maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מוכרים עם מרכיבים שונים ומפתיעים שתשמחו להכיר

 יש מאכלים שלא משתנים אף פעם, אותם נבשל ונכין תמיד באותה הדרך, עם אותם המרכיבים הקבועים, וזה לפעמים יכול להיות קצת משעמם... בעזרת 6 המתכונים הבאים תוכלו להפוך את אותם המאכלים להרבה יותר מקוריים ומגוונים, עם שינוי מקורי למרכיב שלא חשבתם שאפשר להפריד מהמנה. החל מפיצה שבסיסה עשוי מבטטה ועד לפסטה שעשויה כולה מרצועות זוקיני, המתכונים שלפניכם יעניקו לארוחה שלכם נופך יצירתי, עשיר, מעניין וכמובן טעים, שיפתיע אתכם ואת החברים ובני המשפחה שלכם. בתאבון!

מתכון לכדורי פלאפל מעדשים כתומות

המרקם העדין והנימוח של העדשים הכתומות, יחד עם הטעם האגוזי והלימוני של גרגירי הכוסברה, יעניקו שדרוג נפלא ומרענן לחוויית הפלאפל שלכם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפלאפל:
עדשים אדומות - 3 כוסות (מבושלות, בערך ½1 כוסות של עדשים לא מבושלות)
שן שום - 1 (כתושה)
כמון - 1 כפית
גרגרי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
פפריקה חריפה - ½ כפית
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
מיץ לימון - מ-1 לימון
אבקת אפייה - ½ כפית
קמח - ⅓ כפית
פירורי לחם - 2 כוסות
שמן זית - ¼ כוס
אופן הכנת הפלאפל:
  1. שימו בקערה את העדשים המבושלות לאחר שהתקררו, יחד עם השום, התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה. ערבבו היטב עד שתיווצר עיסה אחידה.
  2. הוסיפו את הביצה, מיץ הלימון, הקמח ואבקת האפייה.
  3. צרו את כדורי הפלאפל בעזרת הידיים ושימו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  4. זלפו מעל כל הכדורים שמן זית בנדיבות.
  5. אפו את הפלאפל בתנור למשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד אשר הכדורים ישחימו ויהפכו לסדוקים מעט. preperation
  6. ניתן גם לטגן את כדורי פלאפל אלו בשמן עמוק עד אשר הם ישחימו ויהפכו לפריכים.

מתכון לבצק פיצה מבטטה ללא גלוטן

בצק פריך שכזה, עם טעמה המתקתק של הבטטה בשילוב הארומה של קמח השקדים, מהווה תחליף מעולה לבסיס הרגיל של הפיצה, במיוחד לאנשים הרגישים לגלוטן.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לבצק הפיצה:
בטטות בינוניות - 2-3 (מספיק כדי להניב כוס אחת של מחית בטטה)
קמח שקדים - 1 כוס
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - קורט
אורגנו - 1 כפית
רכיבים לרוטב והרכבת הפיצה:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 4 (קלופות קצוצות)
עגבניות מרוסקות - 3 פחיות של 400 גרם
עלי בזיליקום - חופן (טריים)
פטריות - חופן (או כל תוספת לבחירתכם: תירס, בצל, עגבניות וכו')
אופן הכנת הבצק הפיצה:
  1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  2. קלפו את הבטטות, חתכו אותן לרבעים, הוסיפו לסיר מלא במים רותחים ובשלו אותן למשך 20 דקות עד שיתרככו. בזמן הבישול הורידו מעט את האש כך שהמים יהיו על סף רתיחה.
  3. בתום הבישול, סננו את כל המים מחתיכות הבטטות ומעכו אותן היטב בקערה גדולה.
  4. הוסיפו לקערה את קמח השקדים, הסודה לשתייה, האורגנו, המלח והפלפל וערבבו את כל החומרים היטב בעזרת הידיים עד ליצירת עיסה כתומה.
  5. מעכו את בצק הבטטה על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה בצורה מעוגלת. הבצק צריך להיות בעובי של כ-1.5 סנטימטר.
  6. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ואפו במשך 15-20 דקות, עד שהקצוות של הבצק ישחימו קלות.
אופן הכנת הרוטב והרכבת הפיצה:
  1. בזמן אפיית בצק הפיצה התחילו להכין את הרוטב.
  2. במחבת עמוקה הזליפו בנדיבות שמן זית.
  3. טגנו את שיני השום הקצוצות עד אשר הן יזהיבו ולאחר מכן הוסיפו את העגבניות המרוסקות, עלי הבזיליקום, מלח ופלפל.
  4. בשלו את כל הרוטב היטב עד שיתחיל לרתוח, ואז הסירו אותו מהאש וסננו אותו בעזרת מסננת דקה לתוך קערה. באמצעות כף עץ, דחפו את התערובת לתוך המסננת, כולל חתיכות גדולות של עגבניות, אך את עלי הבזיליקום וחתיכות השום השאירו בחוץ.
  5. שפכו בחזרה את הרוטב מהקערה אל המחבת ובשלו אותו ל-5 דקות נוספות לריכוז הטעמים.
  6. לאחר שבצק הפיצה נהיה מוכן, הוציאו אותו מהתנור, שפכו מעל את הרוטב ומרחו אותו בצורה אחידה על הבצק, הוסיפו את גבינת המוצרלה, שימו מעל את התוספות הרצויות ואפו בתנור בחום של 200 מעלות לעוד כ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה תימס. preperation

מתכון לפלפלים ממולאים בגבינות ופסטה

המתכון הזה הופך את כל החוקים של מתכון הפלפלים הממולאים, זונח את האורז והבשר, ומפתיע עם מילוי עשיר במיוחד של פסטה וגבינות.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפלפלים ממולאים:
פסטה - 500 גר' (חלולה וקצרה, מסוג פנה)
פלפלים אדומים - 6 (או ירוקים צהובים לבחירתכם)
חלב - 2 כוסות
חרדל דיז'ון - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - ½ כפית
פירורי לחם - 6 כפיות (מומלץ פירורי פאנקו – פירורי לחם יפניים)
גבינת שמנת - 300 גר'
גבינת צ'דר - 300 גר' (מגוררת)
אופן הכנת הפלפלים ממולאים:
  1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  2. בשלו את הפסטה לפי הוראת ההכנה וסננו אותה מכל נוזלי הבישול לאחר מכן.
  3. בזמן שהפסטה מתבשלת הכינו את הפלפלים. שטפו אותם היטב, חתכו את כיפת הפלפל, היכן שהגבעול, והוציאו את כל הגרעינים מפנים.
  4. בסיר בישול חממו את גבינת השמנת, גבינת הצ'דר והחלב, החרדל, הפפריקה, המלח והפלפל על אש בינונית וערבבו היטב.
  5. הוסיפו אל הסיר את הפסטה, ערבבו למשך כ-5 דקות נוספות והסירו מהאש.
  6. בתבנית רחבה, סדרו את הפלפלים בשורה ומלאו אותם בתערובת הפסטה.
  7. פזרו מעל כל פלפל מעט פירורי פאנקו והכניסו לתנור למשך 20 עד 25 דקות עד שהפלפלים יתרככו. preperation

מתכון לקציצות "המבורגר" צמחוניות מתרד וגריסי פנינה

אם חשבתם שגריסי פנינה שמים רק במרק, קציצת ההמבורגר הדשנה והרכה של גריסי פנינה ותרד תוכיח לכם שאפשר להכין תחליף קליל, נימוח ומעולה לקציצת הבשר הסטנדרטית, לצמחונים שבינינו ולאלו שלא.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים להמבורגר:
גריסי פנינה - 2 כוסות (מבושלים)
תרד - 1 כוס (קצוץ ומבושל)
פטרוזיליה - 1 כף (קצוצה)
שמן זית - 1 כף
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פלפל צ'ילי - ½ כפית (יבש, לא חובה)
אופן הכנת ההמבורגר:
  1. הכניסו את כל החומרים לתוך מעבד מזון והפעילו אותו למשך כ-15 שניות, ליצירת תערובת אחידה.
  2. העבירו את התערובת לתוך קערה גדולה וצרו ממנה בעזרת הידיים כ-12 קציצות. עובי כל קציצה צריך להיות בערך סנטימטר אחד, וקוטרה אמור להיות בערך 3 סנטימטרים.
  3. חממו מחבת רחבה, שמנו אותה קלות וטגנו כל קציצה כ-2 עד 3 דקות מכל צד.
  4. הסירו מהאש והניחו את הקציצות בתוך תבנית מכוסה בנייר אפייה, ואפו בתנור במשך 15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות. preperation

מתכון לממולאים מעלי כרוב קייל ובורגול

בלי הרבה מאמץ, תוכלו להכין מנה מסורתית זו שמכילה שפע בריאות ויצירתיות, עם החלפה של מרכיב עיקרי אחד - עלי כרוב הקייל במקום עלי הגפן.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לממולאים:
בורגול - ½ כוס
סודה לשתייה - 1 כפית
כרוב קייל - 16 (עלים גדולים)
בצל שאלוט - 1 (קטן, קצוץ)
שן שום - 1 (טחונה)
פטרוזיליה - 1 כוס (קצוצה)
מלפפון - 1 (קלוף וקצוץ דק)
חמוציות - ½ כוס (מיובשות, קצוצות)
נענע - ¼ כוס (קצוצה)
שמן זית - ¼ כוס
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי, לבורגול)
פלפל שחור - לפי הטעם (טחון)
רכיבים לרוטב:
גרידת לימון - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הממולאים:
  1. בסיר בישול עם ½1 כוסות מים שימו את הבורגול, הביאו לרתיחה ובשלו למשך כ-2 דקות. כסו את הסיר, הסירו מהאש והניחו לבורגול להתבשל בחום עוד כ-15 דקות. לאחר מכן, סננו את הבורגול מהמים.
  2. בזמן שהבורגול מתבשל, בסיר גדול, הרתיחו 16 כוסות של מים עם ½ כוס מלח והסודה לשתייה.
  3. הוסיפו לסיר את עלי הקייל ובשלו במים הרותחים כ-3 דקות עד שהם יתרככו.
  4. הסירו מהאש, סננו היטב את כל המים ולאחר מכן שימו את העלים בתוך קערה של מי קרח. סננו שוב את עלי הכרוב וייבשו אותם היטב בעזרת מגבות נייר
  5. חתכו את הגזע הקשה מתחתית כל עלה.
  6. בקערה גדולה שימו את הבורגול המבושל, הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, המלפפון, החמוציות, הנענע, שמן הזית, מיץ הלימון, קורט של מלח ופלפל שחור, וערבבו היטב.
  7. התחילו במילוי העלים. על משטח עבודה פרשו כל עלה, ושימו קצת מעל הקצה התחתון שלו כף גדושה של בורגול (בערך רבע כוס של בורגול).
  8. גלגלו את העלה מלמטה למעלה ודחפו את הצדדים שלו לקצותיו של הרול המגולגל
אופן הכנת הרוטב:
  1. בקערה קטנה שימו את היוגורט, מיץ הלימון, גרידת הלימון וקורט של מלח וערבבו היטב. preperation

מתכון לפסטה מזוקיני ברוטב פסטו ועגבניות שרי

פסטה היא ללא ספק אחד המאכלים האהובים על כולנו, אולם לפעמים היא יכולה להכביד עלינו ובעיקר על מערכת העיכול. אז למה שלא נחליף את אטריות הבצק באטריות זוקיני פריכות וקלילות מעוטרות ברוטב פסטו מעולה?

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפסטה זוקיני:
זוקיני בינוניים - 6 (שטופים וקלופים)
רכיבים לרוטב:
שום - 2 כפות (כתוש)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
פטרוזיליה - 2 כפות (קצוצה)
פיסטוקים - ⅓ כוס (לא מומלחים וקלופים)
רכיבים למנה:
עגבניות שרי - 500 גר' (חצויות)
שיני שום - 3 (קלופות וקצוצות)
שמן זית - ½ כוס
פלפל שחור - ¼ כפית
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הפסטה זוקיני:
  1. בעזרת קולפן חתכו לתוך קערה רצועות דקות מהזוקיני. לאחר מכן פזרו מעל מעט מלח וערבבו היטב עם הידיים.
  2. שימו את רצועות הזוקיני בתוך מסננת והניחו להן להגיר נוזלים כ-20 דקות בערך. בתום הסינון ייבשו את הרצועות היטב באמצעות מגבות נייר.
אופן הכנת הרוטב:
  1. בתוך מעבד מזון ערבבו את הבזיליקום, הפטרוזיליה, השום, המלח והפלפל עד ליצירת מרקם חלק.
  2. הוסיפו את הפיסטוקים והפרמז'ן אל מעבד המזון וטחנו שוב עד שהפיסטוקים קצוצים דק מאוד.
  3. לבסוף, הפעילו שוב את המעבד מזון והוסיפו את השמן זית בזרם איטי לתוכו , עד שהתערובת כולה תהיה חלקה ואחידה.
אופן הכנת המנה:
  1. פזרו על תבנית מכוסה בנייר אפייה את עגבניות השרי החצויות, פזרו מעל מלח ופלפל וזלפו עליהן מעט שמן זית. אפו בחום של 200 מעלות 15 עד 20 דקות.
  2. במחבת עבה חממו שתי כפות של שמן זית, טגנו את שלושת שיני השום הקצוצות כ-2 דקות, עד להזהבה.
  3. הוסיפו למחבת את רצועות הפסטה מהזוקיני, את עגבניות השרי ואת רוטב הפסטו ובשלו תוך ערבוב למשך 4 – 5 דקות על אש בינונית. preperation
מקור: גאיה ל.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: