maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים מעולים לראש השנה

  היא שוב מגיעה כמו בכל שנה ולא משנה כמה אנחנו מתכוננים לקראתה, היא איכשהו מצליחה לתפוס אותנו לא מוכנים – תקופת החגים. הרגעים שאנחנו מבלים סביב שולחן החג עוזרים לנו להתעדכן בני משפחה וחברים שאנחנו לא תמיד מספיקים לראות בימי חול, וזאת הזדמנות מעולה לאכול, לדבר ובעיקר לצחוק וליהנות זה מחברתו של זה. אם גם אתם רוצים לחוות ארוחת חג בלתי נשכחת, נסו את 7 המתכונים הבאים לארוחת ראש השנה מושלמת, כשכל מנה מכילה רכיב מהברכות של החג המיוחד הזה כך שיסתלקו כל צרותינו ונוכל להתחיל שנה מתוקה מדבש. 

1. סלט תרד ורימון טרי

הרימונים הם בשיאם בעונה הזו, וטעמם החמצמץ והמרקם הפריך של הפירות הנהדרים האלה הופך אותם לתוסף מעולה למנות רבות, כמו הסלט במתכון הבא. צוותו לרימונים תרד טרי ותקבלו סלט נפלא שיפתח את ארוחת החג הראשונה בצורה מושלמת.
 
רכיבים:
  • 300 גרם עלי תרד שטופים ומסוננים
  • ¼ בצל אדום, פרוס דק מאוד
  • ½ כוס אגוזי מלך חתוכים גס
  • 1 רימון
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • ¼ כוס נבטים 
7 מתכונים לראש השנה
 
אופן ההכנה:

1. חתכו את הרימון והוציאו את כל הזרעים בתוכו.

2. בקערה בינונית, ערבבו את כל רכיבי הסלט מלבד החומץ הבלסמי.

3. הניחו לסלט לעמוד כ-10 דקות כדי שכל הטעמים יתאחדו ולאחר מכן, טפטפו מעליו חומץ בלסמי. הגישו קר.

7 מתכונים לראש השנה

2. גזרים צלויים מזוגגים בדבש

אין כמו גזרים רכים, מבריקים ומתקתקים כתוספת מאוזנת לארוחה דשנה ומגוונת. נסו את המתכון המיוחד הזה לגזרים בזיגוג דבש, ותראו כיצד הוא הופך ללהיט גם בארוחות רגילות מחוץ לתקופת החגים.
 
רכיבים:
  • 2 קילו גזר  
  • 2 כפיות שמן זית
  • 3 כפות שמן קנולה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 בצל קטן, חתוך דק
  • 2 כפות וויסקי (ניתן להחליף ב-2 כפות מיץ תפוחים)
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף מים
  • ½ כפית טימין טרי קצוץ
7 מתכונים לראש השנה

אופן ההכנה: 

1. חממו את התנור ל-250 מעלות והכניסו לתוכו תבנית אפייה עבה או מחבת צלייה לחימום מקדים.

2. אם לגזרים יש גבעולים, חתכו אותם, אך השאירו 2 סנטימטר מהם לתוספת צבע. אחרת, השאירו אותם כפי שהם.

3. הוציאו את התבנית החמה מהתנור בזהירות וערבבו בתוכה שמן זית עם כף אחת בלבד של שמן קנולה. הניחו בתבנית עם השמן גזר, מלח ופלפל, ערבבו והחזירו אותה לתנור ל-10 דקות.

4. בסיר בינוני חממו את 2 כפות שמן הקנולה שנותרו, הוסיפו את הבצל וטגנו כדקה.

5. הורידו את הסיר מהאש והכניסו לתוכו את הוויסקי/מיץ תפוחים, כף מים ו-2 כפות דבש. ערבבו עד לקבלת רוטב אחיד.

6. החזירו את הסיר לאש והביאו אותו לרתיחה. כשהרוטב מתחיל לבעבע, הנמיכו את האש לעוצמה בינונית ובשלו 5 דקות נוספות.

7. הוציאו את התבנית עם הגזרים מהתנור, טפטפו עליהם את הזיגוג, ערבבו בעדינות והחזירו לתנור ל-5 עד 7 דקות נוספות או עד שהזיגוג הופך לזהוב.

8. הוציאו את הגזרים לצלחת הגשה ופזרו עליהם את הטימין.

7 מתכונים לראש השנה

3. מרק דגים

אין כמו מרק חם כדי למלא את גופנו ברכיבים בריאים וטעמים מיוחדים. מרק הדגים במתכון הבא יכול להיות תחליף נהדר למנות דג מסורתיות אחרות כמו גפילטע פיש או דג צלוי, או שהוא פשוט יכול להיות תוספת מרעננת לספר המתכונים האישי שלכם.
 
רכיבים:
  • דג לבן שלם נקי מקשקשים ואיברים פנימיים
  • 4 כוסות מים
  • ½ כוס אורז
  • 4 תפוחי אדמה קלופים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 3 גזרים
  • חופן פטרוזיליה
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 1 ליים/לימון
7 מתכונים לראש השנה
אופן ההכנה:

1. שטפו את הדג היטב וחתכו ממנו את הבשר (פילה) כך שתיוותרו עם הראש והעצמות. חתכו את הדג ללא הבשר לחתיכות בינוניות (ניתן להשתמש בבשר הדג במתכונים אחרים כמו סביצ'ה או פילה דג צלוי).

2. העמידו סיר גדול על אש גבוהה, ושפכו לתוכו את 4 כוסות המים. הוסיפו את חלקי הדג ללא הבשר, ובשלו 20 דקות.

3. הורידו את הסיר מהאש וסננו את הציר שהתקבל לתוך סיר חדש. זרקו את חלקי הדג.

4. חתכו תפוחי אדמה, גזר, סלרי, פטרוזיליה והכניסו אותם לציר. תבלו במלח ופלפל ובשלו על אש נמוכה במשך 10 דקות.

5. הוסיפו את האורז לציר, ערבבו ובשלו במשך 10-15 דקות על אש בינונית. הסירו מהאש והניחו למרק להתקרר מעט. הגישו עם פרוסות ליים/לימון טרי.

7 מתכונים לראש השנה
 

4. טארט סלק

רבים משתמשים בסלק כרכיב בסלט או בשייק, אבל הירק הנפלא הזה יכול לשמש גם כרכיב מרכזי במנות רבות, כמו במתכון הבא לטארט. בבצק המיוחד והקליל יש עשבי תיבול שמשתלבים מעולה עם טעמו וצבעו המיוחד של הסלק כך שנוצרת מנה צבעונית, מפתיעה ובעיקר טעימה.
 
רכיבים:
עבור בצק הטארט:
  • 250 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, תימין או שילוב של השניים)
  • ¼ כוס שמן זית 
  • ½ כוס מים קרים
עבור מילוי הטארט:
  • 2-3 סלקים טריים, קלופים ומגורדים 
  • 1 בצל סגול חתוך דק
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית טימין טרי או מיובש
  • 2 צרורות של עלי סלק (או תרד)
  • 1-2 כפות חומץ תפוחים (או מיץ לימון)
  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כוס / 140 מ"ל מים או חלב אורז
  • 10 עלי נענע טריים קצוצים
  • 10 אגוזי מלך טחונים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
7 מתכונים לראש השנה

אופן ההכנה:

בצק טארט: 

1. בקערה בינונית או על משטח נקי, ערבבו את כל רכיבי הבצק ולושו אותו עד לקבלת מרקם אחיד.

2. רדדו את הבצק, העבירו אותו לתבנית טארט/פאי או לתבנית עגולה/ריבועית רגילה.

3. הצמידו את הבצק לתבנית בעובי אחיד וצרו בו חורים בעזרת מזלג.

מילוי טארט:

1. חממו את התנור ל-180 מעלות והכניסו את בצק הטארט ל-10 דקות עד אפייה חלקית. הוציאו מהתנור.

2. במחבת בינונית, חממו שמן והוסיפו לו את הבצק. טגנו 4-5 דקות.

3. הוסיפו שום, תימין וטגנו כ-30 שניות.

4. הכניסו למחבת מחצית מעלי הסלק/תרד, חומץ תפוחים, מלח ופלפל.

5. כשהעלים מתרככים, הוסיפו להם את המחצית השנייה, ערבבו היטב והסירו את המחבת מהאש.

6. בקערה בינונית, ערבבו מים/חלב אורז עם הביצים והוסיפו להם את תכולת המחבת, את הנענע הטרייה ואגוזי המלח הקצוצים.

7. פזרו את הסלק על הבצק בצורה אחידה והוסיפו מעליו את התערובת שיש בקערה.

8. הכניסו לתנור החם למשך 30 דקות או עד שהבצק מזהיב ותוכן הטארט מתקשה מעט. הוציאו, צננו, חתכו והגישו.

7 מתכונים לראש השנה

5. פסטה פרימוורה

מנת פסטה טעימה ועשירה יכולה להוות ארוחה בפני עצמה, וכאשר מצוותים לה ירקות קלילים וטעימים, כמו הכרישה במתכון הבא, היא משמשת כתוספת נהדרת לארוחה שלא תשביע אתכם יותר מדי ותשאיר מקום לעוד מבחר מנות טעימות אחרות.
 
רכיבים: 
  • 500 גרם פסטה (מומלץ פסטה פטוצ'יני)
  • 1 צרור בזיליקום טרי
  • 3 כוסות מרק עוף פרווה/בשרי
  • ½ כוס שמן זית + 2 כפות נוספות
  • 2 שיני שום חתוכות גס
  • 1 כרישה גדולה,  קצוצה בינוני
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ
  • 2 פלפלים חריפים, ללא גרעינים, חתוכים לקוביות (לאלו שרגישים לחריפות, ניתן להשתמש בפלפל אחד)
  • ½ כפית מלח
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס תרמילי אפונה חתוכים גס
  • ½ כוס גרגירי אפונה טריים (ניתן להשתמש גם בגרגירי אפונה קפואים)
7 מתכונים לראש השנה
אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, הרתיחו מים, הוסיפו להם מלח לפי הטעם ובשלו את הפסטה עד למידת העשיית הרצויה.

2. הכניסו למעבד מזון או לבלנדר כוס אחת של מרק עוף, ½ כוס שמן זית ושום, והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה.

3. בסיר גדול ועל אש בינונית, חממו את 2 כפות שמן הזית שנותרו, הוסיפו את הכרישה והבצל הירוק, ערבבו והניחו לירקות להתבשל עד שהם מתרככים (כ-5 דקות).

4. הוסיפו לסיר הירקות פלפל חריף ומלח, ערבבו והניחו לתערובת הירקות להתבשל כ-5 דקות נוספות.

5. הגבירו את האש תחת סיר הירקות לעוצמה בינונית-גבוהה והוסיפו לתוכו 2 כוסות מרק עוף, קישואים, תרמילי אפונה חתוכים וגרגירי אפונה. הביאו לרתיחה ובשלו 5 דקות.

6. צקו ¼ מהתערבות של הבזיליקום-שום לתוך סיר הירקות וערבבו כדקה. הורידו את הסיר מהאש.

7. בתוך קערה גדולה, הכניסו את כל הפסטה המבושלת וצקו מעליה את תערובת הבזיליקום-שום שנותרה. ערבבו היטב ושימו בצד לספיגת טעמים לפני ההגשה.

7 מתכונים לראש השנה

6. דלעת במילוי בשר

מעטים האנשים שלא אוהבים לפחות סוג אחד של ירקות ממולאים כמו כרוב, פלפל מתוק, תפוחי אדמה, עגבניות ועוד. המנה העשירה הזו פופולרית במיוחד בחגים, אך מילוי של כל ירק בנפרד גוזל זמן יקר שאפשר להקדיש למאכלים אחרים או למנוחה נחוצה. המתכון הבא של דלעת במילוי בשר יהיה אהוד על האורחים שלכם ולא תצטרכו למלא כל ירק בנפרד, אלא רק דלעת יפיפייה אחת שגם תיראה נפלא על שולחן החג.
 
רכיבים
  • 1 כוס אורז לבן
  • 2 כוסות מים
  • 1 דלעת בינונית
  • ½ כפית חרדל יבש/ כף ממרח חרדל
  • 3 כפות שמן 
  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כפית מרווה מיובשת
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
7 מתכונים לראש השנה
אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-175 מעלות.

2. בסיר גדול, הביאו 2 כוסות מים לרתיחה, הוסיפו את האורז וערבבו. הנמיכו את האש ובשלו את האורז במשך חצי שעה או עד שהוא מתרכך.

3. הסירו את החלק העליון של הדלעת והוציאו את העיסה והזרעים בעזרת כף. 

4. הכניסו מזלג לתוך הדלעת וחרצו בבשרה שורות בעזרתו.

5. שפשפו את בשר הדלעת המחורץ עם מלח וחרדל (אבקה או ממרח).

6. במחבת גדולה ומעל אש בינונית-גבוהה, חממו 3 כפות שמן והוסיפו את הבשר הטחון והבצל.

7. ערבבו את הרכיבים במחבת, בשלו עד לקבלת גוון אחיד והסירו את המחבת מהאש.

8. הוסיפו לתוך המחבת עם הבשר אורז, ביצים, מרווה, מלח ופלפל, והכניסו את תערובת הבשר שהתקבלה לתוך הדלעת.

9. מלאו תבנית אפייה במים עד לגובה של סנטימטר, והניחו את הדלעת בתוכם.

10. הכניסו את התבנית לתוך התנור שחומם מראש למשך שעה וחצי או שהדלעת תתרכך. הוסיפו מים במידת הצורך כדי למנוע הדבקות וכשהדלעת מוכנה, הגישו לשולחן.

7 מתכונים לראש השנה

7. עוגת תמרים

לתמרים צהובים יש לעתים טעם לוואי מעט מריר ולכן אנשים נמנעים מלאכול אותם בצורתם הטרייה. למרות זאת, כאשר מכניסים אותם למאפים, כמו עוגת התמרים במתכון הבא, הם מאבדים את המרירות ונותנים לקינוחים מרקם מיוחד וטעם "דבשי" ומתקתק.
 
רכיבים:
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 75 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 200 גרם תמרים טריים מגולענים וקצוצים
  • ¼1 כוסות מים
  • כפית אבקת סודה
  • ¼ כוס שמן
  • ¾ כוס סוכר (עדיף סוכר דק)
  • 2 ביצים
  • אבקת סוכר לקישוט
7 מתכונים לראש השנה

אופן ההכנה: 

1. חממו תנור ל-175 מעלות ושמנו תבנית אפייה בקוטר 20 סנטימטר.

2. בקערה בינונית, ערבבו קמח מנופה, אבקת אפייה ושוקולד קצוץ.

3. בסיר בינוני, בשלו יחד את התמרים והמים על אש גבוהה. הסירו מהאש, הוסיפו אבקת סודה והניחו בצד לצינון במשך 5 דקות לפחות.

4. הכניסו את התמרים והמים לתוך מערבל מזון, והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

5. בקערה בינונית, הקרימו את השמן והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הביצים (אחת בכל פעם) וערבבו.

6. קפלו לתוך קערת הסוכר והשמן את תערובת הקמח, וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

7. הוסיפו לקערה עם הבלילה את מחית התמרים וערבבו היטב.

8. צקו את הבלילה לתוך התבנית המשומנת והכניסו לתנור למשך 25 דקות או עד שהעוגה משחימה.

9. כשהעוגה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור, צננו לחלוטין וזרו מעליה אבקת סוכר לקישוט.

7 מתכונים לראש השנה

אין כמו תקופת החגים כדי להיפגש עם אנשים אהובים, להשלים פערים וליצור זכרונות נעימים. לארוחת ראש השנה טעימה ונעימה, כל מה שצריך זה מרכיבים "מבורכים" כך שכולם סביב השולחן יהיו שבעים, מרוצים ומסופקים, עד החג הבא!

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: