maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים מעולים לראש השנה

  היא שוב מגיעה כמו בכל שנה ולא משנה כמה אנחנו מתכוננים לקראתה, היא איכשהו מצליחה לתפוס אותנו לא מוכנים – תקופת החגים. הרגעים שאנחנו מבלים סביב שולחן החג עוזרים לנו להתעדכן בני משפחה וחברים שאנחנו לא תמיד מספיקים לראות בימי חול, וזאת הזדמנות מעולה לאכול, לדבר ובעיקר לצחוק וליהנות זה מחברתו של זה. אם גם אתם רוצים לחוות ארוחת חג בלתי נשכחת, נסו את 7 המתכונים הבאים לארוחת ראש השנה מושלמת, כשכל מנה מכילה רכיב מהברכות של החג המיוחד הזה כך שיסתלקו כל צרותינו ונוכל להתחיל שנה מתוקה מדבש. 
 

מתכון לסלט תרד ורימון

הרימונים הם בשיאם בעונה הזו, וטעמם החמצמץ והמרקם הפריך של הפירות הנהדרים האלה הופך אותם לתוסף מעולה למנות רבות, כמו הסלט במתכון הבא. צוותו לרימונים תרד טרי ותקבלו סלט נפלא שיפתח את ארוחת החג הראשונהה בצורה מושלמת.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: .Sara J
רכיבים לסלט תרד:
עלי תרד - 300 גר' (שטופים ומסוננים)
בצל אדום - ¼ בצל (פרוס דק מאוד)
אגוזי מלך - ½ כוס (חתוכים גס)
חומץ בלסמי - 4 כפות
נבטים - ¼ כוס
אופן הכנת הסלט תרד:
  1. חתכו את הרימון והוציאו את כל הזרעים בתוכו. preperation מקור תמונה: Kelsey
  2. בקערה בינונית, ערבבו את כל רכיבי הסלט מלבד החומץ הבלסמי.
  3. הניחו לסלט לעמוד כ-10 דקות כדי שכל הטעמים יתאחדו ולאחר מכן, טפטפו מעליו חומץ בלסמי. הגישו קר.

מתכון לגזרים צלויים מזוגגים בדבש

אין כמו גזרים רכים, מבריקים ומתקתקים כתוספת מאוזנת לארוחה דשנה ומגוונת. נסו את המתכון המיוחד הזה לגזרים בזיגוג דבש, ותראו כיצד הוא הופך ללהיט גם בארוחות רגילות מחוץ לתקופת החגים.
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: leoslo
רכיבים לגזרים מזוגגים:
גזר - 2 קג'
שמן זית - 2 כפיות
שמן קנולה - 3 כפות
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
בצל קטן - 1 (חתוך דק)
ויסקי - 2 כפות (ניתן להחליף ב-2 כפות מיץ תפוחים)
דבש - 2 כפות
מים - 1 כף
טימין - ½ כפית (טרי קצוץ)
אופן הכנת הגזרים מזוגגים:
  1. חממו את התנור ל-250 מעלות והכניסו לתוכו תבנית אפייה עבה או מחבת צלייה לחימום מקדים.
  2. אם לגזרים יש גבעולים, חתכו אותם, אך השאירו 2 סנטימטר מהם לתוספת צבע. אחרת, השאירו אותם כפי שהם preperation מקור תמונה: Harlan Harris
  3. בסיר בינוני חממו את 2 כפות שמן הקנולה שנותרו, הוסיפו את הבצל וטגנו כדקה.
  4. הורידו את הסיר מהאש והכניסו לתוכו את הוויסקי/מיץ תפוחים, כף מים ו-2 כפות דבש. ערבבו עד לקבלת רוטב אחיד.
  5. החזירו את הסיר לאש והביאו אותו לרתיחה. כשהרוטב מתחיל לבעבע, הנמיכו את האש לעוצמה בינונית ובשלו 5 דקות נוספות.
  6. הוציאו את התבנית עם הגזרים מהתנור, טפטפו עליהם את הזיגוג, ערבבו בעדינות והחזירו לתנור ל-5 עד 7 דקות נוספות או עד שהזיגוג הופך לזהוב.
  7. הניחו את הגזרים בצלחת הגשה ופזרו עליהם את הטימין.

מתכון למרק דגים

אין כמו מרק חם כדי למלא את גופנו ברכיבים בריאים וטעמים מיוחדים. מרק הדגים במתכון הבא יכול להיות תחליף נהדר למנות דג מסורתיות אחרות כמו גפילטע פיש או דג צלוי, או שהוא פשוט יכול להיות תוספת מרעננת לספר המתכונים האישי שלכם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למרק דגים:
דג לבן - 1 (שלם, נקי מקשקשים ואיברים פנימיים)
מים - 4 כוסות
אורז - ½ כוס
תפוחי אדמה - 4 (קלופים)
סלרי - 3 גבעולים
פטרוזיליה - חופן
מלח - קורט
ליים - 1 (או לימון)
פלפל שחור - קורט
אופן הכנת המרק דגים:
  1. שטפו את הדג היטב וחתכו ממנו את הבשר (פילה) כך שתיוותרו עם הראש והעצמות. חתכו את הדג ללא הבשר לחתיכות בינוניות (ניתן להשתמש בבשר הדג במתכונים אחרים כמו סביצ'ה או פילה דג צלוי).
  2. העמידו סיר גדול על אש גבוהה, ושפכו לתוכו את 4 כוסות המים. הוסיפו את חלקי הדג ללא הבשר, ובשלו 20 דקות.
  3. הורידו את הסיר מהאש וסננו את הציר שהתקבל לתוך סיר חדש. זרקו את חלקי הדג.
  4. חתכו תפוחי אדמה, גזר, סלרי, פטרוזיליה והכניסו אותם לציר. תבלו במלח ופלפל ובשלו על אש נמוכה במשך 10 דקות. preperation מקור תמונה: Bikes And Books
  5. הוסיפו את האורז לציר, ערבבו ובשלו במשך 10-15 דקות על אש בינונית. הסירו מהאש והניחו למרק להתקרר מעט. הגישו עם פרוסות ליים/לימון טרי.

מתכון לטארט סלק

רבים משתמשים בסלק כרכיב בסלט או בשייק, אבל הירק הנפלא הזה יכול לשמש גם כרכיב מרכזי במנות רבות, כמו במתכון הבא לטארט. בבצק המיוחד והקליל יש עשבי תיבול שמשתלבים מעולה עם טעמו וצבעו המיוחד של הסלק כךך שנוצרת מנה צבעונית, מפתיעה ובעיקר טעימה.

זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: chuansong.me
רכיבים לבצק הטארט:
קמח - 250 גר'
מלח - 1 כפית
עשבי תיבול יבשים - 1 כפית (רוזמרין, תימין או שילוב של השניים)
שמן זית - ¼ כוס
מים קרים - ½ כוס
רכיבים למלית הטארט:
סלקים - 2-3 (טריים, קלופים ומגורדים)
בצל סגול - 1 (חתוך דק)
שיני שום - 3 (קצוצות דק)
טימין - 1 כפית (טרי או מיובש)
עלי סלק - 2 צרורות (ניתן להמיר בתרד)
חומץ תפוחים - 1-2 כפות (ניתן להמיר במיץ לימון)
ביצים גדולות - 3 (או 4 גודל M)
מים - ½ כוס (ניתן להמיר ב-140 מ"ל חלב אורז)
עלי נענע - 10 (טריים קצוצים)
אגוזי מלך - 10 יחידות (טחונים דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבצק הטארט:
  1. בקערה בינונית או על משטח נקי, ערבבו את כל רכיבי הבצק ולושו אותו עד לקבלת מרקם אחיד. preperation
  2. רדדו את הבצק, העבירו אותו לתבנית טארט/פאי או לתבנית עגולה/ריבועית רגילה.
  3. הצמידו את הבצק לתבנית בעובי אחיד וצרו בו חורים בעזרת מזלג.
אופן הכנת המלית הטארט:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות והכניסו את בצק הטארט ל-10 דקות עד אפייה חלקית. הוציאו מהתנור.
  2. במחבת בינונית, חממו שמן והוסיפו לו את הבצק. טגנו 4-5 דקות.
  3. הוסיפו שום, תימין וטגנו כ-30 שניות.
  4. הכניסו למחבת מחצית מעלי הסלק/תרד, חומץ תפוחים, מלח ופלפל.
  5. כשהעלים מתרככים, הוסיפו להם את המחצית השנייה, ערבבו היטב והסירו את המחבת מהאש.
  6. בקערה בינונית, ערבבו מים/חלב אורז עם הביצים והוסיפו להם את תכולת המחבת, את הנענע הטרייה ואגוזי המלח הקצוצים.
  7. פזרו את הסלק על הבצק בצורה אחידה והוסיפו מעליו את התערובת שיש בקערה.
  8. הכניסו לתנור החם למשך 30 דקות או עד שהבצק מזהיב ותוכן הטארט מתקשה מעט. הוציאו, צננו, חִתכו והגישו.

מתכון לפסטה פרימוורה

מנת פסטה טעימה ועשירה יכולה להוות ארוחה בפני עצמה, וכאשר מצוותים לה ירקות קלילים וטעימים, כמו הכרישה במתכון הבא, היא משמשת כתוספת נהדרת לארוחה שלא תשביע אתכם יותר מדי ותשאיר מקום לעוד מבחר מנות טעימותת אחרות.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: cobalt123
רכיבים לפסטה פרימוורה:
פסטה - 500 גר' (מומלץ פסטה פטוצ'יני)
בזיליקום - 1 צרור (טרי)
מרק עוף - 3 כוסות (פרווה/בשרי)
שמן זית - ½ כוס + 2 כפות
שיני שום - 2 (חתוכות גס)
כרישה גדולה - 1 (קצוצה בינוני)
בצל ירוק - 1 צרור (קצוץ)
פלפלים חריפים - 2 (ללא גרעינים, חתוכים לקוביות, לאלו שרגישים לחריפות, ניתן להשתמש בפלפל אחד)
מלח - ½ כפית
קישואים - 2 (חתוכים לקוביות)
תרמילי אפונה - 1 כוס (חתוכים גס)
גרגירי אפונה - ½ כוס (טריים, ניתן להשתמש גם בגרגירי אפונה קפואים)
אופן הכנת הפסטה פרימוורה:
  1. בסיר גדול, הרתיחו מים, הוסיפו להם מלח לפי הטעם ובשלו את הפסטה עד למידת העשיית הרצויה.
  2. הכניסו למעבד מזון או לבלנדר כוס אחת של מרק עוף, ½ כוס שמן זית ושום, והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. בסיר גדול ועל אש בינונית, חממו את 2 כפות שמן הזית שנותרו, הוסיפו את הכרישה והבצל הירוק, ערבבו והניחו לירקות להתבשל עד שהם מתרככים (כ-5 דקות).
  4. הוסיפו לסיר הירקות פלפל חריף ומלח, ערבבו והניחו לתערובת הירקות להתבשל כ-5 דקות נוספות.
  5. הגבירו את האש תחת סיר הירקות לעוצמה בינונית-גבוהה והוסיפו לתוכו 2 כוסות מרק עוף, קישואים, תרמילי אפונה חתוכים וגרגירי אפונה. הביאו לרתיחה ובשלו 5 דקות. preperation
  6. צקו ¼ מהתערבות של הבזיליקום-שום לתוך סיר הירקות וערבבו כדקה. הורידו את הסיר מהאש.
  7. בתוך קערה גדולה, הכניסו את כל הפסטה המבושלת וצקו מעליה את תערובת הבזיליקום-שום שנותרה. ערבבו היטב ושימו בצד לספיגת טעמים לפני ההגשה.

מתכון לדלעת במילוי בשר ואורז

מעטים האנשים שלא אוהבים לפחות סוג אחד של ירקות ממולאים כמו כרוב, פלפל מתוק, תפוחי אדמה, עגבניות ועוד. המנה העשירה הזו פופולרית במיוחד בחגים, אך מילוי של כל ירק בנפרד גוזל זמן יקר שאפשר להקדיש למאכלים אחרים או למנוחה נחוצה. המתכון הבא של דלעת במילוי בשר יהיה אהוד על האורחים שלכם ולא תצטרכו למלא כל ירק בנפרד, אלאא  רק דלעת יפיפייה אחת שגם תיראה נפלא על שולחן החג.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: Joy
רכיבים לדלעת ממולאת:
אורז לבן - 1 כוס
מים - 2 כוסות
חרדל - ½ כפית (יבש או 1 כף ממרח חרדל)
שמן - 3 כפות
בשר בקר טחון - ½ קילו
בצל - 1 (קצוץ)
ביצים - 3 (טרופות)
מרווה - 1 כפית (מיובשת)
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית (גרוס)
אופן הכנת הדלעת ממולאת:
  1. חממו תנור ל-175 מעלות.
  2. בסיר גדול, הביאו 2 כוסות מים לרתיחה, הוסיפו את האורז וערבבו. הנמיכו את האש ובשלו את האורז במשך חצי שעה או עד שהוא מתרכך.
  3. הסירו את החלק העליון של הדלעת והוציאו את העיסה והזרעים בעזרת כף. preperation מקור תמונה: sam ross-gower
  4. הכניסו מזלג לתוך הדלעת וחרצו בבשרה שורות בעזרתו.
  5. שפשפו את בשר הדלעת המחורץ עם מלח וחרדל (אבקה או ממרח).
  6. במחבת גדולה ומעל אש בינונית-גבוהה, חממו 3 כפות שמן והוסיפו את הבשר הטחון והבצל.
  7. ערבבו את הרכיבים במחבת, בשלו עד לקבלת גוון אחיד והסירו את המחבת מהאש.
  8. הוסיפו לתוך המחבת עם הבשר אורז, ביצים, מרווה, מלח ופלפל, והכניסו את תערובת הבשר שהתקבלה לתוך הדלעת.
  9. מלאו תבנית אפייה במים עד לגובה של סנטימטר, והניחו את הדלעת בתוכם.
  10. הכניסו את התבנית לתוך התנור שחומם מראש למשך שעה וחצי או שהדלעת תתרכך. הוסיפו מים במידת הצורך כדי למנוע הדבקות וכשהדלעת מוכנה, הגישו לשולחן.

מתכון לעוגת תמרים בחושה

לתמרים צהובים יש לעתים טעם לוואי מעט מריר ולכן אנשים נמנעים מלאכול אותם בצורתם הטרייה. למרות זאת, כאשר מכניסים אותם למאפים, כמו עוגת התמרים במתכון הבא, הם מאבדים את המרירות ונותנים לקינוחים מרקם מיוחד וטעם "דבשי" ומתקתק.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת תמרים:
קמח מנופה - 1 כוס
אבקת אפייה - 1 כפית
שוקולד מריר - 75 גר' (קצוץ)
תמרים - 200 גר' (טריים מגולענים וקצוצים)
מים - ¼1 כוס
אבקת סודה - 1 כפית
שמן - ¼ כוס
סוכר - ¾ כוס (עדיפות לסוכר דק)
אבקת סוכר - לקישוט
אופן הכנת העוגת תמרים:
  1. חממו תנור ל-175 מעלות ושמנו תבנית אפייה בקוטר 20 סנטימטר.
  2. בקערה בינונית, ערבבו קמח מנופה, אבקת אפייה ושוקולד קצוץ. preperation מקור תמונה: the jof
  3. בסיר בינוני, בשלו יחד את התמרים והמים על אש גבוהה. הסירו מהאש, הוסיפו אבקת סודה והניחו בצד לצינון במשך 5 דקות לפחות.
  4. הכניסו את התמרים והמים לתוך מערבל מזון, והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. בקערה בינונית, הקרימו את השמן והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הביצים (אחת בכל פעם) וערבבו.
  6. קפלו לתוך קערת הסוכר והשמן את תערובת הקמח, וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
  7. הוסיפו לקערה עם הבלילה את מחית התמרים וערבבו היטב.
  8. צקו את הבלילה לתוך התבנית המשומנת והכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהעוגה משחימה.
  9. כשהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור, צננו לחלוטין וזרו מעליה אבקת סוכר לקישוט.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: