maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מוכרים עם מרכיבים שונים ומפתיעים שתשמחו להכיר

 יש מאכלים שלא משתנים אף פעם, אותם נבשל ונכין תמיד באותה הדרך, עם אותם המרכיבים הקבועים, וזה לפעמים יכול להיות קצת משעמם... בעזרת 6 המתכונים הבאים תוכלו להפוך את אותם המאכלים להרבה יותר מקוריים ומגוונים, עם שינוי מקורי למרכיב שלא חשבתם שאפשר להפריד מהמנה. החל מפיצה שבסיסה עשוי מבטטה ועד לפסטה שעשויה כולה מרצועות זוקיני, המתכונים שלפניכם יעניקו לארוחה שלכם נופך יצירתי, עשיר, מעניין וכמובן טעים, שיפתיע אתכם ואת החברים ובני המשפחה שלכם. בתאבון!

1. פלאפל מעדשים כתומות 

המרקם העדין והנימוח של העדשים הכתומות, יחד עם הטעם האגוזי והלימוני של גרגירי הכוסברה, יעניקו שדרוג נפלא ומרענן לחוויית הפלאפל שלכם. 

מתכונים עם רכיבים חדשים
 

מרכיבים:

  • 3 כוסות עדשים אדומות מבושלות (בערך ½1 כוסות של עדשים לא מבושלות)
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • ½ כפית פפפריקה חריפה
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס כוסברה קצוצה
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • 1 ביצה 
  • מיץ מ-1 לימון
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ⅓ כוס קמח 
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  • שימו בקערה את העדשים המבושלות לאחר שהתקררו, יחד עם השום, התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה. ערבבו היטב עד שתיווצר עיסה אחידה.
  • הוסיפו את הביצה, מיץ הלימון, הקמח ואבקת האפייה. 
  • צרו את כדורי הפלאפל בעזרת הידיים ושימו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  • הזליפו מעל כל הכדורים שמן זית בנדיבות.
  • אפו את הפלאפל בתנור למשך כ-20 דקות בחום של 180 מעלות, עד אשר הכדורים ישחימו ויהפכו לסדוקים מעט.
  • ניתן גם לטגן את כדורי פלאפל אלו בשמן עמוק עד אשר הם ישחימו ויהפכו לפריכים. 
מתכונים עם רכיבים חדשים
 

2. פיצה מבצק בטטה

בצק פריך שכזה, עם טעמה המתקתק של הבטטה בשילוב הארומה של קמח השקדים, מהווה תחליף מעולה לבסיס הרגיל של הפיצה, במיוחד לאנשים הרגישים לגלוטן.

מתכונים עם רכיבים חדשים
 
מרכיבים:
  • 2-3 בטטות בינוניות (מספיק כדי להניב כוס אחת של מחית בטטה)
  • 1 כוס קמח שקדים 
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כפית אורגנו
  • שמן זית
  • 4 שיני שום קלופות קצוצות
  • 3 פחיות של 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • ½ כוס גבינת מוצרלה 
  • תוספות לבחירתכם

הכנת הבצק:

  • חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  • קלפו את הבטטות, חתכו אותן לרבעים, הוסיפו לסיר מלא במים רותחים ובשלו אותן למשך 20 דקות עד שיתרככו. בזמן הבישול הורידו מעט את האש כך שהמים יהיו על סף רתיחה. 
  • בתום הבישול, סננו את כל המים מחתיכות הבטטות ומעכו אותן היטב בקערה גדולה. 
  • הוסיפו לקערה את קמח השקדים, הסודה לשתייה, האורגנו, המלח והפלפל וערבבו את כל החומרים היטב בעזרת הידיים עד ליצירת עיסה כתומה.
  • מעכו את בצק הבטטה על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה בצורה מעוגלת. הבצק צריך להיות בעובי של כ-1.5 סנטימטר. 
  • הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ואפו במשך 15-20 דקות, עד שהקצוות של הבצק ישחימו קלות.
הכנת הרוטב: 
  • בזמן אפיית בצק הפיצה התחילו להכין את הרוטב.
  • במחבת עמוקה הזליפו בנדיבות שמן זית.
  • טגנו את שיני השום הקצוצות עד אשר הן יזהיבו ולאחר מכן הוסיפו את העגבניות המרוסקות, עלי הבזיליקום, מלח ופלפל. 
  • בשלו את כל הרוטב היטב עד שיתחיל לרתוח, ואז הסירו אותו מהאש וסננו אותו בעזרת מסננת דקה לתוך קערה. באמצעות כף עץ, דחפו את התערובת לתוך המסננת, כולל חתיכות גדולות של עגבניות, אך את עלי הבזיליקום וחתיכות השום השאירו בחוץ.
  • שפכו בחזרה את הרוטב מהקערה אל המחבת ובשלו אותו ל-5 דקות נוספות לריכוז הטעמים. 
הרכבת הפיצה:   
  • לאחר שבצק הפיצה נהיה מוכן, הוציאו אותו מהתנור, שפכו מעל את הרוטב ומרחו אותו בצורה אחידה על הבצק, הוסיפו את גבינת המוצרלה, שימו מעל את התוספות הרצויות ואפו בתנור בחום של 200 מעלות לעוד כ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה תימס. 
מתכונים עם רכיבים חדשים
 

3. פלפלים ממולאים בגבינות ופסטה

המתכון הזה הופך את כל החוקים של מתכון הפלפלים הממולאים, זונח את האורז והבשר, ומפתיע עם מילוי עשיר במיוחד של פסטה וגבינות.

מתכונים עם רכיבים חדשים
 
מרכיבים:
  • 500 גרם פסטה חלולה וקצרה
  • 6 פלפלים אדומים או ירוקים צהובים לבחירתכם
  • 300 גרם גבינת שמנת 
  • 300 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • קורט פפריקה חריפה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח 
  • 6 כפיות פירורי לחם (מומלץ פירורי פאנקו – פירורי לחם יפניים)

אופן ההכנה:

  • חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  • בשלו את הפסטה לפי הוראת ההכנה וסננו אותה מכל נוזלי הבישול לאחר מכן.
  • בזמן שהפסטה מתבשלת הכינו את הפלפלים. שטפו אותם היטב, חתכו את כיפת הפלפל, היכן שהגבעול, והוציאו את כל הגרעינים מפנים. 
  • בסיר בישול חממו את גבינת השמנת, גבינת הצ'דר והחלב, החרדל, הפפריקה, המלח והפלפל על אש בינונית וערבבו היטב.
  • הוסיפו אל הסיר את הפסטה, ערבבו למשך כ-5 דקות נוספות והסירו מהאש. 
  • בתבנית רחבה, סדרו את הפלפלים בשורה ומלאו אותם בתערובת הפסטה. 
  • פזרו מעל כל פלפל מעט פירורי פאנקו והכניסו לתנור למשך 20 עד 25 דקות עד שהפלפלים יתרככו.
מתכונים עם רכיבים חדשים
 

4. קציצות "המבורגר" צמחונית מתרד וגריסי פנינה

אם חשבתם שגריסי פנינה שמים רק במרק, קציצת ההמבורגר הדשנה והרכה של גריסי פנינה ותרד תוכיח לכם שאפשר להכין תחליף קליל, נימוח ומעולה לקציצת הבשר הסטנדרטית, לצמחונים שבינינו ולאלו שלא.

מתכונים עם רכיבים חדשים
 
מרכיבים:
  • 2 כוסות של גריסי פנינה מבושלים (1 כוס של גריסי פנינה יבשים)
  • 1 כוס תרד קצוץ ומבושל 
  • 1 שן שום
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית של מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית  פלפל צ'ילי יבש (לא חובה)
אופן ההכנה:
  • הכניסו את כל החומרים לתוך מעבד מזון והפעילו אותו למשך כ-15 שניות, ליצירת תערובת אחידה.
  • העבירו את התערובת לתוך קערה גדולה וצרו ממנה בעזרת הידיים כ-12 קציצות. עובי כל קציצה צריך להיות בערך סנטימטר אחד, וקוטרה אמור להיות בערך 3 סנטימטרים.
  • חממו מחבת רחבה, שמנו אותה קלות וטגנו כל קציצה כ-2 עד 3 דקות מכל צד.
  • הסירו מהאש והניחו את הקציצות בתוך תבנית מכוסה בנייר אפייה, ואפו בתנור במשך 15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות. 
מתכונים עם רכיבים חדשים
 

5. עלי קייל ממולאים בבורגול

בלי הרבה מאמץ, תוכלו להכין מנה מסורתית זו שמכילה שפע בריאות ויצירתיות, עם החלפה של מרכיב עיקרי אחד - עלי כרוב הקייל במקום עלי הגפן.

מתכונים עם רכיבים חדשים

 

מרכיבים:

  • 1 כוס יוגורט רגיל
  • 2 כפות גרידת לימון
  • 1 כף מיץ לימון טרי (לרוטב)
  • מלח 
  • ½ כוס בורגול 
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 16 עלי כרוב קייל גדולים
  • 1 בצל שאלוט קטן, קצוץ
  • 1 שן שום טחונה
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 
  • 1 מלפפון קלוף וקצוץ דק
  • ½ כוס חמוציות מיובשות קצוצות
  • ¼ כוס נענע קצוצה
  • ¼ כוס שמן זית 
  • 2 כפות מיץ לימון טרי (לבורגול)
  • פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
  • בסיר בישול עם 1 וחצי כוסות מים שימו את הבורגול, הביאו לרתיחה ובשלו למשך כ-2 דקות. כסו את הסיר, הסירו מהאש והניחו לבורגול להתבשל בחום עוד כ-15 דקות. לאחר מכן, סננו את הבורגול מהמים. 
  • בזמן שהבורגול מתבשל, בסיר גדול, הרתיחו 16 כוסות של מים עם 1/2 כוס מלח והסודה לשתייה. 
  • הוסיפו לסיר את עלי הקייל ובשלו במים הרותחים כ-3 דקות עד שהם יתרככו. 
  • הסירו מהאש, סננו היטב את כל המים ולאחר מכן שימו את העלים בתוך קערה של מי קרח. סננו שוב את עלי הכרוב וייבשו אותם היטב בעזרת מגבות נייר.
  • חתכו את הגזע הקשה מתחתית כל עלה.
  • בקערה גדולה שימו את הבורגול המבושל, הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, המלפפון, החמוציות, הנענע, שמן הזית, מיץ הלימון, קורט של מלח ופלפל שחור, וערבבו היטב. 
  • התחילו במילוי העלים. על משטח עבודה פרשו כל עלה, ושימו קצת מעל הקצה התחתון שלו כף גדושה של בורגול (בערך רבע כוס של בורגול). 
  • גלגלו את העלה מלמטה למעלה ודחפו את הצדדים שלו לקצותיו של הרול המגולגל.  
להכנת הרוטב:
  • בקערה קטנה שימו את היוגורט, מיץ הלימון, גרידת הלימון וקורט של מלח וערבבו היטב.
מתכונים עם רכיבים חדשים
 

6. אטריות פסטה מזוקיני ברוטב פסטו ועגבניות שרי

פסטה היא ללא ספק אחד המאכלים האהובים על כולנו, אולם לפעמים היא יכולה להכביד עלינו ובעיקר על מערכת העיכול. אז למה שלא נחליף את אטריות הבצק באטריות זוקיני פריכות וקלילות מעוטרות ברוטב פסטו מעולה?
 
מתכונים עם רכיבים חדשים
 
מרכיבים:
  • 6 זוקיני בינוניים שטופים וקלופים
  • 500 גרם עגבניות שרי חצויות
  • 3 שיני שום קלופות וקצוצות
  • מלח 
  • פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות שום כתוש
  • ½ כפית מלח
  • 2 כוסות עלי בזיליקום
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • ⅓ כוס פיסטוקים לא מומלחים וקלופים
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כוס שמן זית

 

אופן ההכנה

הכנת הפסטה:
  • בעזרת קולפן חתכו לתוך קערה רצועות דקות מהזוקיני. לאחר מכן פזרו מעל מעט מלח וערבבו היטב עם הידיים. 
  • שימו את רצועות הזוקיני בתוך מסננת והניחו להן להגיר נוזלים כ-20 דקות בערך. בתום הסינון ייבשו את הרצועות היטב באמצעות מגבות נייר. 
הכנת הרוטב:
  • בתוך מעבד מזון ערבבו את הבזיליקום, הפטרוזיליה, השום, המלח והפלפל עד ליצירת מרקם חלק. 
  • הוסיפו את הפיסטוקים והפרמז'ן אל מעבד המזון וטחנו שוב עד שהפיסטוקים קצוצים דק מאוד. 
  • לבסוף, הפעילו שוב את המעבד מזון והוסיפו את השמן זית בזרם איטי לתוכו , עד שהתערובת כולה תהיה חלקה ואחידה. 
הרכבת הפסטה:
  • פזרו על תבנית מכוסה בנייר אפייה את עגבניות השרי החצויות, פזרו מעל מלח ופלפל והזליפו עליהן מעט שמן זית. אפו בחום של 200 מעלות 15 עד 20 דקות.
  •  במחבת עבה חממו שתי כפות של שמן זית, טגנו את שלושת שיני השום הקצוצות כ-2 דקות, עד להזהבה. 
  • הוסיפו למחבת את רצועות הפסטה מהזוקיני, את עגבניות השרי ו את רוטב הפסטו ובשלו תוך ערבוב למשך 4 – 5 דקות על אש בינונית.  
מתכונים עם רכיבים חדשים
 

 

מקור: גאיה ל.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: