maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון תבשיל עוף וירקות

את המתכון שלפניכם מכינים באופן מסורתי בסיר חימר שנועד עבור זמן בישול ממושך, אך תוכלו להכין אותו גם בסירים ביתיים מחומרים אחרים. מנת העוף שתקבלו היא עשירה ומשביעה במיוחד, ותהווה ארוחה צהריים או ערב טעימה מאין כמוה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון תבשיל עוף וירקות מקור תמונה: Derek Woodward
רכיבים לתבשיל עוף וירקות:
חזה עוף - 1 (שלם, חתוך לרצועות גדולות)
תפוחי אדמה - 500 גר' (חתוכים לקוביות גדולות)
פטריות - 200 גר' (חתוכות לפרוסות)
בצל - 2 (גדולים, קצוצים)
שיני שום - 2 (קצוצות)
גזרים - 2 (חתוכים לחתיכות בינוניות)
לימון - 1 (קטן, חתוך לחתיכות קטנות)
סלרי - 2 (גבעולים חתוכים גס)
שמן זית - 3 כפות
יין לבן - 5 כוסות (ניתן להמיר בציר עוף - מתכון לציר עוף)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל עוף וירקות:
  1. חממו שמן בסיר גדול על להבה בינונית וטגנו בו קלות את העוף.
  2. הוסיפו לסיר את הגזר, הפטריות ותפוחי האדמה וטגנו מעט.
  3. הוסיפו לסיר את יתר הרכיבים וערבבו היטב.
  4. בשלו את התבשיל על להבה בינונית במשך ½1-1 שעות עד שכל הרכיבים יתרככו והגישו חם עם אורז או תוספת אחרת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר