maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים מיוחדים לכבוד ל"ג בעומר

 
ל"ג בעומר קרב ובא, ועכשיו כשכל הילדים כבר סיימו לאסוף את הקרשים וכל בית בישראל דאג לאטום היטב את חלונות כדי שלא להיחנק מהריח, הגיע הזמן לדאוג לאוכל. בדרך כלל בזמן המדורה שלנו או של הילדים הקטנים עיקר המנות יהיו בשרים על האש, ממרחים בפיתה וכמובן, תפוחי אדמה. במקום לעשות שוב בדיוק את מה שעשיתם בשנה שעברה, למה שלא תחדשו את תפריט החג עם כמה רעיונות יצירתיים ומתכונים מיוחדים שיעזרו לכם להפוך את מדורת ל"ג בעומר לסעודת מלכים של ממש!
 
מתכוני לג בעומר
 

 

תפוח אדמה עם הפתעה

עם קצת השקעה ותכנון מוקדם תוכלו לשדרג את תפוחי האדמה של מדורת החג לחוויית טעמים מפתיעה שגם הרבה יותר קל לאכול מאשר תפוח אדמה שלם. בחרתי להביא לכם את הגרסה הבשרית של המתכון, שכן לרוב גם ככה אוכלים בשר ליד המדורה, אבל אפשר בקלות להחליף את פרוסות הנקניק בסוגי גבינה שונים ולשפוך מעט שמנת על המוצר המוגמר.
 
מצרכים:
  • תפוחי אדמה אפויים עם הקליפה
  • פרוסות פסטרמה ונקניק על פי הטעם
  • בצל ירוק חתוך
  • שום כתוש
  • מלח
  • נייר אלומיניום
מתכוני לג בעומר
 

הכנה:

  • מומלץ בחום לאפות קלות את תפוחי האדמה בתנור כדי שיהיה קל לחתוך אותם וכדי שזמן בישולם בתוך האש יהיה קצר יותר.
  • לאחר שתפוחי האדמה מוכנים יש לחתוך את תפוח האדמה לפרוסות, אך לא עד הסוף.
  • בתוך כל "כיס" שנוצר יש להכניס שתי פרוסות נקניק מסוגים שונים ולהוסיף לסירוגין מעט שום כתוש או בצל ירוק.
  • אפשר לפזר מעל המנה מלח לפי הטעם ואז לעטוף בנייר אלומיניום.
  • קחו אתכם את תפוחי האדמה למדורה ואחרי 15-20 דקות בתוך הגחלים המנה שלכם מוכנה.
מתכוני לג בעומר
 

 

טורטיית ל"ג בעומר

חשבתם שבתוך המדורה אפשר להכין רק מנות קטנות וחטיפים זריזים? טעות גדולה! המתכון הבא מצליח לקפל ארוחת צהריים או ערב שלמה בתוך טורטייה אחת שמקבלת טעם נפלא מהבישול האטי על גחלי האש.
 
מצרכים ל-8 עד 9 טורטיות:
  • 14 ביצים
  • בצל גדול
  • 500 גרם בשר בקר טחון או נקניקיות קצוצות
  • 3 שיני שום כתושות
  • שמן זית
  • 6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • 3-4 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 8-9 טורטיות תירס (אפשר גם חיטה)
מתכוני לג בעומר
 

הכנה:

  • הרתיחו את קוביות תפוחי האדמה במים עד שיתרככו, ובמקביל שיברו את כל הביצים וטגנו אותם קלות במחבת עם שמן זית עד שתתקבל ביצה מקושקשת רכה.
  • במחבת נפרדת טגנו קלות את הבצל והשום עם מעט שמן זית, ולאחר שהם מזהיבים הוסיפו את הבשר שלכם עד שיהיה מוכן.
  • ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים שלכם חוץ מהטורטיות, תבלו לפי הטעם ופזרו את התערובת כפס עבה במרכז הטורטיות שלכם, אך השאירו מעט מרווח בקצוות לקיפול.
  • כעת יש לקפל כלפי פנים את קצוות הטורטייה, לקפל את אחת ה"כנפיים" הצדדיות לימין או לשמאל, לגלגל את הטורטייה בעדינות ולעטוף בנייר אלומיניום.
  • קחו אתכם את הטורטיות העטופות בצידנית מקוררת למדורה ואחרי מספר דקות באש הן מוכנות לאכילה.
מתכוני לג בעומר
 

 

סלט טופו וחצילים על האש

כפי שכבר ציינתי, ל"ג בעומר הוא חג שבו בדרך כלל אוכלים מנות בשריות, אבל לאחרונה למדתי את המתכון הבא ואני חייבת להגיד שהוא מנה נפלאה שגם חובבי הבשר לא יתנגדו לטעום ממנה. אפשר לאכול את המנה כפי שהיא ישר מהאש, או לרוקן את תוכנה לפיתה ולהוסיף קצת טחינה או חומוס על פי ההעדפה.
 
מצרכים ל-4 מנות:
 
לתערובת החצילים והטופו:
  • 550 גרם טופו קשיח חתוך ל-16 קוביות
  • 300-350 גרם חציל חתוך לקוביות גסות
  • 2 כפות זנגוויל טחון
  • 2 כפות שום כתוש
  • 5 כפות שמן קנולה או שמן זית
  • נייר אלומיניום
  • רבע כוס רוטב סויה מופחת מלח
לסלט:
  • 1-2 מלפפונים פרוסים
  • חופן קטן של שמיר
  • חופן קטן של כוסברה
  • פלפל צ'ילי חתוך דק (לא חובה)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
מתכוני לג בעומר
 

הכנה:

  • הכניסו את קובית הטופו והחצילים יחד עם כל מרכיבי התערובת לשקית אטומה או כלי סגור (למעט נייר האלומיניום כמובן), ערבבו והכניסו למקרר למשך לפחות שעה.
  • בינתיים ניתן להכין את הסלט על ידי ערבוב כל מרכיביו והכנסתם לכלי סגור, אותו תוכלו לקחת אתכם למדורה.
  • הכינו 4 מרובעי נייר אלומיניום שווים בגודלם ומקופלים קלות כלפי מעלה, שבמרכזם תניחו כמות שווה מתערובת הטופו והחצילים.
  • את חבילות נייר האלומיניום יש להכניס לתוך גחלי המדורה למשך 10-15 דקות, עד שהחציל רך וניתן לחורר אותו בקלות עם קיסם.
  • הוסיפו מהסלט לתערובת הטופו והחצילים או איכלו אותם כפי שהם בפיתה או על צלחת.
מתכוני לג בעומר
 

 

עוגת קינמון על מקל

ל"ג בעומר תמיד מקושר בליבי למרשמלו צלוי על מקל, אבל השדרוג הבא מוכיח שכל עוד יש לכם מקל נקי ואש, אפשר להכין עוד הרבה מאוד קינוחים מתוקים! היופי בטריק הבא הוא מידת הפשטות שלו והעובדה שניתן בקלות להוסיף לו מגע אישי וליהנות מהריח והטעם הנפלא של מאפה טרי לצד המדורה.
 
מצרכים:
  • תערובות בצק קינמון מוכנה
  • מקלות או ענפים ארוכים ואחידים
  • אגוזי פקאן או מלך מרוסקים
  • אוכמניות או דומדמניות או פרי יער דומה
  • מטליות לחות לניקוי
מתכוני לג בעומר
 

הכנה:

  • בעזרת סכין חדה פרסו פרוסות מתערובות בצק הקינמון. במרבית המוצרים הבצק כבר יהיה מגולגל בצורת ה"סינבון" הידועה, כך שתצטרכו לפתוח אותה על גבי צלחת גדולה או מגש.
  • פזרו על הבצק מעט אגוזים ופירות יער, או כל תוספת אחרת שעולה על דעתכם.
  • נקו היטב מקלות באורך ובעובי מתאים ולפפו עליהם את הבצק כשהתוספות כלפי פנים. מומלץ שלא ללפף את הבצק באותה הנקודה פעמיים אלא לאורך המקל, כך שהשכבה החיצונית של הבצק לא תישרף.
  • חממו מעל האש וסובבו את המקל עד שכל הבצק מגיע לגוון חום-זהוב אחיד ואיכלו בזהירות.
מתכוני לג בעומר
 

 

תפוז עם הפתעה

את המתכון הבא ניסיתי לראשונה לפני שנתיים ומאז הוא כבר הספיק להפוך לכוכב קבוע בכל קומזיץ ומפגש על האש, במיוחד בל"ג בעומר. הרעיון הבסיסי הוא קל מאוד לביצוע אך התוצאה שמתקבלת היא תענוג אמיתי שירשים כל אורח במדורה שלכם.
 
מצרכים:
  • תערובת בצק עוגה מוכנה או בצק עוגה שהכנתם בעצמכם אך טרם אפיתם
  • 10-12 תפוזים
  • נייר אלומיניום
  • תוספות לפי הטעם (אגוזים, סירופ שוקולד, קצפת וכדומה)
מתכוני לג בעומר
 

הכנה:

  • חיתכו את החלק העליון של התפוזים ורוקנו את תוכנם בעזרת כף, כפי שמוצג בתמונה. את בשר הפרי אפשר לסחוט ולהכין מיץ תפוזים שיוגש לצד העוגה. שימרו את ה"כובע" של התפוז, שכן הוא ישמש אותנו בהמשך כמכסה.
  • הכינו את תערובת העוגה המוכנה על פי ההוראות שעל האריזה עד לשלב האפייה, או שתכינו תערובת בצק בעצמכם ובמקום להכניס אותה לתבנית אפייה, מלאו כול תפוז בבלילה עד שיהיה 3/4 מלא.
  • כסו את התפוז עם חלקו העליון, עטפו בנייר אלומיניום והדקו היטב.
  • את התפוזים העטופים יש להכניס לאש חלשה או גחלים לוהטים למשך 15-20 דקות ולהפוך לפחות פעם אחת כדי להבטיח חימום אחיד.
  • ניתן להוציא את אחד התפוזים מהאש ולבדוק שהבצק מוכן בעזרת קיסם. אם העוגה מוכנה כל שנותר לכם לעשות הוא לפזר מעל התפוז הפתוח תוספות לפי הטעם, להצטייד בכפית ולהתחיל לזלול.
מתכוני לג בעומר
 

מתקן להכנת פופקורן טבעי

אם אתם לא רוצים לסיים את ל"ג בעומר עם קינוח מתוק, אלא דווקא עם חטיף קליל ומלוח, הטריק הבא יכול לשמש אתכם כדי להכין פופקורן טבעי וטעים בקלות, ממש בתוך המדורה שלכם. לא צריך לקנות כלים מיוחדים ולא צריך להסתבך!
 
מצרכים:
  • נייר אלומיניום
  • תבנית אפייה חד פעמית
  • מספריים
  • מהדק
  • גרעיני תירס להכנת פופקורן
  • חמאה
  • שמן
  • מלח
מתכוני לג בעומר
 

הכנה:

  • בתוך תבנית האפייה יש לשים את התירס, מעט שמן, חמאה ומלח לפי הטעם (אפשר גם להוסיף אחרי הבישול).
  • כסו את התבנית שלכם בנייר אלומיניום והשאירו קצוות עבים מספיק כדי שהכיסוי יוכל לתפוח כשהפופקורן יתחיל להתפוצץ.
  • בעזרת המהדק הצמידו היטב את נייר האלומיניום לקצוות התבנית ונסו לשמור עליה מאוזנת עד לרגע שתניחו אותה בתוך האש, כדי שהשמן לא יישפך.
  • הניחו את התבנית המכוסה על גחלים חמות והמתינו עד לרגע שבו לא ישמעו יותר רעשי פיצוח במשך כ-10 שניות.
  • הסירו בזהירות מהאש, הפכו את התבנית ונתקו ממנה את נייר האלומיניום כך שתקבלו קערה ענקית ומלאה בפופקורן טרי ופריך.
מתכוני לג בעומר
 

 

גלידת מרשמלו ופיצפוצים

המתכון הבא הוא חלומו של כל ילד בל"ג בעומר ואם לומר את האמת, גם אני לא הייתי מתנגדת לאחד או שניים שכאלו בסיום ערב מהנה לצד האש. כל אחד ואחד מאורחי המדורה יכול להכין לעצמו קינוח שכזה בתוך גביע וופל עם כל התוספות המתוקות שהוא אוהב, וזמן הבישול הוא קצר במיוחד!
 
מצרכים:
  • גביעי גלידה מוופל
  • מיני מרשמלו
  • שבבי שוקולד חלב ושוקולד לבן
  • תוספות שונות כמו בננות, אגוזים, סירופ שוקולד, חמאת בוטנים וסוכריות.
מתכוני לג בעומר
 

הכנה:

  • מרחו את צדי הגביע בממרח שוקולד, חמאת בוטנים, או סירופ מייפל (כאמור אין גבול לתוספות האפשריות) ומלאו את תוכנו בתערובות אחידה של מרשמלו, בננות ותוספות אחרות.
  • ברגע שהגביע מלא, עטפו אותו בנייר אלומיניום והניחו אותו על גחלים חמות (אך לא בוערות) למשך דקה עד שתי דקות. 
  • מומלץ לגוון ולהכין כמה וכמה גביעים שונים עם טעמים ומרקמים מקוריים כך שלכל אחד תהייה הפתעה מיוחדת, או לתת לכל ילד ואורח להכין בעצמו גביע מותאם אישית.
מתכוני לג בעומר
 
מקור: רעות מזור
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: