maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים יצירתיים ומעוררי תיאבון לירקות ממולאים

 ירקות ממולאים נחשבים לאחד מהמאכלים הפופולריים והאהובים ביותר בכל בית ישראלי, והם משתלבים בכל סגנונות הבישול של מטבחי העדות השונים. בכל מנה של ירק ממולא אין גבול לחיבור הטעמים שאפשר לקבל, הודות למגוון הרחב של סוגי הירקות וסוגי המילויים שאפשר להכין. כדי לעשות כבוד לממולאים, שנחשבים לאחת ממנות הדגל של הבישול הישראלי, לפניכם 7 מתכונים מנצחים של ממולאים מירקות שונים, עם מילויים ייחודיים ומפתיעים, שיוסיפו לכל ארוחה וסעודה שלכם צבע ויצירתיות. 

 

מתכון לעגבניות ממולאות בגבינת ריקוטה

מתכון חלבי זה הוא תוספת נפלאה לכל תפריט אירוח לא רק בגלל צורת ההגשה המרשימה שלו, אלא בעיקר בגלל שילוב הטעמים המעניין שנוצר בו הודות לשילוב מתקתקות גבינת הריקוטה יחד עם החמצמצות של העגבניות.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעגבניות ממולאות:
רוטב פסטו - ½1 כפות
גרידת לימון - 1 כפית
עגבניות מרוסקות - 1 כוס (ניתן להשתמש בתוכן העגבניות)
דבש - 1 כף
עירית - חופן
שמן זית - לזילוף
מלח - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - 2 כפות (מגוררת)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת העגבניות ממולאות:
  1. חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
  2. חתכו את החלק העליון של כל עגבנייה, הניחו אותו בצד ורוקנו את כל הזרעים שבתוכה בעזרת כפית.
  3. בקערה קטנה ערבבו היטב את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, הדבש, עשבי התיבול וקורט מלח ופלפל שחור.
  4. לקערה נוספת, הכניסו את גבינת הריקוטה, גבינת הפרמז'ן, רוטב הפסטו וגרידת הלימון, תבלו במלח ופלפל שחור וערבבו היטב.
  5. העבירו את רוטב העגבניות לתוך תבנית אפייה עמוקה, ופזרו אותו עליה באופן שווה.
  6. מלאו כל עגבנייה בתערובת הריקוטה וכסו כל אחת בחלק העליון שלה, אשר שמרתם בצד.
  7. זלפו בנדיבות שמן מעל העגבניות.
  8. אפו במשך 20 דקות, או עד שהעגבניות מתרככות.

מתכון לבטטה ממולאת בעוף ותרד

מדובר בשילוב מעולה בין ירק למילוי: בטטה נימוחה, אותה אנו רגילים לאכול כשהיא חפה מכל מילוי, יחד עם חזה עוף עסיסי וחתיכות תרד בתיבול פיקנטי מעושן של פלפלי צ'יפוטלה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לבטטה ממולאת:
חזה עוף - 1 קג' (קצוץ)
תרד - 2 כוסות (שטוף)
שמן זית - ¼ כוס + 4 כפות למריחת העוף
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
שיני שום - 2 (כתושות)
אורגנו יבש - 1 כפית
כמון - 1 כפית
צ'ילי גרוס - 1 כפית (יבש)
מלח - לפי הטעם
עלי כוסברה - חופן
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבטטה ממולאת:
  1. חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
  2. שטפו ביסודיות את הבטטות, ובעזרת מזלג נעצו בהן חורים בכל הצדדים שלהן.
  3. הניחו אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו אותן למשך 50-60 דקות, עד שיתרככו. ניתן לבדוק זאת בנעיצת מזלג.
  4. קחו את חזה העוף, מרחו אותו היטב בשמן זית, ותבלו בקורט של מלח ופלפל שחור. שימו אותו בתבנית אפייה נוספת, מרופדת גם היא בנייר אפייה, והכניסו לתנור, יחד עם תבנית הבטטות, למשך 25 דקות.
  5. הוציאו את חזה העוף בתום החימום, המתינו מעט כדי שהוא יתקרר והתחילו לפורר אותו לרצועות קטנות לתוך קערה. אפשר לעשות זאת עם הידיים או עם המזלג. אם העוף שלכם היה קצוץ כהלכה לפני החימום אין הכרח לבצע את שלב זה, אך הוא תורם רבות למראה של המנה.
  6. חממו מחבת קטנה על אש בינונית והניחו בתוכה את התרד עד שהוא יגיר נוזלים, ולאחר מכן הוסיפו אותו לקערת העוף.
  7. לאחר שהבטטות מוכנות, חצו אותן לכל אורכן לשני חצאים והניחו להן להתקרר כ-5 דקות.
  8. במעבד מזון רסקו את פלפלי הצ'יפוטלה, שימו את המחית בקערה והוסיפו לה כרבע כוס שמן זית, את מיץ הלימון, השום, האורגנו, הכמון, הצ'ילי היבש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם וערבבו היטב.
  9. חממו שוב את התנור ל-200 מעלות ובעזרת כפית הוציאו את פנים חצאי הבטטות, אך אל תרוקנו אותן לגמרי – השאירו שכבה של פנים הבטטה על קליפתה. אם אתם לא רוצים לזרוק את תוכן הבטטה, אפשר להכין ממנה מנת פירה קטנה.
  10. מקמו את חצאי הבטטות בתוך תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מרחו בתוכן מעט ממחית פלפלי הצ'יפוטלה ואפו אותן למשך 5-10 דקות, עד שיהיו פריכות וזהובות.
  11. בינתיים ערבבו את שאר מחית הצ'יפוטלה עם תערובת חזה העוף והתרד.
  12. הוציאו את תבנית חצאי הבטטות מהתנור, מלאו אותן בתערובת העוף והתרד והכניסו לאפייה נוספת של 5 דקות.
  13. פזרו מעל עלי כוסברה והגישו.

מתכון לארטישוק ממולא בכרישה וגבינת פרמז'ן

הטעם האדמתי של הארטישוק הולם במדויק את הטעם החרפרף של הכרישה, אליו מתווספים פירורי הלחם שמעניקים לו פריכות עדינה. כל אלו ביחד יוצרים מנה מפתיעה וטעימה שכל אחד שיטעם ממנה ימהר לדלות מכם את המתכון...

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לארטישוק ממולא:
לימון - 1 (חצוי)
ציר - 1 כוס (מאבקת מרק עוף פרווה)
רכיבים למלית וסיום המנה:
כרישה - 3 (מקלות)
שיני שום - 2 (כתושות)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה דק)
מלח - לפי הטעם
פירורי לחם - 2 כוסות
שמן זית - 2 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורדת)
אופן הכנת הארטישוק ממולא:
  1. בעזרת סכין הסירו את העלים הקטנים שסמוכים לגבעול הארטישוק, כולל הקצוות הקשים שלהם, וגזרו את קצוות העלים החיצוניים הגדולים של הארטישוק באמצעות מספריים.
  2. לאחר מכן, חתכו את קצה גבעול הארטישוק וקלפו את הקליפה שלו בעזרת סכין, כך שכל המעטפת הקשה של גבעול הארטישוק תוסר.
  3. חתכו באמצעות סכין את השליש העליון של הארטישוק, חצו אותו לשניים ושפשפו היטב כל חצי ארטישוק בחצי לימון, כדי למנוע ממנו מלהשחים. לאחר מכן הסירו בעזרת סכין את פנים הארטישוק (החלק הקוצני והשעיר שלו), אך היזהרו שלא להסיר את לב הארטישוק (החלק התחתון של הארטישוק), שסמוך לגבעול.
  4. שפשפו שוב כל חתך שנעשה בארטישוק עם חצי הלימון.
  5. הניחו את חצאי הארטישוקים בתבנית אפייה עמוקה ופזרו מעל מלח ופלפל שחור.
  6. צקו את כוס מרק העוף אל תוך התבנית בין הארטישוקים, כסו אותה בנייר כסף ואפו בתנור למשך 40 דקות בחום של 190 מעלות.
אופן הכנת המלית וסיום המנה:
  1. שטפו היטב את מקלות הכרישה, חתכו את קצה גבעוליהן והסירו עלים שחורים אם קיימים כאלו. חצו אותם לשניים לאורכם, שטפו שוב וקצצו אותם לפרוסות דקות.
  2. חממו 2 כפות שמן זית במחבת בינונית, הוסיפו לתוכה את פרוסות הכרישה וטגנו אותן למשך כמה דקות עד שהן יתרככו.
  3. לאחר מכן, הוסיפו את השום, טגנו למשך כ-2 דקות נוספות ותבלו במלח ופלפל שחור.
  4. הסירו מהאש, והוסיפו את פירורי הלחם וגבינת הפרמז'ן לתוך תערובת הכרישה, ערבבו היטב והעבירו לקערה.
  5. בתום 40 הדקות, הוציאו את הארטישוקים מהתנור, מלאו אותם במלית הכרישה, כסו שוב בנייר הכסף ואפו את הארטישוקים בתנור לעוד 20 דקות. להזהבת הארטישוקים, הסירו את נייר הכסף (בתום 20 הדקות) ותנו לארטישוקים להישאר בתנור ל-15 דקות נוספות.
  6. אם בשלב זה שמתם לב שכל המרק התאדה, הוסיפו מעט מים לתחתית התבנית.

מתכון לפלפלים ממולאים בקינואה

מתכון זה, בו האורז מתחלף בקינואה פריכה ובשעועית שחורה ורכה, מפנה את פניו לעבר מקסיקו הרחוקה עם תיבול יוצא דופן. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לקינואה:
קינואה - 1 כוס
בצל - ½ בצל (קצוץ)
מים - 2 כוסות
מלח - קורט
שמן זית - מעט
רכיבים לפלפלים והמילוי:
פלפלים - 4 (מכל צבע)
שעועית שחורה - 400 גר' (מקופסת שימורים, שטופה)
עגבנייה - 1 (מגולענת וחתוכה לקוביות)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
פלפלים ירוקים חריפים - 3 (משומרים וקצוצים)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
רכיבים לרוטב:
צ'ילי יבש - 1 כפית (גרוס)
סוכר - ½ כפית
מלח - קורט
שמן זית - מעט
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
גבינה צהובה - ½ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הקינואה:
  1. בסיר גדול, חממו שמן זית וטגנו את הבצל עד שהוא יהפוך לשקוף ולאחר מכן הוסיפו אליו שתי כוסות מים, כוס הקינואה, קורט מלח והביאו לרתיחה.
  2. המשיכו להרתיח את המים כ-5 דקות נוספות, כבו את האש, כסו את הסיר והניחו לקינואה לספוג את האדים למשך כ-15 דקות.
אופן הכנת הפלפלים והמילוי:
  1. חצו את הפלפלים והסירו מהם את הגבעולים והגרעינים, שימו אותם על צלחת וחממו אותם במיקרוגל למשך כ-3 דקות כדי שיתרככו מעט.
  2. צקו את תערובת הקינואה לקערה וערבבו לתוכה את השעועית השחורה, העגבנייה הקצוצה, את הכוסברה, ¼ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור והפלפלים החריפים הקצוצים. אם נדמה לכם שהתערובת יבשה מעט, זלפו לתוכה מעט שמן זית.
אופן הכנת הרוטב:
  1. חממו על אש בינונית מעט שמן זית במחבת והוסיפו לתוכה את העגבניות המרוסקות, 2 כפות הרסק, הצ'ילי הגרוס, הסוכר וקורט מלח ופלפל שחור, ערבבו היטב, בשלו למשך 10 דקות והסירו מהאש.
  2. מלאו את חצאי הפלפלים בתערובת הקינואה והניחו אותם בתבנית אפייה.
  3. צקו לתוך התבנית ובין הפלפלים את רוטב העגבניות ופזרו מעליהם את הגבינות המגוררות.
  4. כסו את התבנית בנייר כסף ואפו בחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות. לאחר מכן, הסירו את הנייר ואפו כ-5 דקות נוספות.
  5. לפני ההגשה זלפו מעט מהרוטב על הפלפלים.

מתכון לפטריות אפויות במילוי קייל ואגוזי לוז

פטריות הקרמיני סופגות לתוכן את שילוב הטעמים המעולה של השמנת, כרוב הקייל ובצלצלי השאלוט, כשמעליהן ציפוי מתקתק של אגוזי לוז.  

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למילוי האגוזים:
אגוזי לוז - ¼ כוס
שום - 1 כפית (כתוש)
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה דק)
מלח - לפי הטעם
רכיבים לפטריות:
פטריות - 16 (מסוג קרמיני)
חמאה - 1 כף (לא מלוחה)
רכיבים למלית והרכבת המנה:
שום - 1 כפית
גרידת לימון - 2 כפות
חמאה - 2 כפות
בצלצלי שאלוט - ¼ כוס (קצוצים)
תימין טרי - 1 כף (קצוץ)
עלי כרוב קייל - 2 כוסות (מסוג טוסקה)
שמנת לבישול - ¼ כוס
אגוז מוסקט - קורט
מלח - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורר)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המילוי האגוזים:
  1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
  2. הניחו את אגוזי הלוז בתוך תבנית אפייה וקלו אותם למשך 8 דקות. הוציאו אותם מהתנור (אך אל תכבו אותו), העבירו אותם למגבת, הניחו להם להתקרר, ושפשפו אותם אחד בשני בתוך המגבת כדי להסיר מהם את הקליפה.
  3. קצצו את האגוזים, שימו אותם בתוך קערה קטנה, הוסיפו אליהם כפית אחת של שום כתוש (מתוך השתיים) ואת עלי הפטרוזיליה. תבלו במלח, ערבבו ושימו בצד.
אופן הכנת הפטריות:
  1. שטפו היטב את הפטריות והסירו את הגבעולים שלהן (שמרו אותם בצד) ומקמו אותן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהן מונחות על הכיפה שלהן.
  2. המיסו כף אחת של חמאה במיקרוגל, מרחו אותה בתוך "כובעי" הפטריות ואפו אותן למשך 12 דקות, עד שיתרככו.
אופן הכנת המלית והרכבת המנה:
  1. המיסו במחבת בינונית את כפות החמאה הנותרות, הוסיפו אליה את בצלצלי השאלוט, את הכפית הנותרת של השום והתימין, וטגנו אותם על אש בינונית כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שבצלצלי השאלוט יתרככו.
  2. קצצו את גבעולי הפטריות ששמרתם, הוסיפו אותם למחבת ובשלו למשך 8 דקות נוספות, תוך בחישה, עד שיתרככו. לבסוף, הוסיפו את כרוב הקייל והמשיכו בבישול תוך כדי ערבוב לעוד 8 דקות. לאחר שעלי הכרוב התרככו גם הם, הוסיפו את השמנת, הביאו לרתיחה, בשלו כ-2 דקות כך שהרוטב יתעבה מעט והסירו מהאש.
  3. הוסיפו את אגוז המוסקט והניחו לתערובת להתקרר מעט. לאחר מכן, הוסיפו אליה את גבינת הפרמז'ן המגוררת, ותבלו במלח ופלפל.
  4. מלאו את כובעי הפטריות בתערובת הכרוב ואפו בתנור במשך כ-10 דקות, או עד שהפטריות ישחימו והגבינה תימס.
  5. העבירו את הפטריות לצלחת, פזרו מעל את תערובת אגוזי הלוז הקצוצים והגישו.

מתכון לכרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מילוי מסורתי זה, של אורז ובשר טחון, הוא אחד המילויים הפופולריים ביותר ולו תיבולים רבים. במתכון שלפניכם, המילוי משתלב נפלא בעלי הכרוב הרכים שמתבשלים בבישול ארוך בתיבול עדין.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לעלי הכרוב:
רכיבים למלית:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל גדול - 1 (קצוץ)
עלי תימין - 2 כפיות (טריים)
בשר טחון - 500 גר' (טרי או מופשר)
אורז בסמטי - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים למילוי עלי הכרוב:
מרק עוף - 4 כוסות
עלי דפנה - חופן (יבשים)
מלח - מעט
אופן הכנת העלי הכרוב:
  1. בסיר גדול הרתיחו מים עם כפית אחת של מלח והכניסו לתוכם, בכל פעם, את אחד מהכרובים לבישול של כ-5 דקות, עד שהעלים החיצוניים שלהם יתרככו.
  2. קלפו את שכבות העלים מהכרובים והחזירו אותם בחזרה לסיר המים הרותחים, בשלו לעוד 5 דקות, הוציאו מהסיר וקלפו את שכבות העלים הבאות. המשיכו בפעולה זו עד שתקלפו 20 עלי כרוב.
אופן הכנת המלית:
  1. במחבת גדולה חממו שמן זית וטגנו את הבצל הקצוץ עד שיהפוך לשקוף. הוסיפו את השום והתימין והמשיכו לטגן, תוך בחישה, למשך 5 דקות נוספות. הוסיפו את הבשר הטחון למחבת וערבבו אותו היטב כך שיתפורר לחתיכות קטנות.
  2. שפכו את כל תערובת הבשר לקערה גדולה, הוסיפו אליה את האורז, תבלו במלח ופלפל וערבבו היטב.
אופן הכנת המילוי עלי הכרוב:
  1. שימו כף גדושה של מילוי האורז והבשר במרכז כל עלה כרוב, קפלו פנימה את צדדיו וגלגלו את העלה כך שיווצר ממנו גליל. המשיכו בפעולה זו על כל עלי הכרוב.
  2. בסיר נפרד, חממו את העגבניות המרוסקות יחד עם מרק העוף, תבלו במלח ופלפל, הביאו לרתיחה, בשלו במשך כ-10 דקות על אש בינונית והסירו מהאש.
  3. חממו את התנור ל-190 מעלות וסדרו 10 עלי כרוב ממולאים בתבנית אפייה עמוקה. צקו מעליהם מחצית מרוטב העגבניות, ופזרו מעל חלק מעלי הדפנה. את 10 עלי הכרוב הנותרים שימו מעל שכבת עלי הכרוב הראשונה, כסו אותם בשארית רוטב העגבניות ופזרו מעל מספר עלי דפנה נוספים.
  4. כסו את התבנית בנייר כסף ואפו למשך כשעתיים.

מתכון לחציל ממולא פלאפל ברוטב טחינה

מנה יצירתית זו היא כל כולה שיר הלל למזרח התיכון ולשני מרכיבים עיקריים בו: החציל והחומוס. במתכון זה, החציל תופס את מקומה של הפיתה ומתמלא במילוי עשיר של פלאפל, טחינה וירקות טריים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב טחינה:
מים חמים - 3 כפות
מיץ מלימון - 4 כפיות (סחוט טרי)
דבש - 1 כפית
כמון - ½ כפית
רכיבים למילוי החצילים:
מלח - 1 כפית
בצל קטן - 1 (קצוץ)
פירורי לחם - ¼ כוס
עלי פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצים)
שמן זית - 2 כפות
כמון - ½1 כפיות
כוסברה - ½ כפית (טחונה)
פלפל שחור - ¼ כפית
פפריקה חריפה - ¼ כפית
שיני שום - 2 (טחונות)
גרגירי חומוס - ¾1 כוסות (מבושלים / מקופסת שימורים)
עגבניות - 1 כוס (קצוצות, בלי הגרעינים)
מלפפונים - ½ כוס (קצוצים)
בצל סגול - ½ בצל (פרוס דק)
עלי פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצים גס)
שמן זית - 1 כף
אופן הכנת הרוטב טחינה:
  1. שימו את הטחינה הגולמית ואת המים בקערה קטנה וערבבו אותם היטב ליצירת רוטב חלק. אם נוצרה לכם עיסה מלאת גושים, הוסיפו עוד טיפה מים והמשיכו לערבב. הוסיפו את הלימון, השום, הדבש והכמון וערבבו שוב.
אופן הכנת המילוי החצילים:
  1. חממו את התנור לחום של 250 מעלות.
  2. חצו את החצילים לאורכם וצרו חתכים בצורת שתי וערב על החלק העליון והחשוף של כל חצי חציל. הניחו אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה עם הפנים כלפי מטה ואפו במשך 7 דקות.
  3. לאחר מכן, הסירו את התבנית מהתנור, ובעזרת כף הוציאו מכל חצי חציל את תוכנו, אך לא את כולו. השאירו שכבה בעובי של כ-2 ס"מ בכל חצי חציל ותבלו במלח.
  4. במעבד מזון שימו את הבצל, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הטחינה, שמן הזית, הכמון, הכוסברה, הפלפל השחור, המלח, הפפריקה החריפה, הביצים, השום והחומוס וטחנו היטב עד שתתקבל תערובת חלקה. אם צריך, תבלו עוד לפי הטעם.
  5. שימו את תערובת החומוס בכל אחד מחצאי החצילים באופן שווה ואפו בתנור למשך כ-25 דקות, או עד אשר החצילים רכים ותערובת החומוס מושחמת.
  6. ערבבו את העגבניות הקצוצות, המלפפון, הבצל הסגול, הפטרוזיליה, החומץ הבלסמי ושמן הזית בקערה ושימו מעל כל חצי חציל ממולא.
  7. זלפו מעל בנדיבות את רוטב הטחינה והגישו.
מקור: נדב ק.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: