maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לסלטים טעימים ומשביעים שתשמחו להגיש ולאכול

 אנשים רבים נרתעים למשמע המילה "סלט" כשהיא מקושרת לארוחת הצהריים, מחשש שתותיר אותם רעבים ולא מסופקים. מנגד, יש לא מעט אנשים שנהנים לאכול מנת סלט עשירה מהסיבה שהיא משאירה אותם קלילים, רעננים ומרוצים. לשמחתנו, ניתן לספק הן את קבוצת האנשים הראשונה והן את השנייה, הודות ל-6 המתכונים הבריאים והטעימים הבאים. לא רק שתשמחו לאכול את הסלטים המגרים האלה לארוחת הצהריים, אלא גם תרצו להגיש אותם למשפחה ולאורחים, שללא ספק יתרשמו לטובה. 

1. סלט כוסברה, עוף ליים וסלסה מנגו 

הכירו את הסלט הנהדר שתרצו שילווה אתכם במהלך ימי הקיץ החמים. זאת מאחר שמדובר במנה קלילה, מרעננת וטעימה שבאותה העת גם משביעה. 
מתכונים לסלטים
 
רכיבים (4 מנות):
למרינדה:
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כוס מיץ ליים
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות דבש
  • כפית סוכר חום
  • כפית כמון טחון
  • ¼1 כפיות מלח
לסלט:
  • 4 נתחי פילה עוף, ללא עור ועצמות
  • צרור חסה (12 עלים לערך) קצוצה
  • פלפל אדום נקי ופרוס
לסלסה מנגו:
  • מנגו חתוך לקוביות
  • אבוקדו חתוך לקוביות
  • בצל ירוק קלוף ופרוס
  • כוסברה לקישוט (במידת הרצון)

לטיגון

  • כף + כפית שמן
מתכונים לסלטים

הוראות הכנה:

1. הכניסו לקערה גדולה את כל רכיבי המרינדה וערבבו היטב עד שיתמזגו. לאחר מכן, צקו שליש מהמרינדה לקערה אחרת, בה יש להשרות את פילה העוף במשך 15 דקות לפחות, אם כי מומלץ להשרות למשך שעתיים לקבלת התוצאה הטובה ביותר. לבסוף, הכניסו את המרינדה שנותרה לקופסה אטומה ואחסנו במקרר.

2. הניחו מחבת גריל על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו כף שמן אחת, הכניסו את נתחי פילה העוף המתובלים במרינדה וטגנו עד שיזהיבו. רצוי לטגן בכל פעם 2 נתחי פילה יחדיו. ברגע שהעוף מוכן יש להסיר את המחבת מהאש ולהניח את העוף בצד.

3. המתינו מעט שמחבת הגריל תתקרר ונגבו אותה באמצעות מגבת נייר. לאחר מכן, הוסיפו כפית שמן אחת, הכניסו את רצועות הפלפל וטגנו אותן עד שתהיינה מבושלות לטעמכם.

4. בזמן שהפלפלים על האש, תוכלו להכין את הסלסה מנגו. הכניסו לקערה את המנגו, האבוקדו והבצל הירוק וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו 2 כפות של המרינדה שהכנתם בהתחלה והניחו בצד.

5. פרסו את העוף לרצועות והכינו את הסלט: שימו בקערה את עלי החסה, הפלפלים הפרוסים ואת הסלסה שהכנתם, וכמובן את רצועות העוף. תוכלו להוסיף עוד רוטב מהמרינדה שנותרה, ולקשט עם כוסברה במידת הרצון. 

2. סלט אפרסקים עם רוטב קשיו, גזר וג'ינג'ר מוקרם

אין כל צורך להמתין לארוחות הביניים כדי ליהנות מהטעם הנהדר של האפרסק, והסלט המיוחד הזה יהווה עבורכם את ההוכחה הטובה ביותר לכך. 
מתכונים לסלטים
 
רכיבים (4 מנות):
לסלט:
  • 6 כוסות של תערובת חסה קצוצה דק
  • אפרסק פרוס לקוביות
  • 130 גרם מלפפונים פרוסים דק לעיגולים
לרוטב:
  • כוס אגוזי קשיו
  • ½ כוס מיץ גזר
  • ½ כפית ג'ינג'ר מגורר 
  • 3-2 כפיות חומץ תפוחים
  • ¼ כפית מלח
  • ⅛ כפית פלפל שחור
  • ⅛ כפית פפריקה חריפה
  • 3-2 כפות שמרים תזונתיים (במידת הרצון)
מתכונים לסלטים

הוראות הכנה:

1. הכניסו את רכיבי הרוטב לבלנדר או למעבד מזון, וערבלו עד לקבלת מרקם קרמי חלק. אם תרצו לדלל מעט את הרוטב תוכלו להוסיף עוד מיץ גזר, ובמקרה שתרצו לעבות את הרוטב תוכלו להוסיף עוד קשיו. אם תרצו להוסיף לסלט טעם של גבינה, הוסיפו את השמרים התזונתיים. הניחו את הרוטב בצד או הכניסו למקרר.

2. הכניסו לקערות הגשה את חתיכות החסה, האפרסק והמלפפונים. 

3. צקו בנדיבות על הסלט את הרוטב הנפלא שהכנתם קודם לכן, והגישו.

3. סלט חומוס מתובל

החומוס הטעים והבריא הוא אחד מהמאכלים הכי נפוצים ואהובים בישראל, אך ככל הנראה עוד לא טעמתם אותו בצורה מעניינת וייחודית כפי שמתואר במתכון הבא... 
מתכונים לסלטים
רכיבים (2 מנות):
לגרגירי החומוס המתובלים:
  • 425 גרם גרגירי חומוס שטופים, סחוטים ומיובשים (מקופסת שימורים)
  • כף שמן זית
  • כפית גדושה כמון 
  • ½ כפית גדושה פפריקה מעושנת 
  • ½ כפית גדושה כורכום
  • ½ כפית מלח ים
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית ג'ינג'ר מגורר
  • קורט פלפל שחור 
  • קורט הל
לסלט:
  • 140 גרם תערובת חסה 
  • 10 עגבניות שרי קצוצות
  • 30 גרם (¼ כוס) בצל סגול פרוס דק 
  • 45 גרם (¾ כוס) פטרוזיליה קצוצה 
  • 60 גרם חתיכות פיתה אפויות (ניתן לקנות אותן מוכנות או להכין באמצעות המתכון שיופיע בהמשך)
לרוטב:
מתכונים לסלטים

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות, ומקמו את הרשת באמצע התנור.

2. הכניסו את החומוס השטוף והמיובש לקערה גדולה, הוסיפו שמן זית ואת כל שאר התבלינים של גרגירי החומוס, וערבבו היטב עד שיתמזגו. על מנת שתוכלו להכין את המנה בקלות, מעכו בעדינות חצית מכמות גרגירי החומוס עם מזלג. 

3. טעמו את החומוס ותקנו את בתיבול במידת הצורך. לאחר מכן סדרו את גרגירי החומוס בשכבה אחת על תבנית אפייה ואפו בתנור במשך 22-20 דקות, או עד שגרגירי החומוס יקבלו גוון זהוב. הניחו אותם בצד.

4. מתכון לחתיכות פיתה אפויות: פרסו פיתה למספר חתיכות והברישו אותן בשני הצדדים בשמן קוקוס. תבלו עם מעט מלח ים ואבקת שום, הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה, סדרו את חתיכות הפיתה המתובלות ואפו אותן בתנור במשך 5-3 דקות על כל צד על 200 מעלות. ניתן להכניס את הפיתות לתנור בזמן שהחומוס נאפה. 

5. בזמן שגרגירי החומוס נאפים, הכניסו את כל רכיבי הסלט לקערה גדולה והניחו בצד.

6. על מנת להכין את הרוטב הכניסו לקערה את ממרח החומוס, השום, השמיר ומיץ הלימון וערבבו היטב עד שיתמזגו. לאחר מכן, הוסיפו מים חמים וערבבו עד לקבלת מרקם נוזלי.

7. כעת, הוסיפו את החומוס האפוי לסלט וכן את חתיכות הפיתה האפויות, יחד עם מחצית מהרוטב שהכנתם וערבבו היטב.

8. חלקו את הסלט בין שתי קערות הגשה, צקו את הרוטב שנותר מעל והגישו. 

9. אם אתם מעוניינים לאחסן חלק מהסלט במקרה שנותר ממנו, זכרו שמומלץ לאחסן את הסלט, הרוטב והחומוס בנפרד: את גרגירי החומוס במכל סגור בטמפרטורת החדר, את מרכיבי הסלט במקרר, את הרוטב במקרר ואת חתיכות הפיתה במכל בטמפרטורת החדר. תוכלו לשמור את הרכיבים כך במשך 3-2 ימים. 

4. סלט קינואה, דובדבנים ואגוזים

השילוב של הקינואה, הדובדבנים והאגוזים יוצר טעמים נפלאים ומרעננים שאי אפשר לשכוח, אותם תשמחו לאמץ בעיקר בימים חמים.
מתכונים לסלטים
רכיבים (6-4 מנות):
  • ½ כוס קינואה שטופה היטב
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס מיץ לימון 
  • ¼1 כפית מלח גס 
  • צרור גדול (300 גרם לערך) של עלי קייל קצוצים 
  • כוס דובדבנים מגולענים וחצויים 
  • 425 גרם גרגירי חומוס שטופים ויבשים (מקופסת שימורים)
  • ¼ כוס בצל קצוץ דק
  • 400 גרם לבבות ארטישוק שטופים ופרוסים לרבעים
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס
מתכונים לסלטים

הוראות הכנה:

1. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו את הקינואה יחד עם ½1 כוסות מים ו-¼ כפית מלח, והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה ובשלו על סף רתיחה, וערבבו מדי פעם עד שהמים יספגו והקינואה תתרכך, כ-25 דקות. העבירו את הקינואה בתום בישולה לקערת הגשה גדולה.

2. ערבבו היטב בכוס שמן זית, מיץ לימון ו-½ כפית מלח עד לקבלת תערובת אחידה. צקו את הרוטב על הקינואה וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את הקייל, הדובדבנים, גרגירי החומוס, הבצל, הארטישוק וערבבו היטב, ולבסוף, פזרו את האגוזים מעל.

3. אם יש לכם מספיק זמן, מומלץ להכניס את הסלט למקרר למשך 20 דקות, על מנת לרכך מעט את הקייל. 

5. סלט 5 סוגי שעועית עם רוטב פפריקה מעושנת 

המתכון הפשוט הבא מציע לכם ליהנות ממגוון סוגי שעועית אהובים, שיהפכו כל טעימה ונגיסה לחוויה נפלאה. 
מתכונים לסלטים
רכיבים (6-4 מנות):
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • כפית גרידת לימון מגוררת
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
  • כפית חרדל (אותו תוכלו להכין בעצמכם)
  • כפית פפריקה מעושנת
  • ⅛ כפית פפריקה חריפה
  • כפית מלח גס + עוד קצת לתיבול
  • 400 גרם שעועית אדומה, סחוטה ושטופה (מקופסת שימורים)
  • 400 גרם שעועית מנומרת, סחוטה ושטופה (מקופסת שימורים)
  • 400 גרם שעועית לבנה, סחוטה ושטופה (מקופסת שימורים)
  • 220 גרם שעועית ירוקה חצויה לשניים
  • 220 גרם שעועית צהובה חצויה לשניים
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות דקות
  • כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • ½ כוס שקדים קצוצים דק
מתכונים לסלטים

הוראות הכנה:

1. הכניסו לקערה גדולה שום, גרידת לימון, 2 כפות מיץ לימון, שמן, חרדל, פפריקה חריפה ומעושנת ו-½ כפית מלח גס וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו שעועית אדומה, שעועית מנומרת ושעועית לבנה, ערבבו היטב והניחו בצד.

2. הניחו סיר גדול עם מים על להבה בינונית-גבוהה, המליחו מעט את המים, בשלו את השעועית הירוקה והצהובה וערבבו מדי פעם. יש לבשלם במשך 3 דקות לערך, ולאחר מכן להשרות אותם בקערה גדולה של מי קרח, ולסנן אותם (בישול לבן). 

3. הכניסו לקערה גדולה אחרת את 2 כפות השמן שנותרו, מיץ לימון ו-½ כפית מלח וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את השעועית הירוקה והצהובה, רצועות הסלרי, הפטרוזיליה והשקדים וערבבו היטב. 

4. העבירו את תערובת השעועית מקופסאות השימורים לקערת הגשה, פזרו את תערובת השעועית הירוקה והצהובה על גבי התערובת שבקערת ההגשה והגישו.

6. סלט ניסואז עם דגים בגריל

אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להטעות אתכם, מאחר שאת הסלט הזה תוכלו להכין בקלות ובמהירות! נסו אותו ולא תתחרטו... 
מתכונים לסלטים
רכיבים (4 מנות):
  • 680 גרם דגים (170 גרם לכל חתיכה) שמותאמים לגריל לפי בחירתכם (כדוגמת סלמון, טונה, בס וכדומה)
  • 2 קופסאות שימורים של שעועית לבנה (425 גרם לערך כל אחת)
  • 220 גרם שעועית ירוקה 
  • ¼ כוס זיתי ניסואז או קלמטה מגולענים
  • 2 כפות צלפים
  • ½ כוס פלפל אדום קלוי
  • 12 עגבניות שרי 
  • 200 גרם תערובת חסה
לרוטב:
  • ½ כוס מיץ לימון
  • גרידת לימון מקליפה אחת
  • ¾ כוס שמן זית כתית מעולה
  • ½ כוס בצל אדום קצוץ
  • כף עלי תימין קצוצים דק
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפיות חרדל
  • ¾ כפית מלח גס
  • פלפל שחור לפי הטעם
למרינדת הדגים:
  • ¼ כוס שמן זית
  • 6 שיני שום טחונות
  • כף חרדל
  • ¾ כפית מלח גס
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • גרידת לימון מקליפה אחת 
מתכונים לסלטים

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל הרכיבים של מרינדת הדגים בקערה בינונית והשרו בפנים את חתיכות הדגים למשך שעה וחצי לכל הפחות, כשמומלץ להשרות למשך לילה שלם.

2. הניחו סיר גדול עם מים על להבה בינונית-גבוהה, המליחו מעט את המים, בשלו את השעועית הירוקה וערבבו מדי פעם. יש לבשלה עד שתתרכך מעט, ולאחר מכן להשרות אותה בקערה גדולה של מי קרח ולסנן אותם (בישול לבן). 

3. הכניסו את כל הרכיבים של הרוטב לקערה בינונית, הוסיפו את הפלפלים הקלויים, הצלפים והזיתים וערבבו היטב. 

4. הכינו את הדג על גריל או על מחבת גריל, עד שיבושל במידת העשייה הרצויה. 

5. כעת הרכיבו את הסלט: הניחו בתחתית הקערה את תערובת החסה והוסיפו כף אחת מהרוטב שהכנתם בסעיף 3. לאחר מכן, הוסיפו את השעועית, צקו מעט מהמרינדה של הדגים ומשארית הרוטב מסעיף 3 והניחו את הדגים. קשטו עם עגבניות שרי ותוכלו לסחוט לימון במידת הרצון על הדגים.

 
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: