maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים מנצחים לארוחת חג השבועות

 
 
בתקופה הזו של השנה, לקראת חג השבועות, המתכונים החלביים, הופכים למסמר הערב ומקבלים את מרכז הבמה - או יותר נכון, את מרכז הסעודה. אבל לפניו מגיע שלב ההתלבטות – איזה מאפה נכין, באיזו גבינות נשתמש, עם איזה קינוח נפתיע הפעם? כדי לעזור לכם להתכונן אספנו עבורכם 8 מתכונים מנצחים לחג השבועות, בין היתר מ-5 בלוגריות בישול מומחיות מרחבי הרשת. חלק מהמתכונים מוכרים וקלאסיים אשר אי אפשר להעביר את סעודת החג בלעדיהם, וחלקם חדשים ומפתיעים לגמרי - אך כולם יגרפו אליכם מחמאות וייחטפו חיש מהר מהשולחן. חג שמח!  
 
לחצו על המתכון המבוקש, לקבלת הוראות מפורטות להכנתו. 
 
 
מאפה פילאס תרד וגבינה בולגרית
מקלות גבינה  לזניית ארטישוק ופלפלים דפי פילו ממולאים גבינות
       
בורקס טופו, זיתים ועשבי תיבול גביניות ריבה וגבינת מסקרפונה עוגת גבינה עם הפתעות קראנצ'יות כדורי גבינה מצופים שוקולד על מקל
       

 

 

מאפה פילאס ממולא בתרד וגבינה בולגרית מבלוג המתכונים "חברות מבשלות"

שבלול הבורקס הזהוב והפריך מוצג לכן כאן בגרסה הקלאסית שלו, במילוי תרד וגבינה בולגרית, אותו תוכלו להכין בקלי קלות כאשר הוא מוסיף המון יופי לשולחן ואהוב על כולם, ילדים ומבוגרים.    

 

מתכונים לחג השבועות
 
המצרכים:
  • 1 חב' בצק פילאס מופשר
  • 1 שקית עלי תרד טריים
  • 2 בצלים בינוניים
  • שמן זית לטיגון
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • מעט פלפל שחור
לציפוי:
  • ביצה ושומשום
 
אופן ההכנה:
  • מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל. קוצצים בינתיים את עלי התרד ומוסיפים לבצל, מאדים כמה דקות עד שהתרד מתאדה. מסירים מהגז ומקררים. סוחטים את התרד מנוזלים מיותרים, מוסיפים גבינה בולגרית מגורדת ופלפל ומערבבים.
  • פורסים את הפילאס וחותכים למלבנים. מסדרים במרכז כל מלבן מתערובת התרד והגבינות, מגלגלים לרולדה. כך עד שמסיימים את המילוי והבצק.

מתכונים לחג השבועות

 

  • מסדרים בתבנית צורה של שבלול מורחים ביצה ומפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש עד להזהבה.

 

מתכונים לחג השבועות

 

 

מקלות גבינה של שפרה מהבלוג "במטבח של שפרה – אוכל ודברים טובים"  

לצד סלט, מרק, או כנשנוש לצד מטבלים שונים, מקלות הגבינה המשובחים האלה יהפכו ללהיט של הארוחה. היופי במקלות הגבינה האלו הוא היצירתיות - השתמשו בכל סוג גבינה שיש לכם והוסיפו גרעינים שונים כיד הדמיון, העיקר הגיוון. תכינו הרבה, הם נחטפים.

 

מתכונים לחג השבועות

 
ניתן להכין מספר שעות לפני ההגשה ולהשאיר בטמפרטורת החדר, לא מאבד מטעמו.
 
 
מצרכים לכ-40 יחידות:
  • 1 חב' בצק עלים חמאה מופשר
  • 100 ג' גבינת קשקוול מגורדת
  • 100 ג' גבינת צ'אדר מגורדת
  • 100 ג' פטה מגורדת
  • 1 ביצה טרופה
  • ½ כוס גרעיני חמניה
  • ½ כוס סומסום
  • תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה
אופן ההכנה:
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • פורסים את הבצק ומורחים אותו בביצה.
  • מפזרים על הבצק את הגבינות המגורדות ומהדקים אותן בעזרת מערוך או עם כפות הידיים לתוך הבצק.
  • הופכים את הבצק (כדי להקל על הפיכתו, חותכים אותו ל-2 מלבנים), מורחים שוב ביצה, מפזרים מעל את הגרעינים ובעזרת מערוך מהדקים אותם לבצק.
  • חותכים את הבצק לרצועות בעובי של כ-2 ס"מ. חוצים כל רצועה לחצי, אחרת זה ארוך מדי, ומסובבים אותן בצורת בורג.
  • מניחים על תבנית ואופים כ-25 דקות, עד הזהבה.

 

מתכונים לחג השבועות

 

מתכונים לחג השבועות

 

 

לזניית ארטישוק ופלפלים

זו גרסה חדשה לקלאסיקה האיטלקית המוכרת, שמשודרגת בתחתיות ארטישוק ורוטב שמנת ופטריות. מנה גבינתית ומבעבעת היא מנה עיקרית מעולה לשבועות.
 
 
 
מצרכים:
  • 9 דפי לזניה 
  • 2 כפות שמן זית 
  • בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום טחונות 
  • 2 כוסות פלפלים אדומים קלויים 
  • ¼ כוס בזיליקום
  • 450 גרם תחתיות ארטישוק חתוכות קפוא (מופשר חלקית)
  • 280 גרם תרד קפוא (מופשר חלקית) 
  • 450 גרם פירורי לחם 
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כוסות רוטב שמנת פטריות 

לרוטב שמנת פטריות:

  • ¼ כוס חמאה
  • 1 חבילת שמנת מתוקה 15%
  • 1 שן שום קלופה
  • 1 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
  • ¼ כוס פטרוזילה קצוצה
  • 1 כוס פטריות שמפיניון קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-160 מעלות. 
  • בינתיים בסיר גדול של מים רותחים מבשלים את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד. 
  • מכינים את רוטב הפטריות - מטגנים בשמן זית את הפטריות יחד עם השום עד אשר הפטריות מתרככות, מוסיפים את החמאה ואת השמנת המתוקה, ממשיכים לטגן ולבסוף מוסיפים את גבינת הפרמז'ן, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מבשלים עד שהרוטב מתעבה ומסירים מהאש.  
  • במחבת גדולה מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
  • מוסיפים את הפלפלים, הארטישוק והתרד ומבשלים במשך שלוש דקות, מוסיפים את הבזיליקום ומניחים בצד להתקרר.
  • משמנים תבנית בינונית ומניחים בה שליש מרוטב האלפרדו ושליש מתערובת הארטישוק ומצמידים מעל שלושה מדפי הלזניה. 
  • מניחים מעל שליש מרוטב האלפרדו ושליש מתערובת הארטישוק וכך חוזר חלילה. 
  • מעל השכבה העליונה מפזרים את פירורי הלחם וגבינת הפרמזן.  
  • מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים במשך 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עד לצבע חום - זהוב. 

 

 

דפי פילו ממולאים גבינות של בתיה דורון מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

למאפה העשיר הזה קוראים באניצה, והוא עשוי משכבות בצק פילו משוחות בחמאה המפרידות את מילוי הגבינות גם במרכזו ליצירת מרקם מעניין וייחודי. את המאפה אופים בתבנית מרובעת גדולה ועדיף להגיש אותו היישר מהתנור, כשהוא חם ופריך. 
 
 
מתכונים לחג השבועות
 
 
הוראות מקדימות:
את הבצק יש להפשיר במקרר לפחות 12 שעות.
בכל זמן ההכנה, חשוב להניח על הדפים מגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
לחמם תנור ל-200 מעלות.
אפשר לערבב סוגי גבינות שונים.
 
מצרכים:
  • 1 חבילה של בצק פילו
  • 300 גרם גבינות מעורבות מגורדות (כמו חמד, פרמזן, מוצרלה)
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 ביצים שלמות
  • ½ כוס חלב
  • מעט מלח ופלפל שחור - לא להגזים עם המלח כי הגבינות מלוחות מספיק
  • 200 גרם חמאה מומסת
אופן הכנה:
  • מערבבים בקערה את כל הגבינות, הביצים, החלב, המלח והפלפל.
  • מורחים תבנית מתאימה בחמאה מומסת, אפשר גם לרסס בשמן.
  • משטיחים דף פילו בתבנית ומורחים אותו בחמאה מומסת. מוסיפים עוד דף ומורחים גם אותו בחמאה. חוזרים על אותה הפעולה עם עוד 5 דפים.
  • לוקחים 5 דפים נוספים, חותכים אותם לחצי ומועכים כל חבילת דפים שכזאת לכדור רפוי. מניחים אותם בתבנית אחד ליד השני עם מעט מרווח ביניהם.
  • שופכים מעל את תערובת הגבינות.
  • מכסים את הכל עם דף פילו, משמנים אותו בחמאה המומסת וככה ממשיכים לעשות עם שאר הדפים שנשארו (לא לשכוח לשמן בחמאה המומסת גם את הדף האחרון).
  • פורסים את המאפה לריבועים או מעויינים ומפזרים שומשום.
  • אופים בערך 45 דקות או עד שהמאפה מקבל צבע זהוב חום.

 

מתכונים לחג השבועות

 

לחצו כאן כדי לחזור לאוסף המתכונים

בורקס "כמו גבינה" עם טופו, זיתים ועשבי תיבול של אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"

טופו הוא אחד מחומרי הגלם הפלאיים ביותר שפגשתי במטבח – הוא יכול לשמש לאינסוף מתכונים, סופח טעמים, משנה מרקמים ועל הדרך מזין את גופנו בחלבון מלא ואיכותי. כאן הוא על תקן ה"גבינה" במאפה הכל-ישראלי האהוב, מומלץ לשבועות ולכל ימות השנה.

מתכונים לחג השבועות

 
מצרכים ל-12 יחידות:
  • 12 דפי פילו מופשרים
למילוי:
  • 150 גרם טופו, מפורר לפירורים קטנים
  • ¼ כוס חומץ תפוחים
  • 2-3 כפות רוטב סויה בהיר
  • 1 כפית משחת מיסו (אם אין אפשר להחליף בחרדל דיז'ון)
  • 1 כפית שמרי בירה (להשיג ברשתות הטבע)
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
  • חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה, קצוצים
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית להברשה
  • שומשום לציפוי
 
אופן ההכנה:
  • מכינים את המילוי לפחות שעה מראש: מניחים בקערה פירורי טופו, חומץ, סויה, מיסו ושמרי בירה ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות או למשך הלילה. מוציאים את תערובת הטופו מהמקרר ומסננים היטב משאריות נוזלים. מוסיפים זיתים קצוצים, עשבי תיבול ופלפל שחור ומערבבים.
  • מניחים את דפי הפילו המופשרים על משטח עבודה זה על גבי זה. מברישים בשמן זית את הדף העליון ומקפלים אותו למלבן. מברישים שוב ומקפלים כך שייווצר מלבן צר וארוך.
  • מניחים בקצה המלבן כף של מילוי טופו ומקפלים מהפינה ומעל המילוי, למשולש. ממשיכים לקפל מהפינה פנימה משולש ועוד משולש (כמו שמכינים פסטלים למי שמכיר) עד לסגירה האחרונה בקצה המלבן. ממלאים באותו אופן את יתר דפי הפילו.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מברישים את הבורקס שהתקבל בשמן זית, מפזרים שומשום ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
  • אופים בתנור החם במשך כ-10 דקות, עד שהמאפים זהובים ופריכים.

 

מתכונים לחג השבועות

 

 
 

גביניות ריבה וגבינת מסקרפונה של יפה ימין מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

הגביניות המעולות האלה הן גיוון צבעוני ומקורי לקינוח של סוף הארוחה. הבצק קל להכנה ונוח לעבודה, ואם רוצים גם מתאים למילויים מלוחים.

מתכונים לחג השבועות

 
מצרכים ל-30 גביניות:
 
  • 200 גר' גבינת שמנת בטעם טבעי 5% 
  • 200 גר חמאה רכה
  • 280 גר' קמח רגיל (2 כוסות)
 
למלית הגבינה
  • 1 קופסה 250 גר' גבינת ריקוטה 5% 
  • 50 גר' אבקת סוכר (לא חובה)
  • ½ כפית תמצית וניל
 
למלית הריבה
  • ¾ כוס ריבת תות
 
לציפוי
  • אבקת סוכר
 
 
אופן ההכנה:
  • מערבלים חמאה וגבינת שמנת במיקסר עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
  • מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  • מערבבים את חומרי מלית הגבינה (הריקוטה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל) עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מרדדים לריבוע בעובי ½ ס"מ את מחצית הבצק על שטח מקומח (מעבירים את החצי השני למקרר עד שמסיימים את החלק הראשון).
  • חותכים לריבועים בגודל 7X7, מניחים כפית ריבה במרכז הריבוע ומעל כפית תערובת הריקוטה.
  • מקפלים את קצות הריבוע באלכסון וסוגרים בהידוק.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות זהובות.
  • מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.
  • שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 4 ימים. אפשר להקפיא ולחמם 5 דקות בתנור.
 
מתכונים לחג השבועות
 
 
 
 

עוגת גבינה עם הפתעות קראנצ'יות של יהודית אביב מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

אי אפשר שלא לסיים את ארוחת השבועות בלי עוגת גבינה מנצחת. העוגה המדהימה הזו שלפניכם אמנם דורשת השקעה והיא מרובת שלבים, אך תגרום לאורחים להשמיע שלל של קריאות התפעלות, מכיוון שמעבר לתצוגה המפוארת שלה היא גם מקורית ומפתיעה, ומשלבת ביסקוויטים ופקאנים מקורמלים, גבינות ושוקולד לבן.   

מתכונים לחג השבועות

 
 
מצרכים לתבנית בקוטר 24:
 
לקראנץ' עוגיות קרמל:
  • ½ כוס סוכר חום כהה
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם גלוקוזה (להשיג בחנויות מתמחות)
  • ⅓ כוס שמנת מתוקה חמימה
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 20 יחידות ביסקוויטים בטעם קרמל שבורים גס 
  • 50 גרם שקדים גרוסים
 
לשכבת הבסיס:
  • 20 עוגיות ביסקוויטים בטעם שוקולד מריר
  • 1-2 כפות סוכר
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
 
לעוגה:
  • 14 גרם ג'לטין 
  • ¼ כוס מים (להמסת הג'לטין)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 כפית משחת וניל (התכולה של מקלות וניל) / תמצית וניל איכותית
  • ¼ כוס חלב
  • ¾ כוס סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 100 גרם שוקולד לבן

לגלסאז' שוקולד לבן (אפשר לוותר על השכבה הזו ולצפות בקרם שמנת מתוקה):

  • 5 גרם ג'לטין
  • 20 מ"ל מים להמסת הג'לטין
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות גלוקוזה / סירופ תירס
  • 200 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה:
אופן הכנת הקראנץ':
  • שמים במחבת סוכר, חמאה וגלוקוזה ומביאים לרתיחה של 2-3 דקות עד לקבלת מעין קרמל.
  • מוסיפים שמנת מתוקה שחיממנו מעט במיקרוגל וסירופ המייפל ומרתיחים תוך ערבוב למשך 2-3 דקות. התערובת צריכה להיות קרמלית.
  • מסירים מהאש ומוסיפים ביסקוויטים ושקדים ומערבבים היטב.
  • מניחים בצד לצינון מוחלט.
  • לאחר הצינון שוברים את המקשה לחתיכות גסות עם הידיים (חלק ייכנסו לעוגה וחלק נשמור לקישוט).
 
אופן הכנת הבסיס:
  • שמים במעבד מזון את כל המצרכים יחד וטוחנים היטב.
  • משטחים עם כף בתבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה (כך קל יותר לשחרר את העוגה מהתבנית) ומהדקים את העוגיות הטחונות היטב עם הכף.
  • שמים במקפיא למשך רבע שעה.
  • מוציאים מהמקפיא, משמנים את הדפנות עם חמאה ומסדרים מסביב לשקף גבוה (10 ס"מ).
 
אופן הכנת העוגה:
  • שמים בקערית קטנה ג'לטין ומים עד שהג'לטין סופח את כל המים (בערך 10 דקות).
  • שמים בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, חלב, סוכר, משחת וניל (או תמצית וניל) ומקציפים עד לקבלת מרקם קצת יותר סמיך מיוגורט.
  • עוצרים את המיקסר ומוסיפים את כל סוגי הגבינות והשמנת של פעם, וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות.
  • ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל - יש להמיס בפולסים של חצי דקה ולהיזהר לא לשרוף את השוקולד.
  • לוקחים כף אחת או שתיים מתערובת הגבינה ומערבבים יחד עם השוקולד (כדי להשוות מרקמים וטמפרטורה) ומעבירים את השוקולד למיקסר. מקציפים עוד חצי דקה רק לאיחוד החומרים.
  • ממיסים במיקרוגל את הג'לטין לקבלת נוזל שקוף וצלול (מקסימום 15 שניות! לא להרתיח אחרת הג'לטין מאבד את יכולת הייצוב שלו והעוגה לא תתייצב).
  • מוזגים את הג'לטין לתערובת הגבינה ולמערבלים עוד דקה עד שהג'לטין נטמע היטב בתערובת (אם הג'לטין חמים מידי, יש להמתין דקה לפני שמשלבים בתערובת, שיתקרר מעט).
  • משאירים ⅓  מהקראנץ' בצד ואת השאר מערבבים לתוך העוגה.
  • שופכים את תערובת הגבינה על בסיס העוגה. שמים במקרר להתייצבות של שעתיים לפני ששמים את הגלסאז׳.
 
הרכבת העוגה
 
תזכורת: הכנו את הבסיס והקפאנו רבע שעה. הוצאנו וסידרנו מסביב שקף. הכנו את תערובת הגבינה ויש לנו בצד קראנץ' לקישוט. מתחילים לעצב את העוגה:
  • מסדרים מסביב לשקף (בדפנות) את הקראנץ' (לא את כולו כי חלק נשמור לקישוט מעל העוגה).
  • שופכים את תערובת העוגה לתבנית ומכניסים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.
  • מכינים את הגלסאז' ושופכים על העוגה. מחזירים למקרר להתייצבות של מינימום 6 שעות -עדיף לילה. מקשטים מעל בקראנץ' שהשארנו ומגישים.
 
אופן הכנת שכבת הגלסאז':
  • שמים בצלוחית קטנה מים וג'לטין ונותנים לג'לטין לספוח אליו את המים (בערך 10 דקות).
  • שמים בסיר קטן את השמנת המתוקה והגלוקוזה ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים במרץ עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • ממיסים במיקרוגל את הג'לטין - מחממים 4-5 שניות רק עד שמתקבל נוזל צלול, מוסיפים מיד לתערובת השמנת ומערבבים היטב.
  • מצננים לטמפרטורת החדר ויוצקים מעל העוגה בצורה שווה.
  • מקררים את העוגה לילה שלם במקרר ולמחרת מקשטים.
 
 
מתכונים לחג השבועות
 
 
 

כדורי גבינה מצופים שוקולד על מקל (צ'יז פופס)

אם מתחשק לכם להכין קינוח מקורי ומדליק "שישבור" את מסורת העוגה והתה, כדורי גבינה מצופי שוקולד מקסימים אלו, אשר יחזירו את יושבי השולחן לילדות (ויגרמו לילדים בעצמם להתלהב עד השמיים) הם הקינוח המושלם לכך.  

 

מתכונים לחג השבועות

 

חומרים:
 
להכנת התערובת:
  • 5 חבילות של גבינת שמנת (כ-300 גרם כל אחת)
  • 2 כוסות סוכר
  • ¼ כוס קמח
  • ¼ כפית מלח
  • 5 ביצים גדולות
  • 2 חלמונים בלבד
  • 2 כפיות של תמצית וניל 
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 30-40 מקלות פלסטיק
להכנת רוטב השוקולד:
  • 2 חבילות שוקולד לבחירתכם (מריר, לבן, חלב)
  • קישוטים מגוונים כמו: אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות, פיסטוק.
 
אופן ההכנה:
  • מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  • בקערה גדולה או במיקסר, מערבבים את גבינת השמנת, הסוכר, הקמח והמלח.
  • אם אתם משתמשים במיקסר, הנמיכו את המהירות והוסיפו בזהירות את הביצים השלמות ואת החלמונים (אחד בכל פעם).
  • מוסיפים את תמצית הווניל והשמנת המתוקה.
  • משמנים תבנית עוגה ושופכים את התערובת לתוכה. 
  • את תבנית העוגה מניחים על תבנית תנור אחרת וממלאים אותה במים עד שיגיעו לדפנות אמצע תבנית העוגה.
  • זמן האפייה בין 35-45 דקות, עד שהשכבה העליונה הופכת מעט מוזהבת.
  • מוציאים את תבנית העוגה מן "האמבטיה" ונותנים לה להתקרר בטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מכסים אותה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות ל-3 שעות.
  • כשעוגת הגבינה קרה מוציאים ממנה על ידי כפית כדורים ומניחים אותם על תבנית של נייר אפייה (הכדורים צריכים להיות רכים ועיסתיים).
  • כאשר הכדורים מוכנים על נייר האפייה, משחילים מקל סוכריה למרכזו של כל כדור.
  • מכניסים למקפיא לפחות ל-3 שעות.
  • כשכדורי הגבינה קפואים ומוצקים, מכינים את בלילת השוקולד - ממיסים את השוקולד בסיר או במיקרוגל עד לקבלת למרקם סמיך.
  • טובלים את מקלות הגבינה בתוך בלילת השוקולד ומשם בצלוחיות הקישוט, לבחירתכם!
  • מחזירים את המקלות המקושטים אל תבנית נייר האפייה ומכניסים למקרר עד להגשה.
 
 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: