maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מיוחדים לסתיו שיהפכו אותו לעונה האהובה עליכם

 הסתיו כבר נוקש על חלונות ביתנו ועמו גם מאכלים נפלאים רבים שאנו יכולים להכין עם רכיבים שנמצאים בשיאם בעונה הנפלאה הזו. 5 המתכונים הטעימים שלפניכם מכילים רכיבים בריאים וגדושים בוויטמינים ומינרלים שמומלץ מאוד לצרוך בסתיו בכל ארוחה. המתכונים קלילים ואינם מכילים בשר, שלעתים מכביד על הקיבה, כך שתוכלו לאכול אותם לארוחת הצהריים או הערב בלי להרגיש עייפות, אלא אנרגיה נפלאה שתלווה אתכם במהלך היום.
מתכון לתבשיל בטטה וחומוס פיקנטי

תבשיל הצ'ילי המסורתי מוכן בסיר גדול עם בשר, שעועית ופלפל חריף שלא מותיר אף אחד אדיש. הגרסה שלפניכם למנה האהובה אינה מכילה בשר ולא תגזול מכם זמן רב, ובסוף הכנת המתכון תוכלו ליהנות מצלחת גדושה בצבעים וטעמים נפלאים.

מתכון לתבשיל בטטה וחומוס פיקנטי מקור תמונה: twopeasandtheirpod
רכיבים לתבשיל בטטה:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
בטטה - 2 כוסות (חתוכה לקוביות)
גמבה אדומה - 1 (ללא חרצנים, קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל חריף - 1 (קטן, קצוץ)
מרק ירקות - 3 כוסות (ניתן להכין מ-3 כפיות אבקת מרק ירקות שיומסו ב-3 כוסות מים)
עגבניות - 420 גר' (חתוכות לקוביות)
גרגירי חומוס - 420 גר' (מבושלים, מסוננים מנוזלים - ניתן להשתמש בחומוס מקופסת שימורים)
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
כמון - 2 כפיות
פפריקה - ½ כפית (מעושנת)
פלפל קאיין - ¼ כפית (לא חובה)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה, קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון לסלט ירקות חם עם רוטב טחינה-ג'ינג'ר

אין כמו סלט טרי כתוספת לארוחה, אך מתכון הסלט שלפניכם מהווה ארוחה שלמה בפניי עצמה! עם ירקות צלויים וחמימים ורוטב טחינה-ג'ינג'ר, אתם תתאהבו בקערת הבריאות הזו מנגיסה ראשונה ותרצו להכין אותה במשך כל השנה.

מתכון לסלט ירקות חם עם רוטב טחינה-ג'ינג'ר מקור תמונה: parsleyvegan
רכיבים לירקות הצלויים:
בטטות - 2 (בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות)
סומק - 1 כפית
קינמון - 1 כפית
כרובית - ½ ראש (חתוכה לפרחים)
גזר - 1 (גדול, חתוך דק)
אורז אדום - 1 כוס (או אורז אהוב אחר)
כרוב קייל - 2 כוסות (קצוץ)
בצל - 1 (בינוני, חתוך לרצועות דקות)
זרעי דלעת - 2 כפות
רכיבים לרוטב טחינה-ג'ינג'ר:
טחינה - ½ כוס (גולמית)
מיץ לימון - ¼ כוס
חלב צמחי - ¼ כוס (שקדים, קשיו או קוקוס)
זעתר - ½2 כפיות
אבקת שום - 1 כפית
ג'ינג'ר - ½ כפית (טרי, טחון)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
מתכון למרק תירס וכרובית

קערת מרק חמימה עוזרת לא רק לחמם את הגוף, אלא גם לשפר את מצב הרוח בימים שאינם פשוטים. את מתכון המרק שלפניכם תוכלו להכין במזג אוויר קריר או חם וליהנות ממנה משביעה עם מרקם קרמי נימוח וטעם מפתיע שתתמכרו אליו.

מתכון למרק תירס וכרובית מקור תמונה: saltandlavender.com
רכיבים למרק תירס וכרובית:
גרגירי תירס - מ-4-5 קלחי תירס (טריים)
כרובית - 1 (חתוכה לפרחים)
שמן זית - 2 כפות
חומץ בלסמי - 2 כפות
תבלין איטלקי - 1 כפית (ניתן להמיר ב-½ כפית בזיליקום יבש ו-½ כפית אורגנו)
אבקת שום - 1 כפית
אבקת בצל - 1 כפית
חלב קוקוס - ¾1 כוסות
מרק ירקות - 2 כוסות (ניתן להכין מ-2 כפיות אבקת מרק ירקות שיומסו ב-2 כוסות מים)
 
מתכון להמבורגר בריא ללא בשר

ישנם מתכונים רבים להמבורגר ללא בשר, אך זה שלפניכם בהחלט יכול לנצח בתחרות ביניהם. הרכיבים יפתיעו אתכם, והם מעניקים למנה הייחודית הזו טעם מלא, עשיר וכזה שלא תשכחו במהרה.

מתכון להמבורגר בריא ללא בשר מקור תמונה: nutritionrefined.com
רכיבים להמבורגר ללא בשר:
שמן זית - 1 כף
בצל - ½ (סגול, חתוך לקוביות)
פטריות - 1 כוס (פרוסים לפרוסות)
כמון - 1 כפית
גרעיני דלעת - ¼ כוס
אגוזי מלך - ¼ כוס
שעועית שחורה - ½1 כוסות (מבושלת, ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים)
חרדל - 1 כף
קינואה - ¾ כוס (מבושלת)
שיבולת שועל - ¼ כוס (מהירת הכנה)
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
מתכון לעוגת קרם דלעת וקשיו

הדלעת הכתומה והנפלאה נמכרת בכל מקום בעונת הסתיו, ומלבד מרק לקוסקוס ומיני תבשילים, ניתן להשתמש בה גם להכנת קינוחים טעימים במיוחד, כמו זה שלפניכם. עם המתכון הבא תוכלו להכין קינוח מפתיע לימי הסתיו שתתגעגעו אליו בשאר העונות.

מתכון לעוגת קרם דלעת וקשיו מקור תמונה: thisrawsomeveganlife
רכיבים לתחתית של העוגה:
שיבולת שועל - 1 כוס (ניתן להמיר באגוזי מלך)
צימוקים - 1 כוס (כהים - ניתן להמיר בתמרים)
רכיבים לשכבת דלעת-קשיו:
אגוזי קשיו - 2 כוסות
מיץ לימון - ⅓ כוס
קרם קוקוס - ⅓ כוס
מלח - ½ כפית
תמצית וניל - 1 כפית
דלעת - 6 כוסות (קלופה וחתוכה לקוביות)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: