maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לאוזני המן מיוחדות מרחבי הרשת

 הנה עברה לה עוד שנה ופורים הגיע להתארח פעם נוספת. זהו כנראה החג השמח והצבעוני ביותר בלוח החגים העברי ובנוסף לתחפושות, למסיבות ולריקודים העליזים זהו גם הזמן לאכול אוזני המן. לכבוד החג, אספנו עבורכם 5 מתכונים שונים, ייחודיים ומדליקים במיוחד של אוזני המן מרחבי הרשת, שיעשו לכם את החג שמח וטעים במיוחד. אז הפשילו את השרוולים וחממו את התנור כי אוזני המן שכאלה עוד אף פעם לא אכלתם! 
מתכון לאוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה של מיקי שמו

כל כך התרגלנו לאוזני המן מבצק פריך, עד ששכחנו שהמקור הוא אוזני המן מבצק שמרים. השמרים במתכון הבא הם על תקן נותני טעם ופחות לצורך התפחה, ולכן מוסיפים אותם בסוף הלישה. התוצאה שמתקבלת היא בצק רך ונהדר שמתפורר הרבה פחות מבצק פריך.

למתכונים נוספים מהאתר "על השולחן"

מתכון לאוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה של מיקי שמו מקור תמונה: hashulchan
רכיבים לבצק (כ-20 אוזני המן):
קמח רגיל - 2 כוסות (280 גר')
חמאה - 150 גר' (רכה)
אבקת סוכר - ½ כוס (60 גר')
חלב - ¼ כוס (60 מ”ל)
ביצה - 1 (גדולה)
גרידת לימון - מ-½ לימון (מגורד דק)
תמצית וניל - 1 כפית (אמיתית)
מלח - ½ כפית
שמרים טריים - 1 כף (10 גר', מפוררים או שמרית )
רכיבים למלית ויצירת האוזני המן:
גבינת ריקוטה - 1 קופסה (250 גר', ללא מלח)
סוכר - ⅓ כוס + 1 כף (80 גר')
ביצה - 1 (גדולה)
קורנפלור - ¼ כוס (30 גר')
חמאה - 25 גר' (מומסת)
גרידת לימון - מ-¼ לימון (מגורדת דק)
צימוקים - 2 כפות (בהירים)
ביצה - 1 (טרופה, להברשה)
אבקת סוכר - לקישוט
מתכון לאוזני המן עם שוקולד שילדים אוהבים מתוך הבלוג "ניקי ב"

הפשטות בהכנת האוזני המן הללו הופכת אותן למושלמות לפעילות משותפת עם הילדים. הבצק הפריך והמשובח הזה הכי מתאים למילוי השוקולד. הבצק נוח מאוד לעבודה והכי חשוב,  יוצאים ממנו אוזני המן כאלה טעימות שלא מפסיקים לטרוף אותן.

למתכונים נוספים מהבלוג "ניקי ב"

מתכון לאוזני המן עם שוקולד שילדים אוהבים מתוך הבלוג "ניקי ב" מקור תמונה: nikib
רכיבים לאוזני המן (כ-35 יחידות):
קמח - 3 כוסות (420 גר')
סוכר - ½ כוס (100 גר')
חמאה - 200 גר' (או מחמאה - למתכון פרווה)
מיץ לימון - 2 כפות
שמנת חמוצה - 2 כפות (או מיץ תפוזים - למתכון פרווה)
ממרח שוקולד - 1 חבילה (למילוי, או כל ממרח אהוב אחר)
מתכון לאוזני המן טבעוניות במילוי תמרים מתוך האתר "סיו פוד"

את האוזני המן הטבעוניות הללו מכינים מחומרים פשוטים שאפשר להשיג בכל סופרמרקט רגיל. הבצק הפריך עם התמרים הופכים אותם למעדן של ממש והכי חשוב, ללא מרכיבים מן החי. 

למתכונים נוספים מהבלוג "סיו פוד".

מתכון לאוזני המן טבעוניות במילוי תמרים מתוך האתר "סיו פוד" מקור תמונה: sivfood
רכיבים לאוזני המן (כ-15 יחידות):
קמח לבן - 2 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - קורט
סוכר - 2 כפות
מים - 2 כפות (רותחים)
מים - ½ כוס
שמן - ⅔ כוס
ממרח תמרים - 150 גר'
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים)
קינמון - ½ כפית
אבקת סוכר - מעט (לבזיקה )
מתכון לאוזני המן בריאות מקמח כוסמין מלא של ענת גרינברג

בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין בצק פריך ונימוך בפה אותו ניתן למלא בכל מלית העולה על רוחכם. אפשר לשנות את צורת הבצק מאוזן המן לכיסונים, משולשים, מרובעים או כל צורה שהיא אם אתם לא מכינים אותו במיוחד לכבוד פורים.

למתכונים נוספים מהאתר לרפואה טבעית של ענת גרינברג.

מתכון לאוזני המן בריאות מקמח כוסמין מלא של ענת גרינברג מקור תמונה: anat-greenberg
רכיבים לבצק (כ-35 אוזני המן):
טחינה גולמית - ½ כוס (מלאה)
מים - ¾ כוס
סוכר - ½ כוס (קנים)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח כוסמין - 4 כוסות (מלא)
אבקת אפייה - 1 שקית
רכיבים למלית ויצירת האוזני המן:
אגוזי מלך - 1 כוס (קצוצים דק)
צימוקים - 1 כוס (בהירים)
אגוזי פקאן - ½ כוס (או אגוזי קליפורניה קצוצים דק)
שומשום - ½ כוס (טבעי לא קלוי)
דבש - ½ כוס
ברנדי - 1 כף (או קוניאק)
מים - לפי הצורך (לא בהכרח)
שמן קוקוס - 1 כפית (או חמאה מומסת)
מתכון לאוזני המן מבצק שמן אבוקדו במילוי מנגולד של ארז קומרובסקי

ארז מעיד שהוא אוהב לשלב את שמן האבוקדו בבצקים מלוחים (יותר מאשר ברטבים לסלט), כי הוא נותן למאפים ניחוח נחמד של ארטישוק. מנגולד עכשיו בעונה, אבל כמובן שאפשר להחליף אותו בתרד, תרד תורכי או עלי סלק אדום - כל אחד יתן חמיצות משלו וטעם קצת אחר למעדן הנפלא הזה לחג.

למתכונים נוספים מאתר "על השולחן".

מתכון לאוזני המן מבצק שמן אבוקדו במילוי מנגולד של ארז קומרובסקי מקור תמונה: hashulchan
רכיבים לבצק (כ-25 אוזני המן):
קמח חלה - ¼3 כוסות (450 גר')
שמרים יבשים - ½ כפית (3 גר' או 10 גרם שמרים טריים)
שמן אבוקדו - ⅔ כוס + 1 כף (170 מ"ל)
מלח - 1 כפית (שטוחה)
וודקה - 3 כפות (45 מ"ל)
מים - ½ כוס + 2 כפות (150 מ"ל)
רכיבים למלית:
מנגולד - צרור
בצלים - 2 (קצוצים)
שמן זית - ¼ כוס (60 מ"ל)
רכיבים לבשאמל:
חמאה - 50 גר'
קמח - 3 כפות
חלב - ½1 כוסות (360 מ"ל)
גבינת פרמז'ן - 100 גר' (מגורדת דק)
גבינת עיזים - 50 גר' (סנט מור מגורדת דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל לבן - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קורט
ביצה - 1 (טרופה - להברשה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: