header

מתכון לעוגת תמרים ללא ביצים עם שיבולת שועל וחיטה מלאה

אם חשבתם שבריא וטעים לא הולך יחד, סימן שעוד לא טעמתם את עוגת התמרים ושיבולת השועל שלפניכם. הקינוח המתוק והמיוחד הזה יהיה ללא ספק לאחת העוגות הטעימות שאכלתם עד כה, כשהרכות והפריכות הנהדרת שלה יחד עם התמרים, הם אלה שהופכים את המתכון הזה ליותר ממושלם.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת תמרים ללא ביצים עם שיבולת שועל וחיטה מלאה מקור תמונה: chitrasfoodbook
רכיבים לעוגת תמרים:
תמרים - 20 יחידות (מגולענים, קצוצים וללא קליפה)
חלב - ½1 כוסות (חם)
שיבולת שועל - ¾ כוס (לבישול מהיר)
אבקת אפייה - 1 כפית (שטוחה)
סודה לשתייה - 1 כפית (שטוחה)
סוכר - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
שמן - ½ כוס
אופן הכנת העוגת תמרים:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  2. הכניסו את התמרים אל מעבד המזון וטחנו לקבלת מחית.
  3. צקו את החלב כשהוא חם על מחית התמרים, ערבבו מעט והשרו אותם יחד כ-10 דקות.
  4. בינתיים, קחו קערה רחבה וערבבו בה קמח, שיבול שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הניחו בצד עד לשלב הבא.
  5. הוסיפו את תמצית הווניל והשמן אל תערובת התמרים הספוגים בחלב וערבבו היטב.
  6. צקו את התערובת שקבלתם בסעיף הקודם אל קערת הקמח וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  7. צקו את הבלילה אל תבנית משומנת עגולה בקוטר 24 ס"מ, או אל שתי תבניות בגודל של 23X10 ס"מ כל אחת, עד לכ-¾ מגובהן.
  8. הכניסו לתנור החם ואפו כ-35-45 דקות, או לחלופין בדקו בפרק הזמן הזה את מרקם העוגה על ידי הכנסת קיסם למרכזה - אם הוא יוצא נקי, זה הסימן שלכם להוציאה.
  9. הוציאו את העוגה מהתנור, קררו אותה מעט, הגישו לשולחן וחכו למחמאות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר