header

מרק עוף עם ירקות

מרק העוף ידוע בסגולותיו הבריאותיות ונחשב לאחת מתרופת הסבתא היעלות במיוחד, לכן קיבל גם את השם "הפניצלין היהודי". מרק העוף המסורתי מכיל: עוף, גזר, תפוחי אדמה, בצל, סלרי ופטרוזיליה, אך בכל בית מכינים אותו קצת אחרת, עם שדרוגים ותוספות מיוחדות. אפשר לאכול אותו עם הירקות והעוף, ואפשר לסנן ולהפוך אותו למרק צח. הוא יכול להיות ארוחה בפני עצמה, או מנת פתיחה נהדרת ומזינה.

מתכון למרק עוף: רכיבים למרק עוף עם ירקות

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מרק עוף עם ירקות:

העוף: רצוי לבחור בנתחים כמו כרעיים (פולקע וירך) או כנפיים, שכיף לאכול עם המרק או בלעדיו. יש הנוהגים לכבס את העוף על מנת "לנקות" אותו לפני הכניסה למרק, לדעתי שיטה זאת מיותרת ומוציאה מהמרק את טעמי העוף והוויטמינים. איך בכל זאת עושים זאת? מרתיחים בסיר עם מים את העוף, מחליפים את המים ומתחילים שוב מהתחלה עם הירקות, העוף והמרק כולו. להעשרת הטעם אפשר להוסיף גם גרונות הודו.

הירקות: ברוב המתכונים מוסיפים למרק תפוחי אדמה, גזר, קישוא וסלרי. אפשר כמובן להוסיף כל ירק שתרצו כמו: דלעת, בטטה, קולרבי, שומר, עגבנייה,זוקיני, קלח תירס, דלורית או כרוב.

התבלינים: בגלל שהמרק מלא ברכיבים נהדרים ובריאים אין צורך להוסיף לו הרבה תבלינים. מומלץ להוסיף מלח ופלפל, אני אוהבת להוסיף קורט כורכום בעיקר בשביל הצבע, אפשר גם עלי דפנה (לא לשכוח להוציא אחר כך), פלפל אנגלי או פפריקה.

הקצף: בזמן ההרתחה משתחרר קצף חלבונים ושומנים היוצאים מעוף, מומלץ להסיר את הקצף בעזרת מצקת. פעולת זו נקראת קיפוי, אם לא תקפידו עליה לא נורא, במרק יהיו "לכלוכים" קטנים שצפים, הוא לא יהיה צח, אבל כן אכיל.

תוספות למרק: למרק המוכן אפשר להוסיף שלל תוספות כמו קנדיידלך, אטריות מבושלות, שקדי מרק, קרוטונים ועוד.

הפיכת המרק לטבעוני: משמיטים את העוף מהמתכון, ומוסיפים ירקות שורש.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מרק עוף עם ירקות
רכיבים למרק עוף:
כרעיים - 500 גרם (מחולקים לשוק וירך)
בצל - 1 (קלוף)
גזר - 3-4 (קלופים)
קישואים - 2 (קלופים)
סלרי - גבעול עם העלים
פטרוזיליה - צרור
שמיר - ½ צרור (לא חובה)
כורכום - קורט
מלח - כף
פלפל שחור - קורט
מים - ליטר (עד ¾ מגובה הסיר)
אופן הכנת מרק עוף:
  1. בסיר גדול על להבה גדולה שמים את העוף, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. במהלך ההרתחה מוציאים בעזרת מצקת את הקצף שמצטבר למעלה.
  2. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גסות ושוטפים כדי להסיר עמילנים.
  3. קולפים וחותכים את הגזר, הקישואים והבצל לחתיכות גסות.
  4. חותכים וקוצצים את הגבעול ועלי הסלרי.
  5. לאחר שהעוף מפסיק להוציא קצף, מוסיפים את הירקות, אבל לא את תפוחי האדמה (נוסיף אותם בהמשך כדי שלא יהיו רכים מדי). מוסיפים מים עד שהנוזלים מכסים את הירקות ואפילו יותר.
  6. מוסיפים את הסלרי והפטרוזיליה.
  7. מתבלים עם מלח, פלפל, קורט כורכום (לא חובה) מערבבים ומביאים לרתיחה נוספת.
  8. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים על אש בינונית כשעה, עד שכל הירקות רכים.
  9. מגישים בצלחות עמוקות עם הירקות והעוף, או מסננים דרך מסננת ומגישים מרק צח. הכי טעים ומומלץ להוסיף קניידלך למרק. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם הוסיפו 2-3 שיני שום כתושות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.