maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לסלטים טעימים ומשביעים שתשמחו להגיש ולאכול

 אנשים רבים נרתעים למשמע המילה "סלט" כשהיא מקושרת לארוחת הצהריים, מחשש שתותיר אותם רעבים ולא מסופקים. מנגד, יש לא מעט אנשים שנהנים לאכול מנת סלט עשירה מהסיבה שהיא משאירה אותם קלילים, רעננים ומרוצים. לשמחתנו, ניתן לספק הן את קבוצת האנשים הראשונה והן את השנייה, הודות ל-6 המתכונים הבריאים והטעימים הבאים. לא רק שתשמחו לאכול את הסלטים המגרים האלה לארוחת הצהריים, אלא גם תרצו להגיש אותם למשפחה ולאורחים, שללא ספק יתרשמו לטובה. 

מתכון לסלט עוף, כוסברה ומנגו

הכירו את הסלט הנהדר שתרצו שילווה אתכם במהלך ימי הקיץ החמים. זאת מאחר שמדובר במנה קלילה, מרעננת וטעימה שבאותה העת גם משביעה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: cafedelites
רכיבים למרינדה:
שמן זית - 3 כפות
מיץ ליים - ½ כוס
כוסברה - ½ כוס (קצוצה)
שיני שום - 4 (כתושות)
דבש - 2 כפיות
סוכר חום - 1 כפית
כמון - 1 כפית (טחון)
מלח - ¼1 כפיות
רכיבים לסלט:
נתחי פילה עוף - 4 (ללא עור ועצמות)
חסה קצוצה - צרור (12 עלים לערך)
פלפל אדום - 1 (נקי ופרוס)
שמן זית - 3 כפיות (לטיגון)
רכיבים לסלסת מנגו והרכבת הסלט:
מנגו - 1 (חתוך לקוביות)
אבוקדו - 1 (חתוך לקוביות)
בצל ירוק - 1 (קלוף ופרוס)
כוסברה - לקישוט (לא חובה)
שמן זית - 3 כפיות (לטיגון)
אופן הכנת המרינדה:
  1. הכניסו לקערה גדולה את כל רכיבי המרינדה וערבבו היטב עד שיתמזגו.
  2. לאחר מכן, צקו שליש מהמרינדה לקערה אחרת, בה יש להשרות את פילה העוף במשך 15 דקות לפחות, אם כי מומלץ להשרות למשך שעתיים לקבלת התוצאה הטובה ביותר. preperation מקור תמונה: cafedelites
  3. לבסוף, הכניסו את המרינדה שנותרה לקופסה אטומה ואחסנו במקרר.
אופן הכנת הסלט:
  1. הניחו מחבת גריל על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו כף שמן אחת, הכניסו את נתחי פילה העוף המתובלים במרינדה וטגנו עד שיזהיבו. רצוי לטגן בכל פעם 2 נתחי פילה יחדיו.
  2. ברגע שהעוף מוכן יש להסיר את המחבת מהאש ולהניח את העוף בצד.
  3. המתינו מעט שמחבת הגריל תתקרר ונגבו אותה באמצעות מגבת נייר. לאחר מכן, הוסיפו כפית שמן אחת, הכניסו את רצועות הפלפל וטגנו אותן עד שתהיינה מבושלות לטעמכם.
אופן הכנת הסלסת מנגו והרכבת הסלט:
  1. בזמן שהפלפלים על האש, תוכלו להכין את הסלסה מנגו.
  2. הכניסו לקערה את המנגו, האבוקדו והבצל הירוק וערבבו היטב.
  3. הוסיפו 2 כפות של המרינדה שהכנתם בהתחלה והניחו בצד.
  4. פרסו את העוף לרצועות והרכיבו את הסלט.
  5. שימו בקערה את עלי החסה, הפלפלים הפרוסים ואת הסלסה שהכנתם, וכמובן את רצועות העוף. תוכלו להוסיף עוד רוטב מהמרינדה שנותרה, ולקשט עם כוסברה במידת הרצון.

מתכון לסלט אפרסקים עם רוטב קשיו וג'ינג'ר

אין כל צורך להמתין לארוחות הביניים כדי ליהנות מהטעם הנהדר של האפרסק, והסלט המיוחד הזה יהווה עבורכם את ההוכחה הטובה ביותר לכך. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: lunchboxbunch
רכיבים לסלט:
תערובת חסה - 6 כוסות (קצוצה דק)
אפרסק - 1 (חתוך לקוביות)
מלפפונים - 130 גר' (פרוסים לעיגולים דקים)
רכיבים לרוטב:
אגוזי קשיו - 1 כוס
מיץ גזר - ½ כוס
ג'ינג'ר - ½ כפית (מגורר)
חומץ תפוחים - 2-3 כפיות
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ⅛ כפית
פפריקה חריפה - ⅛ כפית
שמרים תזונתיים - 2-3 כפות (לא חובה)
אופן הכנת הסלט:
  1. הכניסו לקערות הגשה את חתיכות החסה, האפרסק והמלפפונים. preperation מקור תמונה: wikihow
  2. צקו בנדיבות על הסלט את הרוטב הנפלא שהכנתם קודם לכן, והגישו.
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו את רכיבי הרוטב לבלנדר או למעבד מזון, וערבלו עד לקבלת מרקם קרמי חלק. אם תרצו לדלל מעט את הרוטב תוכלו להוסיף עוד מיץ גזר, ובמקרה שתרצו לעבות את הרוטב תוכלו להוסיף עוד קשיו.
  2. אם תרצו להוסיף לסלט טעם של גבינה, הוסיפו את השמרים התזונתיים. הניחו את הרוטב בצד או הכניסו למקרר.

מתכון לסלט גרגירי חומוס מתובלים

החומוס הטעים והבריא הוא אחד מהמאכלים הכי נפוצים ואהובים בישראל, אך ככל הנראה עוד לא טעמתם אותו בצורה מעניינת וייחודית כפי שמתואר במתכון הבא... 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: minimalistbaker
רכיבים לגרגירי חומוס המתובלים:
גרגירי חומוס - 425 גר' (מבושלים, שטופים, סחוטים ומיובשים, אפשר מקופסת שימורים)
שמן זית - 1 כף
כמון - 1 כפית
כורכום - 1 כפית גדושה
מלח ים - ½ כפית
קינמון - ½ כפית (טחון)
ג'ינג'ר - ¼ כפית (מגורר)
פלפל שחור - קורט
הל - קורט
רכיבים לחתיכות הפיתה האפויות:
פיתה - 1
שמן קוקוס - למריחה
מלח ים - לפי הטעם
אבקת שום - ¼ כפית (לא חובה)
רכיבים לסלט חומוס:
תערובת חסה - 140 גר'
עגבניות שרי - 10 (קצוצות)
בצל סגול - ¼ כוס (פרוס דק, 30 גר')
פטרוזיליה - ¾ כוס (קצוצה, 45 גר')
פיתה - 60 גר' (חתיכות אפויות, ניתן לקנות אותן מוכנות או להכין באמצעות המתכון שמופיע מעל)
רכיבים לרוטב והרכבת הסלט:
ממרח חומוס - ½ כוס (120 גר')
שיני שום - 3 (טחונות)
שמיר - 1 כפית
מיץ לימון - 2 כפות
מים - לדילול
אופן הכנת הגרגירי חומוס המתובלים:
  1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות, ומקמו את הרשת באמצע התנור.
  2. הכניסו את החומוס השטוף והמיובש לקערה גדולה, הוסיפו שמן זית ואת כל שאר התבלינים של גרגירי החומוס, וערבבו היטב עד שיתמזגו. על מנת שתוכלו להכין את המנה בקלות, מעכו בעדינות חצית מכמות גרגירי החומוס עם מזלג. preperation מקור תמונה: minimalistbaker
  3. טעמו את החומוס ותקנו את בתיבול במידת הצורך. לאחר מכן סדרו את גרגירי החומוס בשכבה אחת על תבנית אפייה ואפו בתנור במשך 22-20 דקות, או עד שגרגירי החומוס יקבלו גוון זהוב. הניחו אותם בצד.
אופן הכנת החתיכות הפיתה האפויות:
  1. פרסו פיתה למספר חתיכות והברישו אותן בשני הצדדים בשמן קוקוס.
  2. תבלו עם מעט מלח ים ואבקת שום, הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה, סדרו את חתיכות הפיתה המתובלות ואפו אותן בתנור במשך 5-3 דקות על כל צד על 200 מעלות. ניתן להכניס את הפיתות לתנור בזמן שהחומוס נאפה.
אופן הכנת הסלט חומוס:
  1. בזמן שגרגירי החומוס נאפים, הכניסו את כל רכיבי הסלט לקערה גדולה והניחו בצד.
אופן הכנת הרוטב והרכבת הסלט:
  1. על מנת להכין את הרוטב הכניסו לקערה את ממרח החומוס, השום, השמיר ומיץ הלימון וערבבו היטב עד שיתמזגו. לאחר מכן, הוסיפו מים חמים וערבבו עד לקבלת מרקם נוזלי.
  2. כעת, הוסיפו את החומוס האפוי לסלט וכן את חתיכות הפיתה האפויות, יחד עם מחצית מהרוטב שהכנתם וערבבו היטב.
  3. חלקו את הסלט בין שתי קערות הגשה, צקו את הרוטב שנותר מעל והגישו.
  4. אם אתם מעוניינים לאחסן חלק מהסלט במקרה שנותר ממנו, זכרו שמומלץ לאחסן את הסלט, הרוטב והחומוס בנפרד: את גרגירי החומוס במכל סגור בטמפרטורת החדר, את מרכיבי הסלט במקרר, את הרוטב במקרר ואת חתיכות הפיתה במכל בטמפרטורת החדר. תוכלו לשמור את הרכיבים כך במשך 3-2 ימים.

מתכון לסלט קינואה, דובדבנים ואגוזים

השילוב של הקינואה, הדובדבנים והאגוזים יוצר טעמים נפלאים ומרעננים שאי אפשר לשכוח, אותם תשמחו לאמץ בעיקר בימים חמים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: wellplated
רכיבים לסלט קינואה:
קינואה - ½ כוס (שטופה היטב)
שמן זית - ¼ כוס
מיץ לימון - ¼ כוס
מלח גס - ¼1 כפית
עלי קייל - צרור גדול (קצוצים, 300 גרם לערך)
דובדבנים - 1 כוס (מגולענים וחצויים)
גרגירי חומוס - 425 גר' (מבושלים, שטופים ומיובשים, אפשר מקופסת שימורים)
בצל - ¼ כוס (קצוץ דק)
לבבות ארטישוק - 400 גר' (שטופים ופרוסים לרבעים)
אגוזי מלך - ½ כוס (קצוצים גס)
אופן הכנת הסלט קינואה:
  1. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הכניסו את הקינואה יחד עם ½1 כוסות מים ו-¼ כפית מלח, והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה ובשלו על סף רתיחה, וערבבו מדי פעם עד שהמים יספגו והקינואה תתרכך, כ-25 דקות. העבירו את הקינואה בתום בישולה לקערת הגשה גדולה.
  2. ערבבו היטב בכוס שמן זית, מיץ לימון ו-½ כפית מלח עד לקבלת תערובת אחידה. צקו את הרוטב על הקינואה וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את הקייל, הדובדבנים, גרגירי החומוס, הבצל, הארטישוק וערבבו היטב, ולבסוף, פזרו את האגוזים מעל. preperation מקור תמונה: wellplated
  3. אם יש לכם מספיק זמן, מומלץ להכניס את הסלט למקרר למשך 20 דקות, על מנת לרכך מעט את הקייל.

מתכון לסלט מ-5 סוגי שעועית ברוטב פפריקה מעושנת

המתכון הפשוט הבא מציע לכם ליהנות ממגוון סוגי שעועית אהובים, שיהפכו כל טעימה ונגיסה לחוויה נפלאה. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: epicurious
רכיבים לסלט שעועית:
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
גרידת לימון - 1 כפית (מגוררת)
מיץ לימון - ¼ כוס
חרדל - 1 כפית
פפריקה חריפה - מעט (⅛ כפית)
מלח גס - 1 כפית + עוד קצת לתיבול
שעועית אדומה - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית מנומרת - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית לבנה - 400 גר' (מבושלת, סחוטה ושטופה, אפשר גם מקופסת שימורים)
שעועית ירוקה - 220 גר' (חצויה לשניים)
שעועית צהובה - 220 גר' (חצויה לשניים)
סלרי - 3 (גבעולים חתוכים לחתיכות דקות)
עלי פטרוזיליה - 1 כוס (קצוצים)
שקדים - ½ כוס (קצוצים דק)
אופן הכנת הסלט שעועית:
  1. הכניסו לקערה גדולה שום, גרידת לימון, 2 כפות מיץ לימון, שמן, חרדל, פפריקה חריפה ומעושנת ו-½ כפית מלח גס וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו שעועית אדומה, שעועית מנומרת ושעועית לבנה, ערבבו היטב והניחו בצד.
  2. הניחו סיר גדול עם מים על להבה בינונית-גבוהה, המליחו מעט את המים, בשלו את השעועית הירוקה והצהובה וערבבו מדי פעם. יש לבשלם במשך 3 דקות לערך, ולאחר מכן להשרות אותם בקערה גדולה של מי קרח, ולסנן אותם (בישול לבן). preperation מקור תמונה: schoolofeatinggood
  3. הכניסו לקערה גדולה אחרת את 2 כפות השמן שנותרו, מיץ לימון ו-½ כפית מלח וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו את השעועית הירוקה והצהובה, רצועות הסלרי, הפטרוזיליה והשקדים וערבבו היטב.
  4. העבירו את תערובת השעועית מקופסאות השימורים לקערת הגשה, פזרו את תערובת השעועית הירוקה והצהובה על גבי התערובת שבקערת ההגשה והגישו.

מתכון לסלט דגים בגריל בנוסח ניסואז

אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להטעות אתכם, מאחר שאת הסלט הזה תוכלו להכין בקלות ובמהירות! נסו אותו ולא תתחרטו... 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: feastingathome
רכיבים למרינדת דגים:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 6 (טחונות)
חרדל - 1 כף
מלח גס - ¾ כפית (8 גר')
פלפל שחור - לפי הטעם
גרידת לימון - מ-1 לימון
רכיבים לרוטב:
מיץ לימון - ½ כוס
גרידת לימון - מ-1 לימון
בצל אדום - ½ כוס (קצוץ)
עלי תימין - 1 כף (קצוצים דק)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה)
חרדל - 2 כפיות
מלח גס - ¾ כפית (8 גר')
פלפל שחור - לפי הטעם
צלפים - 2 כפות
פלפל אדום - ½ כוס (קלוי)
זיתי ניסואז - ¼ כוס (או קלמטה מגולענים)
רכיבים למנה:
דגים - 680 גר' (170 גר' לכל חתיכה) (מותאמים לגריל לפי בחירתכם, כדוגמת סלמון, טונה, בס וכדומה)
שעועית לבנה - 850 גר' (מבושלת ומסוננת, אפשר מקופסת שימורים)
תערובת חסה - 200 גר'
אופן הכנת המרינדת דגים:
  1. ערבבו את כל הרכיבים של מרינדת הדגים בקערה בינונית והשרו בפנים את חתיכות הדגים למשך שעה וחצי לכל הפחות, כשמומלץ להשרות למשך לילה שלם. preperation מקור תמונה: feastingathome
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו את כל הרכיבים של הרוטב לקערה בינונית, הוסיפו את הפלפלים הקלויים, הצלפים והזיתים וערבבו היטב.
אופן הכנת המנה:
  1. הניחו סיר גדול עם מים על להבה בינונית-גבוהה, המליחו מעט את המים, בשלו את השעועית הירוקה וערבבו מדי פעם. יש לבשלה עד שתתרכך מעט, ולאחר מכן להשרות אותה בקערה גדולה של מי קרח ולסנן אותם (בישול לבן).
  2. הכינו את הדג על גריל או על מחבת גריל, עד שיבושל במידת העשייה הרצויה.
  3. כעת הרכיבו את הסלט: הניחו בתחתית הקערה את תערובת החסה והוסיפו כף אחת מהרוטב שהכנתם בסעיף 3. לאחר מכן, הוסיפו את השעועית, צקו מעט מהמרינדה של הדגים ומשארית הרוטב מסעיף 3 והניחו את הדגים. קשטו עם עגבניות שרי ותוכלו לסחוט לימון במידת הרצון על הדגים.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: