header

מתכון לדג סלמון שלם אפוי עם לימון, שום ודבש

הסלמון (או "אלתית" בעברית צחה) הוא דג בשרני, טעים, מזין ובריא. אפשר להכין אותו באפייה בתנור, על הגריל, במחבת, לאדות, לעשן או לכבוש, ולהכין ממנו מגוון מטעמים. הוא דל בשומן וכולסטרול, עשיר בחלבון ובאומגה 3. לעומת דגים אחרים אין לו הרבה עצמות, ואת אלה שכן יש אפשר להוציא בקלות בשל גודלן. הסלמון הקפוא הנמכר ברשתות השיווק מתאים לאפייה, טיגון או צלייה. הסלמון הטרי, שניתן למצוא בחנויות דגים ולעיתים גם ברשתות השיווק, מעולה כשמתכוונים להכין קרפצ'יו, סביצ'ה או סושי, וכמובן שגם לאפייה, צלייה או טיגון.

מתכון למנת סלמון אפוי בתנור: דג סלמון שלם

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים דג סלמון שלם אפוי בתנור

קפוא או טרי: המתכון הבא מתאים גם לסלמון טרי וגם לקפוא. עם זאת, שימוש בדג טרי יהווה הבדל עצום בטעם.

שלם או חתוך לנתחים: לבחירתכם, אתם יכולים להשאיר אותו שלם, ואתם יכולים גם לחתוך לרצועות, רק אל תשכחו למרוח את תערובת הדבש על כל הצדדים.

העור: העור בדג הסלמון לעומת דגים אחרים מתנתק בקלות, רצוי ומומלץ להשאיר אותו, גם כאשר אופים בתנור וגם כשצולים במחבת, הוא מגן על בשר הדג ושומר של ישרף וידבק למחבת או לתבנית, וקל ופשוט מאוד לחלץ את הדג ממנו. 

מריחת התערובת: מומלץ לעשות זאת בעזרת מברשת, אבל אם אין לכם אפשר גם בעזרת כפית או עם הידיים.

עצמות: כדאי לעבור בעדינות בעזרת האצבעות לאורך הדג כאשר הוא חתוך לפילה ולוודא שאין בו עצמות, פינצטה (כן כמו זאת של הגבות) תסייע בהוצאה קלה ומדויקת.

תוספת: אם כבר הכנתם כזאת מנה נהדרת, דאגו להוסיף גם תוספת מזינה ובריאה כמו: אורז מלא, שעועית ירוקה, פירה בטטה, ירקות קלויים.

שאריות: נשאר סלמון? אל תזרקו, שלבו אותו בסלט ירקות, או הקפיצו עם אורז.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לדג סלמון שלם אפוי עם לימון, שום ודבש
רכיבים לדג סלמון:
סלמון - שלם
שיני שום - 3 (כתושות)
שמן זית - 3-4 כפות
דבש - 3 כפות
לימון - 2 (אחד סחוט, ואחד להגשה )
מלח - 1 כפית
פלפל ארבע עונות - חופן גרוס (או פלפל שחור גרוס )
שמיר - צרור עלים
רוזמרין - ענף
אופן הכנת דג סלמון:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את כל הרכיבים: שמן זית, דבש, לימון, שום כתוש, ושמיר ומערבבים היטב.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הדג השלם עם העור כלפי מטה.
  4. מורחים את תערובת הדבש על הסלמון מכל הצדדים, מפזרים מעל עלי רוזמרין, מלח ופלפל ארבע עונות גרוס, או רגיל.
  5. מכניסים לתנור ואופים 10-15 דקות, תלוי בגודל הדג.
  6. מוציאים בזהירות מהתנור, מניחים במרכז השולחן, ממתינים שיתקרר מעט, ומגישים עם תפוחי אדמה וירקות צלויים ופלח לימון - ואוכלים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
לקבלת דג במרקם פריך יותר (המתאים להריוניות וילדים), אפו את הדג כ-5 דקות נוספות, אך היזהרו שלא יתייבש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: