maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון מיוחד לעוגת גבינה קראנצ'ית של יהודית אביב

אי אפשר שלא לסיים את ארוחת השבועות בלי עוגת גבינה מנצחת. העוגה המדהימה הזו שלפניכם אמנם דורשת השקעה והיא מרובת שלבים, אך תגרום לאורחים להשמיע שלל של קריאות התפעלות, מכיוון שמעבר לתצוגה המפוארת שלה היא גם מקורית ומפתיעה, ומשלבת ביסקוויטים ופקאנים מקורמלים, גבינות ושוקולד לבן.   

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל".

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון מיוחד לעוגת גבינה קראנצ'ית של יהודית אביב מקור תמונה: yehudit-aviv
רכיבים לקראנץ' עוגיות קרמל:
סוכר חום - ½ כוס (כהה)
חמאה - 50 גר'
גלוקוזה - 50 גר' (להשיג בחנויות מתמחות)
שמנת מתוקה - ⅓ כוס (חמימה)
סירופ מייפל - 2 כפות
ביסקוויטים - 20 יחידות (בטעם קרמל, שבורים גס )
שקדים - 50 גר' (גרוסים)
רכיבים לשכבת בסיס:
ביסקוויטים - 20 יחידות (בטעם קקאו)
סוכר - 1-2 כפות
חמאה - 100 גר' (רכה מאוד)
רכיבים למוס גבינה:
ג'לטין - 14 גר'
מים - ¼ כוס (להמסת הג'לטין)
שמנת מתוקה - 250 מ''ל (38% שומן - 1 מיכל)
תמצית וניל - 1 כפית
חלב - ¼ כוס
סוכר - ¾ כוס
גבינה לבנה - 250 גר' (5%)
גבינת שמנת - 200 גר' (30%)
שמנת חמוצה - 1 גביע
שוקולד לבן - 100 גר'
רכיבים לגלאסז' (ציפוי) והרכבת העוגה :
ג'לטין - 5 גר'
מים - 20 מ"ל (להמסת הג'לטין)
שמנת מתוקה - ½ כוס
גלוקוזה - 2 כפות (או סירופ תירס)
שוקולד לבן - 200 גר' (שבור לקוביות קטנות)
אופן הכנת הקראנץ' עוגיות קרמל:
  1. שימו במחבת סוכר, חמאה וגלוקוזה והביאו לרתיחה של 2-3 דקות עד לקבלת מעין קרמל.
  2. הוסיפו שמנת מתוקה שחיממתם מעט במיקרוגל וסירופ המייפל והרתיחו תוך ערבוב למשך 2-3 דקות. התערובת צריכה להיות קרמלית.
  3. הסירו מהאש והוסיפו ביסקוויטים ושקדים וערבבו היטב.
  4. הניחו בצד לצינון מוחלט.
  5. לאחר הצינון שיברו את המקשה לחתיכות גסות עם הידיים (חלק ייכנסו לעוגה וחלק נשמור לקישוט).
אופן הכנת השכבת בסיס:
  1. שימו במעבד מזון את כל המצרכים יחד וטיחנו היטב.
  2. שטחו עם כף בתבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה (כך קל יותר לשחרר את העוגה מהתבנית) והדקו את העוגיות הטחונות היטב עם הכף.
  3. שימו במקפיא למשך רבע שעה.
  4. הוציאו מהמקפיא, שמנו את הדפנות עם חמאה וסדרו מסביב לשקף גבוה (10 ס"מ).
אופן הכנת המוס גבינה:
  1. שימו בקערית קטנה ג'לטין ומים עד שהג'לטין סופח את כל המים (בערך 10 דקות).
  2. שימו בקערת המיקסר שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, חלב, סוכר, משחת וניל (או תמצית וניל) והקציפו עד לקבלת מרקם קצת יותר סמיך מיוגורט.
  3. עיצרו את המיקסר והוסיפו את כל סוגי הגבינות והשמנת של פעם, והמשיכו להקציף עוד 2-3 דקות.
  4. המיסו שוקולד לבן במיקרוגל - יש להמיס בפולסים של ½ דקה ולהיזהר לא לשרוף את השוקולד.
  5. קחו כף אחת או שתיים מתערובת הגבינה וערבבו יחד עם השוקולד (כדי להשוות מרקמים וטמפרטורה) והעבירו את השוקולד למיקסר. הקציפו עוד ½ דקה עד לאיחוד החומרים.
  6. המיסו במיקרוגל את הג'לטין לקבלת נוזל שקוף וצלול (מקסימום 15 שניות! לא להרתיח אחרת הג'לטין מאבד את יכולת הייצוב שלו והעוגה לא תתייצב).
  7. הוסיפו את הג'לטין לתערובת הגבינה וערבלו עוד דקה עד שהג'לטין יטמע היטב בתערובת (אם הג'לטין חמים מידי, יש להמתין דקה לפני שמשלבים בתערובת, שיתקרר מעט).
  8. השאירו ⅓ מהקראנץ' בצד ואת השאר מערבבים לתוך העוגה.
  9. צקו את תערובת הגבינה על בסיס העוגה. שימו במקרר להתייצבות של שעתיים לפני שתשימו את הגלסאז׳.
אופן הכנת הגלאסז' (ציפוי) והרכבת העוגה :
  1. תזכורת:
    * הכנתם את הבסיס והקפאתם רבע שעה.
    * הוצאתם וסידרתם מסביב שקף. הכנתם את תערובת הגבינה ויש לכם בצד קראנץ' לקישוט. התחילו לעצב את העוגה:
    * סדרו מסביב לשקף (בדפנות) את הקראנץ' (לא את כולו כי חלק תשמרו לקישוט מעל העוגה).
    * צקו את תערובת העוגה לתבנית והכניסו למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.
    * הכינו את הגלסאז' וצקו על העוגה. החזירו למקרר להתייצבות של מינימום 6 שעות -עדיף לילה. קשטו מעל בקראנץ' שהשארתם והגישו.
  2. שימו בצלוחית קטנה מים וג'לטין ותנו לג'לטין לספוח אליו את המים (בערך 10 דקות).
  3. שימו בסיר קטן את השמנת המתוקה והגלוקוזה והביאו לסף רתיחה. הוסיפו שוקולד לבן וערבבו במרץ עד שהשוקולד יימס לחלוטין.
  4. המיסו במיקרוגל את הג'לטין - חממו 4-5 שניות רק עד שיתקבל נוזל צלול, הוסיפו מיד לתערובת השמנת וערבבו היטב.
  5. צננו לטמפרטורת החדר וצקו מעל העוגה בצורה שווה.
  6. קררו את העוגה לילה שלם במקרר וקשטו למחרת. preperation מקור תמונה: yehudit-aviv
מקור: יהודית אביב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר