header

מתכון לעוף עם פרוסות אננס ופלפל חריף

אם אתם מחפשים מתכון חדש, טעים ומעניין לארוחת הצהריים הקרובה או שסתם מתחשק לכם לבשל מנה בשרית משובחת, כדאי לכם לנסות את מתכון העוף עם אננס ופלפל חריף שלפניכם. המנה הזו תסעיר לכם את בלוטות הטעם ותתן לכם לחוש טעם שונה ומיוחד בכל ביס וביס. הבונוס הנוסף? זמן ההכנה של המנה המדהימה הזו קצר במיוחד, כך שבקלות ובמהירות היא תתחבב על כל מי שיטעם ממנה.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לעוף עם פרוסות אננס ופלפל חריף מקור תמונה: budgetbytes
רכיבים לעוף עם אננס:
שמן - 1 כף
ירכי עוף - 6 יחידות (ללא עור – כ-180 גרם ליחידה)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
אננס משומר - 1 קופסה (פרוס)
פלפל חריף - 1 (פרוס דק)
בצל ירוק - 2 גבעולים (חלק ירוק בלבד)
אופן הכנת העוף עם אננס:
  1. חממו סיר גדול עם כף שמן מעל להבה בינונית-גבוהה, בינתיים עד שהשמן יתחמם, תבלו את ירכי העוף במעט מלח ופלפל.
  2. לאחר שהשמן יתחמם דיו, הכניסו את ירכי העוף אל הסיר, טגנו והפכו אותם עד לקבלת גוון חום-זהוב משני הצדדים. בסיום, הוציאו את ירכי העוף אל צלחת נקייה.
  3. בעוד העוף מתבשל, סננו את הנוזלים מקופסת האננס ושימרו אותם בקערה קטנה.
  4. לאחר שהוצאתם את העוף מהסיר, הנמיכו את הלהבה לנמוכה וצקו ½ כוס ממיץ האננס שסיננתם קודם לכן.
  5. ערבבו היטב את הנוזל המתחמם בסיר תוך גירוד התחתית על מנת לשחרר את החתיכות שנדבקו אליו.
  6. לאחר שחרור חתיכות העוף שנדבקו לתחתית הסיר, הוסיפו רוטב ברביקיו וערבבו היטב עד לעיבוי הרוטב שבסיר.
  7. טעמו את הרוטב והמליחו אם צריך. אם הרוטב נעשה סמיך מדי, הוסיפו מעט ממיץ האננס וערבבו מעט.
  8. הדליקו את התנור שלכם על מצב גריל ומקמו רשת או תבנית במדף השני העליון, במרחק של כ-14 ס"מ מגוף החימום.
  9. כעת, העבירו את הרוטב אל תבנית עמידה לחום, הוסיפו את ירכי העוף ואת פרוסות האננס וערבבו היטב כך שהרוטב יעטוף את כל העוף.
  10. הכניסו את התבנית עם העוף אל התנור וצלו כ-5 דקות עד לקבלת גוון קרמלי זהוב על בשר העוף, בסיום הוציאו אל צלחת הגשה או הגישו עם התבנית כאשר הבצל הירוק הקצוץ והפלפל החריף מפוזרים מעל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר