maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתבשיל סלמון - מוקקה

זהו תבשיל שמזוהה עם המטבח הברזילאי, אותו הם מכינים עם דג הקרוי "עיט הים", אך היום אתם תלמדו כיצד להכין אותו עם סלמון, וזה לא פחות טוב מהמתכון המקורי. זוהי מנה שכיף להכין וכיף עוד יותר לאכול!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל סלמון - מוקקה
רכיבים לתבשיל סלמון:
סלמון - ½-1 ק"ג (חתוך לחתיכות בגודל 5 ס"מ)
שמן זית - מעט
בצלים - 2 (קטנים, חתוכים)
פלפל אדום - 1 (ללא זרעים, חתוך)
עגבניות - 2 (בינוניות, חתוכות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חלב קוקוס - 400 מ"ל
כוסברה - 1-2 כוסות (קצוצה)
שיני שום - ½ (כתוש)
מיץ ליים - 2 כפות (טרי)
מלח גס - ¾ כפית
כמון - ½2 כפיות
פלפל שחור - ½1 כפיות (טחון)
אופן הכנת התבשיל סלמון:
  1. ערבבו יחדיו את מרכיבי המרינדה (שום, מיץ ליים, מלח גס, פפריקה מתוקה, כמון ו-½1 כפיות פלפל שחור), כסו בה את הסלמון והכניסו למקרר למשך כשעתיים (כמה שיותר זמן, יותר טוב).
  2. כסו תחתית של מחבת גדולה בשמן זית.
  3. הוסיפו שכבה של בצל חתוך, עליה שכבה של פלפל אדום חתוך ועל הפלפל שכבה של עגבניות חתוכות.
  4. הניחו למעלה את חתיכות הדג ומעליהן שכבות נוספות של בצל, פלפל אדום ועגבניות.
  5. פזרו על הכל בנדיבות מלח ופלפל, והוסיפו כמחצית מכמות הכוסברה.
  6. שפכו למעלה את חלב הקוקוס והוסיפו שמן זית בנדיבות.
  7. הביאו את הסלמון לרתיחה ואז הפחיתו את עוצמת האש.
  8. כסו את המחבת וטגנו למשך 30 דקות עד שעה – עד שהירקות מבושלים כמו שצריך.
  9. הגישו עם אורז וקשטו עם שאר הכוסברה.
מקור: קרן מיטלמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: