maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מפתיעים לסופגניות מקוריות וטעימות

חג החנוכה, או כפי שאני נוהגת לקרוא לו, "חג החטאים" כבר בפתח והוא מביא איתו שלל פיתויים מתוקים שקורצים לנו מכל פינה ברחוב. כדורי בצק אווריריים שזה הרגע פגשו בשמן רותח בפעם הראשונה מפזרים ניחוחם באוויר, מחייכים אלינו דרך לחיים סמוקות מלאות בריבה ולוחשים לנו ברוך: "זו מלחמה אבודה, אז כדאי שתיכנעו עכשיו, כי אין לכם סיכוי".
 
אז מאחר שברור לי וכנראה גם לכם שאכן מדובר כאן במלחמה אבודה מראש, פעלתי לפי האמרה הידועה, " אם אינך יכול להביס אותם, הצטרף אליהם" והכנתי עבורכם 5 מתכונים לסופגניות שיגרמו גם לשכנים שלכם לחטוא בחג הקרוב. הצורות מיוחדות, השילובים מסקרנים והטעמים מסערי חושים, אז קדימה, להפשיל שרוולים ולגשת לעבודה. בסוף אתם בטוח תודו לי.
 
 

סופגניית סיידר תפוחים 

השילוב של סופגניות ותפוחים, אמנם לא נשמע כמו זיווג משמיים, אך בפועל אתם תשאלו את עצמכם איך לא חשבנו על זה קודם. המיזוג בין בצק אוורירי לטעמם המרענן של התפוחים יוצר סופגניות עשירות שכנראה ילוו את הקפה שלכם גם אחרי שיעבור החג...
 
מרכיבים:
 
לבצק:
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס סוכר 
  • 1 כוס סיידר תפוחים 
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף קינמון
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • שמן צמחי לטיגון
לקישוט:
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף קינמון 
הוראות הכנה:
 
  • הקציפו במיקסר את הביצים, הסוכר והווניל עד לקבלת מרקם קרמי.
  • לאחר מכן, הוסיפו את סיידר התפוחים והחלב, והמשיכו להקציף עד לקבלת מרקם אחיד. 
  • בקערה נפרדת ערבבו קמח, מלח, קינמון, פלפל אנגלי ואבקת אפייה.
  • הוסיפו בזהירות את תוכן הקערה למיקסר, והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם חלק.  
  • חממו שמן צמחי בעומק של כ-5 ס"מ במחבת עמוקה, יש להמתין עד שהשמן יגיע לטמפרטורה של 180 עלות.
  • השתמשו בשקית זילוף עם פיה דקה על מנת להכניס את הבלילה לשמן הרותח בתנועה סיבובית.
  • הכינו בנפרד כל סופגנייה ובשלו כל צד של הבצק כדקה עד להשחמתו. 
  • הוציאו בזהירות את הסופגניות והניחו אותן על משטח עם נייר סופג. 
  • בקערה קטנה יש לערבב את אבקת הסוכר והקינמון, ולפזר את הכמות הרצויה מעל הסופגניות בעזרת מסננת.
 
 

הסופגנייה הקלאסית עם קריצה מפתיעה

את הבצק הקלאסי של הסופגנייה כולנו מכירים, אבל מה עם סופגנייה מבצק עוגיות? תודו שעל זה לא חשבתם... הכירו את המתכון המושלם לעצלנים, קוצרים מחמאות מעבודה פשוטה של כמה דקות.
 
מרכיבים:
  • 1 גליל בצק ביסקוויטים או עוגיות מוכן (למשל פילסברי)
  • שמן קנולה
  • קערה קטנה של סוכר או אבקת סוכר
  • 1/2 צנצנת ריבה
 
הוראות הכנה
  • הוציאו את הבצק מהמקרר או מהקפיא ותנו לו להפשיר למשך 20 דקות. 
  • רדדו את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של כ-1.5 ס"מ, והשתמשו  במכסה של צנצנת הריבה על מנת לייצר עיגולים בגודל של 7 ס"מ מתוך הבצק. 
  • חממו שמן צמחי בגובה של כ-5 ס"מ במחבת עמוקה או בסיר טיגון עד שיתסוס כשתכניסו חתיכה קטנה מן הבצק.
  • טגנו את עיגולי הבצק עד לקבלת צבע חום-עמוק בכל אחד מהצדדים, ובדקו  בעזרת קיסם שהבצק נאפה גם מבפנים. 
  • הוציאו את הסופגניות מהשמן בעזרת מלקחיים, והעבירו אותן למשטח עם נייר סופג.  
  • חממו קערת זכוכית עם הריבה במיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה, ובעזרת בקבוק לחיץ הכניסו את הריבה פנימה אל תוך הסופגנייה.
  • פזרו מעט אבקת סוכר מעל.
  • ניתן להגיש את הסופגנייה גם ללא ריבה, ופשוט להנות מטעמה המפתיע.
 

אצבעות מקסיקניות

כל גרינגו יודע שזאת לא ארוחת בוקר מקסיקנית אמיתית אם אין על השולחן נגיסי צ'ורו פריכים ומתוקים. אז ארגנו לכם גיחה קצרה וזולה למקסיקו בכדי שגם אתם תוכלו לטעום מהפלא הזה, ובין ביס לביס תוכלו לתכנן את החופשה הבאה לארץ השמש החמה.
 
מרכיבים:
 
לבצק:
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח
  • שמן צמחי לטיגון
ציפוי: 
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפיות קינמון טחון
הוראות הכנה:
  • חממו שמן בסיר רחב בעומק של 1.5 ס"מ על להבה חזקה עד לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ולאחר מכן הנמיכו ללהבה קטנה. 
  • הוסיפו לסיר נוסף את החלב, המים, 2 כפיות הסוכר, המלח והחמאה, חממו וערבבו עד לרתיחה. 
  • לאחר הרתיחה הורידו את הסיר מהאש, הוסיפו לו תמצית וניל וקמח והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.  
  • העבירו את התערובת לשקית זילוף מתאימה עם חיתוך רחב בסופה, ובזהירות הזליפו את התערובת אל הסיר עם השמן החם.
  • מומלץ לחתוך את התערובת במספריים או בסכין לאחר כל 7 ס"מ מנת ליצור את הנגיסים. 
  • רווחו את הנגיסים בתוך השמן והמתינו עד לקבלת צבע זהוב-שחום לפני הוצאתם והעברתם לנייר סופג.
  • את נגסי הצ'ורו מומלץ להגיש עם ציפוי קינמון וסוכר ביחס של כפית קינמון לרבע כוס סוכר ובשביל פינוק אמיתי, להוסיף גם קצת סירופ שוקולד.
 

הסופגנייה הסיציליאנית

את החנוכה הזה אתם מוזמנים לחגוג עם קפיצה קטנה לאיטליה, בעזרת המתכון הבא שיגרור מחמאות וחקירות מכל מי שיטעם ממנו.
 
מרכיבים:
  • 5-6 כוסות קמח לבן
  • ¾1 כוסות מים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית שמרים
  • 2 כפיות חומץ *לא חובה
הוראות הכנה:
  • הוסיפו את השמרים ל-¾1 כוסות מים פושרים וערבבו עם שמן הזית והסוכר, המתינו כ-5 דקות עד לתסיסה. 
  • ערבבו במיקסר את כל המרכיבים, כאשר את הקמח יש להכניס בהתחלה. ערבבו במשך 4 דקות עד לקבלת תערובת עגלגלה של בצק.
  • במידה והבצק דביק מדי, הוסיפו קמח וערבבו שוב. 
  • העבירו את הבצק אל משטח מקומח וקמחו גם את חלקו העליון.
  • לאחר מכן העבירו את הבצק לקערה עם קצת שמן וכסו אותה במגבת בד. 
  • המתינו כ-90 דקות לתפיחת הבצק עד להכפלת גודלו. 
  • לושו את הבצק וצרו ממנו צורת עיגול אותה יש להכניס למקפיא למשך הלילה. 
  • הוציאו את הבצק מהקפיא שעתיים לפני תחילת ההכנה והניחו לו להתחמם באטיות.
  • אחרי שהבצק הפשיר, הניחו אותו על משטח מקומח וחלקו ל-6 חתיכות מעוגלות ושוות בגודלן.
  • משחו כל כדור בצק בשמן זית, העבירו שוב לקערה וכסו בניילון נצמד למשך שעתיים.
  • לטיגון הבצק, חממו שמן צמחי במחבת רחבה בחום של 180 מעלות. יש לטגן את עיגולי הבצק במשך מספר דקות עד להשחמה. 
  • הוציאו את הסופגניות בעזרת כף מסננת, הניחו על נייר סופג ופזרו אבקת סוכר על פי הטעם. 
מתכונים זמני תמונות
 

סופגניות מזוגגות

את הסופגניות הבאות תרצו לאכול גם ללא שום מילוי, אם כי טעמן המתוק בהחלט ישתלב עם כל תוספת שתבחרו. הציפוי הפריך והמתוק ללא ספק הפך את המתכון הזה ללהיט הגדול ביותר בבית בזמן החג. 
 
מרכיבים:
  • 500 גרם קמח
  • 80 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 20 גרם אבקת חלב
  • 230 מ"ל מים
  • 1 ביצה
  • 40 גרם חמאה
 
הוראות הכנה:
  • ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, המלח, השמרים היבשים והחלב.
  • הוסיפו את המים ואת הביצה ולושו את הבצק כ-5 דקות.
  • הוסיפו את החמאה ולושו שוב, במידה והבצק דביק ניתן להוסיף קצת קמח. 
  • עצבו את הבצק לצורה של כדור ותנו לו לנוח בתוך הקערה כשעה עד שעתיים כאשר הקערה מכוסה במגבת בד.
  •  לאחר שגוש הבצק הכפיל את גודלו, רדדו אותו על משטח מקומח עד לעובי של 1 ס"מ.
  • חתכו את הבצק המרודד לצורות עיגול בעזרת סכין רטוב או תבנית מתאימה, ותנו לו לתפוח קלות במשך שעה.
  • חממו שמן צמחי במחבת עמוקה עד לטמפרטורה של 180 מעלות, והכניסו את עיגולי הבצק אל תוך השמן הרותח עד לקבלת מרקם חום-זהוב.
  • הוציאו את הסופגניות אל משטח עם נייר סופג ולאחר מכן, בעודן חמות, טיבלו אותן בקערה עם תערובת 2 כוסות סוכר ו-4 כפות מים.
  • המתינו עד שהסופגניות יתקררו, ובעזרת שקית משפך או בקבוק לחיץ הכניסו את המילוי המועדף עליכם. 
 
בתיאבון!
 
מקור: י. מירוקוב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: