maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מעולים לצירים

  אין כמו תבשיל עשיר בטעמים ומרקמים כדי לספק לנו תחושת שובע ולהפוך כל ארוחה לחגיגה מפנקת ללשון. לרוב אנו נתקלים בתבשילים עשירים מסוג זה במסעדות ותמיד מנסים לפענח איזה רכיב בדיוק מעניק להם את טעמם העמוק והמיוחד. ובכן, הסוד הלא כל כך כמוס מוכר לנו בעיקר כאבקת מרק עוף בה אנו משתמשים להכנת תבשילים ביתיים, אך היא מבוססת על צירים שעשויים מרכיבים טבעיים שמבושלים יחדיו למספר שעות עד שהם מקבלים טעם שאין שני לו. 5 מתכוני הצירים הבאים יעזרו לכם לבשל כמו שפים, ותוכלו להכין מהם כמות גדולה, להקפיא אותם ולהשתמש בהם בכל פעם שתרצו להכין ארוחה מיוחדת ותבשילים עשירים.
מתכון לציר ירקות טבעי

ציר ירקות שמבוסס על רכיבים טריים ובריאים יעשיר כל מנה, ותוכלו להשתמש בו להכנת מאכלים שונים המיועדים לארוחה חלבית, או עבור מנות צמחוניות וטבעוניות שאתם רוצים להוסיף להן טעם ייחודי.

recipe מקור תמונה: Alpha
רכיבים לציר ירקות:
סלרי - ½ קג'
בצל - 700 גר'
גזר - ½ קג' (חתוך לחתיכות באורך 2 ס''מ)
עגבניות - ½ קג' (ללא הליבה)
פלפלים - ½ קג' (מתוקים, חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ)
לפת - ½ קג' (חתוך לקוביות)
שמן זית - 2 כפות
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
מים - 4 ליטר
 
מתכון לציר עוף צלול

עם המתכון הנפלא הבא לציר עוף, אתם כבר לא תצטרכו להשתמש באבקה תעשייתית עם טעם תפל. תוכלו להעשיר בעזרתה מאכלים ותבשילים רבים וליהנות מטעמם וגם מהתגובות המחמיאות שתקבלו בזכותם.

רכיבים לציר עוף:
שמן זית - 1 כף
עוף - ½2 קג' (גב עוף, כנפיים ו/או כרעיים חתוכים לחתיכות בעובי 5 ס"מ)
בצל - 1 (גדול חתוך לרבעים, לא קלוף)
גזר - 1 (גדול, חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ)
שורש סלרי - 1 (חתוך לרבעים)
סלרי - 1 (גבעול עם העלים, חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ)
פטרוזיליה - חופן
כרישה - 1 (חתוכה לחתיכות גדולות)
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
מלח - 1 כפית
מים - 5 ליטר (קרים)
מתכון לציר בקר איכותי

לבשר בקר יש טעם נפלא וניתן להכין בעזרתו ציר שייתן דגש מיוחד לכל מאכל. הציר הזה מתאים להכנת תבשילים בשריים שונים וכל מאכל אחר שזקוק לחיזוק טעמים טבעי.

רכיבים לציר בקר:
עצמות בקר - 2 קג' (רצוי לערבב עצמות מוח ועצמות עם מעט בשר עליהן כמו צלעות למשל)
גזרים - 2 (בינוניים, לא קלופים חתוכים לחתיכות באורך 5 ס"מ)
כרישה - 1 (בינונית, חתוכה לחתיכות באורך 5 ס"מ)
בצל - 1 (גדול, חתוך לרבעים, לא קלוף)
ראש שום - 1 (חתוך לרוחב)
סלרי - 2 (גבעולים חתוכים לחתיכות באורך 5 ס"מ)
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
פלפל שחור - 2 כפות
מים - ½2 ליטר
 
מתכון לציר דגים צלול

למנות ריזוטו, פסטות למיניהן ומאכלים רבים אחרים, ציר הדגים שמוצג במתכון הבא יעניק ניחוח ייחודי מהים, ויהפוך כל מנה לטעימה במיוחד.

recipe מקור תמונה: Wally Gobetz
רכיבים לציר דגים:
אדרות דגים לבנים - 900 גר' (נקיות וחתוכות לחתיכות באורך 2 ס"מ, ניתן לרכוש בחנויות דגים)
יין לבן - ¼ כוס (יבש)
מים - 1 ליטר
בצל - 1 (בינוני, פרוס דק)
גזר - 1 (בינוני, פרוס דק)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה, עלים וגם גבעולים)
תימין - 3-4 (עלים טריים)
פלפל שחור - 1 כף (גרגירים)
מלח - ½ כפית
מתכון לציר עוף צלול - קונסומה

הקונסומה נחשב למלך של צירי המרק בזכות הצלילות שלו וטעמיו העשירים שהופכים כל מנה לטעימה בצורה בלתי רגילה. הקונסומה, שמכינים עם ציר מוכן, הופך לצלול בזכות טריק קטן שבו מכניסים לסיר חלבוני ביצה שסופחים שומנים והופכים את המרק לצלול ובעל טעמים נפלאים. שפים רבים משתמשים בו להכנת מנות דגל מיוחדות, וכעת גם אתם תלמדו כיצד להכין את הציר הנפלא הזה.

recipe מקור תמונה: T.Tseng
רכיבים לקונסומה עוף:
עוף טחון - 450 גר
חלבוני ביצה - 6 (ביצים גדולות)
גזר - 1 (קטן, קצוץ דק)
סלרי - 1 (גבעול קטן, קצוץ דק)
ציר עוף - 8 כוסות (צונן)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: