maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת תמרים ללא ביצים עם שיבולת שועל וחיטה מלאה

אם חשבתם שבריא וטעים לא הולך יחד, סימן שעוד לא טעמתם את עוגת התמרים ושיבולת השועל שלפניכם. הקינוח המתוק והמיוחד הזה יהיה ללא ספק לאחת העוגות הטעימות שאכלתם עד כה, כשהרכות והפריכות הנהדרת יחד עם התמרים, הם אלה שהופכים את המתכון הזה ליותר ממושלם.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת תמרים ללא ביצים עם שיבולת שועל וחיטה מלאה מקור תמונה: chitrasfoodbook
רכיבים לעוגת תמרים:
שיבולת שועל - ¾ כוס (לבישול מהיר)
סוכר - ¼ כוס
אבקת אפייה - 1 כפית (שטוחה)
אבקת סודה לשתייה - 1 כפית (שטוחה)
תמרים - 20 יחידות (מגולענים, קצוצים וללא קליפה)
חלב - ½1 כוסות (חם)
שמן - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת העוגת תמרים:
  1. הכניסו את התמרים אל מעבד המזון וטחנו למחית.
  2. צקו את החלב המורתח כשהוא חם על מחית התמרים, ערבבו מעט והשרו אותם יחד כ-10 דקות.
  3. בינתיים, קחו קערה רחבה, ערבבו יחד קמח, שיבול שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר. הניחו בצד עד לשלב הבא.
  4. הוסיפו את תמצית הווניל והשמן אל תערובת התמרים הספוגים בחלב וערבבו היטב.
  5. צקו את תערובת הנוזלים אל קערת הקמח וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  6. צקו אל תבנית משומנת עגולה בקוטר 24 ס"מ, או 2 אינגליש קייק 23X10 ס"מ כל אחת, את הבלילה עד לכ-¾ גובה התבנית.
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ואפו כ-35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר