maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים למאכלים מנחמים ובריאים

  פעמים רבות אנו מוצאים את עצמנו רוצים לטעום משהו מפתה יותר מסתם יוגורט או פרי, אך נמנעים מכך בשל הרצון שלנו לשמור על הבריאות וגם על הגזרה. למאכלים שגורמים לנו להרגיש טוב יותר מבחינה נפשית אנו קוראים "מאכלים מנחמים", וזאת משום שאכן יש להם את הכוח לגרום לנו להרגיש טוב בזכות מגע קטן עם בלוטות הטעם שלנו. המאכלים האלה לאו דווקא קיימים כדי לספק את הצרכים הפיזיים שלנו, אך 7 המתכונים הבאים יוכלו לעשות גם זאת, הודות לרכיבים הבריאים שבהם. אז אם בא לכם פיצה, המבורגר, עוגיות או דבר מה אחר שיסב לכם עונג רב, לפניכם 7 המתכונים שתרצו להכיר.
 

1. פיצה כרובית

כמה פעמים רציתם לאכול פיצה חמה ומפתה, אך מנעתם זאת מעצמכם בטענה שיש בה כל כך הרבה בצק, שזה לא יהיה שווה את הטעם. ובכן, מהיום אתם לא צריכים להתפשר, משום שתוכלו ליהנות מאותו הטעם הנהדר ללא הבצק! הכירו את המתכון המושלם לפיצה כרובית!
מתכונים למאכלים מנחמים בריאים

מצרכים:

  • 1 ראש כרובית
  • 1 ביצה
  • 1 כוס תערובת גבינות איטלקיות (מוצרלה, פרובולונה, רומנו, אסיאגו) מגוררות
  • 2 כפות רוטב פסטו (לחצו כאן לצפייה במתכון)
  • 1 כפית אורגנו
  • ½ כפית מלח שום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • קמצוץ פפריקה
  • 1 כוס רוטב לפיצה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.

2. הסירו את ראש הכרובית מהגזע והעלים, וחתכו אותו לחצי.

3. שטפו וייבשו את הכרובית והעבירו אותה למעבד מזון. הפעילו את מעבד המזון בפולסים עד שמתקבלים חתיכות בגודל של גרגרי אורז (אם אין לכם מעבד מזון תוכלו להשתמש בפומפייה).

4. הניחו את פרחי הכרובית הקצוצים בקערה עמידה למיקרוגל, והכניסו אותם לחימום בתוכו במשך 4 דקות. לאחר מכן תנו להם להתקרר, שפכו אותם על גבי מגבת מטבח רגילה ומעכו אותם כדי להוציא מהם כמה שיותר לחות.

5. קחו קערה והוסיפו לה את פרחי הכרובית, ביצה, ½ כוס מתערובת הגבינות, פסטו ותבלינים. ערבבו את הכל יחדיו וצרו כדור עם הידיים.

6. רדדו את הכדור לצורת פיצה שטוחה והניחו את ה"בצק" שיצרתם על אבן אפייה שמצופה בנייר אפייה (אם אין לכם אבן אפייה, תוכלו להשתמש במגש אפייה רגיל, אולם יתכן שהפיצה תהיה בתנור לפרק זמן ארוך יותר).

7. אפו את הפיצה במשך 20 דקות, או עד שהתחתית והקצוות הופכים לפריכים.

8. הוציאו את הפיצה מהתנור, צפו אותה ברוטב הפיצה, חצי כוס נוספת של תערובת גבינות ותוספות אחרות לבחירתכם. הכניסו אותה שוב לתנור ואפו עד שהגבינות נמסות והקצוות שלה משחימות, כ-10 דקות.

2. עוגיות שוקולד צ'יפס - חומוס

לפני שאתם עושים פרצוף למשמע החומוס בעוגיות שוקולד צ'יפס, תשמחו לגלות שתפקידו הוא להחליף את הקמח הלבן המסורתי, שרבים מאתנו מנסים להימנע ממנו. העוגיות האלה מכילות כמות רבה של סיבים וחלבונים, וכל מי שרגיש לגלוטן יכול ליהנות מהן ללא חשש.
מתכונים למאכלים מנחמים בריאים
 

מצרכים:

  • תרסיס שמן
  • 425 גרם גרגירי חומוס (מפחית שימורים, או שהושרו במים למשך 24 שעות)
  • ½ כוס חמאת שקדים או חמאת בוטנים
  • ⅓ כוס סירופ מייפל או נקטר אגבה או דבש
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 ביצה (לא חובה, אולם זה מספק לעוגיות מרקם טוב יותר)
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ⅓ כוס + 2 כפות שוקולד צ'יפס 
  • מלח ים לפיזור מעל העוגיות

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-175 מעלות ורססו תבנית אפייה נון סטיק עמוקה בספריי השמן.

2. הכניסו את כל המרכיבים פרט לשוקולד צ'יפס למעבד מזון והפעילו אותו עד שתתקבל עיסה חלקה.

3. קפלו שליש כוס שוקולד צ'יפס לתוך העיסה.

4. מרחו את העיסה באופן שווה בעזרת מרית בתוך תבנית האפייה, ופזרו מעל 2 כפות שוקולד צ'יפס. העיסה עשויה להידבק למרית, לכן מומלץ לרסס גם אותה בשמן לפני שתעשו זאת.

5. אפו במשך 20-25 דקות, או עד שקיסם שתדחפו לתוך העוגיות יצא יבש ומעט חום. יתכן שהעיסה תיראה כאילו היא לא מוכנה במלואה, אך אל תמשיכו את האפייה כדי שלא יצאו לכם עוגיות יבשות מדי.

6. תנו לתבנית להתקרר במשך 20 דקות, פזרו מעליה מעט מלח ים וחתכו לקוביות.

3. פנקייק מיוגורט יווני

המתכון הזה יספק לכם פנקייקים אווריריים, עבים וטעימים להפליא, עם תוספת של פרוביוטיקה שתועיל לבריאותכם. כדי להפוך אותם לבריאים אף יותר מומלץ שלא להשתמש בחלמון הביצה, אולם ההחלטה הזו נשארת לשיקולכם.
מתכונים למאכלים מנחמים בריאים

מצרכים:

  • 170 גרם יוגורט יווני
  • 1 ביצה (ניתן להשתמש רק בחלבון, אולם אין מניעה מלהשתמש גם בחלמון)
  • ½ כוס קמח (אפשר להשתמש אפילו בפחות)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. העבירו לקערה את היוגורט וערבבו אותו עד שהוא חלק וקרמי. שברו לתוכו ביצה והמשיכו לערבב עד שהרכיבים משתלבים היטב יחדיו. התערובת שתצא לכם אמורה להיות בעלת צבע צהוב בהיר ומעט גבשושית.

2. בקערה נפרדת, ערבבו את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה.

3. העבירו את תערובת היוגורט לקערת הקמח וערבבו היטב – התערובת תהיה סמיכה מאוד.

4. רססו שמן על מחבת, הניחו אותו על אש בעצמה בינונית-גבוהה והעבירו אליה כף מהתערובת.

5. הפכו את הפנקייק כשהוא מתחיל לבעבע מעט. טגנו אותו עד שהוא משחים משני צדיו והגישו לצד סירופ מייפל או פירות.

4. חטיפי "צ'יפס"

כשאתם שומעים שקית צ'יפס נפתחת, אתם בטח מתפתים מהר מאוד לקחת ביס מחתיכה אחת לפחות, אך תוכלו לאכול כאוות נפשכם חטיפי "צ'יפס" בריאים הרבה יותר אם תכינו אותם בעצמכם, ובונוס נוסף הוא שתכינו אותם מדברים מפתיעים שאינם תפוחי אדמה. לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין 6 מתכונים לחטיפי צ'יפס בריאים וטעימיםביניהם צ'יפס מסלק, קישואים, גזר, בטטה, קייל ותפוחים.
מתכונים למאכלים מנחמים בריאים

5. מלפפון חמוץ מצופה "מטוגן"

החטיף המושלם הזה נראה כמו מאכל מטוגן מעורר תיאבון, ואף אחד לא יאמין כשתספרו לו מה מסתתר בתוכו – מלפפון חמוץ! אם זה נשמע לכם מוזר, הרי לכם סיבה נוספת לנסות את המתכון הזה, משום שאחרי שתטעמו אותו לא תבינו איך לא שמעתם עליו לפני.
מתכונים למאכלים מנחמים בריאים

מצרכים:

למלפפון חמוץ מצופה אפוי:
  • 5 מלפפונים חמוצים, חתוכים לחתיכות בעובי 6.5 מ"מ (מומלץ שלא להשתמש במלפפון חמוץ חתוך מראש, שכן החתיכות אינן עבות מספיק)
  • ½ כוס + 1 כף קורנפלור
  • 1 ביצה
  • ½ כוס רוויון
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • ½ כוס פירורי לחם פנקו
  • 2 כפות קמח תירס
  • ½ כפית מלח שום
  • ¼ כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית
לרוטב ראנץ':
  • 170 גרם יוגורט יווני
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 1 כף חומץ סיידר תפוחים
  • ½ כפית מלח גס
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • קמצון פלפל קאיין
  • ½ כפית שמיר
  • ½ כפית פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.

2. הכניסו למעבד מזון את פירורי הלחם, קמח התירס, כף אחת של קורנפלור, מלח שום וכמון. הפעילו בפולסים קצרים עד שפירורי הלחם הופכים לקטנים יותר.

3. מלאו קערה אחת בחצי כוס קורנפלור, קערה אחרת בתערובת של ריוויון, ביצה וחרדל דיז'ון, וקערה אחרונה שתכיל את פירורי הלחם והתבלינים שנותרו. 

4. הניחו את הקערות אחת לצד השנייה וטבלו את חתיכות המלפפונים החמוצים בתוכן לפי הסדר הבא: קודם בקערת הקורנפלור (ודאו שהמלפפון החמוץ מכוסה מכל צדיו), לאחר מכן בתערובת הריוויון ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. הניחו את חתיכות המלפפון החמוץ בצד עד שתסיימו לעשות זאת עם כולן.

5. צפו תבנית אפייה בנייר אפייה, הזליפו עליו כף שמן זית והניחו עליו את חתיכות המלפפון החמוץ שהכנתם. לאחר מכן הזליפו מעל למלפפונים החמוצים עוד כף אחת של שמן זית. 

6. אפו במשך 8 דקות, הפכו את המלפפונים החמוצים, הזליפו עליהם את כף שמן הזית הנותרת ואפו במשך 8 דקות נוספות, עד שהם מזהיבים.

7. בזמן שאתם אופים את המלפפונים החמוצים, השתמשו במעבד מזון כדי לשלב את כל הרכיבים הנותרים ליצירת רוטב הראנץ'. שמרו אותו למקרר לפני השימוש.

6. תפוח אדמה אפוי "מוקרם"

את המאכל האהוב הזה אנו מכירים בעיקר מדוכני המזון המהיר שבפסטיבלים שמתקיימים ברחבי הארץ, אך תוכלו להכין לעצמכם גרסה ביתית בריאה יותר שלו בעזרת המתכון הבא. אין בו טיפה אחת של שמנת, אך הטעם שלו יוצא מן הכלל!
מתכונים למאכלים מנחמים בריאים

מצרכים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 150 גרם יוגורט יווני
  • ½ כוס חלב דל שומן (ניתן להשתמש ביותר מחצי כוס)
  • ¼ כוס גבינת קוטג' דלת שומן
  • ⅔ כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.

2. שטפו את תפוחי האדמה ודקרו אותם עם מזלג לכל אורכם. אפו אותם במשך כשעה, עד שניתן להחדיר לתוכם מזלג בקלות. לאחר מכן הוציאו אותם ותנו להם קצת זמן להתקרר.

3. הפחיתו את החום שבתנור ל-175 מעלות, וכשתפוחי האדמה קרים מספיק חצו אותם והוציאו את חלקם הפנימי בעזרת כף לתוך קערה.

4. הוסיפו לקערה מלח, פלפל, יוגורט יווני, חלב וגבינת קוטג', וערבבו היטב.

5. הוסיפו לקערה ⅓ כוס גבינה צהובה מגורדת ואת הבצל הירוק, ערבבו ומלאו כל תפוח אדמה באופן שווה.

6. אפו את תפוחי האדמה במשך 10 דקות, או עד שהתערובת מתחממת היטב.

7. פזרו מעל לתפוחי האדמה את שאר הגבינה המגורדת שנשארה ואפו למשך 5 דקות נוספות, או עד שהיא נמסה.

7. המבורגר שעועית שחורה וקינואה

תקראו לו המבורגר טבעוני אם אתם רוצים, אך העובדה הפשוטה היא שמדובר בהמבורגר בריא יותר ולא פחות טעים! יחד עם הקינואה, השעועית השחורה, השמרים התזונתיים והתבלינים הנהדרים שבו, מדובר במנה הכוללת תכולת חלבונים וסיבים גבוהה שתעשה הרבה יותר טוב ללב שלכם מאשר המבורגר רגיל שתקנו במסעדה.
מתכונים למאכלים מנחמים בריאים

מצרכים:

  • 440 גרם שעועית שחורה מפחית שימורים, שטופה ומסוננת.
  • ½ כוס קינואה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף שמרים תזונתיים
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.

2 בקערה בינונית, ערבבו יחדיו את כל הרכיבים והשתמשו במזלג כדי למעוך את השעועית ליצירת עיסה. 

3. חלקו את התערובת ל-4 כדורים בגודל שווה, מהם תיצרו קציצות שטוחות.

4. במחבת בינונית שמתאימה לחימום בתנור, טגנו את הקציצות והוסיפו להן חצי כף שמן זית עבור כל דקת טיגון מכל צד, עד שהן משחימות קלות.

5. העבירו את המחבת לתנור ואפו במשך 15 דקות. 

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: