maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבצק שמרים בסיסי

בצק השמרים הוא בצק בסיסי ומכינים ממנו סוגים שונים של מאפים. האופן בו תכינו את הבצק הוא זה שיהפוך את הלחם שלכם לחלומי, את הפיצה שלכם למקצועית ואת החלה שלכם למלכת השבת, ועל כן שינון של הצעדים הפשוטים הללו יעזור לכם להצליח להכין מגוון רחב של מתכונים על הצד הטוב ביותר. הבעיה העיקרית בהכנת בצק שמרים ביתי טמונה בכך שהשמרים מצליחים להרתיע אנשים רבים, אולם לרוב אין לכך הצדקה. אמנם מדובר ביצורים חיים, אך כאשר עוקבים אחר ההוראות, העבודה עם שמרים היא פשוטה ואף מהנה. עם זאת, במקרה שאינכם מצליחים להסתדר עם המרכיב הזה, אין זה אומר שעליכם לוותר על מאפים ביתיים לחלוטין. כיום מייצרים סוגים שונים של קמח שמרים, שהוא קמח רגיל שבתוכו נמצאים כבר שמרים ביחס המתאים לאפייה, כך שתוכלו להכין בעזרתו כל מאפה שתרצו ללא בעיה. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבצק שמרים בסיסי
רכיבים לבצק שמרים בסיסי:
קמח - 500 גר' (כ- ½3 כוסות)
שמרים טריים - ½ שקית (או ¾ כף שמרים יבשים)
מים פושרים - 1 כוס
סוכר - 3 כפיות
מלח - ½ כפית
ביצה - 1
שמן זית - 2-4 כפות (לפי טעמכם)
אופן הכנת הבצק שמרים בסיסי:
  1. במקרה שאתם משתמשים בשמרים לחים, המיסו אותם במים למשך 5 דקות (במקרה שלא, ניתן להוסיף את השמרים ישירות לקמח).
  2. הוסיפו סוכר, שמן, ביצה, מלח וחצי מכמות הקמח וערבבו בקערת המיקסר באמצעות וו גיטרה. הוסיפו את שאר הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק במרקם חלק.
  3. העבירו את הבצק לקערה משומנת ומרחו מעט שמן על חלקו העליון.
  4. כסו את קערת הבצק בעזרת מגבת והניחו אותה במקום חמים. תנו לבצק לתפוח למשך שעה עד 4 שעות (בסוף שלב זה על הבצק להכפיל את גודלו).
  5. הוציאו את הבצק מן הקערה והניחו אותו על משטח מקומח קלות. לושו אותו מעט כדי להוציא ממנו אוויר.
  6. חלקו את הבצק לחלקים והמשיכו לפני המתכון שתבחרו. שימו לב שברוב המקרים, בצק שמרים יאפה ב-220 מעלות.
טיפ השף:
להתפחה מהירה: הדליקו את תנור האפייה על טמפרטורה של 40° מעלות, הניחו תבנית עמוקה/קערה עם מים רותחים בתחתית התנור והכניסו את קערת הבצק עם כיסוי. האדים יאיצו את פעולת השמרים וזמן ההתפחה יתקצר פלאים.
מקור: רננה פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: