maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים לממרחים בריאים וטעימים שתשמחו להכיר

ישנה אפשרות שאנו לא שמים לב לכך, אך ממרחים שונים מהווים חלק מהותי בתפריט הקבוע שלנו ושל בני משפחתנו, כך שאין ספק שגיוון ויצירתיות יכולים להעשיר את הכריכים שאנו מכינים לילדינו וכן את הלחם שאנו אוכלים לארוחת הערב. למרבה השמחה ניתן לעשות זאת בקלות רבה, ולהכין שלל ממרחים בריאים, טעימים ומפתיעים לכל המשפחה! את 7 הממרחים המיוחדים הבאים ככל הנראה לא תוכלו למצוא בסופר, ואחרי שתכינו אותם בעצמכם תזכו להתנסות בטעמים חדשים ונהדרים שוודאי תשמחו להכיר. 

מתכון לממרח פטריות ועדשים ירוקות

השילוב המפתיע של עדשים ירוקות יחד עם פטריות נימוחות והפיכתם לממרח, יצור בפיכם תערובת של טעמים נפלאים וחדשים, בעיקר לאחר שתמרחו אותו על לחם או לחמנייה טריים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לממרח פטריות ועדשים:
פטריות שמפיניון - 100 גר' (12 פטריות בינוניות לערך)
שמן זית - 2 כפות
חמאה - 2 כפות
בצל קטן - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
שיני שום - 2 (קלופות וטחונות)
עדשים ירוקות - 2 כוסות (מבושלות)
אגוזי פקאן - 1 כוס (140 גרם לערך)
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
רוזמרין - 2 כפיות (טחון)
טימין - 2 כפיות (טחון)
מרווה - 2 כפות (קצוצה)
סוכר חום - 1 כפית
פפריקה חריפה - מעט (⅛ כפית)
מלח ופלפל שחור - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הממרח פטריות ועדשים:
  1. נקו היטב את הפטריות וחצו כל אחת מהן לשני חצאים.
  2. הניחו מחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן זית וחמאה והניחו להם להתחמם. לאחר מכן הוסיפו בצל ושום ובשלו אותם תוך כדי בחישה עד שהבצל יהפוך לשקוף, 6-5 דקות לערך. הוסיפו פטריות והמשיכו לבשל את המרכיבים עד שיתרככו, 8-5 דקות לערך, והקפידו לבחוש מידי פעם. עם סיום הבישול יש להסיר את המחבת מהאש. preperation
  3. הכניסו למעבד מזון עדשים מבושלות, אגוזי פקאן, מיץ לימון, רוטב סויה, רוזמרין, טימין, מרווה, סוכר חום ופפריקה חריפה וערבלו היטב עד שהמרכיבים יתמזגו. לאחר מכן, הוסיפו בזהירות את תערובת הפטריות שהכנתם קודם לכן, וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה לחלוטין. בדקו את טעמו של הממרח והוסיפו לפי הטעם מלח ופלפל שחור. אם תרצו להוסיף עוד מיץ לימון או רוטב סויה תוכלו לעשות זאת כעת, ולאחר מכן ערבלו למשך מספר שניות נוספות.
  4. לבסוף, העבירו את הממרח למכל אטום ותוכלו לאחסן אותו למשך 4 ימים במקרר, או להקפיא למשך חודשיים.

מתכון לממרח דלעת וכורכום

בחירת המתכון הבא תהייה חכמה ובריאה עבורכם ועבור כל בני משפחתם. לאחר שכל הרכיבים יתמזגו יחדיו לכדי ממרח אחיד, סמיך ומתובל תבינו שלא צריך להתפשר על טעם בזמן ששומרים על הבריאות.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לממרח דלעת וכורכום:
גרעיני דלעת - ½ כוס
זרעי שומשום - 2 כפות
מיץ לימון - ½1 כפיות
מים - 3-4 כפות
כורכום - ¼ כפית
מלח ופלפל שחור - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הממרח דלעת וכורכום:
  1. הכניסו למעבד מזון את גרעיני הדלעת, גרעיני החמנייה וזרעי השומשום וערבלו על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת טחונה כמו קמח. preperation
  2. הכניסו למעבד מזון את גרעיני הדלעת, גרעיני החמנייה וזרעי השומשום וערבלו על מהירות נמוכה עד לקבלת תערובת טחונה כמו קמח.
  3. העבירו את תערובת הגרעינים לקערה גדולה, הוסיפו כורכום, עגבניות מיובשות, מיץ לימון ומים וערבבו היטב באמצעות כפית עד שכל הרכיבים יתמזגו וידבקו זה לזה.
  4. הוסיפו לתערובת מלח ופלפל לפי הטעם, והוסיפו מים במידת הצורך.
  5. הגישו את הממרח בעודו קר או בטמפרטורת החדר, ותוכלו לאחסנו במכל אטום במקרר עד ל-4 ימים.

מתכון לממרח טופו תרד

הטופו סופח לתוכו את שלל הטעמים המגוונים של שאר מרכיבי הממרח הנפלא הזה, ובאמצעותו תוסיפו טעם עשיר ונהדר לפרוסת לחם או לסנדוויץ', שישאירו אתכם מרוצים ושבעים לאורך זמן.

זמן הכנה: 4 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לממרח טופו תרד:
טופו - 340 גר' (חתוך לקוביות)
שמן זית - 3 כפות
תרד - 280 גר' (קצוץ)
פלפל שחור - ½ כפית
אבקת מרק - 2 כפות (ירקות )
בזיליקום - 2 כפיות (מגורר)
אבקת שום - 2 כפיות
מיץ לימון - ½2 כפות
בצל גדול - ½ בצל (קצוץ דק)
זיתי קלמטה - 10-15 (מגולענים וקצוצים)
אופן הכנת הממרח טופו תרד:
  1. שטפו את התרד היטב וסחטו ממנו את הנוזלים ככל הניתן.
  2. סננו את נוזלי הטופו. preperation
  3. הכניסו לקערה גדולה את הטופו והשמן, ובאמצעות מיקסר ידני ערבלו אותם על מהירות גבוהה עד לקבלת מרקם קרמי ואחיד. לאחר מכן, הוסיפו פלפל שחור, אבקת מרק, בזיליקום, אבקת שום, רוטב סויה ומיץ לימון, וערבלו שנית באמצעות המיקסר הידני על מהירות גבוהה במשך דקה.
  4. הוסיפו לקערה בצל, תרד וזיתים וערבלו על מהירות נמוכה עד שיתמזגו היטב בתערובת.
  5. כסו היטב את הקערה או העבירו את הממרח למכל אטום, והניחו לו לשבת במקרר למשך 8 שעות לפחות, על מנת לאפשר לטעמים להתמזג. תוכלו לאחסן את הממרח במקרר למשך 4 ימים.

מתכון לממרח מדלורית וחומוס

את ממרח החומוס כולנו מכירים ואוהבים, וברגע שתוסיפו אליו את הדלורית ועוד מספר תבלינים תוכלו ליהנות ממרח מפתיע, מקורי ואיכותי. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לממרח חומוס ודלורית:
דלורית - 1 כוס (חתוכה לקוביות, 140 גר')
שיני שום - 4 ( עם הקליפה)
שיני שום - 4 (קלופות וטחונות)
מיץ לימון - 2 כפות
גרגירי חומוס - 400 גר' (מבושלים, שטופים ומיובשים, אפשר גם מקופסת שימורים)
טחינה - ⅓ כוס
שמן זית - 3-4 כפות
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פטרוזיליה - 30 גר' ( קצוצה, ½ כוס לערך)
קינמון טחון - ¼ כפית (טחון)
פפריקה מעושנת - ¼ כפית (לא חובה)
כמון - ½ כפית (טחון)
אופן הכנת הממרח חומוס ודלורית:
  1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות והציבו את מגש האפייה במרכזו.
  2. רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליה את קוביות הדלורית ואת שיני השום עם הקליפה, וטפטפו מעליהן כף של שמן זית וקמצוץ של מלח ופלפל. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 20-15 דקות, או עד שהשום יקבל גוון חום-זהוב והדלורית תתרכך במרכזה. לבסוף, הניחו להם להתקרר למשך 5 דקות.
  3. הסירו את קליפת השום והכניסו את 4 שיני השום למעבד מזון, הוסיפו את הדלורית, את 4 שיני השום הטחונות, מיץ הלימון, החומוס, הטחינה, שמן הזית, המלח, הפלפל, הפטרוזיליה, הקינמון, הכמון והפפריקה המעושנת (אם בחרתם להוסיפה). כעת, ערבלו עד לקבלת קרם חלק, ובמידת הצורך תוכלו להוסיף עוד שמן זית או מעט מים על מנת לדלל את הממרח. אל תשכחו לטעום ולתקן את התיבול אם תחפצו בכך, והגישו. תוכלו גם להניח את הממרח במקרר למשך 4-3 שעות על מנת לקבל מרקם סמיך יותר. preperation
  4. תוכלו לאחסן את הממרח במקרר למשך 5-4 ימים.

מתכון לממרח גבינת קשיו, בזיליקום ועגבניות

מעוניינים להתחיל את היום או לסיים את הערב עם כריך מזין בעל טעם נפלא? תוכלו לעשות זאת בקלות עם המתכון לממרח גבינת הקשיו הבא, שגם הרגישים ללקטוז מבינכם יוכלו ליהנות ממנו.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לגבינת קשיו המתובלת:
אגוזי קשיו - 250 גר' ( המושרים במים למשך 4-2 שעות לפחות)
מיץ לימון - 25 גר' ( סחוט, ⅛ כוס)
מלח ים - 1 כפית
מים מסוננים - ¼-½ כוס
פטרוזיליה קצוצה - 1 כף (לא חובה)
רסק עגבניות - 1 כפית
בזיליקום - 4 כפות ( קצוץ)
שיני שום - 2 (טחונות)
אופן הכנת הגבינת קשיו המתובלת:
  1. הכניסו למעבד מזון אגוזי קשיו, מים, מחצית מכמות מיץ הלימון, שום ומלח וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וגסה. preperation
  2. הוסיפו בהדרגה את מיץ הלימון הנותר ובמידת הצורך תוכלו להוסיף עוד מלח ושום. כעת הוסיפו את הבזיליקום ורסק העגבניות וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. שימו לב: אם אתם רוצים להכין ממרח דליל יותר, הוסיפו עוד מים בהדרגתיות עד לקבלת המרקם הרצוי.
  3. העבירו את הגבינה לקערה, הוסיפו פטרוזיליה וערבבו היטב. אפשר לאכול את הגבינה באופן מידי, או לאחסן אותה במקרר למשך מספר שעות על מנת שתתקשה מעט. ניתן לאחסן את הממרח במקרר וליהנות ממנו עד למשך 5 ימים.

מתכון לממרח עדשים אדומות ובטטה

טעמן של הבטטות משתלב באופן מושלם עם טעמן של העדשים האדומות, ואחרי שתטעמו את הממרח הזה תתפלאו שהוא לא מופיע בחנויות!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לממרח עדשים ובטטה :
בטטה - 1 (קלופה וחתוכה לקוביות)
עדשים אדומות - 1 כוס (140 גרם)
שמן זית - 1 כף + שמן נוסף לתיבול
בצל - ½ בצל (קצוץ דק)
עלי טימין - מ-3 גבעולים (קצוצים)
ציר ירקות - 500 מ''ל (מומלץ דל נתרן)
אופן הכנת הממרח עדשים ובטטה :
  1. הניחו סיר משומן בכף שמן זית על להבה בינונית-גבוהה, והכניסו לתוכו את הבצל הקצוץ. לאחר מכן הוסיפו את הפפריקה והניחו לבצל להתחמם במשך 2 דקות.
  2. הוסיפו לסיר ציר ירקות, בטטה, עדשים אדומות וטימין ובשלו על סף רתיחה במשך 20 דקות, או עד שהעדשים והבטטה יתרככו. preperation
  3. הוסיפו חומץ וכתשו את התערובת בצורה גסה. אם אתם מעדיפים ממרח גס הפסיקו למעוך את המרכיבים בשלב זה, ולא, המשיכו לכתוש.
  4. הניחו למרכיבים להתקרר במשך שעה-שעתיים, ולאחר מכן צקו על הממרח מעט שמן זית. תוכלו לקשט את הממרח עם גבעולי הטימין שנותרו במידת הרצון.
  5. תוכלו לאחסן את הממרח במקרר למשך 4 ימים.

מתכון לממרח שוקולד ואגוזי לוז

אם גם אתם מעוניינים למלא את הכריך של ילדיכם בממרח בריא ומזין, תוכלו לעשות זאת בהצלחה יתרה הודות למתכון הפשוט הבא

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לממרח שוקולד אגוזים:
אגוזי לוז - 3 כוסות (ללא מלח ולא קלויים, 415 גר')
שוקולד מריר - 100 גר' ( קצוץ, מומלץ להשתמש בשוקולד מריר מעל 70%)
תמצית וניל - 1 כפית
מלח ים - ½ כפית
אופן הכנת הממרח שוקולד אגוזים:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. פזרו את אגוזי הלוז במרווחים ובשכבה אחת על תבנית האפייה, ואפו אותם בתנור במשך 15-12 דקות. אם בכל זאת בחרתם להשתמש באגוזים קלויים, צלו אותם בתנור במשך 10-8 דקות.
  3. תנו לאגוזים להצטנן מעט והניחו אותם על גבי מגבת. כעת, גלגלו את האגוזים על המגבת כך שהקליפה שלהם תתנתק מהם עד כמה שאפשר. ככל שתסירו יותר את הקליפות כך תזכו במרקם קרמי יותר, אך אל תאבקו במקרה שלא תצליחו להסיר את הקליפות באופן מושלם.
  4. העבירו את אגוזי הלוז (ללא הקליפות שהסרתם) לתוך מעבד מזון וערבלו אותם במהירות מהירה עד שיתפוררו. לאחר מכן ערבלו את האגוזים על עוצמה נמוכה עד לקבלת ממרח, סך הכל 10-8 דקות. preperation
  5. בינתיים, תוכלו להמיס את השוקולד המריר במיקרוגל או בשיטת בן מארי, בה מניחים את השוקולד בקערה עמידה לחום, אותה מניחים על סיר עם מים על גבי להבה בינונית, ומבשלים עד שהשוקולד נמס.
  6. לאחר שהאגוזים יהפכו לממרח קטיפתי ואחיד, הוסיפו אל קערת מעבד המזון את השוקולד המומס, מלח ים ותמצית וניל וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. כעת, מומלץ לטעום את הממרח על מנת שתדעו אם יש צורך לתבל בעוד מלח או בתמצית וניל. אם אתם מרגישים שהממרח לא מתוק כפי שהייתם רוצים, מומלץ להוסיף 2-1 כפות סירופ מייפל בהדרגתיות.
  7. העבירו את הממרח לצנצנת אטומה ואחסנו אותה בטמפרטורת החדר למשך 3-2 שבועות.
מקור: חגית.י
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: