maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק עדשים

הכירו מתכון למרק עדשים בסגנון איטלקי, ללא גלוטן, בריא, טעים קל ומהיר להכנה שמכיל חומרי טבעיים בלבד ועשיר בחלבון מן הצומח. מנה חורפית נהדרת מלאה בטעמים וריחות איטלקיים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון למרק עדשים מקור תמונה: theharvestkitchen
רכיבים למרק עדשים:
שמן זית - 2 כפות
בצל לבן - 2 כוסות (כ-1 בצל גדול, קצוץ)
גזר - 1 כוס (כ-2 גזרים גדולים, קלופים וקצוצים)
סלרי - 1 כוס (קצוץ, גבעולים בלבד)
שיני שום - 4 (קלופות וכתושות)
ציר ירקות - 7-8 כוסות ציר (מתכון לציר ירקות, או ציר עוף)
עדשים - 1 כוס (אדומות או ירוקות, שטופות היטב)
עגבניות - 420 גר' (מ-1 קופסת שימורים, קלופות וקצוצות )
עלי דפנה - 2 עלים
טימין - ¼ כפית (מיובש)
פלפל שחור - ¼ כפית (טרי)
צ'ילי - קמצוץ
עלי קולרד - 2 כוסות (או מכרוב קייל, קצוצים)
אופן הכנת המרק עדשים:
  1. חממו שמן זית בסיר גדול על חום בינוני-גבוה.
  2. הוסיפו לסיר בצל, גזר וסלרי וטגנו במשך 6-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל נהיה שקוף.
  3. הוסיפו לסיר שום, טגנו כ-1-2 וערבבו מדי פעם.
  4. צקו את ציר הירקות/העוף לסיר ואחריו את העדשים, העגבניות, עלי הדפנה, טימין, צ'ילי ופלפל שחור, ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
  5. הורידו את הטמפרטורה של המרק לחום בינוני-נמוך וכסו את הסיר חלקית עם המכסה. בשלו במשך כ-25-30 דקות או עד שהעדשים יתרככו.
  6. ערבבו את המרק לעיתים קרובות, הוסיפו את עלי הקולרד לסיר ובשלו 5 דקות נוספות.
  7. הוציאו לסיר את עלי הדפנה, טעמו ושפרו טעמים (מלח, פלפל). צקו לקערות הגשה ואיכלו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: