maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני סלט לקיץ ומתכון למשקה אפרסקים קר

 הימים החמים שפוקדים אותנו בקיץ מפחיתים את הרצון לאכול ארוחות כבדות ומרדימות, ורבים נוהגים ל"חטוף" פרי טרי ועסיסי שמשביע אותם לדקות ספורות בלבד. אך בכל זאת הגוף שלנו לא יכול לשרוד במשך עונה שלמה רק מפירות שידועים גם כבעלי ערך קלורי גבוה, לכן ליקטנו עבורכם 5 מתכוני סלט טעימים ובריאים המשלבים פירות, אשר ישביעו אתכם למשך זמן ארוך יותר. כבונוס הוספנו גם מתכון למשקה לימונדה עם אפרסקים שירווה את צימאונכם וימתיק את יומכם.
מתכון לסלט אפרסקים, תפוח וויניגרט ברוטב מייפל-דיז'ון
פירות הקיץ הם חגיגה אמיתית, כשהצבעים העזים והניחוחות המשכרים יוצרים מנות טעימות ומיוחדות שאין אחד שלא ירצה לטעום. נסו את מתכון סלט האפרסקים ותפוחים הקיצי שלפניכם ותוכלו לפתוח את העונה בקרנבל של ממש.
מתכון לסלט אפרסקים, תפוח וויניגרט ברוטב מייפל-דיז'ון מקור תמונה: houseofyumm
רכיבים לסלט:
עלי בייבי - 2 כוסות
אגוזי פקאן - ¼ כוס (חצויים)
גבינת פטה - 2 כפות (מגורדת)
תפוח עץ ירוק - ½ (גרני סמית, פרוס דק)
אפרסק - ½ (או נקטרינה, פרוס דק)
רכיבים לרוטב מייפל-דיז'ון:
שמן זית - 2 כפות
חרדל דיז'ון - ½1 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון לסלט אבטיח ומלפפונים קיצי
 המתכון הבא משלב ירקות ופירות, ביניהם האבטיח הידוע כמלך פירות הקיץ. החיבור הנועז יוצר סלט פריך, מלוח וטעים להפליא עד כדי כך שכאשר תגישו אותו לארוחה הבאה תקבלו מחמאות רבות ותשבחות.
מתכון לסלט אבטיח ומלפפונים קיצי מקור תמונה: delightfulemade
רכיבים לסלט אבטיח:
מלפפונים - 5 (בינוניים)
אבטיח - 3 כוסות (חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס"מ)
מלון כתום - 3 כוסות (חתוך לקוביות בגודל 2-3 ס"מ)
בצלים ירוקים - 2 (קצוצים)
רכיבים לרוטב:
חומץ לבן - ¼ כפית
מיץ לימון - ¼ כוס
גרידת לימון - 2 כפיות
שמן - 2 כפות
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי, מגורד)
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מתכון לסלט מלפפונים ומנגו במיץ ליים
אם מתחשק לכם להתחיל את היום עם מנה מיוחדת שמצד אחד תשביע ומצד שני תשאיר אתכם ערניים וממוקדים, נסו את מתכון סלט המנגו הבא שמשלב את אחד מפירות הקיץ המתוקים והטעימים יחד עם המלפפון, הידוע כירק שעוזר לאזן את חום הגוף.
מתכון לסלט מלפפונים ומנגו במיץ ליים מקור תמונה: ohmyveggies
רכיבים לסלט מנגו:
מנגו - 1 כוס (בשל, קלוף וחתוך לקוביות)
מלפפונים - ½1 כוסות (חתוכים לקוביות)
בצל סגול - ⅓ כוס (קצוץ גס)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
מיץ ליים - מ-1 ליים (או לימון)
פלפל שחור - לפי הטעם
 
מתכון לסלט אננס ומלפפונים בתיבול ליים חמצמץ
יש משהו בקיץ שמעלה בנו געגועים לטעמים מיוחדים שמזכירים חופשות מדהימות שהיינו בהם, ובמהלך הזמן הזה מתעוררים חשקים לפירות טרופיים שיצננו את הטמפרטורות ויעלו אצלנו את מפלס האושר. בעזרת המתכון הבא, תוכלו "לצאת" לטיול קצר בתאילנד וליהנות מטעמו העדין של סלט האננס והליים החמצמץ הזה שיעלה לכם זיכרונות נעימים.
מתכון לסלט אננס ומלפפונים בתיבול ליים חמצמץ מקור תמונה: momontimeout
רכיבים ללסלט אננס:
אננס - 1 (קלוף וחתוך לקוביות - ניתן להשתמש בקופסת שימורים)
מלפפון - 1 (בינוני, חתוך לקוביות בינוניות)
גרידת לימון - מ-2 לימונים
מיץ לימון - מ-2 לימונים
כוסברה - 1 כוס (קצוצה גס)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לסלט נודלס בטטה מתקתק ברוטב פסטו-אבוקדו
המתכון הבא יהפוך לאחת המנות האהובות על כל בני הבית בזכות השילוב הטעים והמעניין של חמוץ עם מתוק. רצועות הבטטה הדקות יחד עם רוטב האבוקדו ישנו את תפיסת העולם שלכם לגבי שילוב מרכיבים שונים מן הקצה האחד לשני.
מתכון לסלט נודלס בטטה מתקתק ברוטב פסטו-אבוקדו מקור תמונה: savorynothings
רכיבים לרוטב אבוקדו:
אבוקדו - ½ (קלוף)
מיץ לימון - מ-1 לימון
כוסברה - חופן
אגוזי מקדמיה - 2 כפות (או אגוזי מלך)
מים - ¼ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לסלט נודלס בטטה:
שמן זית - 2 כפות
גרעיני תירס - מ-1 קלח (טריים ומנותקים מהקלח)
בטטה - 1 (קלופה וחתוכה לספירלה או רצועות דקות)
מים - 3 כפות
שעועית שחורה - 400 גרם (מסוננת ושטופה מקופסת שימורים)
בצל סגול - ½ (קצוץ)
קייל - 2 כוסות (עלים צעירים, או עלי בייבי)
מתכון למשקה לימונדה עם אפרסקים ופטל
בימים חמים חשוב מאוד לשתות משקאות קרים שיצננו את גופנו, אך לפעמים נמאס לשתות רק מים והחשק למשקה ממותק הופך למעיק בגלל כמות הסוכר הלא בריאה. לכן החלטנו לפנק אתכם במתכון למשקה טעים, בריא ומפנק שיצנן לכם את הימים הלוהטים, ויגרום לכם לשתות יותר כדי שלא תאבדו נוזלים.
מתכון למשקה לימונדה עם אפרסקים ופטל מקור תמונה: thechunkychef
רכיבים ללימונדה:
אפרסקים - 4 (טריים, מגולענים וחתוכים לקוביות גדולות)
פטל - 1 כוס (טרי)
מים - ¼1 כוסות
סוכר - ½ כוס (או כל תחליף סוכר)
מים - ½ כוס
מיץ לימון - ¼1 כוסות (סחוט טרי מכ-4 לימונים)
אפרסק - לקישוט (פלחים - לא חובה)
פטל - לקישוט (לא חובה)
מים - 7 כוסות (קרים)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו