maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק אפונה עם ירקות

כשהחורף מגיע עננים אפורים מכסים את השמש בשמיכה עבה, מבודדים את החום ורק גורמים לנו לחשוב על דרך טעימה שבעזרתה נוכל להתחמם - כמו למשל מרק אפונה עם ירקות מהביל וסמיך. לאחר שתכירו את המתכון למרק הזה, תוכלו להפסיק לחשוב על איך להתמודד עם הקור ופשוט לרוץ אל עבר המטבח ולהתחיל להכין את המנה המהירה והפשוטה הזו.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק אפונה עם ירקות מקור תמונה: thecozycook
רכיבים למרק אפונה:
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות או 4 כפיות אבקת מרק ירקות מהולות ב-4 כוסות מים)
מים - 4 כוסות
בצל - 1 (קצוץ דק)
גזר - ½1 כוסות (פרוס דק)
שמן זית - 2 כפות
אפונה יבשה - 500 גרם (חצויה ומושרית לילה)
טימין - 2 גבעולים
אבקת מרק בצל - ½1 כפות (לא חובה)
שום - 1 כף (כתוש)
מלח - 1-2 כפיות
תפוח אדמה - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
אופן הכנת המרק אפונה:
  1. הניחו סיר גדול על הכיריים מעל להבה גבוהה וצקו שמן זית, המתינו עד שיתחמם מעט וטגנו את הבצל והגזר יחדיו במשך 2 דקות.
  2. הוסיפו את כל מרכיבי המרק והביאו לרתיחה, לאחר מכן הנמיכו את הלהבה ובשלו עד שהאפונה תתרכך לחלוטין - כ-30-40 דקות.
  3. בסוף הבישול הוציאו את גבעולי הטימין ועלי הדפנה, שפרו טעמים בעזרת מלח ופלפל אם יש צורך והגישו בקעריות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר