maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header
מתכון לקינוח ספירלות פצפוצי אורז ומרשמלו

 במהלך חודשי הקיץ והחופש אנחנו תמיד נרצה לפנק את עצמנו ואת המשפחה שלנו במשהו חדש ומלהיב, ומתברר שאין צורך לקפוץ על מטוס לחו"ל או לצאת למסע קניות חסר מעצורים בחנויות הצעצועים כדי לשמח את האנשים היקרים לנו... יש דרך הרבה יותר טובה, פשוטה וטעימה לעשות את זה, וקוראים לה ספירלה מתוקה. הקינוח המתוק והמקורי הזה הוא להיט בקרב כל הילדים שאי פעם פגשתי, וגם מבוגרים רבים לא מסוגלים לעמוד בפיתוי ורוצים לנסות את המנה המפתיעה הזאת בעצמם. אז למה אתם מחכים? קדימה למטבח!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 80
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ל-15 ספירלות מתוקות:
מיני-מרשמלו - 280 גר' (אם אינכם משיגים כאלה פשוט חתכו מרשמלו רגילים לחתיכות קטנות)
חמאה - ¼ כוס + חמאה לשימון
פצפוצי אורז - 5 כוסות (רגילים או מתוקים)
עוגיות מפוררות - ¾ כוס (או ביסקוויטים מפוררים)
ממרח מתוק שאינו שוקולד - 200 גר' (ממרח מרשמלו, חלווה, חמאת בוטנים וכדומה (*))
טבלאות שוקולד - 3 (או 6 טבלאות שוקולד Hershey's)
רכיבים לממרח מרשמלו:
סוכר - 2 כוסות
מים - ¾ כוס
חמאה - 50 גר'
מרשמלו - 15 יח'
אופן הכנת ה-15 ספירלות מתוקות:
  1. (*) במתכון המקורי הממרח המתוק הוא קרם מרשמלו, מתכון בהמשך.
  2. חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
  3. הכינו תבנית עם נייר אפייה ושמנו אותה היטב בחמאה. חשוב לא לחסוך בכמות החמאה, כדי שיהיה קל לקלף את נייר האפייה מהתערובת הסופית. preperation
  4. הכניסו למיקרוגל קערה ובה מרשמלו ורבע כוס חמאה, כסו אותה וחממו על חום גבוה במשך כ-30 שניות. ערבבו וחממו שוב אם צריך עד לקבלת ממרח אחיד שניתן לערבב בקלות. preperation
  5. הוסיפו לקערה את פצפוצי האורז ופירורי העוגיות/הביסקוויט וערבבו היטב.
  6. שטחו את התערובת על נייר האפייה שבתבנית.
  7. בעזרת מרית מרחו מעל התערובת את הממרח המתוק שהכנתם. preperation
  8. פזרו את טבלאות השוקולד בצורה אחידה מעל שכבת הממרח המתוק, במידת הצורך אפשר לשבור את הטבלאות. preperation
  9. הכניסו לתנור החם את התבנית ל-2-3 דקות, ואז הוציאו אותה וכבו את התנור.
  10. בעזרת מרית, מרחו את השוקולד שנמס מעל הממרח המתוק וחכו 10 דקות עד שהכול יתקרר. preperation
  11. צרו גליל ארוך: אחזו בנייר האפייה שמתחת מהצד הארוך, והחלו לגלגל תוך שאתם מקלפים אותו מהתערובת ומהדקים אותה לתוך עצמה תוך כדי גלגול כדי ליצור את צורת הספירלה.
  12. העבירו את הגליל המוכן למקרר, כש"התפר" למטה, וקררו אותו למשך 40 דקות או עד שהשוקולד יתקשה. preperation
  13. חתכו את הגליל לפרוסות שוות בעוביין ככל האפשר. preperation
  14. סדרו את הפרוסות בצורה יפה על צלחת או מגש. הגישו לאורחים וקבלו שלל מחמאות! preperation
אופן הכנת הממרח מרשמלו:
  1. הניחו סיר עם מים וסוכר על אש נמוכה עד לקבלת סירופ מעט סמיך.
  2. לאחר מכן הסירו את הסיר מהאש והוסיפו 50 גרם חמאה ו-15 יחידות מרשמלו לבנות או ורודות והניחו לו להתקרר.
  3. לאחר שהתערובת התקררה הקציפו אותה עד לקבלת מרקם אוורירי, ויש לכם ממרח מרשמלו טעים במיוחד!
מקור: עטרה עפרוני
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: קל , קינוח , אורז , מתוק , מיוחד , מתכון , אירוח , אפייה