maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לעוגיות מלוחות אהובות ומיוחדות

 אין כמו עוגיות כחטיף מהנה להכנה ולנשנוש, אולם לעתים לא מתחשק לנו כל כך לאכול משהו מתוק ובלוטות הטעם שלנו דווקא מבקשות משהו מלוח. בדיוק בשביל הרגעים האלה, תמיד טוב שיש בבית עוגיות מלוחות טעימות ופריכות, ובעזרת המתכונים של מיטב בלוגריות הבישול שברחבי הרשת תוכלו להכין כמה מהעוגיות האהובות והמיוחדות האלה בעצמכם בקלי קלות. אז חממו את התנור ופנקו את עצמכם ואת בני המשפחה שלכם עם כמה עוגיות מלוחות אהובות ומיוחדות, רק היזהרו– הן ממכרות!
מתכון לעוגיות כעכים מלוחות מהבלוג של יפה

אין עוגיות מלוחות מוכרות ואהובות יותר מכעכים מלוחים עם שמרים בנוסח עבאדי עם ציפוי שומשום. כל מי שמכיר את הטעם כבר יודע שכדאי לו להיזהר כי ברגע שמתחילים לנשנש אותן, קשה מאוד להפסיק.

למתכונים נוספים מהבלוג "יפה מבשלת ואופה"

מתכון לעוגיות כעכים מלוחות מהבלוג של יפה מקור תמונה: yafchuk
רכיבים לכעכים (כ-90 יח'):
קמח - 1 קג' (פחות כוס אחת)
מלח - ½1-1 כפות
חמאה - 200 גר' (או מחמאה)
שמן - ¾ כוס (כוס חד פעמית)
שמרים יבשים - 2 כפות
מים - ¾ כוס (פושרים)
ביצה - 1
מים - 2 כפות
שומשום - 1 כוס
מתכון לעוגיות מלוחות מפרמזן ועגבניות מיובשות מהבלוג "קוקילינה"

אף אחד לא יכול לעמוד בפני הריח של העוגיות האלה, ואתם בעצמכם תתפתו לגנוב אחת איך שהן יצאו מהתנור. לינה ממליצה לכל מי שלא רוצה להכניס עגבניות מיובשות לעוגיות האלה, להחליף אותן בפפריקה מתוקה שתוסיף להן צבע אדמדם.

למתכונים נוספים מהבלוג "קוקילינה"

מתכון לעוגיות מלוחות מפרמזן ועגבניות מיובשות מהבלוג "קוקילינה" מקור תמונה: kukilina10
רכיבים לעוגיות פרמז'ן (כ-75 יח'):
חמאה - 170 גר' (רכה וחתוכה לקוביות)
גבינת פרמז'ן - 170 גר' (מגורדת גס)
עגבניות מיובשות - 2 כפות (קצוצות גס)
קמח - 210 גר'
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
ביצה - 1 (טרופה - לציפוי)
שומשום - ¾ כוס (לציפוי)
קצח - ¼ כוס (לציפוי)
מתכון לעוגיות מלוחות - קרמל ובוטנים של רותם

אם אתם מחפשים שילוב של מתוק ומלוח, זה המתכון בשבילכם! אחרי שהכינה אותם לראשונה, הבינה רותם מה זה פיצוץ של טעמים בפה, ולטענתה התואר "נפלאות" אפילו לא עושה חסד לעוגיות האלה.

למתכונים נוספים מהבלוג "טיפול בבישול"

מתכון לעוגיות מלוחות - קרמל ובוטנים של רותם מקור תמונה: rotteml
רכיבים לבצק:
חמאה - ½ כוס (בטמפרטורת החדר)
סוכר חום - ⅔ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
בייגל'ה - ⅔ כוס (מלוח וכתוש גס)
רכיבים לשכבת נוגט:
קרם מרשמלו - ½1 כוסות (ניתן למצוא בחנויות לאפייה)
חמאת בוטנים - ½ כוס
אבקת סוכר - ¼ כוס
בוטנים - ½1 כוסות (מלוחים)
רכיבים לשכבת קרמל:
סוכריות קרמל - 400 גר (רכות, 3 חבילות של סוכריות, ניתן למצוא בכל סופר)
חלב - ⅓ כוס
מלח - קורט (אטלנטי גס)
מתכון לעוגיות מלוחות עם פקאן וגבינה כחולה של אורלי

אורלי מזהירה מראש: את העוגיות האלה אי אפשר להפסיק לאכול, לכן מומלץ שתהיו מוכנים. הגבינה הכחולה מוסיפה טעם מעקצץ מעט, והעוגיות עצמן מפנקות ופריכות.

למתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"

מתכון לעוגיות מלוחות עם פקאן וגבינה כחולה של אורלי מקור תמונה: brwsugar
רכיבים לעוגיות (כ-60 יח'):
גבינה כחולה - 100 גר' (מסוג רוקפור או דנאבלו מפוררת)
חמאה - 100 גר'
שמן זית - 2 כפות
אבקת סוכר - 1 כפית (שטוחה)
מלח - 1 כפית (שטוחה)
פלפל שחור - 1 כפית (גרוס טרי או ½ כפית צ'ילי גרוס - לא חובה, אך מוסיף מעט חריפות מומלצת)
קמח - ¼1 כוסות
אגוזי פקאן - ½1 כוסות (אפויים וקצוצים - 1 כוס פקאנים לבצק ו-½ כוס לציפוי)
מתכון לעוגיות בצל מלוחות של רויטל
העוגיות האלה הולכות נהדר עם מטבלים כמו אבוקדו, סלסה ועם גבינות, ומה שנותן להן את הטעם הנהדר והיחודי שלהן הם שבבי הבצל הקנויים, שבניגוד לבצל שמטוגן בבית, את אלה מייבשים לפני הטיגון, ולכן הם נהדרים עבור שימוש בבצק ובעוגיות.
 
מתכון לעוגיות בצל מלוחות של רויטל מקור תמונה: hamaroch
רכיבים לעוגיות בצל (ל-1 קג' עוגיות):
קמח - 2 כוסות + 2 כפות (300 גר')
קורנפלור - ¾ כוס (100 גר')
אבקת אפייה - 1 שקית (10 גר')
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית (גרוס עבה)
שבבי בצל - ¾ כוס (מטוגנים - ניתן לקנות בחנות תבלינים)
חמאה - 200 גר' (קרה, חתוכה לקוביות)
שמנת חמוצה - 200 גר'
גבינה צהובה - 200 גר' (מגורדת)
מתכון לעוגיות ביס עם תערובת גבינות של שפרה

אלו הם אמנם לא עוגיות במלוא מובן המילה, אך נגיסוני הגבינה האלה עושות בדיוק את אותה העבודה ואין בהן טיפה אחת של בצק. שפרה אומרת שהיא נהנית להכין אותם עבור הנכדים שלה, שאוכלים אותם בהנאה רבה.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

מתכון לעוגיות ביס עם תערובת גבינות של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לנגיסוני גבינה:
קוטג' - 2 גביעים (5%)
גבינה לבנה - 250 גר' (5%)
פטה - 250 גר' (או עיזים או בולגרית מגורדת)
קשקוול - 150 גר' (מגורד)
חלב - ½ כוס
קמח תופח - ½ כוס
שומשום - חופן (או מבחר זרעים לקישוט)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: