maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים נפלאים לחורף

  צינת החורף כבר מורגשת באוויר ומלבד הבגדים החמים שיוצאים מהארון, נראה שכולנו כבר ששים להכין מתכונים עונתיים טעימים. לשמחתנו, מלבד גשם מבורך, החורף מביא עמו גם כמה מאכלים מיוחדים שאין בעונות השנה האחרות, ועכשיו זה הזמן לנצל אותם ולהכין מהם מתכונים נפלאים. 6 המתכונים שלפניכם מכילים רכיבים שיש בנמצא רק בחורף ומזכירים כמה ייחוד ויופי קיימים בעונת הקרירה ביותר בשנה.

מתכון קל ומעניין לסלט תותים וחסה

רבים מכם ודאי תוהים על השילוב הלא שגרתי בין תותים לחסה, אך המתכון הבא מוכיח עד כמה ניגודים עובדים טוב זה עם זה. השילוב בין טעמו החמצמץ-מתקתק של התות לבין המרירות הקלילה שיש בחסה יוצר מנת פתיחה ייחודית, שבהחלט יכולה להפוך לארוחה בפני עצמה אם רק מצוותים לה לחם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 0
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Kerri
רכיבים לסלט תותים וחסה:
חסה חתוכה בצורה גסה - 10 עלים
כרוב חתוך דק - 300 גר'
צימוקים בהירים - ½1 כוסות
ענבים חתוכים לחצאים - 1 כוס
תותים פרוסים בינוני - 400 גר'
בצל אדום חתוך דק - ½ בצל
צנוברים שלמים - 50 גר'
שקדים קלויים ופרוסים - 50 גר'
אופן הכנה לסלט תותים וחסה:
  1. ערבבו את כל הרכיבים בקערה, חלקו למנות והניחו בצד לספיגת טעמים. preperation מקור תמונה: danbruell
  2. הזליפו מעל כל מנה רוטב אהוב, תוכלו להוסיף גם גבינה אם אתם מעוניינים בכך.
 

מתכון לתירס צלוי בנוסח מקסיקני (אלוטה)

התירס נמצא עכשיו בשיאו, וטעמו טוב מאי פעם בעונת החורף. כדי לשדרג את המנה הרגילה של תירס צלוי, נסו את המתכון הבא שמכיל גבינה, כוסברה ורכיבים נוספים שיהפכו את המנה לכוכבת הארוחה.

זמן הכנה: 50 דקות
כמות סועדים: 0
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Jason Hamner
רכיבים לתירס הקלוי:
תירס עם קליפה - 6 קלחים
חמאה ללא מלח - 6 כפות
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
גבינה צהובה קשה - ½ כוס (מגורדת)
כוסברה טרייה קצוצה - ¼ כוס
מיץ ליים - מ-2 ליים
אופן הכנה לתירס הקלוי:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  2. הניחו את קלחי התירס עם הקליפה על תבנית אפייה, והכניסו לתנור ל-40-45 או עד שהם מתרככים. preperation מקור תמונה: Lynn Gardner
  3. הוציאו את התירס מהתנור, קלפו אותם ומרחו כף חמאה על כל קלח.
  4. סדרו על צלחות ופזרו מעל את שאר הרכיבים (ניתן להכניס את התירס המצופה לתנור ל-5 דקות נוספות כדי שהגבינה תותך).

מתכון מרענן למוחיטו תפוז ופומלה

אין כמו משקה מרענן לצד ארוחה טעימה, והגרסה הבאה למוחיטו וודאי תהיה חביבה על כל הסועדים. השילוב בין החמיצות של הפומלה החורפית הנפלאה לבין טעמו החזק של הרום יוצר משקה אלכוהולי מיוחד, שיעורר את רוחו של כל אחד.

זמן הכנה: חסר
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסירופ פומלה תפוז:
סוכר - 1 כוס
מיץ תפוזים סחוט טרי - 1 כוס
שורש כורכום קלוף וחתוך גס - 1
פלחי תפוז חתוכים גס - ½ כוס
פלחי פומלה חתוכים גס - ½ כוס
רכיבים למוחיטו תפוז פומלה:
נענע - 4 עלים
מיץ ליים - 30 מ''ל
סירופ סוכר - 30 מ''ל (מתכון בהמשך)
רום לבן - 45 מ''ל
מי סודה - 45 מ''ל
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 1 כוס
מים - 1 כוס
אופן הכנה לסירופ פומלה תפוז:
  1. בסיר בינוני, ערבבו סוכר, מיץ תפוזים, ושורש כורכום על להבה בינונית ובשלו עד להמסת הסוכר.
  2. הנמיכו את האש ובשלו את הסירופ על להבה נמוכה-15 דקות. סננו את הסירופ והוסיפו לנוזל את כל פלחי התפוז והפומלה. preperation מקור תמונה: Jeff Potter
  3. הפרידו את הסירופ באופן שווה בין 2 קערות. הוסיפו לקערה אחת כוס מים, ערבבו, מזגו למגש קוביות קרח והקפיאו. את הקערה השנייה הכניסו למקרר למשך הלילה.
אופן הכנה למוחיטו תפוז פומלה:
  1. הכניסו את עלי המנטה אל תוך כלי הערבוב וכתשו מעט לשחרור טעמים.
  2. הוציאו את הסירופ מהמקרר, מזגו אותו לכלי הערבוב, הוסיפו מיץ ליים, רום, מי סודה וסירופ סוכר.
  3. ערבבו היטב, חלקו לכוסות והוסיפו את קוביות הקרח שהכנתם.
אופן הכנה לסירופ סוכר:
  1. בסיר בינוני, ערבבו סוכר ומים על להבה בינונית ובשלו עד להמסת הסוכר.
  2. הנמיכו את האש ובשלו את הסירופ על להבה נמוכה-15 דקות, צננו והעבירו לכלי עד השימוש.
 

מתכון לתבשיל בקר נימוח עם אפרסמונים

תבשיל חם הוא רעיון נהדר לימים קרים, ועם המנה הבאה, כולם יבקשו מכם את המתכון! האפרסמונים הכתמתמים גדלים כעת וניתן ליהנות מהם לא רק כפרי טעים אלא גם כחלק מתבשילים עם בשר.

זמן הכנה: שעה
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לתבשיל בקר:
אפרסמונים קלופים חתוכים לקוביות - 4
בצל קצוץ דק - 1
שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק - 2 ס''מ
פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים דק - 3
זרעי כמון - 1 כף
שמן צימחי - 2 כפות
בשר בקר טחון או חתוך לקוביות - 1 קילו
עגבניות כתושות - ½1 כוסות
תבלין גאראם מסאלה - 2 כפות
פלפל שחור - 1 כף
מים - ½ כוס
אבקת כוסברה - 1 כף
אבקת אגוז מוסקט - ¼ כפית
אבקת ציפורן - ¼ כפית
אבקת כורכום - 1 כף
מלח - 1 כף
ציר עוף - 1 כוס (ניתן להמיר ב-1 כוס מים + כפית אבקת מרק עוף)
אופן הכנה לתבשיל בקר:
  1. חממו את השמן בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה וצלו את זרעי הכמון במשך כחצי דקה.
  2. הוסיפו לסיר בצל קצוץ ואת הפלפלים הירוקים. בשלו עד שהבצל מזהיב. הוסיפו את חתיכות האפרסמונים, ערבבו היטב, הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו שוב עד לאיחוד הרכיבים. preperation מקור תמונה: David Jones
  3. כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית למשך 15 דקות וערבבו מדי פעם.
  4. הוסיפו את כל התבלינים, את העגבניות הכתושות ואת ציר העוף, וערבבו היטב. הוסיפו את המים וכסו את הסיר למשך 10 דקות נוספות או עד שהאפרסמונים יתרככו מעט. כבו את הסיר והגישו חם.

מתכון לכל המשפחה - ירכי עוף בשזיפים מתקתקים

ארוחות עם עוף הן תמיד אהודות וכאשר מצוותים אותן לפירות נהדרים, כמו שזיפים, מקבלים מאכל טעים במיוחד שאהוב גם על ילדים שלא תמיד ששים לאכול שילובים לא שגרתיים.

זמן הכנה: שעה ו10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: PnP!
רכיבים לעוף בשזיפים:
ירכיי עוף נקיות - 8
שמן צמחי - 1 כף
אבקת צ'ילי - 1 כפית
שום פרוס דק - 4 שיניים
שורש ג'ינגר מגורד - 3 ס''מ
שזיפים עגולים חצויים ומגולענים - 8 (ניתן להשתמש גם בשזיפים מיובשים)
רוטב סויה - 3 כפות
כוסברה טרייה קצוצה דק - ½ חופן
מלח ופלפל - לפי הטעם
אופן הכנה לעוף בשזיפים:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו קלות.
  2. הניחו את הירכיים על תבנית האפייה, טפטפו עליהן שמן ועסו אותן היטב עם מלח ופלפל. הכניסו לתנור למשך 30 דקות והפכו מדי פעם. preperation מקור תמונה: muora Follow
  3. הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו על העוף חתיכות צ'ילי, ג'ינג'ר ושיני שום. החזירו לתנור ל-10 דקות נוספות.
  4. הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו צמוד לירכיים את השזיפים, טפטפו רוטב סויה מעל והחזירו לתנור ל-10-15 דקות או עד שהשזיפים מתרככים ומגירים נוזלים.
  5. הוציאו את התבנית, הזליפו על העוף את הנוזלים שנקוו, הניחו בצד ל-10 דקות לספיגת טעמים והגישו עם כוסברה טרייה מעל.

מתכון נפלא של קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז

קינוח טעים הוא הדרך הטובה ביותר לסיום ארוחה חורפית, וכאשר מדובר במנה חמימה שנמסה בפה, התענוג גדל פי כמה. לאלו מכם שלא חוששים מהקור, מומלץ להגיש את הקינוח הבא לצד כדור גלידת וניל, שישתלב בצורה מעולה עם הפירות החמים.

זמן הכנה: 45 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: gorgeoux
רכיבים לקראמבל:
אגסים גדולים מגולענים וחתוכים לקוביות - 3
שזיפים עגולים מגולענים וחתוכים לפרוסות בינוניות - 4
אבקת סוכר - 2 כפות
גרידת לימון - 1 כפית
מיץ תפוזים טרי - 1 כף
קמח - ⅔ כוס (100 גר')
קינמון - 1 כפית
חמאה קרה, חתוכה לקוביות - 85 גר'
סוכר חום - ⅓ כוס
קוקוס טחון - ½ כוס
אופן הכנה לקראמבל:
  1. חממו את התנור ל-190 מעלות וצפו תבנית אפייה בינונית בחמאה.
  2. הכניסו את האגסים, השזיפים וגרידת התפוז אל סיר בינוני, ובשלו ללא מכסה על אש בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות או עד שהאגסים רכים. העבירו את תכולת הסיר אל התבנית. preperation מקור תמונה: Karen and Brad Emerson
  3. בקערה בינונית, נפו את הקמח והקינמון ועסו אותם עם החמאה בעזרת האצבעות, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. ערבבו פנימה את הסוכר החום והקוקוס.
  4. פזרו את תכולת הקערה על התבנית והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה.
  5. הוציאו והגישו חם לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: