maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים מנצחים לארוחות ערבי החג

אוטוטו אנחנו נכנסים לתקופת החגים של תחילת השנה, בה נסעד עם יקירינו מדי שבוע ונאכל ממיטב הבישולים שלנו ושל בני משפחתינו. אם אתם מתכננים ארוחה אצלכם בבית ולא יודעים מה להכין, המתכונים האלה הם בדיוק בשבילכם. תוכלו למצוא כאן 2 אפשרויות מכל סוגי המנות העיקריות שתרצו לראות על השולחן שלכם: מנות דגים, מנות עוף, מנות בשר ומנות צמחוניות. אז מצאו את המתכון המועדף עליכם והכינו כבר עכשיו את המרכיבים לקראת הסעודה המשפחתית הגדולה שלכם.

 

מתכונים למנות דגים עיקריות

עוגת סביצ'ה סלמון ואבוקדו של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה"

למרות שבדרך כלל סביצ'ה זו מנה אישית, את הסיבצ'ה הזה תוכלו להגישתגישו כמו עוגה. שפרה מזכירה לכם שהדבר החשוב ביותר בסביצ'ה הוא טריות הדג, לכן מומלץ לקנות את הסלמון ממקום שסומכים עליו ולבקש שיכינו אותו לסביצ'ה – מפולט וחתוך לקוביות קטנות.

מתכונים לערב חג

 

מצרכים (8 מנות):

  • 600 גרם סלמון חתוך לקוביות קטנות
  • ½ כוס מיץ לימון
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 3 אבוקדו חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה גדולה, בשלה ומוצקה חתוכה לקוביות קטנות מאוד
  • 1 בצל אדום קטן קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 3-4 כפות לימון סחוט
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בטטה (לקישוט)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  • שטפו את קוביות הסלמון ויבשו אותן היטב. הניחו אותן בכלי יחד עם חצי כוס מיץ הלימון וחצי כוס מיץ התפוזים ושימרו במקרר למשך כשעה.
  • ערבבו את כל המוצרים שנשארו לכם, פרט לבטטה, ליצירת סלט אבוקדו ותבלו לפי הטעם.
  • פרסו את הבטטה בעזרת קולפן ג'וליין ליצירת סרטים ארוכים ודקים.
  • חממו שמן בסיר קטן לטיגון עמוק, הוסיפו את הבטטה הפרוסה וטגנו עד שישתנה הצבע שלה. לאחר מכן העבירו אותה לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • לפני ההגשה קחו רינג עגול בקוטר של כ-15 ס"מ, שימו בתוכו את סלט האבוקדו והדקו היטב.
  • סננו היטב את הסלמון ושימו אותו על האבוקדו, בתוך הרינג. הדקו היטב.
  • הסירו בזהירות את הרינג וקשטו למעלה עם הבטטה המטוגנת

מתכונים לערב חג

לחצו כאן כדי להגיע לבלוג הבישולים של שפרה "במטבח עם שפרה"

 

מוקקה סלמון

זהו תבשיל שמזוהה עם המטבח הברזילאי, אותו הם מכינים עם דג הקרוי "עיט הים", אך היום אתם תלמדו כיצד להכין אותו עם סלמון, וזה לא פחות טוב מהמתכון המקורי. זוהי מנה שכיף להכין וכיף עוד יותר לאכול!

מתכונים לערב חג

 

מצרכים (6-8 מנות):

  • ½-1 ק"ג סלמון, חתוך לחתיכות בגודל 5 ס"מ
  • שמן זית
  • 2 בצלים קטנים חתוכים
  • 1 גמבה ללא זרעים חתוכה
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות
  • מלח ופלפל
  • 400 מ"ל חלב קוקוס
  • 1-2 כוסות כוסברה קצוצה

מצרכים למרינדה:

  • ½ שום – שיניים כתושות
  • 2 כפות מיץ ליים טרי
  • ¾ כפיות מלח גס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½2 כפיות כמון מיובש
  • ½1 כפיות פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

  • ערבבו יחדיו את מרכיבי המרינדה, כסו בה את הסלמון והכניסו למקרר למשך כשעתיים (כמה שיותר זמן, יותר טוב).
  • כסו תחתית של מחבת גדולה בשמן זית.
  • הוסיפו שכבה של בצל חתוך, עליה שכבה של גמבה חתוכה ועל הגמבה שכבה של עגבניות חתוכות.
  • הניחו למעלה את חתיכות הדג ומעליהן שכבות נוספות של בצלף גמבה ועגבניות.
  • פזרו על הכל בנדיבות מלח ופלפל, והוסיפו כמחצית מכמות הכוסברה.
  • שפכו למעלה את חלב הקוקוס והוסיפו שמן זית בנדיבות.
  • הביאו את הסלמון לרתיחה ואז הפחיתו את עוצמת האש. 
  • כסו את המחבת וטגנו למשך 30 דקות עד שעה – עד שהירקות מבושלים כמו שצריך.
  • הגישו עם אורז וקשטו עם שאר הכוסברה.

 

מתכונים למנות עוף עיקריות

עוף צלוי עם קינמון ותפוחים

את המתכון הזה היו מכינים היהודים דוברי היידיש שחיו במץ שבצרפת עוד במאה ה-17 והוא מושלם לכל ארוחה חגיגית, אולם אסור לוותר עליו בארוחת ערב ראש השנה, אז היה נהוג להכין אותו לפי המסורת שלהם.

מתכונים לערב חג

 

מצרכים (4-6 מנות):

  • עוף במשקל 1-2 ק"ג
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1 בצל מקולף וחתוך
  • 1 כוס ציר עוף
  • ⅓1 כוס יין לבן
  • 3 תפוחים ללא הגזע, חתוכים ל-4 חתיכות כל אחד
  • 2 כפות סוכר
  • מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

  • חממו תנור ל-190 מעלות.
  • תבלו את העוף במלח ופלפל לפי הטעם והוסיפו לו חצי כפית מהקינמון.
  • הניחו את העוף על משטח אפייה עמוק יחד עם הבצל.
  • שפכו עליו את ציר העוף ואת היין וצלו אותו בתנור למשך 45 דקות.
  • אחרי 45 דקות הקיפו את העוף בתפוחים ופזרו עליהם את שאריות הקינמון והסוכר.
  • הרטיבו את התפוחים עם היין וצלו למשך 45 דקות נוספות, או עד שהתפוחים הופכים לרכים והעוף מקבל מרקם שחום.

מתכונים לערב חג

 

עוף קלוי עם תפוז 

את המנה הזו לא לוקח זמן רב להכין והיא משלבת את טעמם הנהדר של פירות ההדר המתובלים עם העוף בתנור. זוהי הזדמנות מושלמת לתת מקום לטעימה ראשונה לפירות של החורף במנות שאתם מכינים.

מתכונים לערב חג

 

מצרכים (ל-6 מנות):

  • 1.2 ק"ג ירך עוף
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים טרי
  • 80 מ"ל דבש
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפיות כוסברה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 תפוז חתוך דק
  • בצל ירוק קצוץ (לקישוט)

אופן ההכנה:

  • הניחו את העוף בתבנית אפייה והוסיפו לו את מיץ התפוזים, הדבש, שמן הזית, השום, הכוסברה, הכמון והכורכום. ערבבו את הכל וכסו את העוף בתערובת.
  • הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  • כסו את העוף עם ניילון נצמד והניחו במקרר למשך שעה.
  • לאחר שעה, חממו תנור ל-180 מעלות.
  • הניחו את חתיכות התפוזים מעל חתיכות העוף והכניסו אותם לתנור יחד עם התערובת למשך 45 דקות, או עד שהעוף משחים.
  • פזרו בצל ירוק קצוץ מעל והגישו.

 

מתכונים למנות בשר עיקריות 

צלעות טלה בדבש ויין

אין כמו צלעות כדי לדאוג שכולם יצאו מרוצים מהארוחה, ולא יהיה אחד שלא ילקק את אצבעותיו בסוף המנה הזו. 

מתכונים לערב חג

 

מצרכים (6 מנות):

  • 1.5 ק"ג צלעות טלה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 3 כפיות דבש
  • 3 כפיות שמן זית
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כפית פלפל טחון
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס מיץ לימון טרי
  • 1 כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה:

  • הניחו את צלעות הטלה בתבנית אפייה.
  • בקערה קטנה ערבבו יחדיו את הבצל, השום, הדבש, השמן, רוטב הסויה, היין, הפלפל, המלח, מיץ הלימון והקינמון.
  • מרחו את התערובת על הצלעות, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה.
  • אחרי שעה, חממו תנור מראש ל-200 מעלות והכניסו לתוכו את הצלעות למשך 70 דקות או עד שהן צלויות היטב.

קציצות ברוטב רימונים של שפרה מהבלוג "במטבח עם שפרה"

קיבלתם לחג בקבוק רוטב רימון או יין רימון? אין סיבה שלא תשתמשו בו כבר עכשיו בשילוב המנצח של קציצות פיקנטיות עם טעם מתקתק. לשפרה יש גם רכיב סודי בקציצות האלה – מחית פירה במקום שיבולת שועל – מומלץ לנסות.

מתכונים לערב חג

 

מצרכים לקציצות (12 מנות):

  • ½ ק"ג בשר בקר / הודו טחון
  • 1 בצל 
  • ⅓ חבילת עירית / עלים ירוקים של בצל ירוק
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 ביצה
  • 3 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • מלח ופלפל
  • מעט תערובת בהרט
  • ¼ כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • ½ כוס פתיתי תערובת לפירה / שיבולת שועל עדינה
  • ¼ כוס שמן קנולה

מצרכים לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים בינוניים מגורדים גס
  • ½ כפית קינמון
  • 3 שינוי שום קצוצות
  • מלח ופלפל
  • 1 חבילה קטנה של רסק עגבניות 
  • ½ כוס רכז רימון או כל נוזל רימון אחר
  • ¼ כוס יין רימון מתוק (לא חובה)
  • ¾ כוס מים
  • גרגירי רימון
  • כוסברה קצוצה / פטרוזיליה
  • אופציה – צימוקים / חמוציות

אופן הכנת הקציצות:

  • שימו את הבשר הטחון בקערה.
  • קצצו גס את הבצלים, תפוחי האדמה והשום, ושימו אותם במעבד מזון.
  • רסקו את המצרכים שבמעבד לפירורים והוסיפו אותם לבשר יחד עם כל שאר החומרים. 
  • לושו היטב עד שתקבלו תערובת אחידה.
  • רפדו משטח עבודה בנייר אפייה וצרו קציצות קטנות, אותן תניחו על נייר אפייה.
  • חממו את השמן בסיר וטגנו מעט את הקציצות. הוציאו את הקציצות מהטיגון לכלי עם נייר סופג.
  • אם יש הרבה שמן בסיר, היפטרו ממנו והשאירו מעט מאוד. הוסיפו לו את הבצל הקצוץ שמיועד לרוטב, כסו עם מכסה וטגנו מעט. 
  • הוסיפו את השום ואת הגזר המגורד וערבבו.
  • הוסיפו את כל שאר חומרי הרוטב לסיר, ולאחר מכן העבירו גם את הקציצות ובשלו למשך 20 דקות.
  • מומלץ להגיש עם אורז לבן ולפזר מסביב את גרגירי הרימון ואת הצימוקים, ולמעלה את הכוסברה והפטרוזיליה.

מתכונים לערב חג

לחצו כאן כדי להגיע לבלוג הבישולים של שפרה "במטבח עם שפרה"

 

מתכונים למנות עיקריות צמחוניות

"עוגת" אגוזים ועדשים ותפוחים מזוגגים

מי שמנסה להימנע מאכילת בשר ייהנה מאוד מהמנה המדהימה הזו, שמשלבת את כל מה שטוב בטבע במנה שאולי נראית כמו עוגה, אך היא מכילה אך ורק בריאות וטעם נהדר.

מתכונים לערב חג

 

מצרכים ל"עוגה":

  • 1 כוס עדשים ירוקות לא מבושלות
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים וקלויים
  • 3 כפות זרעי פשתן טחונים + ½ כוס מים
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½1 כוסות בצל מתוק חתוך לקוביות 
  • 1 כוס סלרי חתוך לקוביות
  • 1 כוס גזר מגורד
  • ⅓ כוס תפוח אדום מקולף ומגורד
  • ⅓ כוס צימוקים
  • ½ כוס קמח שיבולת שועל
  • ¾ כוס פירורי לחם
  • 2 כפיות טימין (או ¾ כפית טימין מיובש)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פתיתי פלפל אדום לפי הטעם

מצרכים לזיגוג:

  • ¼ כוס קטשופ
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפות מחית תפוחים
  • 2 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

  • חממו תנור ל-160 מעלות.
  • שטפו וייבשו את העדשים והניחו אותן בסיר יחד עם 3 כוסות מים.
  • הביאו את תכולת הסיר לרתיחה ותבלו עם מלח.
  • הפחיתו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה ובשלו את העדשים למשך 40-45 דקות.
  • ערבבו מדי פעם והוסיפו מעט מים אם צריך. המטרה היא לבשל את העדשים מעט יתר על המידה. כשהעדשים מוכנות, מעכו אותן קלות עם כף.
  • קלו את אגוזי המלך בתנור ב-160 מעלות למשך 8-10 דקות. 
  • הניחו את אגוזי המלך בצד והגבירו את חום התנור ל-170 מעלות.
  • ערבבו את הפשתן הטחון עם המים בקערה קטנה והניחו בצד.
  • חממו כפית של שמן זית במחבת על חום בינוני וטגנו את השום והבצל למשך כ-5 דקות.
  • תבלו עם מלח והוסיפו את הסלרי, הגזר, התפוח והצימוקים. טגנו למשך 5 דקות נוספות והסירו מהאש.
  • ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה.
  • שמנו תבנית אינגליש קייק והניחו נייר אפייה. הצמידו את הנייר בעדינות לתבנית והניחו עליו את התערובת שיצרתם.
  • ערבבו יחדיו את כל המרכיבים לזיגוג ושפכו על תוכן התבנית מחצית מהכמות. השתמשו במחצית השנייה לטבילה בזמן האוכל.
  • אפו בחום של 170 מעלות למשך 40-50 דקות ללא כיסוי. הקצוות אמורים להשחים מעט.
  • תנו למנה להתקרר למשך 10 דקות לפני שתחתכו ותגישו אותה.

מתכונים לערב חג

 

פאי טופו צמחוני

הפאי הזה יסתיר בתוכו את שלל קשת הטעמים של ירקות שיהפכו אותו לאחת המנות הצמחוניות הטעימות שהאורחים שלכם יטעמו בחייהם. המנה הזו מעט מאתגרת, אך היא שווה כל רגע של ההכנה ברגע שתטעמו אותה.

מתכונים לערב חג

 

מצרכים לירקות צלויים:

  • ½1 כוסות גזר חתוך לעיגולים
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט עלים ירוקים טריים (אורגנו, טימין או רוזמרין)
  • ¼ כפית מלח 
  • פלפל לפי הטעם

מצרכים לטופו:

  • 2 כוסות טופו מוצק מסונן וחתוך לקוביות
  • ¼ כוס שמרים תזונתיים
  • 1 כף סירופ אגאבה
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל
  • טיפה של שמן זית
  • 2 כפיות חומץ תפוחים

מצרכים לתוספות אחרות:

  • 1 בטטה בינונית אפויה, קרה, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • ½-¼ כוס אדממה

לקרום:

  • ½1 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ⅓ כוס מחית בטטה קרה
  • 2 כפיות זרעי דלעת קלויים
  • ½ כפית פלפל
  • ½ כפית מלח
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמרים תזונתיים
  • ½ כוס מים
  • ½ כוס חלב סויה

בסיס נוזלי

  • ¼1 כוסות חלב סויה
  • 1 כפית שמן זית (לא חובה)
  • 3 כפות קמח
  • קמצוץ תערובת עשבי תיבול

אופן ההכנה:

  • הצעד הראשון הוא אופציונלי, אך יעזור לכם לחתוך את הבטטה לקוביות מבלי שהיא תימעך: אפו את הבטטה בתנור עד שהיא רכה, ואז הניחו אותה (עם הקליפה) במקרר. מומלץ לעשות זאת בלילה שלפני הכנת שאר המתכון.
  • חממו תנור ל-200 מעלות.
  • קצצו את הירקות שמיועדים לצלייה והניחו אותם על משטח אפייה יחד עם נייר אפייה. 
  • הוסיפו לירקות את העלים הירוקים, מזגו על הירקות מעט שמן זית ואפו עד שהם הופכים לרכים והבצלים מתקרמלים. 
  • בזמן שהירקות נצלים תוכלו להתחיל לעבוד על קוביות הטופו. סננו את הטופו וייבשו אותו היטב עם מגבת נייר.
  • חתכו את הטופו לקוביות קטנות וערבבו עם המצרכים לקוביות הטופו. 
  • הניחו את קוביות הטופו על תבנית אפייה עם נייר אפייה והכניסו לתנור על חום של 200 מעלות.
  • אפו את הטופו כ-30 דקות, עד שהצדדים שלו מתחילים להשחים. כשהטופו מוכן הוציאו אותו והניחו בצד.
  • כעת עבדו על הקרום של הפאי. ערבבו יחדיו את כל המצרכים בקערה ואז לושו אותם על משטח מקומח עד שרוב הבטטה משולבת כמו שצריך עם הבצק. ניתן להוסיף עוד מים או קמח אם צריך.
  • גלגלו את העיסה לכדור בצק והניחו בקערה.
  • שפכו על הכדור מעט שמן זית והניחו את הקערה במקפיא למשך 20 דקות.
  • כעת עבדו על הבסיס הנוזלי. הכניסו את חלב הסויה, השמן, התבלינים והקמח לסיר וחממו את הכל על אש נמוכה. 
  • ערבבו את הכול מבלי להפסיק כדי שלא יווצרו גושים. המשיכו לערבב עד שהתערובת הופכת לרוטב סמיך.
  • תוכלו להגביר את האש לבינונית-גבוהה כדי להרתיח מעט את התערובת, אך הנמיכו אותה מיד לבינונית-נמוכה לפני שאתם מתחילים את השלב הבא.
  • הוסיפו את האדממה לבסיס הנוזלי שיצרתם. אם אתם משתמשים באדממה קפוא, ניתן להכניס אותו לתערובת ישירות מההקפאה ולחמם יחד איתה.
  • הכניסו לתערובת את קוביות הטופו ואת הירקות הצלויים, וערבבו את הכל היטב עד שכל המרכיבים מכוסים ברוטב.
  • כעת הוציאו את הבטטה מהמקרר, קלפו אותה וחתכו אותה לקוביות גדולות, אותן תוסיפו לתוך התערובת.
  • כעת הוציאו את הבצק מהמקפיא ושברו אותו ל-2 חתיכות של חצאי עיגולים – אחד לחלק העליון של הפאי ואחד לחלק התחתון.
  • שטחו אחד מהם על משטח מקומח בעזרת מערוך. 
  • קחו תבנית לפאי ושמנו אותה מעט עם שמן זית אקסטרה וירג'ין.
  • שטחו את חתיכת הבצק בתחתית התבנית. צרו בה כמה חורים כדי שהמאפה יוכל לנשום.
  • שפכו את כל התערובת שיצרתם לתוך התבנית.
  • לבסוף שטחו עם מערוך את החלק השני של הבצק והשתמשו בו כדי לכסות את התערובת. 
  • צרו 2 חתכים בצורת V במרכז כדי לתת לבצק לנשום.
  • תוכלו למרוח מעט שמן זית אקסטרה וירג'ין על הבצק.
  • אפו את הפאי בתנור למשך 30 דקות על חום של 190 מעלות.
  • אחרי 30 דקות בדקו מה מצב הפאי. אם הקרום העליון מתחיל להשחיק והוא מעט קשה למגע, הפאי שלכם מוכן. כבו את התנור ותנו לפאי להתקרר על השיש למשך 30 דקות לפני ההגשה.

מתכונים לערב חג

 

 

מקור: קרן מיטלמן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: