maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללחמניות ללא קמח

הדבר הראשון שרובנו נחשוב עליו כשנראה לחמניות טעימות ורכות, במהלך חג הפסח ובכלל, הוא הפחמימות שמתלוות אליהן, מה שהופך את הלחמנייה לאורח לא רצוי בארוחות רבות. במשך זמן רב השתדלתי גם אני להימנע מלהכניס את "מלכודות" הפחמימות הללו אל הבית, אולם אז שמעתי על המתכון הבא. בהתחלה הייתי ספקנית ולא האמנתי שניתן להכין לחמנייה טעימה וכשרה לפסח ללא פחמימות או גלוטן, אבל כבר לאחר ניסיון אחד גיליתי שטעיתי.
 
הלחמניות הללו מכונות "לחמניות ענן" בשל היותן קלילות ואווריריות, והן כל כך רכות שהן כמעט נמסות בפה. מדובר בתחליף המושלם ללחם תוצרת בית, והן גם מהוות מקור עשיר במיוחד לחלבון. כל מה שאתם צריכים זה 3 רכיבים, ותוכלו ליהנות מלחמניות דקיקות ונהדרות, עם טעם של מעודן של ביצים אפויות שכיף להגיש לצד כל ארוחה.
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון ללחמניות ללא קמח
רכיבים ללחמניות ענן:
גבינת שמנת - 3 כפות
אבקת אפייה - ¼ כפית
דבש - 1 כף (או ממתיק טבעי אחר - לא חובה)
מלח - קמצוץ (אבקת שום/רוזמרין - לא חובה)
אופן הכנת הלחמניות ענן:
  1. מחממים את התנור ל-150° מעלות.
  2. מפרידים בין החלמון לחלבון עבור כל 3 הביצים.
  3. בקערה אחת מערבבים יחד את החלמונים, גבינת השמנת והדבש, עד שהתערובת מקבלת מרקם חלק.
  4. לקערה השנייה מכניסים את אבקת האפייה ואת החלבונים, ומקציפים אותם במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה במרקם קציפתי.
  5. לאחר מכן, מקפלים את תערובת החלמונים לתוך קצף החלבונים בזהירות ובאיטיות. השתדלו להימנע כמה שאפשר מלהשטיח את תערובת החלבונים.
  6. באמצעות כף לוקחים מעט מהתערובת שנוצרה, ויוצרים 10-12 עיגולים על גבי תבנית אפייה, בהתאם לגודל הלחמניות שתהיו מעוניינים בהן. תוכלו לפזר מעל כל אחד מהם מעט רוזמרין. preperation
  7. מניחים את תבנית האפייה על המדף האמצעי בתנור, ואופים במשך 17-20 דקות.
  8. בשלב הבא, מעבירים את התנור למצב צלייה וצולים למשך דקה אחת על מנת לקבל לחמניות זהובות.
  9. מוציאים מהתנור, ומאפשרים ללחמניות להצטנן למשך מספר דקות טרם האכילה. תוכלו לאחסן את הלחמניות במיכל סגור במשך שלושה ימים, במקרר במשך שבעה ימים או במקפיא. preperation
מקור: סמדר ר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: