header

מתכון למרק ירקות עם עדשים אדומות וחומוס

אם אתם מעוניינים במרק מצוין שישביע אתכם ויחמם את לבכם, המרק הזה ימלא את מבוקשכם. מדובר במנה בריאה וכה פשוטה להכנה שפשוט אסור לוותר עליה. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק ירקות עם עדשים אדומות וחומוס
רכיבים למרק ירקות:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 4 (טחונות)
גזר - 1 (חתוך לקוביות)
פפריקה מעושנת - ¼ כפית (גדושה)
כמון - ¾ כפית
עגבניות - 430 גר' (חתוכות לקוביות)
טימין - ½ כפית (יבש)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
חומוס - 430 גר' (גרגירים שטופים)
אפונה - ½ כוס (מבושלת)
שעועית ירוקה - ½ כוס (מבושלת)
אופן הכנת המרק ירקות:
  1. חממו שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו בצל, וערבבו אותו מידי פעם עד שיקבל מרקם רך, 5 דקות לערך.
  2. הוסיפו שום, גזר, פפריקה מעושנת וכמון, ערבבו מדי פעם בכדי למנוע מהשום להשחים, כ-2 דקות לערך.
  3. הוסיפו ציר ירקות, עגבניות חתוכות, עדשים אדומות, טימין, עלי דפנה, מלח, פלפל שחור ובשלו את התערובת עד שתרתח.
  4. כסו את הסיר, הנמיכו את החום והמשיכו לבשל במשך 10 דקות.
  5. לאחר מכן הוסיפו חומוס, כסו את הסיר ובשלו במשך 10 דקות נוספות.
  6. הוציאו בזהירות את עלי הדפנה מהסיר באמצעות כף. העבירו 2 כוסות מהמרק אל תוך בלנדר וערבבו את התערובת עד שיתקבל מרקם סמיך.
  7. החזירו את התערובת מהבלנדר חזרה אל סיר המרק ובחשו היטב. טעמו את המרק, ובמידה ואתם מעוניינים במרקם סמיך יותר, תוכלו לבצע שנית את אותה הפעולה באמצעות הבלנדר. preperation
  8. בסוף, הוסיפו האפונה והשעועית או את הירקות המבושלים שבחרתם, וערבבו היטב עד שהמרק יתחמם והירקות יהיו חמים מספיק. צקו את המרק לקערות והגישו.
טיפ השף:
בשלב האפונה והשעועית הירוקה, ניתן להשתמש בכל שילוב ירקות אחר שרוצים.
מקור: טובה ק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.