maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לסלטים טעימים ומשביעים שתשמחו להגיש ולאכול

 אנשים רבים נרתעים למשמע המילה "סלט" כשהיא מקושרת לארוחת הצהריים, מחשש שתותיר אותם רעבים ולא מסופקים. מנגד, יש לא מעט אנשים שנהנים לאכול מנת סלט עשירה מהסיבה שהיא משאירה אותם קלילים, רעננים ומרוצים. לשמחתנו, ניתן לספק הן את קבוצת האנשים הראשונה והן את השנייה, הודות ל-6 המתכונים הבריאים והטעימים הבאים. לא רק שתשמחו לאכול את הסלטים המגרים האלה לארוחת הצהריים, אלא גם תרצו להגיש אותם למשפחה ולאורחים, שללא ספק יתרשמו לטובה. 
מתכון לסלט עוף, כוסברה ומנגו

הכירו את הסלט הנהדר שתרצו שילווה אתכם במהלך ימי הקיץ החמים. זאת מאחר שמדובר במנה קלילה, מרעננת וטעימה שבאותה העת גם משביעה.

recipe מקור תמונה: cafedelites
רכיבים למרינדה:
שמן זית - 3 כפות
מיץ ליים - ½ כוס
כוסברה - ½ כוס (קצוצה)
שיני שום - 4 (כתושות)
דבש - 2 כפיות
סוכר חום - 1 כפית
כמון - 1 כפית (טחון)
מלח - ¼1 כפיות
רכיבים לסלט:
נתחי פילה עוף - 4 (ללא עור ועצמות)
חסה קצוצה - צרור (12 עלים לערך)
פלפל אדום - 1 (נקי ופרוס)
שמן זית - 3 כפיות (לטיגון)
רכיבים לסלסת מנגו והרכבת הסלט:
מנגו - 1 (חתוך לקוביות)
אבוקדו - 1 (חתוך לקוביות)
בצל ירוק - 1 (קלוף ופרוס)
כוסברה - לקישוט (לא חובה)
שמן זית - 3 כפיות (לטיגון)
מתכון לסלט אפרסקים עם רוטב קשיו וג'ינג'ר

אין כל צורך להמתין לארוחות הביניים כדי ליהנות מהטעם הנהדר של האפרסק, והסלט המיוחד הזה יהווה עבורכם את ההוכחה הטובה ביותר לכך. 

recipe מקור תמונה: lunchboxbunch
רכיבים לסלט:
תערובת חסה - 6 כוסות (קצוצה דק)
אפרסק - 1 (חתוך לקוביות)
מלפפונים - 130 גר' (פרוסים לעיגולים דקים)
רכיבים לרוטב:
אגוזי קשיו - 1 כוס
מיץ גזר - ½ כוס
ג'ינג'ר - ½ כפית (מגורר)
חומץ תפוחים - 2-3 כפיות
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ⅛ כפית
פפריקה חריפה - ⅛ כפית
שמרים תזונתיים - 2-3 כפות (לא חובה)
מתכון לסלט גרגירי חומוס מתובלים

החומוס הטעים והבריא הוא אחד מהמאכלים הכי נפוצים ואהובים בישראל, אך ככל הנראה עוד לא טעמתם אותו בצורה מעניינת וייחודית כפי שמתואר במתכון הבא... 

recipe מקור תמונה: minimalistbaker
רכיבים לגרגירי חומוס המתובלים:
גרגירי חומוס - 425 גר' (מבושלים, שטופים, סחוטים ומיובשים, אפשר מקופסת שימורים)
שמן זית - 1 כף
כמון - 1 כפית
כורכום - 1 כפית גדושה
מלח ים - ½ כפית
קינמון - ½ כפית (טחון)
ג'ינג'ר - ¼ כפית (מגורר)
פלפל שחור - קורט
הל - קורט
רכיבים לחתיכות הפיתה האפויות:
פיתה - 1
שמן קוקוס - למריחה
מלח ים - לפי הטעם
אבקת שום - ¼ כפית (לא חובה)
רכיבים לסלט חומוס:
תערובת חסה - 140 גר'
עגבניות שרי - 10 (קצוצות)
בצל סגול - ¼ כוס (פרוס דק, 30 גר')
פטרוזיליה - ¾ כוס (קצוצה, 45 גר')
פיתה - 60 גר' (חתיכות אפויות, ניתן לקנות אותן מוכנות או להכין באמצעות המתכון שמופיע מעל)
רכיבים לרוטב והרכבת הסלט:
ממרח חומוס - ½ כוס (120 גר')
שיני שום - 3 (טחונות)
שמיר - 1 כפית
מיץ לימון - 2 כפות
מים - לדילול
מתכון לסלט קינואה, דובדבנים ואגוזים

השילוב של הקינואה, הדובדבנים והאגוזים יוצר טעמים נפלאים ומרעננים שאי אפשר לשכוח, אותם תשמחו לאמץ בעיקר בימים חמים.

recipe מקור תמונה: wellplated
רכיבים לסלט קינואה:
קינואה - ½ כוס (שטופה היטב)
שמן זית - ¼ כוס
מיץ לימון - ¼ כוס
מלח גס - ¼1 כפית
עלי קייל - צרור גדול (קצוצים, 300 גרם לערך)
דובדבנים - 1 כוס (מגולענים וחצויים)
גרגירי חומוס - 425 גר' (מבושלים, שטופים ומיובשים, אפשר מקופסת שימורים)
בצל - ¼ כוס (קצוץ דק)
לבבות ארטישוק - 400 גר' (שטופים ופרוסים לרבעים)
אגוזי מלך - ½ כוס (קצוצים גס)
מתכון לסלט מ-5 סוגי שעועית ברוטב פפריקה מעושנת

המתכון הפשוט הבא מציע לכם ליהנות ממגוון סוגי שעועית אהובים, שיהפכו כל טעימה ונגיסה לחוויה נפלאה. 

recipe מקור תמונה: epicurious
רכיבים לסלט שעועית:
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
גרידת לימון - 1 כפית (מגוררת)
מיץ לימון - ¼ כוס
חרדל - 1 כפית
פפריקה חריפה - מעט (⅛ כפית)
מלח גס - 1 כפית + עוד קצת לתיבול
שעועית אדומה - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית מנומרת - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית לבנה - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית ירוקה - 220 גר' (חצויה לשניים)
שעועית צהובה - 220 גר' (חצויה לשניים)
סלרי - 3 (גבעולים חתוכים לחתיכות דקות)
עלי פטרוזיליה - 1 כוס (קצוצים)
שקדים - ½ כוס (קצוצים דק)
מתכון לסלט דגים בגריל בנוסח ניסואז

אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להטעות אתכם, מאחר שאת הסלט הזה תוכלו להכין בקלות ובמהירות! נסו אותו ולא תתחרטו... 

recipe מקור תמונה: feastingathome
רכיבים למרינדת דגים:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 6 (טחונות)
חרדל - 1 כף
מלח גס - ¾ כפית (8 גר')
פלפל שחור - לפי הטעם
גרידת לימון - מ-1 לימון
רכיבים לרוטב:
מיץ לימון - ½ כוס
גרידת לימון - מ-1 לימון
בצל אדום - ½ כוס (קצוץ)
עלי תימין - 1 כף (קצוצים דק)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
חרדל - 2 כפיות
מלח גס - ¾ כפית (8 גר')
פלפל שחור - לפי הטעם
צלפים - 2 כפות
פלפל אדום - ½ כוס (קלוי)
זיתי ניסואז - ¼ כוס (או קלמטה מגולענים)
רכיבים למנה:
דגים - 680 גר' (170 גר' לכל חתיכה) (מותאמים לגריל לפי בחירתכם, כדוגמת סלמון, טונה, בס וכדומה)
שעועית לבנה - 850 גר' (מבושלת ומסוננת, אפשר מקופסת שימורים)
תערובת חסה - 200 גר'
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: