maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים מנצחים לארוחות ערבי החג

 אוטוטו אנחנו נכנסים לתקופת החגים של תחילת השנה, בה נסעד עם יקירינו מדי שבוע ונאכל ממיטב הבישולים שלנו ושל בני משפחתינו. אם אתם מתכננים ארוחה אצלכם בבית ולא יודעים מה להכין, המתכונים האלה הם בדיוק בשבילכם. תוכלו למצוא כאן 2 אפשרויות מכל סוגי המנות העיקריות שתרצו לראות על השולחן שלכם: מנות דגים, מנות עוף, מנות בשר ומנות צמחוניות. אז מצאו את המתכון המועדף עליכם והכינו כבר עכשיו את המרכיבים לקראת הסעודה המשפחתית הגדולה שלכם.

מתכונים למנות דגים עיקריות

מתכון לעוגת סביצ'ה סלמון ואבוקדו של שפרה

למרות שבדרך כלל סביצ'ה זו מנה אישית, את הסיבצ'ה הזה תוכלו להגיש כמו עוגה. שפרה מזכירה לכם שהדבר החשוב ביותר בסביצ'ה הוא טריות הדג, לכן מומלץ לקנות את הסלמון ממקום שסומכים עליו ולבקש שיכינו אותו לסביצ'ה – מפולט וחתוך לקוביות קטנות.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה".

מתכון לעוגת סביצ'ה סלמון ואבוקדו של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לסביצ'ה סלמון ואבוקדו:
סלמון - 600 גר' (חתוך לקוביות קטנות)
מיץ לימון - ½ כוס
מיץ תפוזים - ½ כוס
אבוקדו - 3 (חתוכים לקוביות קטנות)
עגבנייה - 1 (גדולה, בשלה מוצקה וחתוכה לקוביות קטנות מאוד)
בצל - 1 (אדום, קטן וקצוץ)
כוסברה - חופן (קצוצה)
מיץ לימון - 3-4 כפות (סחוט טרי)
שמן זית - 3 כפות
בטטה - 1 (לקישוט)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לתבשיל סלמון - מוקקה

זהו תבשיל שמזוהה עם המטבח הברזילאי, אותו הם מכינים עם דג הקרוי "עיט הים", אך היום אתם תלמדו כיצד להכין אותו עם סלמון, וזה לא פחות טוב מהמתכון המקורי. זוהי מנה שכיף להכין וכיף עוד יותר לאכול!

רכיבים לתבשיל סלמון:
סלמון - ½-1 ק"ג (חתוך לחתיכות בגודל 5 ס"מ)
שמן זית - מעט
בצלים - 2 (קטנים, חתוכים)
פלפל אדום - 1 (ללא זרעים, חתוך)
עגבניות - 2 (בינוניות, חתוכות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חלב קוקוס - 400 מ"ל
כוסברה - 1-2 כוסות (קצוצה)
שיני שום - ½ (כתוש)
מיץ ליים - 2 כפות (טרי)
מלח גס - ¾ כפית
כמון - ½2 כפיות
פלפל שחור - ½1 כפיות (טחון)

מתכונים למנות עוף עיקריות

מתכון לעוף צלוי עם קינמון ותפוחים

את המתכון הזה היו מכינים היהודים דוברי היידיש שחיו במץ שבצרפת עוד במאה ה-17 והוא מושלם לכל ארוחה חגיגית, אולם אסור לוותר עליו בארוחת ערב ראש השנה, אז היה נהוג להכין אותו לפי המסורת שלהם.

רכיבים לעוף צלוי:
עוף - 1-2 קג'
קינמון - 1 כפית (טחון)
בצל - 1 (קלוף וחתוך)
יין לבן - ⅓1 כוס
תפוחים - 3 (ללא הגזע, חתוכים ל-4 חתיכות כל אחד)
סוכר - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
מתכון לעוף צלוי עם תפוז

את המנה הזו לא לוקח זמן רב להכין והיא משלבת את טעמם הנהדר של פירות ההדר המתובלים עם העוף בתנור. זוהי הזדמנות מושלמת לתת מקום לטעימה ראשונה לפירות של החורף במנות שאתם מכינים.

רכיבים לעוף הצלוי:
ירך עוף - 1.2 קג'
מיץ תפוזים - 80 מ"ל (סחוט טרי)
דבש - 80 מ"ל
שמן זית - 2 כפיות
שיני שום - 2 (כתושות)
כוסברה - 2 כפיות (קצוצה)
כמון - 1 כפית
כורכום - 1 כפית
תפוז - 1 (חתוך דק)
בצל ירוק - 1 (קצוץ, לקישוט)

מתכונים למנות בשר עיקריות

מתכון לצלעות טלה בדבש ויין

אין כמו צלעות כדי לדאוג שכולם יצאו מרוצים מהארוחה, ולא יהיה אחד שלא ילקק את אצבעותיו בסוף המנה הזו. 

רכיבים לצלעות טלה:
צלעות טלה - ½1 קג'
בצלים - 2 (קצוצים)
שום - 2 כפיות (כתוש)
דבש - 3 כפיות
שמן זית - 3 כפיות
רוטב סויה - ¼ כוס
יין לבן - 1 כוס (יבש)
פלפל שחור - 1 כפית (טחון)
מלח - 1 כפית
מיץ לימון - ¼ כוס (טרי)
קינמון - 1 כפית (טחון)
מתכון לקציצות ברוטב רימונים של שפרה

קיבלתם לחג בקבוק רוטב רימון או יין רימון? אין סיבה שלא תשתמשו בו כבר עכשיו בשילוב המנצח של קציצות פיקנטיות עם טעם מתקתק. לשפרה יש גם רכיב סודי בקציצות האלה – מחית פירה במקום שיבולת שועל – מומלץ לנסות.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

מתכון לקציצות ברוטב רימונים של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים לקציצות:
בשר בקר - ½ קג' (טחון או הודו טחון)
בצל - 1
עירית - ⅓ חבילה (או עלים ירוקים של בצל ירוק)
ביצה - 1
פטרוזיליה - חופן
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בהרט - מעט
כמון - ¼ כפית
פפריקה - 1 כפית
שיבולת שועל - ½ כוס (או פתיתי תערובת לפירה)
שמן קנולה - ¼ כוס
רכיבים לרוטב:
בצל - 1 (קצוץ)
גזרים - 2 (בינוניים, מגורדים גס)
קינמון - ½ כפית
שיני שום - 3 (קצוצות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רסק עגבניות - 100 גר' (1 חבילה קטנה)
רכז רימון - ½ כוס (או כל נוזל רימון אחר)
יין רימון - ¼ כוס (מתוק - לא חובה)
מים - ¾ כוס
כוסברה - חופן (או פטרוזיליה קצוצה)
צימוקים - חופן (או חמוציות - אופציה)

מתכונים למנות עיקריות צמחוניות

מתכון לפשטידת אגוזים, עדשים ותפוחים מזוגגים

מי שמנסה להימנע מאכילת בשר ייהנה מאוד מהמנה המדהימה הזו, שמשלבת את כל מה שטוב בטבע במנה שאולי נראית כמו עוגה, אך היא מכילה אך ורק בריאות וטעם נהדר.

רכיבים לפשטידה:
עדשים - 1 כוס (ירוקות לא מבושלות)
אגוזי מלך - 1 כוס (קצוצים וקלויים)
זרעי פשתן - 3 כפות
מים - ½ כוס
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל - ½1 כוסות (מתוק, חתוך לקוביות)
סלרי - 1 כוס (חתוך לקוביות)
גזר - 1 כוס (מגורד)
תפוח עץ - ⅓ כוס (אדום, קלוף ומגורד)
צימוקים - ⅓ כוס
פירורי לחם - ¾ כוס
טימין - 2 כפיות (או ¾ כפית טימין מיובש)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
צ'ילי - לפי הטעם
רכיבים לזיגוג:
קטשופ - ¼ כוס
מחית תפוחים - 2 כפות
חומץ בלסמי - 2 כפות
מתכון לפאי טופו צמחוני

הפאי הזה יסתיר בתוכו את שלל קשת הטעמים של ירקות שיהפכו אותו לאחת המנות הצמחוניות הטעימות שהאורחים שלכם יטעמו בחייהם. המנה הזו מעט מאתגרת, אך היא שווה כל רגע של ההכנה ברגע שתטעמו אותה.

רכיבים לירקות הצלויים:
בטטה - 1 (בינונית, אפויה, קרה, קלופה וחתוכה לקוביות)
גזר - ½1 כוסות (חתוך לעיגולים)
בצל - 1 (סגול, בינוני, קצוץ)
שמן זית - 2 כפות
אורגנו - מעט (או טימין או רוזמרין - עלים טריים)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לטופו:
טופו - 2 כוסות (מוצק, מסונן וחתוך לקוביות)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
שמן זית - 1 טיפה
חומץ תפוחים - 2 כפיות
רכיבים לקרום:
קמח לבן - ½1 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
בטטה - ⅓ כוס (מחית קרה)
זרעי דלעת - 2 כפיות (קלויים)
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - ½ כפית
שמן זית - 1-2 כפות
מים - ½ כוס
חלב סויה - ½ כוס
רכיבים לבסיס הנוזלי:
חלב סויה - ¼1 כוסות
שמן זית - 1 כפית (לא חובה)
קמח - 3 כפות
עירית - קמצוץ (או תערובת עשבי תיבול)
אדממה - ¼-½ כוס
מקור: קרן מיטלמן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: