maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לציר דגים צלול

למנות ריזוטו, פסטות למיניהן ומאכלים רבים אחרים, ציר הדגים שמוצג במתכון הבא יעניק ניחוח ייחודי מהים, ויהפוך כל מנה לטעימה במיוחד.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לציר דגים צלול מקור תמונה: Wally Gobetz
רכיבים לציר דגים:
אדרות דגים לבנים - 900 גר' (נקיות וחתוכות לחתיכות באורך 2 ס"מ, ניתן לרכוש בחנויות דגים)
יין לבן - ¼ כוס (יבש)
מים - 1 ליטר
בצל - 1 (בינוני, פרוס דק)
גזר - 1 (בינוני, פרוס דק)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה, עלים וגם גבעולים)
פלפל שחור - 1 כף (גרגירים)
מלח - ½ כפית
טימין - 3-4 (עלים טריים)
אופן הכנת הציר דגים:
  1. הכניסו לסיר גדול את אדרות הדגים, יין לבן ומים עד שהאדרות יכוסו. הניחו את הסיר על להבה גדולה והביאו לרתיחה. הסירו את השומן שמצטבר על הציר והנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית.
  2. הוסיפו לסיר עם אדרות הדגים את הירקות, התבלינים והמים שנותרו. בשלו במשך 20 דקות והוסיפו מים במידת הצורך עד שכל הרכיבים יהיו מכוסים. preperation מקור תמונה: Emily
  3. הסירו את הסיר מהלהבה, ערבבו והחזירו לבישול למשך 10 דקות נוספות.
  4. סננו את הציר בעזרת מסננת דקה וחלקו אותו לצנצנות. חכו עד שהוא יהיה חמים ולא חם והכניסו למקרר/מקפיא והשתמשו בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
באיחסון נכון הציר יכול להחזיק במקפיא בין 1-2 חודשים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: