maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת שוקולד גבוהה

עוגת שוקולד גבוהה היא חלום של כל מי שניסה היי פעם לאפות אחת כזו, אך הרצון לנסות ולחקות את העוגה המרשימה מהמאפייה מהווה אתגר גדול עבור רבים. בעזרת מתכון עוגת השוקולד שלפניכם, גם אתם תוכלו לאפות את עוגת השוקולד הגבוהה החלומית ההיא שתמיד רציתם ולקבל את השבחים מכל בני המשפחה והחברים.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שוקולד גבוהה מקור תמונה: throughherlookingglass
רכיבים לעוגה שוקולד:
סוכר - 2 כוסות
חמאה - 1 כוס (מרוככת)
תמצית וניל - ½1 כפיות
ביצים - 3 (גדולות)
קמח - ½2 כוסות
קקאו - 1 כוס (מנופה)
סודה לשתייה - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
ריוויון - ¼2 כוסות
שוקולד-צ'יפס - 1 כוס (מריר)
רכיבים לציפוי שוקולד:
מים - ½ כוס
חמאה - ½ כוס
וניל - 1 כפית
קקאו - 1 כוס (מנופה)
אבקת סוכר - ½3 כוסות (מסוננות)
שמנת מתוקה - 3 כפות
אופן הכנת העוגה שוקולד:
  1. חממו תנור ל-160 מעלות.
  2. הקציפו סוכר, חמאה וסוכר יחד בקערה גדולה עד שהכול מתאחד ונהיה אוורירי ותפוח מעט.
  3. הוסיפו את הביצים לקציפת החמאה אחת אחרי השנייה ולאחר מכן הוסיפו את הווניל. יש להוסיף את הביצה השנייה והשלישית רק לאחר שהביצה הקודמת נטמעה בעיסה.
  4. ערבבו בקערה נפרדת את הקמח, אינסטנט פודינג שוקולד, סודה, מלח, אבקת הסודה לשתייה וריוויון, והוסיפו לקציפת החמאה והביצים.
  5. הוסיפו את שבבי השוקולד-צ'יפס, ערבבו עוד 2-3 סיבובים והעבירו לתבנית משומנת בקוטר 22 ס"מ או 25X20 ס"מ עם שוליים גבוהים.
  6. הכניסו לתנור החם ואפו כ-45-60 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
  7. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להצטנן מעט.
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
  1. חממו את המים יחד עם החמאה והווניל מעל אש גבוהה עד לרתיחה והמסת החמאה.
  2. הסירו מהאש והוסיפו את הקקאו תוך ערבוב עד שהוא שמתמוסס ונטמע בנוזל.
  3. הוסיפו את אבקת הסוכר והשמנת וערבבו.
  4. נעצו קיסם על כל פני שטח העוגה כדי ליצור חורים קטנטנים שיאפשרו לציפוי לחלחל מעט לעוגה.
  5. צקו את הציפוי על העוגה והעבירו למקרר למשך חצי שעה לפחות, חיתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר