הכניסו פנימה את חמאת הבוטנים, תנו לתערובת להמשיך להתחמם וליצור שוב שכבה עבה. לאחר מכן ערבבו שוב למשך דקה. הסירו מהאש וערבבו פנימה תמצית ווניל.
  • הפרידו את התערובת ל-6 כוסות או צלוחיות קטנות, בכמות המגיעה לשליש גובה מהכוס. תנו לתערובת להתקרר בכוסות, בזמן שאתם מכינים את הפודינג שוקולד

פודינג שוקולד

  • הקציפו את 4 הרכיבים הראשונים בסיר קטן וערבבו. הקציפו פנימה חלב, אחר כך שמנת.
  • ערבבו על חום בינוני עד שהתערובת רותחת. הרתיחו עד שנעשית שכבה עבה, המשיכו לערבב למשך 30 שניות.
  • הוסיפו את שברי השוקולד. המשיכו להרתיח עד שהשוקולד נמס והתערובת שוב עבה. ערבבו מדי פעם במשך דקה-שתיים. הסירו מן האש וערבבו תמצית ווניל.
  • קררו את הפודינג במשך 5 דקות.
  • שימו את התערובת מעל פודינג החמאת בוטנים, בשליש השני של הכוסות. תנו לתערובת להתקרר, למשך שעתיים לפחות.

ציפוי

  • הקציפו שמנת ואבקת סוכר בקערה בינונית. שימו בעזרת כפית את התערובת על הפודינג והגישו.

 

עוף וחמאת בוטנים עטוף בחסה

מנה זו המגיעה אלינו מהמטבח הסיני, משלבת את העסיסיות של העוף עם המתיקות והמליחות של חמאת הבוטנים בעלה חסה פריך. מנה משביעה ובריאה שניתן לאכול בתור חטיפים, או אפילו בתור מנה עיקרית.

חמאת בוטנים

רכיבים

כוס של קוביות בשר עוף צלוי או מבושל

¾ כוס קוביות תפוח מקולף

⅓ כוס קוביות בצל סגול

20 חצאי ענבים ללא גרעין

¼ כפית מלח

כף חמאת בוטנים טבעית

כף שמן זית או מיונז קל

כף דבש

4 עלי חסה רומית

 

הוראות הכנה

שימו בקערה בינונית את העוף, התפוח, בצל, ענבים ומלח.

שימו בקערה קטנה חמאת בוטנים, מיונז ודבש. ערבבו היטב ושפכו תכולתה לקערה הבינונית. ערבבו.

צקו את התערובת לתוך עלה חסה, גלגלו והגישו.

עוגת חמאת בוטנים עשירה ומתוקה במיוחד

הדובדבן שבקצפת הוא העוגה הזאת, שאין בה לא דובדבן ולא קצפת, אבל יש בה הרבה שוקולד וחמאת בוטנים, וזה בעצם כל מה שאנחנו צריכים.

חמאת בוטנים

רכיבים

מילוי

¼ 2 כוסות שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר חום

340 גרם שוקולד מריר, שבור לחתיכות

1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית

עוגה

½ 2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

10 כפות (¼ 1 חבילות) חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית

500 גרם סוכר חום

4 ביצים גדולות

כפית תמצית ווניל

 כוס רוויון

ציפוי

340 גרם גבינת שמנת

2 כוסות אבקת סוכר דק דק

6 כפות (¾ חבילה) חמאה לא מומלחת בטמפרטורת החדר

כפית תמצית ווניל

¾ כוס שמנת מתוקה צוננת

בוטנים מסוכרים

 

הוראות הכנה

מילוי

  • הרתיחו את השמנת והסוכר בסיר קטן, ערבבו עד שהסוכר יימס לגמרי. הורידו מהאש.
  • הוסיפו את השוקולד והמתינו דקה. ערבבו עד שתערובת חלקה. ערבבו פנימה חמאת בוטנים.
  • תנו לתמיסה להתקרר במשך הלילה, ללא כיסוי.

עוגה

  • חממו את התנור ל-175 מעלות. מרחו בחמאה צידי שלוש תבניות עוגה בקוטר 22  גובה 4. בתחתית התבניות הניחו נייר אפייה.
  • שימו את 4 המרכיבים הראשונים בקערה בינונית.
  • בקערה גדולה טרפו בעזרת מיקסר ידני חמאה וחמאת בוטנים עד שיתרכבו יחד לתערובת. טרפו איתם סוכר וביצים(אחת בכל פעם) ואז תמצית ווניל.
  • במהירות נמוכה יותר טרפו איתם את התערובת מהקערה הבינונית ב-4 פעמים, ואת הרוויון ב-3 פעמים לסירוגין (כלומר, רבע מכמות תערובת הקמח, שליש מכמות הרוויון, רבע מהתערובת, וכך הלאה).
  • חלקו את התערובת הסופית בין התבניות. אפו את העוגות בתנור עד שבדיקה בעזרת קיסם במרכזן תצא נקייה, שזה בערך 25 דקות. קררו את העוגות למשך 5 דקות. הוציאו את העוגות מהתבניות, קררו את העוגות לגמרי, עד שהן כלל לא חמות.

ציפוי

  • בעזרת מיקסר ידני טרפו את גבינת השמנת, ¼ 1 כוסות של אבקת סוכר, ווניל וחמאה בקערה גדולה.
  • טרפו בקערה אחרת שמנת מתוקה, ו-3/4 כוס אבקת סוכר עד שהתערובת הופכת קשיחה. שפכו את התערובת לקערה הראשונה ב-3 פעמים. קררו למשך שעה עד שהתערובת תהיה קשיחה אך ניתנת להפרדה מהקערה.
  • הניחו שכבה אחת של העוגה, כאשר החלק התחתון שלה פונה מעלה, על תבנית מתכת לעוגה בקוטר 22 ס"מ. מרחו עליה חצי מהמילוי. שימו עליה עוד שכבה באותה צורה ומרחו עליה את החצי השני של המילוי. מעליה שימו את השכבה האחרונה באותה צורה.
  • מרחו ציפוי על החלק העליון של העוגה ומצידיה. השאירו את העוגה בטמפרטורת החדר במשך שעתיים. פזרו מעל בוטנים מסוכרים והגישו.
מקור: שמעון לב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: