maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים בשלושה רכיבים שיחסכו לכם זמן וכסף

 להכין ארוחה לכל המשפחה יכול להיות מבצע שלא היה מבייש את סיירת מטכ"ל מבחינת התכנון, ההקפדה והתזמון הנכון של כל המהלכים. כמו כן, בישראל של היום, בשביל לקנות חלב צריך לקחת משכנתא, וארוחה עשירה, רבת מרכיבים, עלולה להיות הוצאה יקרה למדי. כדי לעזור לכם להתגבר על כל המכשולים האלה, בכתבה הבאה תוכלו למצוא 6 מתכונים אשר דורשים רק 3 מרכיבים, ובעזרתם תוכלו להכין מנות טעימות ומזינות לכל שעה של היום.
 

מתכון לפנקייק בננה

בשבילי ובשביל ילדיי, המאכל המושלם לפתוח אתו את הבוקר הוא פנקייק. יש משהו קסום בערימת המטעמים הזאת בצירוף סירופ מתקתק שתמיד יעלו לנו חיוך על הפנים. הנה מתכון מנצח לפנקייק נפלא בשלושה מרכיבים בלבד.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק בננה:
אופן הכנת הפנקייק בננה:
  1. חתכו את הבננה וערבבו אותה בקערה עם הקינמון והביצים.
  2. רסקו את תוכן הקערה וערבבו עם כף, עד שתתקבל עיסה חלקה.
  3. חממו מחבת על חום בינוני והוסיפו מעט שמן או חמאה.
  4. השתמשו במצקת פשוטה כדי להעביר כרבע מהעיסה אל המחבת וטגנו אותה למשך 7 עד 8 דקות, או עד שהיא מזהיבה.
  5. הפנקייק מוכן, וכל מה שנשאר לעשות זה רק להגיש אותו עם התוספת האישית שכל אחד אוהב - פרוסות בננה, מייפל, דבש, סירופ שוקולד או ליהנות מהמנה כפי שהיא.
 

מתכון לאבוקדו אפוי עם רצועות סלמון

להיות הורה משמע להתמודד עם המון אחריות ולחץ. בבוקר, אחרי שמכינים את הילדים לבית הספר ודואגים להכין להם כריך מזין שיאכלו בארוחת הצהריים, אנו ממהרים לעבודה ושוכחים לנשנש משהו קטן בעצמנו. במצבים כאלה תוכלו להכין לעצמכם את המנה המזינה והמהירה הזו.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לאבוקדו וסלמון:
ביצים - 4 (גודל M)
סלמון טרי - 4 רצועות
מלח - לפי הטעם (אפשרי אך לא חובה)
פלפל שחור - לפי הטעם (אפשרי אך לא חובה)
אופן הכנת האבוקדו וסלמון:
  1. טגנו קלות את רצועות הסלמון, ולאחר מכן תנו לו להתקרר, חתכו לריבועים קטנים והניחו בצד.
  2. חתכו את האבוקדו לחצאים והוציאו את הגלעין, בדקו שיש מספיק מקום בכל חצי לביצים.
  3. שברו את הביצה ושפכו את תכולתה לשקע במרכזו של האבוקדו.
  4. פזרו מעל האבוקדו והביצה את ריבועי הסלמון שחתכתם ופזרו מלח ופלפל לפי הטעם (לא חובה).
  5. הכניסו את האבוקדו לתבנית אפייה ובשלו בחום של 200 מעלות למשך כ-15 דקות, וזהו הכל מוכן. שיהיה לכם בתיאבון ויום מוצלח!
 

מתכון לפשטידות ברוקולי וגבינת צ'דר

אם מתחשק לכם חטיף מהיר וטעים בבוקר, באמצע היום או אפילו בלילה לפני השינה (כמוני), זהו המתכון המושלם בשבילכם. זרקו את הבמבה, הביסלי ושאר החטיפים ועברו לפשטידונת טעימה, שמושלמת גם עבור אירוח ואירועים מיוחדים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפשטידות ברוקולי:
ברוקולי - 1 כוס (מאודה וקצוץ)
מלח - לפי הטעם (אפשרי אך לא חובה)
פלפל שחור - לפי הטעם (אפשרי אך לא חובה)
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגורדת)
אופן הכנת הפשטידות ברוקולי:
  1. חממו את התנור ל-190 מעלות, ושפכו מעט שמן לתבנית אפייה של פשטידות או תבנית של עוגיות.
  2. בתוך קערה בינונית, שברו את הביצים, הוסיפו להם את הברוקולי וערבבו יחד (ניתן להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם).
  3. העבירו את העיסה מהקערה לתבנית ופזרו את גבינת הצ'דר באופן שווה.
  4. אפו למשך 15-12 דקות ובתיאבון!

מתכון לסלמון ברוטב אסייתי

כמות האוכל השומני והמזיק שסביבנו היא עצומה, והמתכון הבא מיועד לאלו המעוניינים לשפר את הרגלי האכילה שלהם ושל אהוביהם מבלי להשתגע. המתכון הזה גם מתאים במיוחד למפגש רומנטי או לארוחה זוגית בסוף היום.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלמון ברוטב הויסין:
סירופ מייפל - 2 כפות
רוטב הויסין - 3 כפות (רוטב שחור)
מלח - לפי הטעם (אפשרי אך לא חובה)
פלפל שחור - לפי הטעם (אפשרי אך לא חובה)
אופן הכנת הסלמון ברוטב הויסין:
  1. ערבבו את המייפל עם רוטב ההויסין.
  2. הכניסו את הסלמון ואת תערובת הרטבים לתוך שקית פלסטיק ותנו לטעמים להשתלב במשך כשעה.
  3. הוציאו את הדג מהשקית, הניחו על נייר אפייה, פזרו מלח ופלפל אם תרצו, וכסו אותו עם נייר כסף.
  4. אפו את הדג בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-20 דקות, והנה לפניכם סלמון בניחוח אסייתי.

מתכון לעוף בגריל עם ג'ינג'ר ורוטב סויה

מבחינתי עוף בגריל מסמל את ארוחת שישי בה כל המשפחה מתאספת מסביב לשולחן, וכולם דרוכים ומוכנים לרגע בו העוף יעשה את דרכו אליו. היישר מיום שישי האחרון בביתי, הנה לכם מתכון מנצח לארוחת ערב משפחתית מהנה וטעימה!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוף בגריל:
רוטב סויה - ½ כוס
ג'ינג'ר - 1 כפית (מקולף וחתוך)
חזה עוף - 2 נתחים (ללא עצמות וללא העור)
אופן הכנת העוף בגריל:
  1. קחו קערה עגולה והכניסו לתוכה את רוטב הסויה והג'ינג'ר החתוך, ערבבו במשך כדקה.
  2. בכלי נפרד, השרו את העוף בחצי מכמות הרוטב שהכנתם, במשך חצי שעה עד שעה.
  3. חממו את התנור ל-180 מעלות, והניחו את העוף בתוכו.
  4. מרחו את העוף לסירוגין עם הרוטב שנשאר בקערה ותנו לו להיצלות למשך כ-8 דקות בכל צד.
  5. במידה שיש לכם את הזמן והמרכיבים, מומלץ להגיש את העוף על מצע של אורז או ירקות ולפזר שומשום מעל הצלחת באופן שווה.

מתכון לעוגיות קקאו, תמרים ואגוזים

כמעט כל אדם שאני מכיר יסכים שארוחה לא באמת נגמרה, והיא איננה מושלמת, כל עוד אין קינוח מפנק בסוף. אין צורך ללוש בצק או לאפות עוגה במשך שעות, משום שלפניכם מתכון לעוגיות מתוקות ואהובות שיעזור לכם לסיים כל ארוחה בצורה פשוטה ובריאה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות תמרים:
אגוזי מלך - 2 כוסות
תמרים - ½2 כוסות
אבקת קקאו - 1 כוס
אופן הכנת העוגיות תמרים:
  1. טחנו את אגוזי המלך בבלנדר עד שתיווצר אבקה שעשויה מגושים קטנים של האגוזים.
  2. הוסיפו את התמרים, 2 תמרים כל כמה דקות, על מנת שהמרקם של התמרים יבלע בצורה נכונה עם האגוזים הטחונים.
  3. הוסיפו את אבקת הקקאו לבלנדר והמשיכו לערבב עד שתתקבל עיסה אחידה של שלושת המרכיבים.
  4. שפכו את העיסה שהתקבלה לתוך תבנית אפייה קטנה ופזרו אותה באופן אחיד.
  5. למרות שאפשר לאכול את העיסה כפי שהיא, מומלץ לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס למקפיא על מנת שהעיסה תתמצק ויהיה ניתן להגישה בצורה יפה יותר.
מקור: אבי מורנו
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: