maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מעולים לצירים

  אין כמו תבשיל עשיר בטעמים ומרקמים כדי לספק לנו תחושת שובע ולהפוך כל ארוחה לחגיגה מפנקת ללשון. לרוב אנו נתקלים בתבשילים עשירים מסוג זה במסעדות ותמיד מנסים לפענח איזה רכיב בדיוק מעניק להם את טעמם העמוק והמיוחד. ובכן, הסוד הלא כל כך כמוס מוכר לנו בעיקר כאבקת מרק עוף בה אנו משתמשים להכנת תבשילים ביתיים, אך היא מבוססת על צירים שעשויים מרכיבים טבעיים שמבושלים יחדיו למספר שעות עד שהם מקבלים טעם שאין שני לו. 5 מתכוני הצירים הבאים יעזרו לכם לבשל כמו שפים, ותוכלו להכין מהם כמות גדולה, להקפיא אותם ולהשתמש בהם בכל פעם שתרצו להכין ארוחה מיוחדת ותבשילים עשירים.
מתכון לציר ירקות טבעי

ציר ירקות שמבוסס על רכיבים טריים ובריאים יעשיר כל מנה, ותוכלו להשתמש בו להכנת מאכלים שונים המיועדים לארוחה חלבית, או עבור מנות צמחוניות וטבעוניות שאתם רוצים להוסיף להן טעם ייחודי.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Alpha
רכיבים לציר ירקות:
סלרי - ½ קג'
בצל - 700 גר'
גזר - ½ קג' (חתוך לחתיכות באורך 2 ס''מ)
עגבניות - ½ קג' (ללא הליבה)
פלפלים - ½ קג' (מתוקים, חתוכים לרצועות בעובי 2 ס"מ)
לפת - ½ קג' (חתוך לקוביות)
שמן זית - 2 כפות
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה)
מים - 4 ליטר
אופן הכנת הציר ירקות:
  1. חממו שמן במחבת על להבה בינונית-גבוהה ואוז הוסיפו בצל, גזר, עגבניות, פלפלים מתוקים ולפת. הניחו את הירקות על כלי חסין לחום והכניסו לתנור למשך 15 דקות. צלו במשך שעה, עד שכל הירקות יתחילו להשחים ולהגיר נוזלים.
  2. חממו את התנור שלכם ל-230 מעלות ובינתיים הסירו את העלים מהסלרי והניחו את הגבעולים בצד.
  3. הכניסו את הירקות המושחמים ואת כל שאר הרכיבים לסיר גדול על להבה גדולה והביאו לרתיחה. הפחיתו את החום ובשלו עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מכמותם ההתחלתית. preperation מקור תמונה: Ian Fuller
  4. העבירו את הציר דרך מסננת לתוך כלי אחסון גדול או לכלים קטנים, הכניסו למקרר או למקפיא והשתמשו בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
 
מתכון לציר עוף צלול

עם המתכון הנפלא הבא לציר עוף, אתם כבר לא תצטרכו להשתמש באבקה תעשייתית עם טעם תפל. תוכלו להעשיר בעזרתה מאכלים ותבשילים רבים וליהנות מטעמם וגם מהתגובות המחמיאות שתקבלו בזכותם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לציר עוף:
שמן זית - 1 כף
עוף - ½2 קג' (גב עוף, כנפיים ו/או כרעיים חתוכים לחתיכות בעובי 5 ס"מ)
בצל - 1 (גדול חתוך לרבעים, לא קלוף)
גזר - 1 (גדול, חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ)
שורש סלרי - 1 (חתוך לרבעים)
סלרי - 1 (גבעול עם העלים, חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ)
פטרוזיליה - חופן
כרישה - 1 (חתוכה לחתיכות גדולות)
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
מלח - 1 כפית
מים - 5 ליטר (קרים)
אופן הכנת הציר עוף:
  1. צפו תחתית של סיר גדול בשמן זית והניחו בתוכו חצי מחתיכות העוף כשהעור שלהן פונה כלפיי מטה. הניחו את הסיר על להבה בינונית ובשלו את העוף עד שהוא יתחיל להשחים. הוסיפו את יתר העוף לסיר וערבבו לעתים.
  2. הוסיפו לסיר בצל, גזר, פטרוזיליה, שורש סלרי, עלי סלרי, כרישה תבלינים ועלה דפנה. הוסיפו מעל 5 ליטר מים קרים. preperation מקור תמונה: Annette Young
  3. הביאו את הסיר לרתיחה על להבה גבוהה. נקו את הקצף שעולה כלפיי מעלה בעזרת כף.
  4. בשלו את הציר במשך 4-6 שעות ולאחר מכן סננו אותו דרך מסננת דקה.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
מתכון לציר בקר איכותי

לבשר בקר יש טעם נפלא וניתן להכין בעזרתו ציר שייתן דגש מיוחד לכל מאכל. הציר הזה מתאים להכנת תבשילים בשריים שונים וכל מאכל אחר שזקוק לחיזוק טעמים טבעי.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לציר בקר:
עצמות בקר - 2 קג' (רצוי לערבב עצמות מוח ועצמות עם מעט בשר עליהן כמו צלעות למשל)
גזרים - 2 (בינוניים, לא קלופים חתוכים לחתיכות באורך 5 ס"מ)
כרישה - 1 (בינונית, חתוכה לחתיכות באורך 5 ס"מ)
בצל - 1 (גדול, חתוך לרבעים, לא קלוף)
ראש שום - 1 (חתוך לרוחב)
סלרי - 2 (גבעולים חתוכים לחתיכות באורך 5 ס"מ)
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
פלפל שחור - 2 כפות
מים - ½2 ליטר
אופן הכנת הציר בקר:
  1. חממו תנור ל-230 מעלות ובתוך כלי חסין חום הניחו עצמות וחלקי בקר, גזרים, כרישה, בצל ושום והכניסו לתנור למשך 20 דקות. ערבבו לעתים עד להשחמה של כל הרכיבים.
  2. הכניסו לתוך סיר גדול את המים ולאחר מכן גם סלרי, עלי דפנה, גרגירי פלפל וחומץ תפוחים. הוסיפו לסיר את תכולת הכלי שהיה בתנור בתוספת המיצים שניגרו מהרכיבים.
  3. כסו את הסיר והביאו את הרכיבים לרתיחה על להבה גדולה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית והניחו לציר להתבשל כשהמכסה פתוח מעט. preperation מקור תמונה: Sarah R
  4. בשלו את הציר במשך 8-24 שעות (אל תשאירו אותו ללא השגחה! ניתן לכבות אותו לפרקים ולהמשיך לבשל אותו כשתוכלו). הסירו שומן שנאגר מעל הציר כאשר הוא יצטבר. הוסיפו לציר מים במידת הצורך כדי לכסות את הבקר והירקות.
  5. הסירו את הסיר מהאש וצננו את הציר. סננו את הציר בעזרת מסננת דקה וחלקו אותו לצנצנות. חכו עד שהוא יהיה חמים ולא חם והכניסו למקרר/מקפיא עד לשימוש בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
 
מתכון לציר דגים צלול

למנות ריזוטו, פסטות למיניהן ומאכלים רבים אחרים, ציר הדגים שמוצג במתכון הבא יעניק ניחוח ייחודי מהים, ויהפוך כל מנה לטעימה במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Wally Gobetz
רכיבים לציר דגים:
אדרות דגים לבנים - 900 גר' (נקיות וחתוכות לחתיכות באורך 2 ס"מ, ניתן לרכוש בחנויות דגים)
יין לבן - ¼ כוס (יבש)
מים - 1 ליטר
בצל - 1 (בינוני, פרוס דק)
גזר - 1 (בינוני, פרוס דק)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה, עלים וגם גבעולים)
תימין - 3-4 (עלים טריים)
פלפל שחור - 1 כף (גרגירים)
מלח - ½ כפית
אופן הכנת הציר דגים:
  1. הכניסו לסיר גדול את אדרות הדגים, יין לבן ומים עד שהאדרות יכוסו. הניחו את הסיר על להבה גדולה והביאו לרתיחה. הסירו את השומן שמצטבר על הציר והנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית.
  2. הוסיפו לסיר עם אדרות הדגים את הירקות, התבלינים והמים שנותרו. בשלו במשך 20 דקות והוסיפו מים במידת הצורך עד שכל הרכיבים יהיו מכוסים. preperation מקור תמונה: Emily
  3. הסירו את הסיר מהלהבה, ערבבו והחזירו לבישול למשך 10 דקות נוספות.
  4. סננו את הציר בעזרת מסננת דקה וחלקו אותו לצנצנות. חכו עד שהוא יהיה חמים ולא חם והכניסו למקרר/מקפיא והשתמשו בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
באיחסון נכון הציר יכול להחזיק במקפיא בין 1-2 חודשים.
מתכון לקונסומה עוף - ציר צלול

הקונסומה נחשב למלך של צירי המרק בזכות הצלילות שלו וטעמיו העשירים שהופכים כל מנה לטעימה בצורה בלתי רגילה. הקונסומה, שמכינים עם ציר מוכן, הופך לצלול בזכות טריק קטן שבו מכניסים לסיר חלבוני ביצה שסופחים שומנים והופכים את המרק לצלול ובעל טעמים נפלאים. שפים רבים משתמשים בו להכנת מנות דגל מיוחדות, וכעת גם אתם תלמדו כיצד להכין את הציר הנפלא הזה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: T.Tseng
רכיבים לקונסומה עוף:
עוף טחון - 450 גר
חלבוני ביצה - 6 (ביצים גדולות)
גזר - 1 (קטן, קצוץ דק)
סלרי - 1 (גבעול קטן, קצוץ דק)
ציר עוף - 8 כוסות (צונן)
אופן הכנת הקונסומה עוף:
  1. הכניסו עוף, חלבוני ביצה, גזר וסלרי לסיר בינוני, וערבבו עד שהרכיבים יתאחדו. הוסיפו לסיר 2 כוסות ציר עוף וערבבו היטב.
  2. הוסיפו לסיר את יתרת ציר העוף והניחו אותו על להבה בינונית-גבוהה. בשלו וערבבו לעתים עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ונוצרת שכבה מוצקה על חלקה העליון. בשלו במשך 45 דקות בלי לערבב. preperation מקור תמונה: Boris Wong
  3. הסירו את הסיר מהאש וסננו את הקונסומה דרך מסננת דקה במיוחד (עדיפות לבד חיתולים). אפשרו לו לצאת באופן טבעי מהמסננת בלי ללחוץ עליו עם כלי מטבח.
טיפ השף:
חכו עד שהקונסומה יהיה חמים ולא חם, הכניסו למקרר/מקפיא והשתמשו בו בעת הצורך.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: