maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים נהדרים להכנת מרקים נפלאים

בימים בהם הגשם מתדפק על חלוני, אין דבר שאני יותר אוהבת לעשות מאשר למלא את חלל הבית בריחות נהדרים של מרקים אהובים. בילדותי, אבי היה ממונה על הכנת המרקים, והוא הצליח לרקוח מטעמים מיוחדים שלא נתקלתי בהם בשום מקום אחר, אך הייתה בעיה קטנה: הוא לעולם לא הצליח לשחזר את המרק המדויק שהכין קודם לכן. זו הסיבה שקניתי מחברת קטנטנה והתחלתי לתעד את הפעולות שאבי היה מבצע, עד שהגיע לתוצאה המושלמת. כעת, אני כה נרגשת לשתף אתכם ב-6 מתכונים משפחתיים, שמצליחים לשמח את כל מי שטועם אותם, ואני מקווה שהם יחממו גם את לבבכם בימי החורף הקרים.

 

1. מרק ירקות עם עדשים אדומות וחומוס

אם אתם מעוניינים במרק מצוין שישביע אתכם ויחמם את לבכם, המרק הזה ימלא את מבוקשכם. מדובר במנה בריאה וכה פשוטה להכנה שפשוט אסור לוותר עליה. 

מתכוני מרק נהדרים
 
רכיבים (6 מנות):
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל אחד קצוץ דק
  • 4 שיני שום טחונות
  • גזר אחד חתוך לקוביות
  • ¼ כפית גדושה פפריקה מעושנת
  • ¾ כפית כמון
  • 4 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
  • 430 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
  • ⅓ כוס עדשים אדומות
  • ½ כפית טימין יבש
  • 2 עלי דפנה
  • כפית מלח 
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 430 גרם חומוס שטוף
  • כוס אפונה ושעועית ירוקה מבושלים (ניתן גם להשתמש בכל שילוב ירקות אחר שרוצים)
מתכוני מרק נהדרים
 
הוראות הכנה:
  • חממו שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו בצל, וערבבו אותו מידי פעם עד שיקבל מרקם רך, 5 דקות לערך. הוסיפו שום, גזר, פפריקה מעושנת וכמון, ערבבו מדי פעם בכדי למנוע מהשום להשחים, כ-2 דקות לערך.
  • הוסיפו ציר ירקות או עוף, עגבניות חתוכות, עדשים אדומות, טימין, עלי דפנה, מלח, פלפל שחור ובשלו את התערובת עד שתרתח.
  • כסו את הסיר, הנמיכו את החום והמשיכו לבשל במשך 10 דקות. לאחר מכן הוסיפו חומוס, כסו את הסיר ובשלו במשך 10 דקות נוספות. 
  • הוציאו בזהירות את עלי הדפנה מהסיר באמצעות כף. העבירו 2 כוסות מהמרק אל תוך בלנדר וערבבו את התערובת עד שיתקבל מרקם סמיך. החזירו את התערובת מהבלנדר חזרה אל סיר המרק ובחשו היטב. טעמו את המרק, ובמידה ואתם מעוניינים במרקם סמיך יותר, תוכלו לבצע שנית את אותה הפעולה באמצעות הבלנדר. 
  • לבסוף, הוסיפו האפונה והשעועית או את הירקות המבושלים שבחרתם, וערבבו היטב עד שהמרק יתחמם והירקות יהיו חמים מספיק. צקו את המרק לקערות והגישו. 
 
 

2. מרק גזר וקוקוס 

אם חפצה נפשכם במנה מפנקת בעלת טעמים עשירים ונפלאים, אתם מוכרחים לנסות את המרק הזה. לא רק שהוא פשוט להכנה, המרקם המיוחד שלו יפתיע אתכם ויעורר לכם את כל החושים.

מתכוני מרק נהדרים
 
רכיבים (4 מנות):
  • ¼ כוס חמאה ללא מלח 
  • 450 גרם גזרים קלופים וקצוצים
  • בצל בינוני קצוץ
  • כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות ציר עוף
  • 400 גרם חלב קוקוס לא ממותק
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף (תוכלו לבחור את הכמות לפי רצונכם)
  • עלי כוסברה טריים (להגשה)
מתכוני מרק נהדרים
 
הוראות הכנה:
  • המיסו את החמאה בתוך סיר גדול על אש בינונית–גבוהה. הוסיפו גזרים, בצל, מלח ופלפל, ערבבו מידי פעם ובשלו במשך 20-15 דקות, עד שהגזרים יתרככו. 
  • בזמן שאתם מערבבים, הוסיפו חלב קוקוס ורוטב צ'ילי והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את האש, ערבבו מידי פעם עד שהירקות יתרככו, כ-45-40 דקות לערך. 
  • הסירו את הסיר מהאש והניחו למרק להתקרר מעט. העבירו את המרק לבלנדר וערבבו את התערובת עד שתהפוך לסמיכה. העבירו את התערובת הסמיכה אל סיר נקי, דללו עם מעט מים עד שיתקבל המרקם הרצוי בו אתם מעוניינים, טעמו את המרק ובמידת הצורך הוסיפו מעט פלפל ומלח.
  • צקו את המרק לקערות, קשטו אותן עם מעט עלי כוסברה והגישו. במידה ותרצו מרק חריף יותר, הוסיפו צ'ילי חריף.
 
 

3. מרק תירס סיני

מסעדות סיניות הן בדרך כלל המומחיות הרשמיות להכנת מרק תירס, אך לאחר שתטעמו את המרק הזה תבינו כמה פשוט להכניס את המטבח האסייתי אל ביתכם.  

מתכוני מרק נהדרים
 
רכיבים (2 מנות):
  • כף שומשום
  • 3 כוסות ציר עוף או ציר ירקות + כף אחת נוספת
  • 2 כפות קורנפלור (עמילן תירס)
  • כף ג'ינג'ר מגורד
  • שן שום גדולה טחונה
  • כוס גרעיני תירס מתוקים
  • כף שמן זית כתית
  • כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים טרופות
  • ¼ כוס בזיליקום קצוץ לרצועות
  • עירית קצוצה (להגשה)
  • שמן שומשום (להגשה) 
מתכוני מרק נהדרים
 
הוראות הכנה: 
  • טגנו שומשום על אש נמוכה במחבת קטנה, עד שיקבל גוון חום בהיר, והניחו בצד. 
  • ערבבו בקערה קטנה עמילן תירס יחד עם כף של ציר ירקות או עוף, והניחו בצד.
  • חממו שמן זית בתוך סיר בינוני על אש בינונית. כשהשמן מתחמם, הוסיפו ג'ינג'ר ושום ובשלו אותם במשך דקה אחת. הוסיפו 3 כוסות ציר ירקות או עוף וגרעיני תירס, ערבבו והביאו את הסיר לרתיחה. הנמיכו מעט את האש, הוסיפו את תערובת העמילן, ערבבו מידי פעם ובשלו במשך 7-5 דקות לערך.
  • כבו את האש ותבלו את המרק עם מלח ופלפל. ערבבו באיטיות את המרק והוסיפו באותה העת את הביצים הטרופות. לאחר מכן הוסיפו את הבזיליקום וערבבו בעדינות. 
  • צקו את המרק לקערות, קשטו כל מנה עם עירית ושומשום מטוגן, הזליפו מעט שמן שומשום והגישו. 
 
 
4. מרק בשר וגריסים
 
עם המנה הבאה תוכלו להרשים בכל אירוח או ארוחה משפחתית, ותזכו בשלל מחמאות לאור המרק המקורי והנפלא הזה שהארומה החמימה שלו תנעים את כל הבית. 
 
מתכוני מרק נהדרים
 
רכיבים (4 מנות):
  • 2 כפות שמן זית
  • 600 גרם בשר בקר חתוך לקוביות 
  • בצל קצוץ 
  • 2 גבעולי טימין
  • 2 מקלות סלרי פרוסים גס
  • 2 גזרים קצוצים
  • עלה דפנה
  • 3 שיני שום טחונות
  • כפית קינמון טחון
  • 5 כוסות ציר בקר
  • ¾ כוס גריסי פנינה
  • 100 גרם שעועית ירוקה חתוכה באורך 4 ס"מ
  • 3 כוסות מים
מתכוני מרק נהדרים
 
הוראות הכנה:
  • חממו את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו את בשר הבקר, בשלו אותו במשך 5 דקות או עד שיקבל גוון חום אחיד והניחו אותו בצד.
  • הכניסו לסיר בצל, טימין, סלרי, גזר, עלה דפנה ושום, בשלו במשך 3 דקות או עד שיתחילו לקבל גוון חום. לאחר מכן הוסיפו קינמון ובשלו במשך 30 שניות. הוסיפו ציר בקר ו-3 כוסות מים, הביאו את הסיר לרתיחה והחזירו את בשר הבקר לסיר.
  • הנמיכו את האש לבינונית-נמוכה, כסו את הסיר והניחו למרק להתבשל במשך שעה או עד שהבשר יתרכך. 
  • הוסיפו את גריסי הפנינה והמתינו שהסיר ירתח. לאחר מכן המתינו 40-30 דקות לערך או עד שהגריסים יתרככו.
  • הוסיפו את השעועית, ערבבו היטב ובשלו אותה במשך 5 דקות או עד שתתרכך. 
  • צקו את המרק לקערות. תוכלו לקשט את המנות עם גבעולי טימין נוספים והגישו. 
 
 

5. מרק סלק

פנקו את משפחתכם במרק סלק נהדר, העשיר במינרלים, ויטמינים ונוגדי חמצון שיטיבו עם גופכם ויחזקו אותו במהלך החורף.

מתכוני מרק נהדרים
 
רכיבים (4 מנות):
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ
  • 3 שיני שום טחונות
  • 6 סלקים מקולפים וחתוכים 
  • 2 כוסות ציר בקר
  • כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
מתכוני מרק נהדרים
 
הוראות הכנה:
  • חממו שמן זית בתוך סיר גדול על אש בינונית. הוסיפו בצל ושום, ערבבו היטב עד שיתרככו, אך שימו לב שלא ישחימו, כ-5 דקות לערך. הוסיפו את הסלק והמשיכו לערבב למשך דקה. הוסיפו ציר בקר, תבלו במלח ופלפל והביאו את הסיר לרתיחה.
  • כסו את הסיר ובשלו עד שהסלק יתרכך, 30-20 דקות לערך. הסירו את הסיר מהאש והניחו למרק להתקרר מעט.
  • העבירו את המרק למעבד מזון וערבבו עד שהתערובת תקבל מרקם סמיך. החזירו את המרק לסיר וחממו אותו על אש נמוכה-בינונית עד שיתחמם.
  • צקו את המרק לקערות והגישו.
 
 

6. מרק ברוקולי וגבינת צ'דר מוקרם

אם ילדיכם מסרבים בתוקף לטעום ברוקולי, תוכלו להכין להם את מרק הברוקולי והצ'דר המוקרם, הם ישכחו מקיומו של הירק וייהנו ממנה משביעה, טעימה ומהנה במיוחד.

מתכוני מרק נהדרים
 
רכיבים (6 מנות):
  • 6 כפות חמאה בטמפרטורת החדר
  • קילוגרם ברוקולי חתוך (חתכו את הפרחים והגזעים בנפרד)
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום טחונות
  • כפית טרגון
  • ½6 כוסות ציר בטעם עוף
  • כוס שמנת
  • 3 כפות קמח
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת
מתכוני מרק נהדרים
 
הוראות הכנה:
  • המיסו 3 כפות חמאה בתוך סיר בינוני על אש בינונית-גבוהה, הוסיפו גזעי ברוקולי ובצל, ובשלו אותם עד שהבצל יהפוך שקוף למחצה, כ-6 דקות לערך. הוסיפו שום וטרגון ובשלו במשך דקה נוספת. לאחר מכן הוסיפו את ציר העוף והביאו את הסיר לרתיחה.
  • המשיכו לבשל עד שהברוקולי יתרכך, כ-15 דקות לערך, הוסיפו שמנת וערבבו היטב. 
  • ערבבו בקערה קטנה את 3 כפות החמאה הנותרות יחד עם קמח. הוסיפו את התערובת למרק וערבבו היטב. 
  • הוסיפו את פרחי הברוקולי וערבבו עד שהמרק יקבל מרקם סמיך ופרחי הברוקולי יהיו רכים, כ-5 דקות לערך. הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר.
  • הפעילו את התנור וכוונו אותו למצב צלייה. הניחו קעריות שמתאימות לתנור על תבנית אפייה, צקו את המרק לקערות, פזרו ⅓ כוס גבינת צ'דר על כל מנה וצלו אותן עד שהגבינה תימס, 4 דקות לערך. המתינו שהקערות יתקררו מעט והגישו.

 

בתיאבון!

 

 

מקור: טובה ק.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: