maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לכבוד חנוכה: מתכונים מפתיעים ללביבות

חגים ועדות - מתכונים של פעם בשנה

לכל חג יש את המאכלים הייחודיים לו, ומדי שנה רבים מאתנו מצפים לחגים בעיקר בשל המאכלים האלו. למרות שחנוכה מתקשר בראשם של רבים בעיקר לסופגניות, דווקא הלביבות הן המאכל שמצליח לספק תחושה ביתית וחמימה שכל אחד רוצה ליהנות ממנה כשהנרות דולקים בחנוכיה. אם חשקתם בלביבות אך מאסתם במתכון המוכר והידוע מתפוחי האדמה, אתם יותר ממוזמנים להכיר כמה מתכונים טעימים ומפתיעים במיוחד שיעשו לכם ולמשפחתכם את חג החנוכה החמים והמיוחד ביותר.

 

1. לביבות דלורית, שום וסוכר חום של אורלי מהבלוג "Brown Sugar"

הלביבות המיוחדות האלה הן בעלות טעם מלוח ומתקתק. הדלורית מתקרמלת בתנור ביחד עם השום והרוזמרין, וגבינת הפרמזן מוסיפה טעם נהדר אף יותר. מומלץ מאוד להגיש את הלביבות האלה יחד עם שמנת חמוצה, יוגורט או קרם פרש (מתכון בהמשך).

מתכוני לביבות לחנוכה

מצרכים (25 לביבות):

  • 1 ק"ג דלורית
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ענף רוזמרין טרי (אפשר גם יבש, או לחילופין להשתמש בתימין)
  • ראש שום קטן
  • 1 ביצה
  • ½ כוס קמח תופח
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 40 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מצרכים לקרם פרש:

  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות ריוויון או יוגורט

הוראות הכנה:

  • חממו את התנור ל-200 מעלות.
  • חצו את הדלורית לשני חלקים ונקו מהליבה שלה את הגרעינים. הניחו את החלקים בתבנית ומשחו אותם בשמן זית. פזרו מעליהם סוכר חום, מלח, פלפל ורוזמרין.
  • הניחו ראש שום חצוי על נייר אפייה, משחו אותו בשמן זית ופזרו גם עליו מעט סוכר חום, מלח ופלפל. קפלו עליו את נייר האפייה והניחו בתבנית בין חצאי הדלורית.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

  • אופים בתנור למשך כ-50 דקות, עד שהדלורית הופכת לרכה.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

  • לאחר שהדלורית התקררה, הפרידו בעזרת כף בין הקליפה לבין החלק הפנימי, והעבירו את החלק הפנימי לקערה. את השום הפרידו מהקליפה והוסיפו לדלורית. 
  • מעכו בעזרת מזלג את הדלורית עם השום. לא חובה למעוך את הכל לכדי עיסה במרקם אחיד, וניתן להשאיר גושים. 

מתכוני לביבות לחנוכה

 

  • גרדו גבינת פרמזן בעזרת פומפייה והוסיפו לקערה עם הדלורית והשום.
  • הוסיפו שמנת מתוקה, קמח, מלח ופלפל, וערבבו את הכל.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

  • הוסיפו ביצה וערבבו שוב, ותנו לתערובת להצטנן במשך חצי שעה במקרר.
  • לאחר שעברה חצי שעה חממו מעט שמן זית במחבת על אש בינונית, ובעזרת 2 כפות או כף קפיצית העבירו חלקים מהבלילה למחבת ושטחו אותם. אלו יהיו הלביבות שלכם.
  • טגנו אותן במשך כמה דקות מ-2 הצדדים עד שישחימו קלות.
  • הגישו עם קרם פרש, שמנת חמוצה או יוגורט וכמה טיפות לימון.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

הוראות הכנה לקרם פרש:

במידה ובחרתם להכין קרם פרש ללביבות שלכם, יש להכין אותו יום מראש. ערבבו את השמנת המתוקה יחד עם הריוויון או היוגורט והניחו בצנצנת במקום חמים למשך 24 שעות (אם זה יום חם אז פחות). לאחר מכן העבירו את קרם הפרש למקרר.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

2. לביבות עדשים אדומות וירקות ברוטב צזיקי עיזים של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה"

הלביבות הרכות האלה כל כך עסיסיות שאסור לכם לוותר על המתכון הזה. את העדשים צריך להשרות כשלוש שעות לפני ההכנה, ובשל ההשריה הן יאבדו מעט מטעמן ולכן יש לתבל אותן מעט יותר מהרגיל.

מתכוני לביבות לחנוכה

מצרכים (30 לביבות):

  • 2 כוסות עדשים אדומות
  • 1 בצל חתוך גס
  • 1 קישוא חתוך גס
  • 1 גזר קלוף חתוך גס
  • חופן פטרוזיליה גדול
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות ג'ינג'ר
  • ½ כוס חלב קוקוס
  • 2 ביצים
  • ½ כוס קמח תופח
  • 4 כפות צ'ילי מתוק
  • מלח, פלפל
  • 2 כפיות כמון
  • ½ כפית קינמון
  • שמן קנולה

מצרכים לצזיקי:

  • 1 מלפפון גדול (או 2 קטנים)
  • 400 גרם יוגורט עיזים
  • 3 כפות גבינת עיזים גד
  • 4-5 שיני שום מרוסקות (תלוי בטעם האישי שלכם)
  • 2 כפות שמיר קצוץ או נענע
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • שימו את העדשים בקערה וכסו אותן עם מים. השרו אותן לפחות למשך 3 שעות וסננו.
  • חלקו את הירקות, חלב הקוקוס והג'ינג'ר ל-2 קבוצות יחד עם העדשים. שימו כל קבוצת מצרכים בנפרד במעבד מזון ורסקו אותם היטב למחית. העבירו לקערה, הוסיפו את שאר המצרכים וערבבו.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

  • חממו שמן במחבת, ובעזרת 2 כפות העבירו תלוליות מהתערובת אל המחבת כשהוא חם.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

  • טגנו את הלביבות עד שיזהיבו משני הצדדים והעבירו לצלחת עם נייר סופג.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

הוראות הכנה לצזיקי:

  • שטפו היטב את המלפפון ומבלי לקלף אותו, גרדו במגרדה גסה. פזרו על הגרידה כפית מלח, ערבבו ושימו במסננת למשך 10 דקות.
  • ערבבו את שאר המצרכים, הוסיפו את המלפפון והזליפו מעל הכל שמן זית.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

  • לאחר שהכנתם גם את הלביבות, סדרו את הלביבות בכלי הגשה והזליפו מעליהן מעט מהצזיקי. ניתן לקשט מסביב עם קוביות עגבנייה.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

3. לביבות גבינה של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה"

את הלביבות האלה מומלץ להגיש לצד מרק חלבי. הן קלות, אווריריות ורכות במיוחד, ומומלץ לנסות אותן גם בשבועות ולא רק בחנוכה.

מתכוני לביבות לחנוכה

מצרכים (25 לביבות):

  • 3 גביעי קוטג' 3%
  • 1 גביע גבינה לבנה 3%
  • ½ כוס קמח תופח
  • ½ כוס קמח רגיל
  • 4 ביצים
  • 3 שיני שום מרוסקות
  • מלח ופלפל
  • שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • כשעה לפני תחילת ההכנה, שפכו את כל הגבינות למסננת, הניחו את המסננת מעל לקערה ותנו לנוזלים המיותרים להתנקז.
  • העבירו את כל המרכיבים לקערה וערבבו היטב.
  • חממו את השמן במחבת שטוחה וטגנו את הלביבות עד להזהבה משני הצדדים. לבסוף העבירו אותן לצלחת עם נייר סופג.

מתכוני לביבות לחנוכה

 

מומלץ להגיש את הלביבות חמות עם ירקות בצד או ליד מרק חלבי.

 

4. לביבות כרובית ובצל ירוק של יפה מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

לביבות הכרובית הפריכות האלה מומלצות במיוחד לצד מטבל גבינת שמנת שתלמדו להכין בעצמכם, ואחרי שתיקחו מהן את הביס הראשון לא תרצו להפסיק.

מתכוני לביבות לחנוכה

מצרכים (20 לביבות):

  • 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל לבן
  • 2 כפות פירורי לחם
  • ½ כוס קמח תופח
  • ¼ ליטר שמן לטיגון

מצרכים למטבל גבינת שמנת:

  • ½ קופסה של גבינת שמנת 5%
  • 2 כפות מי סודה
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות
  • 1 כף מיץ לימון
  • ¼ כפית מלח
  • 1 שן שום כתוש
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  • העבירו את הכרובית לסיר, הוסיפו לה כפית מלח ובשלו עד לריכוך חלקי, כ-20 דקות.
  • סננו את הכרובית וצננו אותה למשך כ-5 דקות.
  • העבירו את הכרובית למעבד מזון וטחנו אותה, לא דק מדי.
  • הוסיפו את הביצים, הקמח, פירורי הלחם, המלח, הפלפל והבצל הירוק לכרובית שטחנתם.
  • ערבבו עד שתקבלו תערובת אחידה ויציבה.
  • חממו שמן בסיר רחב, צרו לביבות מהתערובת והניחו בעדינות בסיר. טגנו עד להשחמה (אל תגעו בלביבה עד שתתייצב על מנת שלא תתפרק). הפכו את הלביבות לצד השני והמשיכו לטגן עד להזהבה. לבסוף העבירו את הלביבות לצלחת עם נייר סופג.

אופן הכנת מטבל גבינת השמנת:

  • הוסיפו לגבינה מי סודה וערבבו היטב.
  • תבלו את הגבינה במלח, פלפל שום ולימון, הוסיפו מלפפון וערבבו.
מתכוני לביבות לחנוכה

5. לביבות קישוא וגזר

המתכון הפשוט הזה מומלץ במיוחד ולא צפוי בכלל. כל מי שתתנו לו לטעום מהלביבות שיצאו לכם מיד ירעיף עליכם מחמאות. 

מתכוני לביבות לחנוכה

מצרכים:

  • 2 קישואים
  • 2 גזרים
  • 2 ביצים
  • 4 כפות קמח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 3 כפות שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

  • גרדו את הגזרים והקישואים לקערה בעזרת פומפייה.
  • סחטו היטב את הגרידות.
  • הוסיפו את שאר המצרכים (למעט השמן) וערבבו היטב.
  • חממו את השמן על מחבת.
  • סחטו את הבלילה מנוזלים על דופן הקערה בעזרת כף בלילה וצרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות.
  • טגנו את הלביבות משני צדדיהן עד שהן משחימות קלות.
  • הניחו את הלביבות המוכנות על צלחת עם נייר סופג.

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני הלביבות המשודרגות והבריאות.

לחצו כאן כדי לגלות עוד 4 מתכונים מפתיעים ללביבות טעימות במיוחד.

 

6. לביבות כרובית אפויות של אושרה מהבלוג "חברות מבשלות"

המתכון הבא מושלם עבור מי שמנסה לשמור על המשקל, גם בחג משמין כמו חנוכה, מבלי להתפשר על ההנאה מלביבות חמימות וטעימות. 

מתכוני לביבות לחנוכה

מצרכים:

  • 1 ראש כרובית בינונית
  • כוסברה קצוצה
  • ½ כפית קארי
  • 2 כפות קמח
  • מלח, פלפל
  • ביצה אחת
  • תרסיס שמן קנולה

אופן ההכנה:

  • שטפו את פרחי הכרובית ובשלו אותם במים עם מלח עד שיתרככו.
  • סננו את המים ורסקו את פרחי הכרובית בעזרת מזלג.
  • הוסיפו לכרובית את הכוסברה, התבלינים, הקמח והביצה וערבבו היטב.
  • חממו תנור אפייה ל-180 מעלות, רססו או מרחו שמן על תבנית מצופה בנייר אפייה, הרטיבו את הידיים, צרו לביבות וסדרו אותן על התבנית.
  • רססו את הלביבות בתרסיס שמן קנולה, הכניסו לתנור המחומם ואפו כ-10 דקות משני הצדדים.
מתכוני לביבות לחנוכה
 
שיהיה לכם חג שמח וטעים!
 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: