maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים שהופכים את הכרובית למעדן

  הידעתם כי הכרובית, מעבר להיותה ירק המכיל כמויות גבוהות של ויטמינים C ו-B6, חומצה פולית, חלבונים וסיבים תזונתיים, היא גם רכיב עתיר שימושים בבישולים? רוב האנשים חושבים שכרובית אפשר רק לבשל או לאפות בתנור, אבל מגוון המנות שאפשר להכין בעזרתה יפתיע אתכם. ניתן להכין מכרובית פירה, לקצוץ אותה במעבד מזון, לטגן או לצלות, ומשם השמיים הם הגבול. לפניכם 5 מתכונים שיתנו לכם רעיונות לדברים חדשים ונפלאים שתוכלו להכין בעזרת כרובית.
מתכון למרק כרובית צלויה

מרק הכרובית הבא הוא בריא וממלא במיוחד, ומומלץ כארוחה מזינה בחודשי החורף הקרים. טעמו הנפלא יהפוך אותו ללא ספק לחלק בלתי נפרד מהארוחות הקבועות שלכם.

רכיבים למרק כרובית:
כרובית - 1 (ראש)
שמן זית - 2 כפות
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית (גרוס)
בצל - ½ בצל (גדול, קצוץ)
שיני שום - 2 (קצוצות)
אבקת מרק עוף - 4 כוסות (פרווה)
גבינת צ'דר - ⅓ כוס (מגורדת)
מתכון לפרחי כרובית מצופים ואפויים

בין שאתם צמחונים ובין שלא, המנה הבאה היא אחד התחליפים המוצלחים ביותר לכנפיים בסגנון בופאלו. אם מגיעים אליכם אורחים או שסתם בא לכם להתפנק, מדובר במתאבן טעים שאי אפשר להפסיק לאכול!

רכיבים לכרובית:
קמח נטול גלוטן - ¾ כוס (קמח תפו"א, לדוגמה)
שמן זית - מעט (לשימון)
מים - 1 כוס
אבקת שום - ½ כפית
כרובית - 2 (מחולקות לפרחים)
חמאה - 1 כף
רוטב פלפל חריף - ½ כוס (מומלץ רוטב על בסיס פלפל קאיין)
דבש - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפרחי כרובית מוקרמים ללא גלוטן

אם עוד לא ניסיתם כרובית מוקרמת, אתם הולכים ליהנות מהמנה הזאת. היא ממלאת ומשביעה מבלי להיות כבדה כמו מנת פסטה למשל.

רכיבים לכרובית המוקרמת:
חמאה - 5 כפות
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
שיני שום - 1-2 (קצוצות)
קמח קוקוס - 2 כפות
חלב קוקוס - 400 מ''ל
מלח - ¼ כפית
גבינת צ'דר - 2 כוסות (מגורדת)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגורדת)
זרעי פשתן - 2 כפות (טחונים)
מתכון לפירה כרובית

מי אמר שאפשר לעשות פירה רק מתפוחי אדמה? המנה הזאת ממלאת כמו פירה תפו"א, ורק עם רבע מכמות הקלוריות, שישית מכמות הפחמימות ועם תוספת משמעותית של ויטמינים ומינרלים - מושלם למי שרוצה לרדת במשקל בלי לוותר על מאכל אהוב.

רכיבים לפירה כרובית:
כרובית - 2 (ראשים מפורקים לפרחים)
שמן - ½1 כפות (או חמאה)
בצל ירוק - 1 (קצוץ דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפטוצ'יני צמחוני ברוטב שמן זית וכרובית

בנוסף לשלל המנות שניתן להכין בעזרתה, כרובית היא גם מרכיב נפלא לשילוב ברטבים שונים במקום שמנת. המתכון הבא מאפשר לכם להפוך את הכרובית לרוטב נהדר עבור מנות פסטה בטעם שונה וייחודי מזה שהתרגלתם אליו, ואחרי שתנסו אותו, לא תבינו איך לא הכנתם רוטב כזה עד היום. 

 
רכיבים לפטוצ'יני:
פטוצ'יני - 500 גר' (או כל סוג פסטה שתחפצו)
כרובית - 3 כוסות (פרחים קצוצים)
שמן זית - 2 כפות
בצל - ½ בצל (קצוץ דק)
פטרוזיליה - מעט (או עירית, קצוצה לעיטור)
מלח גס - לפי הטעם
מקור: דורית פ.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: