maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

כל מה שרציתם לדעת על סלט בצנצנת: 11 טיפים מנצחים ומתכונים מעוררי תאבון

בין העבודה, הילדים, הסידורים והקניות, בישול ארוחות צהריים בריאות יכול להיות קשה במיוחד. זה אולי נראה קל לקפוץ לביקור במסעדה הקרובה למקום העבודה על מנת לקנות תחליף זול ופשוט, אולם צריכת מזון מהיר מותירה אותנו לא מסופקים, לא בריאים וגם עלולה להוביל לעלייה במשקל. אם אתם מעוניינים להכיר דרך יעילה לאכול מזון בריאותי בקלות, הגיע הזמן שתכירו את צנצנות הסלט!
 
סלט הוא תמיד רעיון נהדר, בריא, טעים ומלא בצבע, אבל פעמים רבות אם חותכים אותם בבית, הירקות החתוכים הופכים לעיסה עייפה ולא מעוררת תאבון. אם אין לכם זמן או אפשרות לחתוך את הסלט בעבודה, סלט בצנצנת הוא הפיתרון בשבילכם! המדריך הבא יעזור לכם להכין את הסלט הזה בצורה הטובה ביותר. לאחר שתכירו את הטיפים המרכזיים, תוכלו ליהנות גם מ-2 מתכונים טעימים במיוחד! בתאבון!
 
סלט בצנצנת
 
11 כללי המפתח לסלט מנצח בצנצנת
 
1. התחילו עם הרוטב
 
כאשר מדובר בסלט שצריך להחזיק מעמד מספר שעות טרם האכילה, קיים משקל רב לטכניקת השכבות. העצה הטובה ביותר בהקשר לשיטה זו היא המיקום המתאים ביותר עבור הרוטב: להבדיל מסלט בקערה, במקרה זה עליכם להוסיף תמיד את הרוטב ראשון, כך שימצא בתחתית הצנצנת ולא מעל לכל הירקות שלכם. כמו כן, כמות הרוטב תלויה בגודל הצנצנת; אם אתם משמשים בצנצנות בקיבולת של ליטר, הוסיפו 3-4 כפות רוטב. עבור צנצנות בקיבולת של חצי ליטר, הסתפקו ב-2 כפות. 
 
2. שכבת בסיס של ירקות קשים
 
שכבת הבסיס של הסלט, זו שמעל לרוטב, צריכה להיות מורכבת מירקות קשים שלא יימעכו מהמשקל של הירקות האחרים ובמקביל גם לא יספגו את טעמו של הרוטב. ירקות כאלה הם גזר, מלפפונים או אפונה. במסעדות רבות מגישים לנו סלט שבו החסה נמצאת בתחתית, מה שעלול לגרום לנו אוטומטית לנהוג כך גם כאשר אנו מכינים צנצנת סלט בבית. הימנעו מלשים ירקות ירוקים עליים בשלב הזה, אלא אם אתם מעוניינים בסלט רטוב שלא נראה רענן.
 
סלט בצנצנת
 
3. הימנעו משכבות אווריריות
 
ברגע שיצרתם את שכבת הבסיס, המשיכו להוסיף את שאר השכבות. השתדלו להצמיד כל שכבה לזו שלפניה, ולהימנע משכבות שכוללות אוויר. ככל שהשכבות שלכם צפופות יותר ואווריריות פחות, הסלט יחזיק מעמד זמן רב יותר. 
 
4. שימוש נכון בפסטה או דגנים
 
יש אנשים שאוהבים להוסיף לסלט שלהם פסטה מבושלת, קינואה, אורז וכדומה. אם גם אתם מעוניינים לשדרג את הסלט שלכם בצורה הזו, הוסיפו את המאכלים הללו בשכבה הבאה, זו שמעל לירקות המוצקים. הירקות ימנעו מהרוטב לזלוג לעבר התוספת שלכם, מה שיאפשר לסלט להישאר רענן וימנע ממנו להפוך לגוש.
 
5. שכבת ירקות עליים
 
כמו שכבר צוין בסעיפים הקודמים, הרוטב הוא ה"אויב" הגדול ביותר של הירקות העליים, ותוכלו להגן עליהם באמצעות הנחתם מעל לפסטה שלכם. 
 
סלט בצנצנת
 
6. גבינה מגוררת או אגוזים
 
קוביות גבינה בולגרית רצוי לשים בין הפסטה לבין הירקות הירוקים, אולם אם מדובר בגבינה מגוררת או באגוזים קצוצים, הניחו אותם בשכבה העליונה ביותר. 
 
7. אחסון הצנצנת במקרר
 
ברגע שסיימתם להכין את הארוחה שלכם, סגרו את הצנצנת והניחו אותה במקרר. סלט בצנצנת יכול להחזיק מעמד במקרר במשך כ-5 ימים, כך שאם תכינו חמישה סלטים לקראת תחילת השבוע, תוכלו ליהנות מהם במשך שבוע העבודה כולו! 
 
8. חלבונים
 
אנשים רבים שמעוניינים בתוספת חלבון לסלט שלהם, כמו עוף, בשר בקר או טונה, מניחים אותו לפני שכבת החסה. עם זאת, אם יש לכם מספר דקות בבוקר, עדיף שתפתחו את הצנצנת ותניחו בה את מנת החלבון שלכם לפני שאתם עוזבים את הבית. 
 
סלט בצנצנת
9. סלטים רכים
 
אם אינכם משתמשים בירקות מוצקים מאף סוג, הימנעו מלהתחיל עם הרוטב. במקרה כזה עברו ישירות לסעיף השלישי, וכאשר תסיימו ליצור את כל השכבות הניחו על השכבה העליונה ניילון נצמד והדביקו אותו לדפנות הצנצנת כך שתיווצר מעין "כוס" ניילון קטנה. שפכו את הרוטב אל תוך הכוס, ולאחר מכן סגרו את הצנצנת.
 
10. פלסטיק לעומת זכוכית
 
למרות שניתן להשתמש במכל פלסטיק, צנצנת זכוכית עדיפה שכן היא אוטמת את הסלט היטב ובכך שומרת על טריותו זמן רב יותר.
 
11. הוספת אבוקדו
 
אבוקדו עלול להשחים אם הוא נותר חתוך במשך מספר ימים, כך שאם אתם מעוניינים להשתמש באבוקדו תוכלו להשפריץ עליו מיץ לימון טרם הוספתו לסלט, מה שיתפקד כ"חומר משמר" טבעי, או להוסיף את האבוקדו ממש טרם האכילה.
 
 
מתכונים
 
לאחר שהכרתם את 10 הטיפים שיהפכו את הסלט שלכם להצלחה אמיתית, הגיע הזמן ליישם אותם. הדרך הטובה ביותר היא באמצעות המתכונים הנפלאים הבאים, שהם פשוטים להכנה וימלאו את הצנצנת שלכם בכל הטוב שיש לטבע להציע. 
 
1. צנצנת קינואה יוונית
 
המתכון הזה יאפשר לכם להכין סלט צמחוני וגדוש בחלבון. בנוסף, כיוון שהקינואה היא ללא גלוטן, מדובר ברעיון שמתאים לכל מי שסובל ממחלת צליאק או מאי סבילות לגלוטן.
 
סלט בצנצנת
רכיבים:
  • צנצנת עם מכסה
  • ¼ כוס קינואה
  • ¼ כף עשבי תיבול טריים קצוצים לבחירתכם
  • ⅛ כוס בצל אדום קצוץ
  • 1 כף שמן זית כתית
  • ¼ כפית חומץ מסוג בן יין אדום
  • ¼ כפית אורגנו
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • ¼ כפית חרדל דיז'ון
  • ¼ כוס עגבניות שרי
  • 1 מלפפון בינוני
  • ½ פלפל צהוב
  • ¼ כוס זיתי קלמטה
  • ¼ כוס גבינת פטה
  • ¼ חסה
 
הוראות:
 
1. ערבבו יחד את כל הרכיבים המיועדים לרוטב (שמן הזית, חומץ, אורגנו, מלח, פלפל וחרדל דיז'ון) עד לקבל תערובת אחידה והניחו בצנצנת.
 
2. קצצו את כל הירקות, והניחו אותם בשכבות על גבי הרוטב. זכרו להניח קודם כל את הירקות הקשים יותר (פלפל, מלפפון) ולאחר מכן את הרכים.
 
3. ערבבו את הקינואה יחד עם גבינת הפטה והזיתים, והניחו אותם יחד בשכבה אחת. 
 
4. כסו את הצנצנת עם שכבה עליונה של חסה.
 
את הסלט הזה ניתן לאחסן במקרר במשך 3-4 ימים.
 
 
2. סלט נודלס גזר מרענן
 
זקוקים לאנרגיה ביום ארוך במיוחד במשרד? הכירו את סלט נודלס הגזר הזה! רצועות גזר ושאר תוספות בריאות שיעניקו לכם זריקת מרץ לכל היום בקלות.
 
סלט בצנצנת
 
רכיבים:
  • 1 צנצנת עם מכסה
  • 1 כף שמן שומשום קלוי
  • 1 כף רוטב צ'ילי אדום
  • ½ כפית אבקת שום
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 1 כפית זרעי שומשום
  • 1 גזר
  • 1 פלפל קלוי
  •  כוס אגוזי קשיו
  • 2 כוסות רצועות גזר
 
הוראות הכנה:
 
1. ערבבו יחד את כל הרכיבים עד לכדי יצירת רוטב (שמן השומשום, צ'ילי, אבקת שום, רוטב סויה, סירופ מייפל ושומשום). 
 
2. קלו את הפלפלים בטוסטר אובן או בתנור רגיל במשך 15 דקות.
 
3. הרכיבו את הסלט בצנצנת: הניחו את הרוטב בתחתית הצנצנת, חתכו את הגזר לרצועות דקות והוסיפו מעל יחד עם הגמבה, ומעליהם הוסיפו את הפלפלים והתרד. את האגוזים פזרו מעל לכל הסלט.
 
את הסלט הזה ניתן לאחסן במקרר במשך כ-5 ימים.
 
בתאבון!

 

מקור: נירית ב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: