maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים נפלאים לחורף

  צינת החורף כבר מורגשת באוויר ומלבד הבגדים החמים שיוצאים מהארון, נראה שכולנו כבר ששים להכין מתכונים עונתיים טעימים. לשמחתנו, מלבד גשם מבורך, החורף מביא עמו גם כמה מאכלים מיוחדים שאין בעונות השנה האחרות, ועכשיו זה הזמן לנצל אותם ולהכין מהם מתכונים נפלאים. 6 המתכונים שלפניכם מכילים רכיבים שיש בנמצא רק בחורף ומזכירים כמה ייחוד ויופי קיימים בעונת הקרירה ביותר בשנה.

1. סלט תותים וחסה

רבים מכם ודאי תוהים על השילוב הלא שגרתי בין תותים לחסה, אך המתכון הבא מוכיח עד כמה ניגודים עובדים טוב זה עם זה. השילוב בין טעמו החמצמץ-מתקתק של התות לבין המרירות הקלילה שיש בחסה יוצר מנת פתיחה ייחודית, שבהחלט יכולה להפוך לארוחה בפני עצמה אם רק מצוותים לה לחם.
 
רכיבים: 
  • 10 עלי חסה חתוכים בצורה גסה
  • 300 גרם כרוב חתוך דק
  • ½1 כוסות צימוקים בהירים
  • 1 כוס ענבים חתוכים לחצאים
  • 400 גרם תותים פרוס בינוני
  • ½ בצל אדום חתוך דק
  • 50 גרם צנוברים שלמים
  • 50 גרם שקדים קלויים ופרוסים
אדם חותך תות
 

אופן ההכנה:

1. ערבבו את כל הרכיבים בקערה, חלקו למנות והניחו בצד לספיגת טעמים.

2. הזליפו מעל כל מנה רוטב אהוב, תוכלו להוסיף גם גבינה אם אתם מעוניינים בכך.

סלט תות וחסה

2. תירס צלוי בנוסח מקסיקני (אלוטה)

התירס נמצא עכשיו בשיאו, וטעמו טוב מאי פעם בעונת החורף. כדי לשדרג את המנה הרגילה של תירס צלוי, נסו את המתכון הבא שמכיל גבינה, כוסברה ורכיבים נוספים שיהפכו את המנה לכוכבת הארוחה.
 
רכיבים: 
  • 6 קלחי תירס עם הקליפה
  • 6 כפות חמאה ללא מלח
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • ½ כוס גבינה קשה מגורדת
  • ¼ כוס כוסברה טרייה קצוצה
  • מיץ מ-2 ליים
תירס בתנור

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור ל-180 מעלות.

2. הניחו את קלחי התירס עם הקליפה על תבנית אפייה, והכניסו לתנור ל-40-45 או עד שהם מתרככים.

3. הוציאו את התירס מהתנור, קלפו אותם ומרחו כף חמאה על כל קלח.

4. סדרו על צלחות ופזרו מעל את שאר הרכיבים (ניתן להכניס את התירס המצופה לתנור ל-5 דקות נוספות כדי שהגבינה תותך).

תירס בנוסח מקסיקני
 

3. מוחיטו של תפוז ופומלה

אין כמו משקה מרענן לצד ארוחה טעימה, והגרסה הבאה למוחיטו וודאי תהיה חביבה על כל הסועדים. השילוב בין החמיצות של הפומלה החורפית הנפלאה לבין טעמו החזק של הרום יוצר משקה אלכוהולי מיוחד, שיעורר את רוחו של כל אחד.
 
רכיבים (ל-2 כוסות משקה): 
סירופ פומלה – תפוז:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 שורש כורכום קלוף וחתוך גס
  • ½ כוס פלחי תפוז חתוכים גס
  • ½ כוס פלחי פומלה חתוכים גס
מוחיטו פומלה – תפוז:
  • 4 עלי נענע
  • 30 מ"ל מיץ ליים
  • 30 מ"ל סירופ סוכר
  • 45 מ"ל רום לבן
  • 45 מ"ל מי סודה
אדם מקלף תפוז

הוראות הכנה:

סירופ פומלה – תפוז:

1. בסיר בינוני, ערבבו סוכר, מיץ תפוזים, ושורש כורכום על להבה בינונית ובשלו עד להמסת הסוכר. 

2. הנמיכו את האש ובשלו את הסירופ על להבה נמוכה-15 דקות. סננו את הסירופ והוסיפו לנוזל את כל פלחי התפוז והפומלה. 

3. הפרידו את הסירופ באופן שווה בין 2 קערות. הוסיפו לקערה אחת כוס מים, ערבבו, מזגו למגש קוביות קרח והקפיאו. את הקערה השנייה הכניסו למקרר למשך הלילה.

הרכבת המוחיטו:

1. הכניסו את עלי המנטה אל תוך כלי הערבוב וכתשו מעט לשחרור טעמים.

2. הוציאו את הסירופ מהמקרר, מזגו אותו לכלי הערבוב, הוסיפו מיץ ליים, רום, מי סודה וסירופ סוכר.

3. ערבבו היטב, חלקו לכוסות והוסיפו את קוביות הקרח שהכנתם.

מוחיטו תפוז פומלה

4. תבשיל בקר עם אפרסמונים

תבשיל חם הוא רעיון נהדר לימים קרים, ועם המנה הבאה, כולם יבקשו מכם את המתכון! האפרסמונים הכתמתמים גדלים כעת וניתן ליהנות מהם לא רק כפרי טעים אלא גם כחלק מתבשילים עם בשר. 
 
רכיבים: 
  • 4 אפרסמונים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
  • 3 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים דק
  • 1 כף זרעי כמון 
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 קילו בשר בקר טחון או חתוך לקוביות
  • ½1 כוסות עגבניות כתושות 
  • 2 כפות תבלין גאראם מסאלה
  • 1 כף פלפל שחור
  • ½ כוס מים
  • 1 כף אבקת כוסברה
  • ¼ כפית אבקת אגוז מוסקט
  • ¼ כפית אבקת ציפורן
  • 1 כף אבקת כורכום
  • 1 כף מלח
  • 1 כוס ציר עוף (ניתן להמיר בכוס מים + כפית אבקת מרק עוף)
טיגון בצל

אופן ההכנה:

1. חממו את השמן בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה וצלו את זרעי הכמון במשך כחצי דקה.

2. הוסיפו לסיר בצל קצוץ ואת הפלפלים הירוקים. בשלו עד שהבצל מזהיב. הוסיפו את חתיכות האפרסמונים, ערבבו היטב, הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו שוב עד לאיחוד הרכיבים.

3. כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית למשך 15 דקות וערבבו מדי פעם.

4. הוסיפו את כל התבלינים, את העגבניות הכתושות ואת ציר העוף, וערבבו היטב. הוסיפו את המים וכסו את הסיר למשך 10 דקות נוספות או עד שהאפרסמונים יתרככו מעט. כבו את הסיר והגישו חם.

תבשיל בקר ואפרסמונים

5. ירכי עוף בשזיפים

ארוחות עם עוף הן תמיד אהודות וכאשר מצוותים אותן לפירות נהדרים, כמו שזיפים, מקבלים מאכל טעים במיוחד שאהוב גם על ילדים שלא תמיד ששים לאכול שילובים לא שגרתיים.
 
רכיבים:
  • 8 ירכיי עוף נקיות
  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 8 שזיפים עגולים חצויים ומגולענים (ניתן להשתמש גם בשזיפים יבשים)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • ½ חופן כוסברה טרייה קצוצה דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
ירכי עוף מטוגנות

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו קלות.

2. הניחו את הירכיים על תבנית האפייה, טפטפו עליהן שמן ועסו אותן היטב עם מלח ופלפל. הכניסו לתנור למשך 30 דקות והפכו מדי פעם.

3. הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו על העוף חתיכות צ'ילי, ג'ינג'ר ושיני שום. החזירו לתנור ל-10 דקות נוספות.

4. הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו צמוד לירכיים את השזיפים, טפטפו רוטב סויה מעל והחזירו לתנור ל-10-15 דקות או עד שהשזיפים מתרככים ומגירים נוזלים.

5. הוציאו את התבנית, הזליפו על העוף את הנוזלים שנקוו, הניחו בצד ל-10 דקות לספיגת טעמים והגישו עם כוסברה טרייה מעל.

ירכי עוף עם שזיפים

6. קראמבל אגסים ושזיפים בניחוח תפוז

קינוח טעים הוא הדרך הטובה ביותר לסיום ארוחה חורפית, וכאשר מדובר במנה חמימה שנמסה בפה, התענוג גדל פי כמה. לאלו מכם שלא חוששים מהקור, מומלץ להגיש את הקינוח הבא לצד כדור גלידת וניל, שישתלב בצורה מעולה עם הפירות החמים.
 
רכיבים: 
  • 3 אגסים גדולים מגולענים וחתוכים לקוביות
  • 4 שזיפים עגולים מגולענים וחתוכים לפרוסות בינוניות
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 כף מיץ תפוזים טרי
  • ⅔ כוס קמח (100 גרם)
  • 1 כפית קינמון
  • 85 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ⅓ כוס סוכר חום
  • ½ כוס קוקוס טחון
שזיפים חתוכים

 

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-190 מעלות וצפו תבנית אפייה בינונית בחמאה.

2. הכניסו את האגסים, השזיפים וגרידת התפוז אל סיר בינוני, ובשלו ללא מכסה על אש בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות או עד שהאגסים רכים. העבירו את תכולת הסיר אל התבנית.

3. בקערה בינונית, נפו את הקמח והקינמון ועסו אותם עם החמאה בעזרת האצבעות, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. ערבבו פנימה את הסוכר החום והקוקוס.

4. פזרו את תכולת הקערה על התבנית והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה.

5. הוציאו והגישו חם לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.

קראמבל שזיפים ואגסים

החורף המתקרב כבר הביא עמו פירות וירקות נפלאים שכדאי להשתמש בהם כל עוד הם בסביבה, כדי לנסות מתכונים ייחודיים וטעימים שניתן להכין רק בעונה אחת בשנה. 

מקור התמונות: danbruell, KerriLynn GardnerJason HamnerJeff Potter, David JonesKaren and Brad EmersonmuoraPnP!, gorgeoux

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: