header

מתכון לעוגת שמרים שוקולד

קינוחים הם המאכלים שעבורם צורת ההגשה היא החשובה ביותר. הם אמורים להדגיש קלילות וטעם מתוק אחרי ארוחה גדולה ודשנה, ולמרות שבדרך כלל ההשקעה בהם היא גדולה אף יותר מאשר בשאר המנות, את מאפה הכוכב תוכלו להכין בקלות ובזריזות, והמראה שלו ירשים את כל הסועדים עד לאחרון שבהם, שיזכה בחתיכה הטעימה ביותר שבכל המאפה. תוכלו להכין את מאפה הכוכב עם כל תוספת שתרצו, כך שגם בפעם העשירית שתכינו אותו, כולם עדיין יתלהבו ויחסלו אותו מיד.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
רכיבים לבצק פיצה:
קמח - 1 קג'
מלח - 1 כפית
סוכר - 2 כפות
שמרים לחים - 50 גר' (או 2 כפות שמרים יבשים)
מים - ½2 כוסות
רכיבים למאפה הכוכב:
בצק פיצה - 1 (ניתן להמיר בבצק עלים)
קמח לבן - לקימוח משטח העבודה
ביצה - 1
ממרח לבחירתכם - 1 קופסה (שוקולד, ממרח תמרים, דבש או ריבה)
קוקוס - מעט (פצפוצי שוקולד, אגוזים, שקדים וכו', לא חובה)
אופן הכנת הבצק פיצה:
  1. ערבבו את הקמח והמלח בקערה גדולה.
  2. בקערה נפרדת, המיסו את השמרים והסוכר עם ¾ כוס מים, עד לתפיחת התערובת.
  3. שפכו את השמרים והסוכר לקערה עם הקמח, והתחילו ללוש.
  4. הוסיפו בהדרגה את יתרת המים.
  5. המשיכו ללוש כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  6. כסו את הבצק והניחו לו להכפיל את עצמו בתפיחה.
אופן הכנת המאפה הכוכב:
  1. חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  2. פזרו קמח על קרש חיתוך מעץ. preperation
  3. חתכו את הבצק ל-4 חלקים שווים. preperation
  4. שטחו כל חתיכת בצק בעזרת מערוך. preperation
  5. הניחו צלחת על כל חתיכת בצק, וחתכו ממנה עיגול. preperation
  6. מרחו שוקולד, או כל ממרח אחר שעולה על דעתכם, על גבי הבצק. תוכלו להוסיף גם אגוזים כדי לשדרג את המנה. preperation
  7. הניחו את חתיכת הבצק השנייה על הראשונה, ומרחו גם עליה את השוקולד (או הממרח שבחרתם). עשו זאת גם עם 2 חתיכות הבצק הנותרות. preperation
  8. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה, והניחו עליו את הבצק בעדינות. ניתן להיעזר בסכין. preperation
  9. הניחו כוס במרכז הבצק, וחתכו את הבצק ל-16 חלקים שווים בעזרת סכין חדה. preperation
  10. סובבו כל 2 חתיכות צמודות. preperation
  11. הדקו כל 2 חתיכות צמודות אחת לשנייה בקצותיהן. preperation
  12. מרחו ביצה על כל הבצק. preperation
  13. אפו את הבצק למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180, עד שהוא מזהיב. preperation
  14. הגישו את המנה ואל תשכחו לקחת חתיכה לעצמכם, משום שכל השאר יעלמו מהצלחת מהר מאוד! preperation
מקור: נעמה סספורטס
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.