maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לדג מרוקאי חריף

לא ניתן לדבר על המטבח המרוקאי בלי להזכיר את הדג החריף והנודע שמשמש כמנה קלילה ופיקנטית בארוחות רבות. לצד קוסקוס, אורז או לחם חם, מומלץ להכין את המתכון שלפניכם שכולם יתאהבו בו.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לדג מרוקאי חריף מקור תמונה: sbs
רכיבים לדג מרוקאי:
כוסברה - חופן (טרייה, קצוצה)
גזרים - 2 (קלופים וחתוכים לפרוסות)
פלפלים אדומים - 2 (מתוקים, מגורענים וחתוכים לפרוסות)
פלפל אדום חריף - 1 (יבש, כתוש)
שיני שום - 3 (כתושות)
שיני שום - 3 (חתוכות לפרוסות)
פילה דג לבן - 1 קג' (חתוך לחתיכות באורך 6 ס"מ)
כורכום - 1 כף
שמן זית - ½ כוס
מים - ¼1 כוסות
מלח - לפי הטעם
אופן הכנת הדג מרוקאי:
  1. בסיר נמוך או מחבת, הניחו את הכוסברה, הגזרים, הפלפלים המתוקים, הפלפל החריף ואת פרוסות השום. מעל הירקות הניחו את חתיכות הדג.
  2. בקערה בינונית ערבבו כורכום, פפריקה שום כתוש ושמן יחד עם מים ומלח. מזגו את התערובת מעל הסיר/מחבת עם הדגים.
  3. הניחו את הסיר/מחבת על להבה בינונית, כסו ובשלו במשך 20 דקות. לאחר מכן, הסירו את המכסה ובשלו במשך 5 דקות נוספות. לאחר שהדגים יהיו מוכנים, פזרו מעל הסיר כוסברה קצוצה והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר