maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לעוגיות מלוחות אהובות ומיוחדות

 
 

אין כמו עוגיות כחטיף מהנה להכנה ולנשנוש, אולם לעתים לא מתחשק לנו כל כך לאכול משהו מתוק ובלוטות הטעם שלנו דווקא מבקשות משהו מלוח. בדיוק בשביל הרגעים האלה, תמיד טוב שיש בבית עוגיות מלוחות טעימות ופריכות, ובעזרת המתכונים של מיטב בלוגריות הבישול שברחבי הרשת תוכלו להכין כמה מהעוגיות האהובות והמיוחדות האלה בעצמכם בקלי קלות. אז חממו את התנור ופנקו את עצמכם ואת בני המשפחה שלכם עם כמה עוגיות מלוחות אהובות ומיוחדות, רק היזהרו– הן ממכרות!

 
לחצו על המתכון המבוקש לקבלת הוראות מפורטות להכנתו. 
 
 
בייגלך שומשום
פרמזן ועגבניות מיובשות קרמל ובוטנים
     
פקאן וגבינה כחולה בצליות נגיסי גבינה
     

 

 

בייגלך שומשום של יפה מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה" בבלוגר

אין עוגיות מלוחות מוכרות ואהובות יותר מכעכים מלוחים עם שמרים בנוסח עבאדי עם ציפוי שומשום. כל מי שמכיר את הטעם כבר יודע שכדאי לו להיזהר כי ברגע שמתחילים לנשנש אותן, קשה מאוד להפסיק.
 
מתכונים לעוגיות מלוחות
 
מצרכים (ל-90 יחידות):
  • 1 ק"ג קמח רגיל, פחות כוס אחת
  • ½1-1 כפות מלח
  • 200 גרם חמאה או מחמאה
  • ¾ כוס שמן (כוס חד פעמית)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס מים פושרים
מצרכים לציפוי:
  • 1 ביצה גדולה (לארג')
  • 2 כפות מים
  • 1 כוס שומשום
אופן ההכנה:
  • חממו תנור ל-200 מעלות.
  • הכניסו לקערת מיקסר קמח ושמרים וערבבו מעט.
  • הוסיפו את כל שאר המרכיבים לפי הסדר: מלח, חמאה, שמן ומים, ועבדו אותם קלות עד לקבלת בצק אחיד.
  • קחו פיסות קטנות מהבצק וגלגלו לגלילים, סגרו היטב כל גליל כך שיצור עיגול.
  • טרפו את הביצה והמים, פזרו את השומשום על צלחת שטוחה וטבלו כל עיגול בביצה ולאחר מכן בשומשום.
  • הניחו כל עיגול בתבנית אפייה ואפו למשך כחצי שעה, עד להזהבה קלה.

 

עוגיות מלוחות פרמזן ועגבניות מיובשות של לינה מהבלוג "קוקילינה"

אף אחד לא יכול לעמוד בפני הריח של העוגיות האלה, ואתם בעצמכם תתפתו לגנוב אחת איך שהן יצאו מהתנור. לינה ממליצה לכל מי שלא רוצה להכניס עגבניות מיובשות לעוגיות האלה, להחליף אותן בפפריקה מתוקה שתוסיף להן צבע אדמדם.
 

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

מצרכים (ל-75 יחידות):

  • 170 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 170 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת גס
  • 2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות גס
  • 210 גרם קמח
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כפית אבקת אפייה

מצרכים לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום וקצח

אופן ההכנה:

  • הכניסו את הפרמזן והחמאה למיקסר עם וו גיטרה וערבלו אותם עד שיתאחדו.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • הוסיפו את העגבניות המיובשות וערבבו פעם נוספת.
  • ערבבו יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור ואבקת האפייה, הוסיפו אותם לתערובת הגבינה וערבבו פעם נוספת עד שיתאחדו כל החומרים.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • הוציאו את הבצק ואספו אותו עם הידיים כך שיהפוך לבצק אחיד.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • חלקו את הבצק ל-3 חלקים וצרו גליל מכל חלק.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • כעת חממו את התנור ל-170 מעלות.
  • עטפו את הגלילים בניילון נצמח והכניסו למקפיא לקירור במשך 15-20 דקות.
  • הוציאו את הגלילים, הברישו אותם בביצה וגלגלו אותם בשומשום וקצח. לאחר מכן פרסו כל גליל לפרוסות ברוחב של כחצי ס"מ.
  • הניחו את העוגיות על מגש עם נייר אפייה ואפו למשך כ-30 דקות, עד שהעוגיות מעלות ריח ומזהיבות.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • צננו היטב ואחסנו מחוץ למקרר בקופסה אטומה למשך כיומיים-שלושה.

 

כמה תוספות:

  • ניתן להחליף את גבינת הפרמז'ן בכל גבינה קשה אחרת.
  • אם אינכם רוצים להשתמש בעגבניות מיובשות, תוכלו להחליף אותן בתבלינים, עשבי תיבול או כל רעיון אחר שעולה לראשכם.
  • ניתן להכין את הגלילים מראש ולשמור במקפיא עד לחודש.
  • ניתן להחליף את השומשום והקצח בתבלינים אחרים כמו פרג או שומשום שחור, או שתוכלו לוותר עליהם לחלוטין.
  • העוגיות נמצאות בשיאן ביום-יומיים שלאחר הכנתן, אז הפריכות מתחילה להיעלם, אבל לינה מתקשה להאמין שהם יחזיקו זמן רב כל כך מבלי שיחסלו אותן.

 

עוגיות מלוחות - קרמל ובוטנים של רותם מהבלוג "טיפול בבישול"

אם אתם מחפשים שילוב של מתוק ומלוח, זה המתכון בשבילכם! אחרי שהכינה אותם לראשונה, הבינה רותם מה זה פיצוץ של טעמים בפה, ולטענתה התואר "נפלאות" אפילו לא עושה חסד לעוגיות האלה.
 
 
מתכונים לעוגיות מלוחות
 

מצרכים לבצק:

  • ½ כוס חמאה בטמפרטורת החדר
  • ⅔ כוס סוכר חום
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • ⅔ כוס של בייגלה מלוח כתוש גס

מצרכים לשכבת הביניים – נוגט:

  • ½1 כוס קרם מרשמלו (ניתן למצוא בכל חנות אפייה)
  • ½ כוס חמאת בוטנים
  • ¼ כוס אבקת סוכר

מצרכים לשכבת הקרמל:

  • ½1 כוס בוטנים מלוחים
  • 400 גרם סוכריות קרמל רכות (3 חבילות של סוכריות, ניתן למצוא בכל סופר)
  • ⅓ כוס חלב
  • קורט מלח אטלנטי גס

אופן ההכנה:

  • חממו את התנור ל-180 מעלות.
  • הניחו נייר אפייה על תבנית מלבנית בגודל 24 על 32 ס"מ ושמנו אותה היטב.
  • לבצק: ערבבו היטב במיקסר את הסוכר והחמאה למשך כ-3 דקות. 
  • הוסיפו את החלמונים ואת תמצית הווניל וערבבו היטב.
  • הורידו את המיקסר למהירות נמוכה והוסיפו את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והבייגלה וערבבו למשך כדקה עד שאתם מקבלים מסה אחידה.
  • העבירו את הבצק לתבנית, הדקו היטב ואפו למשך כ-10 דקות, עד שהוא משחים מעט. לאחר מכן צננו אותו.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • לשכבת הנוגט: ערבבו את המרשמלו וחמאת הבוטנים בכלי חסין למיקרוגל וחממו למשך כ-50 שניות על החום הגבוה ביותר. התערובת צריכה לצאת חלקה כנוגט. אם התערובת יוצאת גושית, חממו למשך כ-10 שניות נוספות. 
  • הוסיפו את אבקת הסוכר וערבבו שוב.
  • מרחו את תערובת חמאת הבוטנים על גבי הבצק המצונן, ועליה פזרו באופן שווה את הבוטנים המלוחים.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • לרוטב הקרמל: המיסו על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב תמידי, את סוכריות הקרמל והחלב עד שיהפכו לתערובת חלקה. 
  • צקו את התערובת על גבי הבוטנים המלוחים והניחו לה להצטנן לחלוטין, בערך כשעה.
  • פזרו מעל הכול את המלח הגס.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • הוציאו בקלות את הכול מהתבנית וחתכו עם סכין חדה לריבועים קטנים.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

עוגיות מלוחות פקאן וגבינה כחולה של אורלי מהבלוג "Brown sugar"

אורלי מזהירה מראש: את העוגיות האלה אי אפשר להפסיק לאכול, לכן מומלץ שתהיו מוכנים. הגבינה הכחולה מוסיפה טעם מעקצץ מעט, והעוגיות עצמן מפנקות ופריכות.
 
מתכונים לעוגיות מלוחות
צילום: אורלי דהן חרמש
 

מצרכים (ל-60 יחידות):

  • 100 גרם גבינה כחולה מסוג רוקפור או דנאבלו מפוררת
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה אבקת סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי או חצי כפית צ'ילי גרוס (לא חובה, אך מוסיף מעט חריפות מומלצת)
  • ¼1 כוסות קמח רגיל 
  • ½1 כוסות פקאנים אפויים קצוצים (כוס פקאנים לבצק וחצי כוס לציפוי)

אופן ההכנה:

  • הכניסו למעבד המזון את החמאה, הגבינה, שמן הזית, המלח, אבקת הסוכר והפלפל השחור (או הצ'ילי).

מתכונים לעוגיות מלוחות
צילום: אורלי דהן חרמש 
 

  • הפעילו את המעבד עד שכל החומרים מתאחדים.

מתכונים לעוגיות מלוחות
 צילום: אורלי דהן חרמש
 

  • הוסיפו בבת אחת כוס פקאנים קצוצים ואת הקמח, ועבדו עד שנוצרים פירורים גדולים.

מתכונים לעוגיות מלוחות
צילום: אורלי דהן חרמש
 

  • הוציאו את הבצק ממעבד המזון ואחדו אותו בעזרת הידיים.
  • חלקו את הבצק ל-2 חלקים, עצבו כל חלק לגליל או מלבן ארוך (לעוגיות בצורת עיגולים או ריבועים).
  • פזרו את חצי כוס הפקאנים הקצוצים שנותרו לכם על נייר אפייה והניחו עליהם את הגלילים או המלבנים שיצרתם. לחצו עליהם כדי שהפקאנים יצפו את הבצק.
  • עטפו את הבצק בניילון נצמד וצננו במקרר למשך כשעה או יותר לפני שתפרסו את העוגיות. ניתן לשמור אותן כך במקפיא למשך 4 שבועות.
  • חממו תנור ל-180 מעלות.
  • הסירו את הניילון הנצמד ופרסו לעוגיות בעובי 6-7 מ"מ.

מתכונים לעוגיות מלוחות
צילום: אורלי דהן חרמש
 

  • הניחו את הפרוסות שהכנתם תבנית עם נייר אפייה

מתכונים לעוגיות מלוחות
צילום: אורלי דהן חרמש
 

  • אפו אותן למשך כ-13-14 דקות עד שהן מזהיבות בתחתיתן ובשוליים שלהן. העוגיות לא משתנות הרבה במהלך האפייה, לכן השינויים יהיו עדינים. 
  • צננו את העוגיות והעבירו לרשת. 
  • תוכלו לשמור אותן בכלי סגור עד ל-4 ימים, אך יש סיכוי קטן מאוד שישארו לכם אפילו מעט מהם עד אז.

מתכונים לעוגיות מלוחות
צילום: אורלי דהן חרמש

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

עוגיות בצל מלוחות "בצליות" של רויטל מהבלוג "המערוך המקפץ"

העוגיות האלה הולכות נהדר עם מטבלים כמו אבוקדו, סלסה ועם גבינות, ומה שנותן להן את הטעם הנהדר והיחודי שלהן הם שבבי הבצל הקנויים, שבניגוד לבצל שמטוגן בבית, את אלה מייבשים לפני הטיגון, ולכן הם נהדרים עבור שימוש בבצק ובעוגיות.
 

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

מצרכים: (ל-1 ק"ג עוגיות):

  • 300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
  • 100 גרם קורנפלור (¾ כוס)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס עבה
  • ¾ כוס שבבי בצל מטוגנים (ניתן לקנות בחנות תבלינים)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

  • נפו קורנפלור ואבקת אפייה לקערת מערבל קמח.
  • הוסיפו מלח, פלפל שחור, שבבי בצל וערבבו במהירות נמוכה עם וו גיטרה.
  • הוסיפו חמאה חתוכה לקוביות, שמנת חמוצה וגבינה צהובה מגוררת.
  • ערבלו במהירות בינונית עד שיתקבל בצק אחיד.
  • אספו את הבצק ועטפו אותו בניילון נצמד. הכניסו אותו למקרר למשך שעה וחצי לפחות.
  • חתכו פיסה מן הבצק וגלגלו אותה לגליל צר וארוך באורך של כ-15 ס"מ. צרו ממנו צורה של עניבה כפי שמתואר בתמונה.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • סדרו את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

  • אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 20-25 דקות.
  • צננו היטב והעבירו לקופסה אטומה.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

בונוס: נגיסי גבינה של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה

אלו הם אמנם לא עוגיות במלוא מובן המילה, אך נגיסוני הגבינה האלה עושות בדיוק את אותה העבודה ואין בהן טיפה אחת של בצק. שפרה אומרת שהיא נהנית להכין אותם עבור הנכדים שלה, שאוכלים אותם בהנאה רבה.

מתכונים לעוגיות מלוחות

 

מצרכים:

  • 2 גביעי קוטג' 5%
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם גבינה לבנה קשה – פטה, עיזים, בולגרית מגורדת
  • 150 גרם קשקוול מגורד
  • 3 ביצים
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס קמח תופח
  • שומשום או מבחר זרעים לקישוט

אופן ההכנה:

  • שפכו לקערה את כל החומרים מלבד לשומשום או מבחר הזרעים וערבבו אותם היטב בעזרת מוט ערבוב, עד שהתערובת הופכת להיות חלקה וקיצפית מעט.
  • שפכו את הבלילה שיצרתם לתבנית אפייה של מיני מאפינס ופזרו מעל כל חתיכה את השומשום או מבחר הזרעים.

 

  • אפו למשך כ-20 דקות, עד להזהבה (ניתן במקום לאפות בתבנית פאי רגילה, אז זמן האפייה עולה ל-40 דקות).

 
 
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: