header

מתכון למרק כרישה, שומר ותפוח עץ

אם חשבתם להכין מרק שמשלב פירות וירקות יחד - כדאי שתנסו את המתכון הטעים הבא למרק כרישה ותפוחי עץ. התפוח מעניק מהמתיקות העדינה למרק שלו ואילו הכרישה והשומר מעניקים לו טעם בצלצלי עוקצני. הגישו את המרק בעודו חם ואל תתפלאו אם יבקשו מכם את המתכון.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק כרישה, שומר ותפוח עץ מקור תמונה: thefirstmess
רכיבים למרק כרישה, שומר ותפוח עץ:
שמן ענבים - 2 כפות (או שמן צמחי אחר)
כרישה - 3 גבעולים (החלק הלבן + החלקים הירוקים, קצוצים דק - השתמשו בחלקים הירוקים כחלק מלקט הירקות)
טימין - 4 גבעולים (עלים בלבד, טחונים)
שומר - 1 (קצוץ, ללא ענפים. את הענפים והחלקים הקשים - שמרו ללקט הירקות)
תפוח - 1 (בינוני, קלוף, קצוץ ומגולען)
כורכום - 1-2 כפית
אגוזי מלך - ½ כוס (קלויים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
לקט ירקות - 4 כוסות (לבחירתכם)
סירופ מייפל - מעט (לקישוט והגשה)
אגוזי מלך - חופן (חתוכים לחצאים, לעיטור)
שמיר - מעט (ענפים, להגשה)
אופן הכנת המרק כרישה, שומר ותפוח עץ:
  1. חממו את השמן בסיר גדול על חום בינוני.
  2. הוסיפו לסיר את הכרישה הקצוצה והטימין וערבבו כ-4 דקות עד להתרככות מלאה שלהם.
  3. הוסיפו לסיר את השומר הקצוץ והתפוחים וערבבו.
  4. הוסיפו לסיר כורכום ולקט ירקות. ערבבו היטב עד להתרככות השומר. הכניסו לסיר את אגוזי המלך ותבלו במלח ופלפל.
  5. הביאו לרתיחה עד להתרככות כל הירקות והתפוח כ-12-15 דקות, הורידו את הסיר מהאש וטחנו בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון למחית חלקה.
  6. הביאו את המרק הטחון לרתיחה, טעמו ותבלו לפי טעמכם האישי.
  7. הגישו חם עם מעט סירופ מייפל, פלפל שחור, אגוזי מלך ומעט שמיר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.