maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים בשלושה רכיבים שיחסכו לכם זמן וכסף

 להכין ארוחה לכל המשפחה יכול להיות מבצע שלא היה מבייש את סיירת מטכ"ל מבחינת התכנון, ההקפדה והתזמון הנכון של כל המהלכים. כמו כן, בישראל של היום, בשביל לקנות חלב צריך לקחת משכנתא, וארוחה עשירה, רבת מרכיבים, עלולה להיות הוצאה יקרה למדי. כדי לעזור לכם להתגבר על כל המכשולים האלה, בכתבה הבאה תוכלו למצוא 6 מתכונים אשר דורשים רק 3 מרכיבים, ובעזרתם תוכלו להכין מנות טעימות ומזינות לכל שעה של היום.

פנקייק בננה - הדרך המתוקה לפתוח את הבוקר

בשבילי ובשביל ילדיי, המאכל המושלם לפתוח אתו את הבוקר הוא פנקייק. יש משהו קסום בערימת המטעמים הזאת בצירוף סירופ מתקתק שתמיד יעלו לנו חיוך על הפנים. הנה מתכון מנצח לפנקייק נפלא בשלושה מרכיבים בלבד.
פנקייק בננה
 
מרכיבים:
  • בננה
  • כף קינמון
  • 2 ביצים

​הוראות הכנה:

1. חתכו את הבננה וערבבו אותה בקערה עם הקינמון והביצים.

2. רסקו את תוכן הקערה וערבבו עם כף, עד שתתקבל עיסה חלקה.

3. חממו מחבת על חום בינוני והוסיפו מעט שמן או חמאה.

4. השתמשו במצקת פשוטה כדי להעביר כרבע מהעיסה אל המחבת וטגנו אותה למשך 7 עד 8 דקות, או עד שהיא מזהיבה.

5. הפנקייק מוכן, וכל מה שנשאר לעשות זה רק להגיש אותו עם התוספת האישית שכל אחד אוהב - פרוסות בננה, מייפל, דבש, סירופ שוקולד או ליהנות מהמנה כפי שהיא.

אבוקדו אפוי עם סלמון – ארוחת בוקר של הורים לחוצים

להיות הורה משמע להתמודד עם המון אחריות ולחץ. בבוקר, אחרי שמכינים את הילדים לבית הספר ודואגים להכין להם כריך מזין שיאכלו בארוחת הצהריים, אנו ממהרים לעבודה ושוכחים לנשנש משהו קטן בעצמנו. במצבים כאלה תוכלו להכין לעצמכם את המנה המזינה והמהירה הזו.
אבוקדו אפוי עם סלמון
מרכיבים:
  • 2 אבוקדו
  • 4 ביצים
  • 4 רצועות של סלמון טרי
  • מלח ופלפל - אפשרי אך לא חובה

​הוראות הכנה:

1. טגנו קלות את רצועות הסלמון, ולאחר מכן תנו לו להתקרר, חתכו לריבועים קטנים והניחו בצד.

2. חתכו את האבוקדו לחצאים והוציאו את הגלעין, בדקו שיש מספיק מקום בכל חצי לביצים.

3. שברו את הביצה ושפכו את תכולתה לשקע במרכזו של האבוקדו.

4. פזרו מעל האבוקדו והביצה את ריבועי הסלמון שחתכתם ופזרו מלח ופלפל לפי הטעם (לא חובה).

5. הכניסו את האבוקדו לתבנית אפייה ובשלו בחום של 200 מעלות למשך כ-15 דקות, וזהו הכל מוכן. שיהיה לכם בתיאבון ויום מוצלח!

 

פשטידונת צ'דר וברוקולי – למנשנשים התמידיים

אם מתחשק לכם חטיף מהיר וטעים בבוקר, באמצע היום או אפילו בלילה לפני השינה (כמוני), זהו המתכון המושלם בשבילכם. זרקו את הבמבה, הביסלי ושאר החטיפים ועברו לפשטידונת טעימה, שמושלמת גם עבור אירוח ואירועים מיוחדים.
פשטידונת צ'דר וברוקולי
מרכיבים:
  • 4 ביצים
  • כוס של ברוקולי מאודה וקצוץ
  • חצי כוס גבינת צ'דר מגורדת
  • מלח ופלפל - אפשרי אך לא חובה

​הוראות הכנה:

1. חממו את התנור ל-190 מעלות, ושפכו מעט שמן לתבנית אפייה של פשטידות או תבנית של עוגיות.

2. בתוך קערה בינונית, שברו את הביצים, הוסיפו להם את הברוקולי וערבבו יחד (ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם).

3. העבירו את העיסה מהקערה לתבנית ופזרו את גבינת הצ'דר באופן שווה.

4. אפו למשך 15-12 דקות ובתיאבון!

סלמון ברוטב הויסין - מנה בניחוח אסייתי

כמות האוכל השומני והמזיק שסביבנו היא עצומה, והמתכון הבא מיועד לאלו המעוניינים לשפר את הרגלי האכילה שלהם ושל אהוביהם מבלי להשתגע. המתכון הזה גם מתאים במיוחד למפגש רומנטי או לארוחה זוגית בסוף היום.
סלמון ברוטב הויסין
מרכיבים:
  • 2 פילה סלומון
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 3 כפות רוטב הויסין (רוטב שחור)
  • מלח ופלפל - אפשרי אך לא חובה

הוראות הכנה: 

1. ערבבו את המייפל עם רוטב ההויסין.

2. הכניסו את הסלמון ואת תערובת הרטבים לתוך שקית פלסטיק ותנו לטעמים להשתלב במשך כשעה.

3. הוציאו את הדג מהשקית, הניחו על נייר אפייה, פזרו מלח ופלפל אם תרצו, וכסו אותו עם נייר כסף.

4. אפו את הדג בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20 דקות, והנה לפניכם סלמון בניחוח אסייתי.

עוף בגריל ברוטב סויה וג'ינג'ר - חוויה משפחתית

מבחינתי עוף בגריל מסמל את ארוחת שישי בה כל המשפחה מתאספת מסביב לשולחן, וכולם דרוכים ומוכנים לרגע בו העוף יעשה את דרכו אליו. היישר מיום שישי האחרון בביתי, הנה לכם מתכון מנצח לארוחת ערב משפחתית מהנה וטעימה!
עוף בגריל ברוטב סויה וג'ינג'ר
מרכיבים:
  • חצי כוס רוטב סויה
  • כפית של ג'ינג'ר מקולף וחתוך
  • 2 נתחי חזה עוף ללא עצמות וללא העור

הוראות הכנה:

1. קחו קערה עגולה והכניסו לתוכה את רוטב הסויה והג'ינג'ר החתוך, ערבבו במשך כדקה.

2. בכלי נפרד, השרו את העוף בחצי מכמות הרוטב שהכנתם, במשך חצי שעה עד שעה.

3. חממו את התנור ל-180 מעלות, והניחו את העוף בתוכו.

4. מרחו את העוף לסירוגין עם הרוטב שנשאר בקערה ותנו לו להיצלות למשך כ-8 דקות בכל צד.

5. במידה שיש לכם את הזמן והמרכיבים, מומלץ להגיש את העוף על מצע של אורז או ירקות ולפזר שומשום מעל הצלחת באופן שווה.

עוגיות קקאו ותמרים עם חתיכות אגוזים - הסיום המתוק

כמעט כל אדם שאני מכיר יסכים שארוחה לא באמת נגמרה, והיא איננה מושלמת, כל עוד אין קינוח מפנק בסוף. אין צורך ללוש בצק או לאפות עוגה במשך שעות, משום שלפניכם מתכון לעוגיות מתוקות ואהובות שיעזור לכם לסיים כל ארוחה בצורה פשוטה ובריאה. 
עוגיות קקאו ותמרים
מרכיבים:
  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 2 וחצי כוסות תמרים
  • כוס אבקת קקאו

​הוראות הכנה:

1. טחנו את אגוזי המלך בבלנדר עד שתיווצר אבקה שעשויה מגושים קטנים של האגוזים.

2. הוסיפו את התמרים, 2 תמרים כל כמה דקות, על מנת שהמרקם של התמרים יבלע בצורה נכונה עם האגוזים הטחונים.

3. הוסיפו את אבקת הקקאו לבלנדר והמשיכו לערבב עד שתתקבל עיסה אחידה של שלושת המרכיבים.

4. שפכו את העיסה שהתקבלה לתוך תבנית אפייה קטנה ופזרו אותה באופן אחיד.

5. למרות שאפשר לאכול את העיסה כפי שהיא, מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס למקפיא על מנת שהעיסה תתמצק ויהיה ניתן להגישה בצורה יפה יותר. 

מקור: אבי מורנו
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: