maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים מפתיעים לקציצות טעימות

 זהובות, חמות ונימוחות, אין עליהן – הקציצות. בין שמשלבים אותן ברוטב עשיר ובין שאוכלים אותן בתוך כריך, קשה לעמוד בפני קציצות שזה עתה יצאו מהמטבח. 8 המתכונים הבאים יתנו לכם רעיונות לגרסאות שונות וטעימות במיוחד למנה האהובה כך שתוכלו להעשיר ולחדש בעזרתם את התפריט שלכם, ואם אתם משתדלים לשמור על הגזרה ולהימנע משמן, אתם לא חייבים לוותר עליהם - פשוט הניחו את הקציצות על תבניות אפייה לא משומנות והכניסו אותן לתנור. כך תוכלו ליהנות מטעמן הנפלא בלי לחשוש בנוגע לקלוריות. שיהיה בתיאבון!

 

מתכון לקציצות הודו

הקציצות הרכות הללו אידאליות בתוך לחמנייה חמה לארוחת הצהריים, או בערב לצד תפוחי אדמה צלויים או ירקות מאודים. בשר הודו הוא רזה ודל בשומנים וקלוריות לעומת סוגי בשר אחרים כמו בקר וכבש, ולכן המתכון הזה מושלם לאלו מכם שרוצים ליהנות מקציצות עסיסיות בלי לשלם את המחיר הקלורי.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקציצות הודו:
פירורי לחם - 3 כפות
בצל קטן - 1 (קצוץ דק)
חלבון ביצה - 1 (טרוף קלות)
פטרוזיליה - 3 כפות (טרייה קצוצה)
שן שום קטנה - 1 (טחונה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת הקציצות הודו:
  1. ערבבו את כל הרכיבים בקערה עד קבלת תערובת אחידה והכניסו למקרר ל-30 דקות.
  2. חממו שמן על מחבת לחום בינוני-גבוה, או תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
  3. צרו קציצות בגודל הרצוי, שימו על המחבת החמה וטגנו אותן למשך כ-5 דקות מכל צד או עד שהן מבושלות לגמרי מבפנים. אם אתם מכינים את הקציצות בתנור, שימו אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 15 דקות או עד שהקציצות משחימות

מתכון לקציצות מקינואה וירקות

קינואה היא חומר גלם מעולה להכנת מאכלים רבים והיא מלאה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים שמספקים לגוף חומרי הזנה חשובים. כאשר משלבים אותה עם ירקות ומטגנים קלות, מתקבלות קציצות שחומות שפריכות מבחוץ ורכות מבפנים - פשוט תענוג!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Oleg
רכיבים לקציצות קינואה:
קינואה - 1 כוס
מים - ½1 כוסות
מלח - לפי הטעם
כורכום - ¼ כפית
שמן - לטיגון
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הקציצות קינואה:
  1. הכניסו את הקינואה והמים עם מעט מלח ושמן לסיר בינוני ובשלו במשך כ-20 דקות על להבה בינונית. בדקו את הקינואה מדי פעם ואם היא מתייבשת, הוסיפו לה מים.
  2. לתוך קערה בינונית, גרדו קישוא וגזר והוסיפו להם מלח, פלפל, כורכום וביצה.
  3. הסירו את הקינואה מהאש והניחו לה להצטנן.
  4. כאשר הקינואה קרירה, הוסיפו אותה לקערה עם הירקות וערבבו עד שכל הרכיבים מתאחדים.
  5. חממו שמן במחבת לחום בינוני-גבוה או את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות.
  6. צרו מהתערובת קציצות דקות בידכם ושימו אותן במחבת החמה או על תבנית אפייה.
  7. טגנו את הקציצות במשך כ-6 דקות על כל צד או עד שהן מזהיבות. לאלו שמכינים את הקציצות בתנור, אפו אותן עד שהן פריכות מעט מבחוץ ומשחימות קלות.
  8. הניחו את הקציצות המוכנות על נייר סופג והגישו לצד סלט טרי או יוגורט מתובל.

מתכון לקציצות חציל וגבינת צ'דר

החציל הוא ירק נפלא שמשתלב במגוון מאכלים, החל מתבשילי בשר ועד סלטים או לצד גבינות. הקציצות במתכון הבא נותנות טוויסט נהדר לירק הרב תכליתי הזה עם גבינת צ'דר דומיננטית, שמשתלבת באופן מושלם עם ה"בשר" העדין של החציל.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקציצות חציל וצ'דר:
גבינת צ'דר צהובה - 1 כוס ( מגורדת, ניתן להחליף בגבינה קשה אחרת כמו קשקבל)
חצילים - 2 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות)
פירורי לחם - 1 כוס
בצל - 2 כפות ( קצוץ דק)
שן שום - 1 (קצוצה)
פטרוזיליה - 2 כפות (יבשה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית (טחון)
שמן - 1 כוס (לטיגון)
אופן הכנת הקציצות חציל וצ'דר:
  1. הניחו את קוביות החציל בסיר עמיד למיקרוגל, הכניסו למיקרוגל ובשלו למשך 3 דקות בדרגת חום בינונית-גבוהה. הוציאו את הסיר, ערבבו את החצילים והחזירו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות. בדקו אם החצילים רכים, ואם לא הכניסו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות.
  2. נקזו את הנוזלים מהחצילים והכינו מהם מחית.
  3. בקערה בינונית, ערבבו היטב גבינה, ביצים, פטרוזיליה, בצל, שום, אבקת מרק עוף, פלפל ואת מחית החצילים.
  4. חממו את כוס השמן במחבת על חום בינוני–גבוה.
  5. צרו קציצות מהתערובת והכניסו לתוך השמן החם (אם הקציצות רכות מדי, הכניסו אותן למקרר ל-30 דקות עד שהן יתמצקו מעט). טגנו את הקציצות עד קבלת גוון חום–זהוב, כ-5 דקות מכל צד.

מתכון לקציצות עוף עם פטריות

קציצות עוף הן מנה אהובה במיוחד כיוון שהן קלות להכנה, רכות במרקמן וטעימות להפליא. כאשר מוסיפים להן פטריות טריות נוצרות קציצות עם ניחוח וטעם מיוחדים שקשה לעמוד בפניהם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
רכיבים לקציצות עוף ופטריות:
פטריות - 200 גר' (קצוצות דק)
שמן זית - 1 כף
אבקת שום - 1 כפית
שבבי בצל - 1 כפית (או אבקת בצל /מרק בצל)
אבקת צ'ילי - ½ כפית
פטרוזיליה - 2 כפות (מיובשת)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פירורי לחם - 1 כוס
פטרוזיליה - ¼ כוס (טרייה קצוצה)
אופן הכנת הקציצות עוף ופטריות:
  1. חממו תנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.
  2. בקערה גדולה ערבבו את כל הרכיבים מלבד פירורי הלחם והפטרוזיליה המיובשת וערבבו היטב.
  3. בכלי נפרד, ערבבו את פירורי הלחם והפטרוזיליה המיובשת.
  4. צרו קציצות מתערובת חזה העוף, צפו בפירורי הלחם עם הפטרוזיליה והניחו על תבנית האפייה.
  5. רססו את הקציצות בשמן והכניסו את התבנית לתנור למשך 18-20 דקות או עד שהקציצות משחימות.

מתכון לקציצות בקר ברוטב בצל

לא ניתן לדבר על מתכוני קציצות בלי דוגמא אחת לפחות עם בשר בקר, ובמתכון הבא רוטב העגבניות המסורתי מוחלף ברוטב בצל סמיך, ונוצרת מנה עם טעם מיוחד שתרצו להוסיף לתפריט הקבוע שלכם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Jon B
רכיבים לקציצות בקר:
ביצה - 1
פירורי לחם - ½ כוס
אבקת מרק עוף - 1 כפית (ללא מונוסודיום)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לרוטב בצל:
אבקת מרק בצל - 1 כפית (ללא מונוסודיום)
מים - 2 כוסות
קמח - 2 כפות
אופן הכנת הקציצות בקר:
  1. בקערה בינונית, ערבבו היטב את הרכיבים של הקציצות בלבד וצרו 4 מנות.
  2. חממו שמן במחבת לחום בינוני-גבוה והשחימו את הקציצות משני הצדדים.
  3. פזרו על הקציצות אבקת מרק בצל, מזגו עליהן 1 וחצי כוסות מהמים, כסו את המחבת ובשלו במשך כ-20 דקות.
  4. העבירו את הקציצות מהמחבת לצלחת והשאירו את הנוזלים במחבת.
אופן הכנת הרוטב בצל:
  1. הוסיפו לנוזלים את חצי כוס המים שנותרה ו-2 כפות קמח, וערבבו כך שלא יהיו גושים.
  2. ערבבו את הרוטב עד שהוא מגיע לרתיחה.
  3. הניחו לרוטב לרתוח ללא ערבוב למשך דקה.
  4. החזירו את הקציצות לרוטב, חממו אותן קלות בתוכו והגישו.

מתכון לקציצות טונה

קציצות דגים הן מנה מצוינת ועשירה בחלבונים, ולכן היא אידאלית לפני או אחרי אימון או כמנה קבועה בתפריט היומי. לעתים אין זמן להוציא עצמות מדגים, לנקות ולטחון אותם, ולכן קציצות משימורים של דג טונה הן פתרון מושלם שלא יגזול מכם זמן רב בהכנות מוקדמות.

זמן הכנה: 8 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: I Believe I Can Fry
רכיבים לקציצות טונה:
טונה - 3 קופסאות קטנות (בשמן/מים, מנוקזות מנוזלים)
פירורי לחם - ½ כוס
פלפל צהוב - 1 (או אדום, חתוך לקוביות קטנות)
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה, קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הקציצות טונה:
  1. חממו תנור ל-170 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.
  2. בקערה בינונית, ערבבו את כל רכיבי הקציצה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. צרו קציצות דקות והניחו אותן על התבנית. הכניסו לתנור ל-20 דקות או עד שהקציצות משחימות.

מתכון לקציצות אורז עם גבינת צ'דר

מלבד היותו תוסף מעולה לצד מנות רבות, אורז יכול לעמוד גם בפניי עצמו ולככב במנות בתור רכיב מרכזי. אם נשאר לכם אורז מארוחה שהכנתם, או שאתם פשוט רוצים להכין אותו בצורה חדשה, המתכון הבא הוא בשבילכם.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Nicole
רכיבים לקציצות אורז:
אורז - 2 כוסות (מבושל)
ביצים - 2 (טרופות קלות)
קישוא - 1 כף (בינוני מגורד)
נענע - 3 כפות (קצוצות)
בצל ירוק - ¼ כוס (חתוך דק)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
חמאה - 2 כפות
גבינת צ'דר לבנה - 1 כוס (מגורדת , ניתן להחליף בגבינה קשה אחרת כמו קשקבל)
אופן הכנת הקציצות אורז:
  1. בקערה בינונית, ערבבו את כל הרכיבים מלבד החמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. חממו מחבת על להבה בינונית והמיסו עליה את החמאה עד שהיא מתחילה להקציף.
  3. בעזרת כף, קחו כל פעם חלק מהתערובת, הניחו במחבת ולחצו עליה בעזרת מרית לקבלת קציצות.
  4. טגנו את קציצות האורז למשך 2 דקות מכל צד או עד שהן יזהיבו. אם החמאה לא תספיק, הוסיפו עוד ממנה למחבת והמשיכו לטגן את הקציצות.

מתכון לקרוקטים של תפוחי אדמה בציפוי פריך

פירוש המילה "קרוקט" בצרפתית הוא "לכרסם", והקרוקטים הם קציצות מאורכות שמטגנים בשמן עמוק ועשויות מפירה תפוחי אדמה או בשרים שונים. הקרוקטים מושלמים לצד סלט קצוץ, כתוספת למנה עיקרית או כנשנוש בכל עת שתרצו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Anthony Jauneaud
רכיבים לקרוקטים:
חלב - 2 כפות
בצל ירוק - ½ כפית (קצוץ)
חלבונים - 2 כפות (טרופים קלות)
קמח - 3 כפות
שמן - לטיגון עמוק
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לציפוי:
ביצה - 1 (טרופה)
פירורי לחם - 1 כוס
אופן הכנת הקרוקטים:
  1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל רכיבי הקציצות פרט לשמן.
  2. הכניסו את הקערה למקרר למשך שעה לפחות.
  3. הוציאו את התערובת מהמקרר וצרו ממנה קציצות מאורכות בעזרת כף גלידה או בידיים.
אופן הכנת הציפוי:
  1. טבלו את הקרוקטים בביצה הטרופה וגלגלו אותן בפירורי הלחם.
  2. חממו שמן בעומק 1 ס"מ בסיר בינוני או במחבת עמוקה.
  3. הכניסו את הקרוקטים לשמן החם. הימנעו מהכנסה של קרוקטים רבים מדי לסיר מפני שזה יגרום להם להתפורר.
  4. טגנו את הקציצות עד שהן מזהיבות, הוציאו לנייר סופג והגישו כשהן חמות.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: