maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים מפתיעים לקציצות טעימות

 זהובות, חמות ונימוחות, אין עליהן – הקציצות. בין שמשלבים אותן ברוטב עשיר ובין שאוכלים אותן בתוך כריך, קשה לעמוד בפני קציצות שזה עתה יצאו מהמטבח. 8 המתכונים הבאים יתנו לכם רעיונות לגרסאות שונות וטעימות במיוחד למנה האהובה כך שתוכלו להעשיר ולחדש בעזרתם את התפריט שלכם, ואם אתם משתדלים לשמור על הגזרה ולהימנע משמן, אתם לא חייבים לוותר עליהם - פשוט הניחו את הקציצות על תבניות אפייה לא משומנות והכניסו אותן לתנור. כך תוכלו ליהנות מטעמן הנפלא בלי לחשוש בנוגע לקלוריות. שיהיה בתיאבון!

 

1. קציצות הודו

הקציצות הרכות הללו אידאליות בתוך לחמנייה חמה לארוחת הצהריים, או בערב לצד תפוחי אדמה צלויים או ירקות מאודים. בשר הודו הוא רזה ודל בשומנים וקלוריות לעומת סוגי בשר אחרים כמו בקר וכבש, ולכן המתכון הזה מושלם לאלו מכם שרוצים ליהנות מקציצות עסיסיות בלי לשלם את המחיר הקלורי. 

רכיבים:

  • 700 גרם חזה הודו טחון
  • 3 כפות פירורי לחם
  • בצל קטן קצוץ דק
  • חלבון מ-1 ביצה, טרוף קלות
  • 3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • שן שום קטנה טחונה
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
קציצות הודו

הוראות הכנה:

1. ערבבו את כל הרכיבים בקערה עד קבלת תערובת אחידה והכניסו למקרר ל-30 דקות.

2. חממו שמן על מחבת לחום בינוני-גבוה, או תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.

3. צרו קציצות בגודל הרצוי, שימו על המחבת החמה וטגנו אותן למשך כ-5 דקות מכל צד או עד שהן מבושלות לגמרי מבפנים. אם אתם מכינים את הקציצות בתנור, שימו אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 15 דקות או עד שהקציצות משחימות.

2. קציצות קינואה וירקות 

קינואה היא חומר גלם מעולה להכנת מאכלים רבים והיא מלאה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים שמספקים לגוף חומרי הזנה חשובים. כאשר משלבים אותה עם ירקות ומטגנים קלות, מתקבלות קציצות שחומות שפריכות מבחוץ ורכות מבפנים - פשוט תענוג!

רכיבים:

  • 1 כוס קינואה
  • ½כוסות מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 גזר בינוני
  • 1 קישוא בינוני
  • 1 ביצה
  • ¼ כפית כורכום
  • שמן לטיגון
קציצות קינואה

הוראות הכנה:

1. הכניסו את הקינואה והמים עם מעט מלח ושמן לסיר בינוני ובשלו במשך כ-20 דקות על להבה בינונית. בדקו את הקינואה מדי פעם ואם היא מתייבשת, הוסיפו לה מים.

2. לתוך קערה בינונית, גרדו קישוא וגזר והוסיפו להם מלח, פלפל, כורכום וביצה.

3. הסירו את הקינואה מהאש והניחו לה להצטנן.

4. כאשר הקינואה קרירה, הוסיפו אותה לקערה עם הירקות וערבבו עד שכל הרכיבים מתאחדים.

5. חממו שמן במחבת לחום בינוני-גבוה או את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות.

6. צרו מהתערובת קציצות דקות בידכם ושימו אותן במחבת החמה או על תבנית אפייה.

7. טגנו את הקציצות במשך כ-6 דקות על כל צד או עד שהן מזהיבות. לאלו שמכינים את הקציצות בתנור, אפו אותן עד שהן פריכות מעט מבחוץ ומשחימות קלות.

8. הניחו את הקציצות המוכנות על נייר סופג והגישו לצד סלט טרי או יוגורט מתובל.

3. קציצות חצילים וצ'דר

החציל הוא ירק נפלא שמשתלב במגוון מאכלים, החל מתבשילי בשר ועד סלטים או לצד גבינות. הקציצות במתכון הבא נותנות טוויסט נהדר לירק הרב תכליתי הזה עם גבינת צ'דר דומיננטית, שמשתלבת באופן מושלם עם ה"בשר" העדין של החציל.

רכיבים

  • 2 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כוס גבינת צ'דר צהובה מגורדת (ניתן להחליף בגבינה קשה אחרת כמו קשקבל)
  • 1 כוס פירורי לחם 
  • כפית אבקת מרק עוף פרווה
  • 2 ביצים טרופות 
  • 2 כפות בצל קצוץ דק
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה יבשה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • כוס שמן לטיגון
 
קציצות חצילים
 

הוראות הכנה:

1. הניחו את קוביות החציל בסיר עמיד למיקרוגל, הכניסו למיקרוגל ובשלו למשך 3 דקות בדרגת חום בינונית-גבוהה. הוציאו את הסיר, ערבבו את החצילים והחזירו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות. בדקו אם החצילים רכים, ואם לא הכניסו למיקרוגל ל-2 דקות נוספות.

2. נקזו את הנוזלים מהחצילים והכינו מהם מחית.

3. בקערה בינונית, ערבבו היטב גבינה, ביצים, פטרוזיליה, בצל, שום, אבקת מרק עוף, פלפל ואת מחית החצילים. 

4. חממו את כוס השמן במחבת על חום בינוני–גבוה.

5. צרו קציצות מהתערובת והכניסו לתוך השמן החם (אם הקציצות רכות מדי, הכניסו אותן למקרר ל-30 דקות עד שהן יתמצקו מעט). טגנו את הקציצות עד קבלת גוון חום–זהוב, כ-5 דקות מכל צד.

4. קציצות עוף עם פטריות

קציצות עוף הן מנה אהובה במיוחד כיוון שהן קלות להכנה, רכות במרקמן וטעימות להפליא. כאשר מוסיפים להן פטריות טריות נוצרות קציצות עם ניחוח וטעם מיוחדים שקשה לעמוד בפניהם.

רכיבים:

  • 650 גרם חזה עוף טחון
  • 200 גרם פטריות קצוצות דק
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל/מרק בצל
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ כפית אבקת צ'ילי
  • 2 כפות פטרוזיליה מיובשת
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כוס פירורי לחם
  • ¼ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
קציצות עוף

הוראות הכנה:

1. חממו תנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.

2. בקערה גדולה ערבבו את כל הרכיבים מלבד פירורי הלחם והפטרוזיליה המיובשת וערבבו היטב.

3. בכלי נפרד, ערבבו את פירורי הלחם והפטרוזיליה המיובשת.

4. צרו קציצות מתערובת חזה העוף, צפו בפירורי הלחם עם הפטרוזיליה והניחו על תבנית האפייה.

5. רססו את הקציצות בשמן והכניסו את התבנית לתנור למשך 18-20 דקות או עד שהקציצות משחימות.

5. קציצות בקר ברוטב בצל

לא ניתן לדבר על מתכוני קציצות בלי דוגמא אחת לפחות עם בשר בקר, ובמתכון הבא רוטב העגבניות המסורתי מוחלף ברוטב בצל סמיך, ונוצרת מנה עם טעם מיוחד שתרצו להוסיף לתפריט הקבוע שלכם.

רכיבים:

לקציצות הבקר:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 ביצה 
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם
​לרוטב הבצל
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות קמח
קציצות בקר ברוטב בצל

הוראות הכנה:

1. בקערה בינונית, ערבבו היטב את הרכיבים של הקציצות בלבד וצרו 4 מנות.

2. חממו שמן במחבת לחום בינוני-גבוה והשחימו את הקציצות משני הצדדים.

3. פזרו על הקציצות אבקת מרק בצל, מזגו עליהן 1 וחצי כוסות מהמים, כסו את המחבת ובשלו במשך כ-20 דקות.

4. העבירו את הקציצות מהמחבת לצלחת והשאירו את הנוזלים במחבת.

5. הוסיפו לנוזלים את חצי כוס המים שנותרה ו-2 כפות קמח, וערבבו כך שלא יהיו גושים.

6. ערבבו את הרוטב עד שהוא מגיע לרתיחה.

7. הניחו לרוטב לרתוח ללא ערבוב למשך דקה.

8. החזירו את הקציצות לרוטב, חממו אותן קלות בתוכו והגישו.

6. קציצות טונה

קציצות דגים הן מנה מצוינת ועשירה בחלבונים, ולכן היא אידאלית לפני או אחרי אימון או כמנה קבועה בתפריט היומי. לעתים אין זמן להוציא עצמות מדגים, לנקות ולטחון אותם, ולכן קציצות משימורים של דג טונה הן פתרון מושלם שלא יגזול מכם זמן רב בהכנות מוקדמות.

רכיבים:

  • 3 קופסאות של שימורי טונה בשמן/מים, מנוקזות מנוזלים
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 1 פלפל צהוב או אדום חתוך לקוביות קטנות
  • כף רסק עגבניות
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית פפריקה מתוקה
קציצות טונה

הוראות הכנה:

1. חממו תנור ל-170 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.

3. בקערה בינונית, ערבבו את כל רכיבי הקציצה עד לקבלת תערובת אחידה.

4. צרו קציצות דקות והניחו אותן על התבנית. הכניסו לתנור ל-20 דקות או עד שהקציצות משחימות.

7. קציצות אורז וגבינה

מלבד היותו תוסף מעולה לצד מנות רבות, אורז יכול לעמוד גם בפניי עצמו ולככב במנות בתור רכיב מרכזי. אם נשאר לכם אורז מארוחה שהכנתם, או שאתם פשוט רוצים להכין אותו בצורה חדשה, המתכון הבא הוא בשבילכם.

רכיבים: 

  • 2 כוסות אורז מבושל
  • 2 ביצים טרופות קלות
  • 1 קישוא בינוני מגורד
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • ¼ כוס בצל ירוק חתוך דק
  • 1 כוס גבינת צ'דר לבנה מגורדת (ניתן להחליף בגבינה קשה אחרת כמו קשקבל)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות חמאה
קציצות אורז וגבינה

הוראות הכנה:

1. בקערה בינונית, ערבבו את כל הרכיבים מלבד החמאה עד לקבלת תערובת אחידה.

2. חממו מחבת על להבה בינונית והמיסו עליה את החמאה עד שהיא מתחילה להקציף.

3. בעזרת כף, קחו כל פעם חלק מהתערובת, הניחו במחבת ולחצו עליה בעזרת מרית לקבלת קציצות.

4. טגנו את קציצות האורז למשך 2 דקות מכל צד או עד שהן יזהיבו. אם החמאה לא תספיק, הוסיפו עוד ממנה למחבת והמשיכו לטגן את הקציצות.

8. קרוקטים של תפוחי אדמה

פירוש המילה "קרוקט" בצרפתית הוא "לכרסם", והקרוקטים הם קציצות מאורכות שמטגנים בשמן עמוק ועשויות מפירה תפוחי אדמה או בשרים שונים. הקרוקטים מושלמים לצד סלט קצוץ, כתוספת למנה עיקרית או כנשנוש בכל עת שתרצו.

רכיבים:

קציצות:

  • 4 כוסות פירה תפוחי אדמה
  • 2 כפות חלב
  • ½ כפית בצל ירוק קצוץ
  • חלבונים מ-2 ביצים, טרופים קלות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כפות קמח
  • שמן לטיגון עמוק

ציפוי לקציצות:

  • 1 ביצה טרופה 
  • 1 כוס פירורי לחם 
קרוקטים תפוחי אדמה

הוראות הכנה:

1. בקערה גדולה, ערבבו היטב את כל רכיבי הקציצות פרט לשמן.

2. הכניסו את הקערה למקרר למשך שעה לפחות.

3. הוציאו את התערובת מהמקרר וצרו ממנה קציצות מאורכות בעזרת כף גלידה או בידיים.

4. טבלו את הקרוקטים בביצה הטרופה וגלגלו אותן בפירורי הלחם.

5. חממו שמן בעומק 1 ס"מ בסיר בינוני או במחבת עמוקה.

6. הכניסו את הקרוקטים לשמן החם. הימנעו מהכנסה של קרוקטים רבים מדי לסיר מפני שזה יגרום להם להתפורר. 

7. טגנו את הקציצות עד שהן מזהיבות, הוציאו לנייר סופג והגישו כשהן חמות.

מקור התמונות: Oleg.Shreveport-Bossier Convention and Tourist BureauJon BI Believe I Can FryNicoleAnthony Jauneaud

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: