maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לאוזני המן מיוחדות מרחבי הרשת

הנה עברה לה עוד שנה ופורים הגיע להתארח פעם נוספת. זהו כנראה החג השמח והצבעוני ביותר בלוח החגים העברי ובנוסף לתחפושות, למסיבות ולריקודים העליזים זהו גם הזמן לאכול אוזני המן. לכבוד החג, אספנו עבורכם 5 מתכונים שונים, ייחודיים ומדליקים במיוחד של אוזני המן מרחבי הרשת, שיעשו לכם את החג שמח וטעים במיוחד. אז הפשילו את השרוולים וחממו את התנור כי אוזני המן שכאלה עוד אף פעם לא אכלתם! 

 

אוזני המן מבצק שמרים במילוי ריקוטה וצימוקים של מיקי שמו מתוך האתר "על השולחן"

 
כל כך התרגלנו לאוזני המן מבצק פריך, עד ששכחנו שהמקור הוא אוזני המן מבצק שמרים. השמרים במתכון הבא הם על תקן נותני טעם ופחות לצורך התפחה, ולכן מוסיפים אותם בסוף הלישה. התוצאה שמתקבלת היא בצק רך ונהדר שמתפורר הרבה פחות מבצק פריך.
 
אוזני המן מהרשת
 
 
 
 
מצרכים לכ-20 אוזני המן
 
לבצק:
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
  • 1 ביצה גדולה (L)
  • קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 1/2 כפית מלח
  • 10 גרם (1 כף) שמרים טריים מפוררים או שמרית 

למלית:

מומלץ להכין את המלית כמה שעות לפני השימוש על מנת שתתייצב, תהיה נוחה לעבודה ולא תזלוג במהלך האפייה.
 
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה ללא מלח 
  • 80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר 
  • 1 ביצה גדולה (L)
  • 30 גרם (1/4 כוס) קורנפלור 
  • 25 גרם חמאה מומסת
  • קליפה מגוררת דק מ-1/4 לימון
  • 2 כפות צימוקים בהירים
  • להברשה: 
  • 1 ביצה טרופה

לקישוט:

  • אבקת סוכר
הכנת הבצק
  • ערבבו את כל חומרי הבצק למעט השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה כ-5 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד.
  • הוסיפו שמרים ולושו עוד כדקה.
  • עטפו את הבצק בניילון נצמד והעבירו למקרר לשעה. 

הכנת המלית

  • ערבבו את כל חומרי המלית בקערה לתערובת אחידה.
  • כסו בניילון נצמד והעבירו למקרר עד השימוש.
מילוי, עיצוב, תפיחה ואפייה
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית של מלית במרכז כל עיגול ומברישים בביצה סביב המלית. סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים. 
  • מניחים בתבנית במרווחים של 3 ס”מ, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות (הבצק כמעט לא תופח). 
  •  מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מברישים בביצה.
  •  אופים כ-15 דקות עד הזהבה.
  •  מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

 

 

אוזני המן עם שוקולד שילדים אוהבים מתוך הבלוג "ניקי ב"

הפשטות בהכנת האוזני המן הללו הופכת אותן למושלמות לפעילות משותפת עם הילדים. הבצק הפריך והמשובח הזה הכי מתאים למילוי השוקולד. הבצק נוח מאוד לעבודה והכי חשוב,  יוצאים ממנו אוזני המן כאלה טעימות שלא מפסיקים לטרוף אותן.
 
אוזני המן מהרשת

 

מצרכים ל-35 אוזניים

לבצק:
  • 420 ג` קמח (3 כוסות)
  • 100 ג` סוכר (חצי כוס)
  • 200 ג` חמאה / מחמאה
  • כף אבקת אפייה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמנת חמוצה / מיץ תפוזים
מילויים:
 
אפשר לבחור כל ממרח אהוב למילוי אוזניי ההמן כגון ממרח נוטלה, השחר העולה, ממרח תמרים, ממרח תמרים עם אגוזים ועוד. 
 
אופן ההכנה
  • עבדו את כל המצרכים לבצק, ניתן לחלק לשניים על מנת להקל על התהליך, ורדדו לעלה.
  • קרצו עיגולים בעזרת כוס, הניחו מעט מהמילוי במרכז וסגרו למשולש.
  • הכניסו לתנור שחומם לחום בינוני עד שהדפנות מזהיבות.
  • צננו ובזקו מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.

 

 

אוזני המן טבעוניות במילוי תמרים מתוך האתר "סיו פוד"

את האוזני המן הטבעוניות הללו מכינים מחומרים פשוטים שאפשר להשיג בכל סופרמרקט רגיל. הבצק הפריך עם התמרים הופכים אותם למעדן של ממש והכי חשוב, ללא מרכיבים מן החי. 
 
אוזני המן מהרשת
 
 
מצרכים עבור 15 אוזני המן
 
לבצק:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מים רותחים
  • 1/2 כוס מים
  • 2/3 כוס שמן
למלית:
  • 150 גרם ממרח תמרים
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כפית קינמון
לקישוט:
  • אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה
  • ערבבו בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  • ערבבו בכוס 2 כפות סוכר עם 2 כפות מים רותחים עד שהסוכר נמס והוסיפו את מי הסוכר לקערה.
  •  הוסיפו 1/2 כוס מים ו- 2/3 כוס שמן, ולושו בעזרת הידיים עד שנוצר בצק אחיד וגמיש.
  • ערבבו בקערה קטנה את חומרי המלית.
  • חממו את התנור לחום של 175 מעלות.
  • רדדו בעזרת מערוך את הבצק על משטח מקומח או על גבי נייר אפייה שפרוס על השיש. הבצק צריך להיות דק במיוחד. קירצו עיגולים בעזרת כוס. אם אתם מעוניינים באוזני המן קטנות אז אפשר להשתמש בכוס רגילה, לאוזני המן בגודל סטנדרטי כדאי להשתמש בכוס מעט גדולה יותר.
  • במרכז כל עיגול הניחו כפית מהמלית.
  • קפלו פנימה את עיגול הבצק משלושה כיוונים ליצירת משולש. הדקו היטב על ידי צביטת הבצק בשלושת הכיוונים כדי שלא ייפתח באפייה, והשאירו מלית חשופה בקודקוד אוזן ההמן.
  • העבירו בעדינות לתבנית מרודפת בנייר אפייה.
  • אפו 25 דקות בחום של 175 מעלות.
  • הוציאו מהתנור, צננו היטב, ביזקו אבקת סוכר והגישו.
 

 

 

אוזני המן בריאות מקמח כוסמין מלא מתוך האתר לרפואה טבעית של ענת גרינברג

בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין בצק פריך ונימוך בפה אותו ניתן למלא בכל מלית העולה על רוחכם. אפשר לשנות את צורת הבצק מאוזן המן לכיסונים, משולשים, מרובעים או כל צורה שהיא אם אתם לא מכינים אותו במיוחד לכבוד פורים.
 
 
 
מצרכים ל-35 אוזני המן
 
לבצק:
  • חצי כוס טחינה גולמית מלאה
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1 שקית אבקת אפייה
 
למלית:
 
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • 1 כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי קליפורניה קצוצים דק
  • 1/2 כוס שומשום טבעי לא קלוי
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כף ברנדי או קוניאק
  • מים לפי הצורך (לא בהכרח)
  • 1 כפית חמאה מומסת או שמן קוקוס
 
אופן ההכנה
  • מכינים את הבצק לקערה, מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, יוצרים כדור ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
  • בינתיים מכינים את המלית – מחממים בסיר את כל חומרי המלית (למעט המים) ומבשלים על אש נמוכה. אם החומרים נדבקים, ניתן להוסיף מעט מים.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים היטב את משטח העבודה ואת המערוך. מניחים את הבצק על המשטח המקומח ומקמחים אותו מעט. מרדדים לעלה דק וקורצים ממנו כ-35 עיגולים בעזרת כוס.
  • מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי. מרימים שלושה קצוות של העיגול כלפי מעלה, כך שתיווצר צורה של אוזן המן ומהדקים היטב.
  • ניתן למרוח מעל אוזני המן ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.
  • מניחים את אוזני ההמן על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 15-25 דקות (כשהבצק טיפה מזהיב, לא לשרוף יותר מדי).

אוזני המן מבצק שמן אבוקדו במילוי מנגולד של ארז קומרובסקי מתוך האתר "על השולחן"

ארז מעיד שהוא אוהב לשלב את שמן האבוקדו בבצקים מלוחים (יותר מאשר ברטבים לסלט), כי הוא נותן למאפים ניחוח נחמד של ארטישוק. מנגולד עכשיו בעונה, אבל כמובן שאפשר להחליף אותו בתרד, תרד תורכי או עלי סלק אדום - כל אחד יתן חמיצות משלו וטעם קצת אחר למעדן הנפלא הזה לחג.

אוזני המן מהרשת

 

מצרכים ל-25 אוזניים

לבצק:

  • 450 גרם (¼3 כוסות) קמח חלה
  • 3 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים או 10 גרם שמרים טריים
  • 170 מ"ל (2/3 כוס + כף) שמן אבוקדו
  • 1 כפית מלח מחוקה 
  • 45 מ"ל (3 כפות) וודקה
  • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים

למלית:

  • צרור מנגולד
  • 2 בצלים קצוצים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

לבשאמל:

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 360 מ"ל (½1 כוסות) חלב
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 50 גרם גבינת עיזים סנט מור מגוררת דק
  • מלח ופלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט

להברשה:

  • ביצה טרופה

 

הכנת הבצק

  • מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמן אבוקדו, מלח, וודקה ומים ולשים היטב רק עד שנוצר בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה.
  • מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים לכל היותר. הבצק יתפח מעט ויתייצב. יתקבל בצק נוח לעבודה ובעל גוון ירוק עז.

הכנת המלית

  • מפרידים מנגולד לגבעולים ועלים וקוצצים בנפרד.
  • מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את גבעולי המנגולד הלבנים ומטגנים כ-3 דקות לריכוך. מוסיפים את עלי המנגולד, מטגנים יחד 2 דקות ומסירים מהכיריים.

הכנת הבשאמל

  • ממיסים חמאה בסיר קטן עד לתחילת רתיחה. מוסיפים קמח ובוחשים לקבלת רביכה. מוסיפים חלב לאט ותוך כדי בחישה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 3-2 דקות עד שמסמיך. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל לבן ומוסקט, מערבבים ומצננים. מוסיפים את תערובת המנגולד לבשאמל ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

הכנת האוזניים

  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
  • ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). משאירים פתח קטן, כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה. מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.
  • מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: